'Εχω σταματήσει να παίζω εδώ και περίπου 3 χρόνια αλλά πάντα βλέπω τα TI και 1-2 άλλα major tournaments (είδα μόνο το ESL φέτος).Προχθές που γύρισα από τις διακοπές είδα όλα τα games του main event μαζεμένα.Well,δεν μπορώ να πω πως αυτό το TI με ενθουσίασε.
Η αίσθηση που μου άφησε ήταν ότι αυτό το patch ήταν προορισμένο για να είναι όσο πιο viewer-friendly γίνεται με high kills per minute και le epic comebacks,ακριβώς όμως επειδή ήταν forced άφησε λίγο ή και καθόλου χώρο για ποικιλία στρατηγικών.Θυμάμαι προηγούμενα TI που είχαμε different strats σχεδόν σε κάθε series και δεν αναφερόμαι μόνο σε μεμονωμένα picks αλλά σε overall in game strategies.Deathball,rat(μιλάω για dedicated και όχι περιστασιακό splitpush),1 min roshans,double jungle,4 protect 1 etc.Σε αυτό το TI η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών ήταν all about early/mid teamfighting comps.'Oσο προχωρούσαν τα παιχνίδια περίμενα όλο και περισσότερο για το κλασικό meta shift αλλά μάταια.
'Οχι ότι η ποικιλία των picks ως μεμονωμένα ήταν τίποτα σπουδαίο δηλαδή,σίγουρα πάντα υπάρχουν fotm αλλά τώρα πραγματικά σιχάθηκα να βλέπω QoP/SF/Gondar/Gyro/Tusk etc σε ΚΑΘΕ game.Πήγα μια βόλτα από reddit να δω τι παίζει και όλοι μιλάγανε για 82% pickrate,ασχέτως που αυτό το στατιστικό περιελάμβανε και group stages όπου πολλά games there είναι απλά testing ground,ή ότι περίπου 25 heroes επιλέχθηκαν μόνο 1-3 φορές με 0% winrate ξερω γω(μιλάμε για ένα σύνολο 200 games περίπου).Από την άλλη από τότε που θυμάμαι το /r/dota2 πάντα προσκυνούσε Valve με ενδιάμεσα ''mean'' memes,so no big surprise here.
Το CDEC Cinderella story ήταν καλή φάση και τα παιχνίδια όντως είχαν πολλά kills per game.Το πρόβλημά μου είναι όμως,όπως είπα και πιο πάνω,ότι θυσιάστηκε σε μεγάλο βαθμό το στρατηγικό στοιχείο για να γίνει κάτι τέτοιο.Είμαι από τους αυτούς που το TI4 τους άρεσε τρομερά,παρόλο που οι πιο πολλοί θυμούνται τους ''απογοητευτικούς'' τελικούς(προσωπικά βρήκα έξοχο πως οι Newbee προσαρμόστηκαν και countered το deathball από VG)
Δεν κατηγορώ τον Icefrog για τα παραπάνω γιατί προφανώς είχε μεγάλη πίεση να παρουσιάσει ένα viewer-friendly product,ειδικά μετά από το κράξιμο που έπεσε μετά το τέλος του TI4.Aπλά είπα να ξεφουρνίσω το rant μου να ξεσκάσω.Kαι ίσως να μου θολώνει και λίγο την κρίση η νοσταλγία.
Edited by Zane, 10 August 2015 - 12:19.