Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Μήπως θα ήταν καλύτερος ο διαχωρισμός των ολοκληρωμένων από τις τρέχοντες σειρές;


  • Please log in to reply
29 replies to this topic

Poll: Θα σας άρεσε αν υπήρχε διαχωρισμός τρέχοντων / ολοκληρωμένων σειρών ; (48 member(s) have cast votes)

Θα σας άρεσε αν υπήρχε διαχωρισμός τρέχοντων / ολοκληρωμένων σειρών ;

  1. Ναιιιι (26 votes [54.17%])

    Percentage of vote: 54.17%

  2. Όχιιιι (17 votes [35.42%])

    Percentage of vote: 35.42%

  3. Εξαρτάται (αιτιολογήστε) (5 votes [10.42%])

    Percentage of vote: 10.42%

Vote Guests cannot vote

#1 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 posts

Posted 03 November 2010 - 14:24

Προσωπικά σπάνια παρακολουθώ μία τρέχουσα σειρά anime ("on-going"). Με ενδιαφέρουν οι ολοκληρωμένες σειρές και θέλω να διαβάζω νήματα με κριτικές, απόψεις, κλπ, προτού αποφασίσω να βάλω να κατεβάσω κάποια.
Ωστόσο, με την δομή όπως είναι τώρα στην κατηγορία "Σειρές Anilme", όλα μαζί δηλαδή, χάνομαι... Και οι σειρές παρελθόντων ετών εξαφανίζονται στην πληθώρα των δημοσιεύσεων των νεοτέρων (λογικό) και άντε να τις βρεις. Η αναζήτηση δεν οδηγεί επακριβώς σε ένα νήμα μιας σειράς, καθότι αναφέρει όλες τις δημοσιεύσεις που εμπεριέχουν τον τίτλο της. Και όσο ποιό παλιά είναι μια σειρά, τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα έχεις να εντοπίσεις την συζήτησή της.
Επίσης η αναζήτηση, έχει και το μειονέκτιμα του ότι πρέπει να θυμάσαι τον τίτλο μιας σειράς και να τον έχει γράψει και σωστά. Εγώ προσωπικά (και φαντάζομαι και άλλοι) έναν τίτλο το θυμάμαι στο "περίπου". Προσωπικά η αναζήτηση σπάνια με βοηθά, πρέπει να αρχίσω να ψάχνω τις δεκάδες των μηνυμάτων μέχρι να εντοπίσω τον τίτλο που με ενδιαφέρει.
Ένα άλλο θέμα, είναι ότι δεν ξέρω τι έχει ολοκληρωθεί και τι όχι. Ναι, υπάρχουν εναλλακτικές για να βλέπεις την εξέλιξη των σειρών, αλλά και πάλι, κάτι που έχω βάλει στο μυαλό μου να το δω όταν ολοκληρωθεί, δεν πρόκειται να το θυμηθώ, εκτός και αν το δω ξανά κάπου αναρτημένο να μου το υπενθυμίσει.

Μήπως λοιπόν θα ήταν πρακτικότερο, να διαχωριστεί αυτή η ενότητα του Forum στα δύο; Στην μία να είναι οι τρέχουσες και μελλοντικές σειρές / ταινίες / OVA / Webseries που έχουν ανακοινωθεί και στην άλλη οι ολοκληρωμένες;

Στις ολοκληρωμένες σειρές θα μπορούσαν επίσης να μπουν και μερικά sticky άρθρων που τώρα χάνονται και βρίσκονται μόνο από εκείνους που ξέρουν να τα αναζητήσουν. Θα μπορούσαν όμως αν ήταν μόνιμα σε sticky να τα δουν και εκείνοι που είχαν την σχετική περιέργια και ίσως εκεί να ανακάλυπταν πράγματα που θα ήθελαν να ασχοληθούν ή δεν ήξεραν πως να τα βρουν.

#2 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 03 November 2010 - 14:35

+1
Απλα και ευκολα >.<


2bbd14fc.jpg


#3 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

    I'm just one hell of a butler :)

  • Members
  • 1,306 posts

Posted 03 November 2010 - 15:19

Τρεχουσες σειρες..


+2

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#4 Serperoth

Serperoth

    Auspicium melioris ævi

  • Members
  • 202 posts

Posted 03 November 2010 - 16:23

+3
Ακόμα και να είχα χρόνο για ongoing, και πάλι με ενδιαφέρουν σειρές που έχουν τελειώσει, κυρίως γιατί μπορώ να τις δω με το πάσο μου:)

Μια πολύ καλή ιδέα,και εύκολη στην υλοποίηση.
Posted Image
Posted Image

When I'm Grandmaster, I will play faster...
They'll call me bonjwa, just like my name was Flash...

Σου'χουνε πει ΠΟΣΟ weird είσαι?


Honi soit qui mal y pense

#5 Revan

Revan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 87 posts

Posted 03 November 2010 - 16:33

c-c-c-combo breaker -1

Οποιος θελει να βρει μια σειρα παει στο search bar και γραφει το ονομα της, δεν υπαρχει λογος να μπλεκουμε τα πραγματα.
Posted Image

#6 Azathoth

Azathoth

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,136 posts

Posted 03 November 2010 - 16:36

συμφωνώ με τον ρέβαν, είναι λίγο παρατραβηγμένο μάλλον.

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.


#7 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 03 November 2010 - 16:43

Δεν το θεωρω παρατραβηγμένο. Θα ηταν καλο να υπαρχει Current series forum.
Εξαρταται ομως απο την διαθεση και το κατα ποσο ευχρηστο θα ειναι για τους mods κατι τετοιο.

#8 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 03 November 2010 - 16:45

c-c-c-combo breaker -1

Οποιος θελει να βρει μια σειρα παει στο search bar και γραφει το ονομα της, δεν υπαρχει λογος να μπλεκουμε τα πραγματα.

και αν δεν ψαχνεις κατι συγκεκριμενο και θες να χαζεψεις καποιες completed σειρες, μπας και σ'αρεσει καμμια, τοτε τι κανεις?

Για μενα ειναι πολυ καλη ιδεα...


2bbd14fc.jpg


#9 Adventurer

Adventurer

    Αιώνιος φοιτητής

  • Members
  • 2,983 posts

Posted 03 November 2010 - 17:05

και αν δεν ψαχνεις κατι συγκεκριμενο και θες να χαζεψεις καποιες completed σειρες, μπας και σ'αρεσει καμμια, τοτε τι κανεις?

Πολυ απλα ξεκινας να χαζευεις απο την ~4η σελιδα του Anime section και μετα.



Προσωπικα δε βρισκω καμια χρησιμοτητα στην ιδεα, και μαλλον περισσοτερους θα μπερδευε απ'οτι θα βοηθουσε. Ενα απλο παραδειγμα, κοιταει καποιος καποια συγκεκριμενα threads στο Ongoing, μετα δε θα τις βρισκει εκει γιατι ολοκληρωθηκαν και θα τις ψαχνει στο Completed, μετα δε θα τις βρισκει ουτε εκει γιατι ανακοινωθηκε νεα σεζον (κανοντας αυτους που το ξερουν να ψαχνουν στο Ongoing και τους αλλους μισους στο Completed) κ.ο.κ.
Posted Image

#10 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 03 November 2010 - 17:12

Εμένα δεν με χαλάει αλλά λοιπάμε τους mods γιατί φαντάζομαι είναι φασαρία αυτό :hahaha:

Απλά το θέμα είναι πως ο αριθμός των completed θα είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτών των ongoing.
phmava.php

#11 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 03 November 2010 - 17:24

Παίδες και παιδούλες η ιδέα έχει πολλά προβλήματα στην εφαρμογή. Πέρα από το ότι θα πρέπει να ταξινομηθούν περίπου 700 threads στο anime section και άλλα 300 στο manga πού όπως και να το κάνουμε είναι ΠΟΛΥ δουλειά και θα πάρει αρκετό χρόνο για να γίνει (αλλά έστω ότι αυτό γίνεται), πρέπει να έχετε κατά νου ότι και σαν συντήρηση θα είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο. Από όλες τις σειρές οι οποίες υπάρχουν θα πρέπει να πηγαινοφέρνουμε κάθε λίγο και λιγάκι anime ανάλογα με το αν παίρνουν και άλλη season, αν έχουν extra movie,ova,special κοκ, αν ολοκληρώθηκαν etc etc. Kαι όλο αυτό επιπλέον από την καθημερινή ενασχόληση με την κοινότητα.

Αν δεν υπήρχε κάποιο άλλο μέσο για να κρατάτε σημείωση του τι σειρές θέλετε να δείτε με χαρά μου προσωπικά να το έκανα. Αλλά από την στιγμή που υπάρχει ένα πολύ όμορφο site που λέγεται MyAnimeList δεν βλέπω κάποιον σοβαρό λόγο για να μπούμε σε αυτήν την διαδικασία που υπάρχει κίνδυνος περισσότερο να δυσκολέψει κόσμο παρά να βοηθήσει.

Τώρα από εκεί και πέρα αν η υπόλοιπη ομάδα κρίνει ότι έχει βάση η ιδέα και ότι επιθυμούν έναν τέτοιο διαχωρισμό εννοείται ότι δεν θα φέρω κάποια αντίρρηση.

Edited by iristella, 03 November 2010 - 17:30.


#12 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 posts

Posted 03 November 2010 - 18:02

@Revan: Η αναζήτηση (το "Search" που αναφέρεις) δεν είναι πρακτικό και αναφέρω τους λόγους.

@Adventurer: Στον τύπο του board που χρησιμοποιεί το anime.gr, υπάρχει μία λειτουργία "phantom post". Μία σειρά που ολοκληρώνεται όταν θα πηγαίνει στο "Ολοκληρωμένες σειρές", μπορεί να αφήνει πίσω της ένα phantom post που οδηγεί στο άλλο forum για όσο χρόνο το ορίσεις. Πχ: Μια εβδομάδα.
Και για να μιλήσω και λίγο εγωιστικά, προτιμώ να παιδεύονται όσοι παρακολουθούν τα ongoing, από εμένα που πρέπει να ψάχνω ώρες ολόκληρες σε post επί post, για μια σειρά που μου έκανε κλικ πριν 4 μήνες και περιμένω να τελειώσει για να την δω, αλλά δεν θυμάμαι πως ακριβώς λέγετε.

@all: H συγκεκριμένη ιδέα δεν χρειάζεται να γίνει άμεσα και εν μία νυκτί εφαρμόσιμη, αλλά σταδιακά: Αν άνοιγε πχ τώρα ένα subforum που να τοποθετεί εκεί τις νέες σειρές από σήμερα π.χ., σε 3 - 4 μήνες τα δύο αυτά forum θα είχα πλέον ξεχωρίσει πλήρως και χωρίς να χρειαστεί κανένας να ασχοληθεί ιδιαίτερα. Θα είναι μια μεταβατική περίοδος, αλλά από την στιγμή που όλοι όσοι έρχονται εδώ μπορούν και διαβάζουν, με μια απλή ανακοίνωση θα ενημερωθούν για την πρακτική αυτή αλλαγή. Και σταδιακά θα την υιοθετήσουν.

Πάντως εμένα με ενοχλεί να κάνω μια ανάρτηση για μία ολοκληρωμένη σειρά και σε δύο ώρες να έχει εξαφανιστεί από την πρώτη σελίδα αυτής της ενότητας, διότι καμιά 20αριά ενθουσιώδεις των on-going σειρών, θέλουν να εκφράσουν τις εντυπώσεις τους από ένα τρέχον επεισόδιο, πολλές φορές μάλιστα μονολεκτικά ("Γουάου", "βγήκε το 4, τρέχτε", "τα μαλλιά της Sakura σε αυτό το επεισόδια άλλαξαν", κλπ).
Νιώθω χαζός που κάθομαι και γράφω, γιατί αν κάτι φύγει από την πρώτη σελίδα, μόνο όσοι το ψάχνουν συγκεκριμένα θα το διαβάσουν. Και έτσι φεύγουν όλα...

Βασικά θεωρώ λάθος αυτή η δομή: Είναι σαν να βάζεις τους μουσικόφιλους πχ, να μιλάνε για τραγούδια, ασχέτου είδους, χρονολογίας και θεματολογίας!

@iristella: Φίλη μου, δεν θεωρώ λύση να είσαι σε 2 και 3 forums, ούτε θεωρώ ότι δίνει διέξοδο να ανακατευθύνετε κόσμος σε ένα άλλο forum / ιστοσελίδα για να βρει κάτι που ήδη υπάρχει εδώ, αλλά δεν ευνοούν οι συνθήκες την εύρεσή του. Πιστεύω ότι ο διαχωρισμός που προτείνω θα βοηθήσει, αλλά θα αναδείξει και κάποιους χρήστες, που τώρα δεν φαίνεται η παρουσία τους, διότι δεν μετέχουν στις συζητήσεις των ongoing και είναι θέμα τύχης (και κοινού γούστου) να συναντήσεις τις διάφορες αναρτήσεις τους στα υπόλοιπα.

Εγώ πάντως χάνομαι από αυτήν την κατάσταση. Ποστάρω κάτι σήμερα, μπαίνω αύριο και δε το βρίσκω! Και δεν μαθαίνει και κανείς ότι το έκανα. Αυτό με αποθαρρύνει να το επαναλάβω.Και είμαι σίγουρος, ότι και άλλοι αποθαρρύνονται, γιατί σκέφτονται (και δικαίως): "και ποιος θα με διαβάσει". Εγώ, αν τους έβρισκα, θα τους διάβαζα. Τώρα όπως είναι η κατάσταση, δεν...

#13 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 03 November 2010 - 18:09

Προσωπικά δε θα μου άρεσε. Εδώ στο animesuki που συχνάζω και υπάρχει αυτό το σύστημα πολλές φορές με ενοχλεί να ψάχνω κάποια threads που μετακινούνται επειδή ολοκληρώθηκε μια σειρά ή ανακοινώθηκε κάποια άλλη. Και με βολεύει περισσότερο να κάνω ένα κλικ και να βρίσκω όλες τις σειρές παρά να μπαινοβγαίνω σε subforum.

Αν κάποιους τους ενοχλεί να τα βλέπουν όλα μαζί, ας μπουν tags για complete series και ongoing series για να βρίσκει ο καθένας τα anime που θέλει με ένα search.

15fkk04.jpg


#14 alxdjo

alxdjo

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 788 posts

Posted 03 November 2010 - 18:24

Eγω θα συμφονησω με τον φιλο Labrokrath.Ειναι καλο να θες να διαβασεις μια κριτικη.Η αν ειναι θεωρω καλυτερα να ανανεωθει το review section.Υπαρχει και αν εξερεσουμε την Princess Tutu ειχαν να γινουν review απο την 10-1-10 Δλδ 10 μηνες.Θα ηταν καλο να ανανεωθει να μεινει spoiler free και τα αντιστοιχα νηματα των σειρων να παραμεινουν για σχολιασμο.Εκει να γινονται καθαρα Review.Πχ σχολια σαν το παρακατω να αποφευγονταν και να περιειχε μονο review.

Ωραιο review! Δεν την εχω δει τη σειρα αλλα απο αυτα που γραφεις φαινεται ενδιαφερουσα. Θα τη ριξω μια ματια καποια στιγμη :) Ελπιζω μονο να ειναι πιο ζωντανη απ'οτι το opening:gn2: :P


ΥΓ: Αυτος ο Drosselmeyer πολυ ζωντανος φαινεται στο opening :P


Νομιζω ειναι η μεση λυση.Απλα να εχουν δικαιωμα ολοι να ποσταρουν και οχι μονο το review staff.


ΥΓ Προς αποφυγην παρεξειγησεων το quote απο το review ειναι παραδειγμα.Οχι οτι υπαρχει κατι προσωπικο προς τον Adventurer.
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#15 Adventurer

Adventurer

    Αιώνιος φοιτητής

  • Members
  • 2,983 posts

Posted 03 November 2010 - 18:54

@Adventurer: Στον τύπο του board που χρησιμοποιεί το anime.gr, υπάρχει μία λειτουργία "phantom post". Μία σειρά που ολοκληρώνεται όταν θα πηγαίνει στο "Ολοκληρωμένες σειρές", μπορεί να αφήνει πίσω της ένα phantom post που οδηγεί στο άλλο forum για όσο χρόνο το ορίσεις. Πχ: Μια εβδομάδα.

Η λειτουργια αυτη δε λυνει το προβλημα το οποιο εθεσα, απλα θα το "καθυστερει" για ενα μικρο χρονικο διαστημα, οποτε δεν καταλαβαινω που το πας.

Και για να μιλήσω και λίγο εγωιστικά, προτιμώ να παιδεύονται όσοι παρακολουθούν τα ongoing, από εμένα που πρέπει να ψάχνω ώρες ολόκληρες σε post επί post, για μια σειρά που μου έκανε κλικ πριν 4 μήνες και περιμένω να τελειώσει για να την δω, αλλά δεν θυμάμαι πως ακριβώς λέγετε.

Δηλαδη λες οτι θελεις να αλλαξει η δομη του φορουμ ωστε να μη χρειαζεται εσυ προσωπικα να σημειωνεις σε καποιο χαρτι ή text document το ονομα μιας σειρας που σε ενδιαφερει ωστε να μπορεις οποτε θελεις να τη βρισκεις πανευκολα;



Στο οτι το τωρινο συστημα δε βολευει αυτους που θελουν να μιλησουν σοβαρα για μια σειρα, αφου το ποστ τους "χανεται" αναμεσα σε αυτα που σχολιαζουν απλα οτι τους αρεσε το καινουριο επεισοδιο, συμφωνω απολυτως, αλλα η λυση που προτεινεις δεν πιστευω οτι θα αλλαζε και πολυ τα πραγματα.
Posted Image