Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Sakigake!! Otokojuku


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 07 September 2010 - 16:09

Sakigake!! Otokojuku

Δημοσιευμένη  εικόνα

To Sakigake!! Otokojuku αποτελεί ένας από τους πιο δημοφιλής manga τίτλους του Shonen Jump που ξεκίνησε το 1985 και τελείωσε το 1991 έχοντας βγάλει στο σύνολο 34 volumes. Πέρα των άλλων έχει βγάλει μερικά spin-offs και sequels όπως το Akatsuki!! Otokojuku - Seinen yo, Taishi wo Idake (sequel με πρωταγωνιστή τον Shishimaru Tsurugi, γίο του Momotaro Tsurugi) και το Tenkamusou Edajima Hirayatsuden (prequel με τον Edajima Heihachi) απέκτησε την δικιά της anime σειρά 34 επεισοδιών και ταινία από την Toei Animation το 1988 (που είναι υπεύθυνη και για άλλες μεταφορές δημοφιλών τίτλων της Shonen Jump όπως το Hokuto no Ken, το Dragonball και το One Piece), μια live action ταινία το 2008 ( http://www.animeplanet.gr/forum/viewtopic.php?p=172444#172444 ) και διάφορα videogames (και λέγοντας για videogames, συμμετέχει στα crossover games Famicom Jump και Jump Ultimate Stars). Δυστυχώς ούτε το anime ούτε το manga έχει βγει εκτός Ιαπωνίας αλλά ευτυχώς οι Hokuto no Gun ( http://hokutoarmy.wordpress.com/ ) έχουν μεταφράσει ολόκληρο το anime (και την tv σειρά και την ταινία) και διάφορα άλλα groups αναλαμβάνουν την μετάφραση του manga: η αρχική σειρά είναι πλήρως μεταφρασμένη και συνεχίζεται με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς και τα Akatsuki!! Otokojuku και Tenkamusou Edajima Hirayatsuden από τους Hokuto no Gun.

Αρκετά με όλες αυτές τις "άχρηστες" trivia πληροφορίες και πάμε στο ζουμί! Το Sakigake!! Otokojuku ανήκει στις κατηγορίες shonen/delinquents/high school/martial arts/comedy που αν και αποτελεί από τις κλασσικές shonen action σειρές με τους φουσκωμένους από τα μπράτσα χαρακτήρες που ήταν της μόδας τότε (όπως το Hokuto no Ken) σε αρκετά σημεία παρωδεί το όλο είδος (στην αρχή τουλάχιστον καθώς στην συνέχεια γίνεται πιο σοβαρό και γίνεται τελείως πιο shonen action στα κλασσικά πρότυπα της εποχής) . Η υποθέση όπως την έχω γράψει σε σχετική καταχώρηση ( http://www.animeplanet.gr/585_sakigake_otoko_juku.html ) στο site έχει ως εξής:

To Otokojuku είναι ένα ιδιωτικό σχολείο για ανήλικους εγκληματίες που είχαν αποβληθεί από κανονικά σχολεία κι όπου διδάσκεται ο ιαπωνικός ιπποτισμός μέσω φεουδαλικών και στρατιωτικών αρχών. Εκεί οι μαθητές καταπιέζονται διαρκώς με σωματική και ψυχολογική βία και μόναχα όσοι επιβιώνουν απ' όλες τις δοκιμασίες που τους επιβάλλονται γίνονται πραγματικοί άντρες. Σ' αυτό το σχολείο κάνει την εγγραφή του ο Μοmotaro Tsurugi, ένας πρώην μαθητής από το super-elite Shuei High School απ' όπου κι αποβλήθηκε λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Στο νέο του σχολείο βρίσκει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα όριά του και να κερδίσει την εκτίμηση των συμμαθητών του και του διευθυντή με τον ανδρισμό του και το πνεύμα ιπποτισμού κι αδελφικότητας που τον διακατέχει. Από την άλλη, προκαλεί απέχθεια προς τους ασυνείδητους καθηγητές καθώς φοβούνται ότι οι υπόλοιποι μαθητές συσπειρώνονται γύρω απ' αυτόν δυσκολεύοντας έτσι την δουλειά τους.


Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την καταχώρησή του στην Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Sakigake!!_Otokojuku

Εαν σας αρέσουν οι macho action σειρές όπως το Hokuto no Ken και τα high school/delinquents/comedies όπως το Shonan Junai Gumi τότε το Sakigake!! Otokojuku θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας σειρές. Ο δε Momotaro έχει γίνει πλεον από τους αγαπημένους μου gar πρωταγωνιστές σε anime o oποίος πλαισιώνεται από ένα απολαυστικό casting χαρακτήρων με πρώτο και καλύτερο τον διευθυντή του σχολείο, τον Heihachi Edajima ο οποίος έχει την φωνή του ανεπανάληπτου Daisuke Gοri (τον οποίο οι περισσότεροι θα τον ξέρετε σίγουρα από το Tekken όπου δίνει την φωνή του στον Heihachi Mishima).

Πάρτε μια μικρή γεύση με το φοβερό opening της σειράς:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8koptoXSLz4[/youtube]

Edited by Vetus, 02 March 2013 - 22:05.


#2 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 12 September 2010 - 14:54

Αμάν! Ξύλο περασμένης δεκαετίας και ούτε καν είχα υπ όψιν ότι υπήρχε. Τρέχω να το κατεβάσω.

Εν τω μεταξύ οι Hokutoarmy όλο ξυλάδικα anime βγάζουν.Πόσο τους λατρεύω αυτούς του τύπους.

#3 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 22 September 2011 - 18:34

Το χω δει κάτι μήνες τώρα, απλά έπος! Άξιος μπαμπάς του Cromartie! :P Το σχέδιο έχει πολύ πλάκα, με τους τελείως κτηνώδης ήρωες και από μυαλό άλλο τίποτα. Ο πρωταγωνιστής δίδυμο αδερφάκι του Kenshiro και γενικά όλοι οι χαρακτήρες είναι αξιοπρόσεκτοι (όσο μπορεί να γίνουν βέβαια :P ) Τέσπα, αν και ξεκινάει σαν κωμική σειρά τελειώνει σε κάτι τελείως διαφορετικό. Δυστυχώς έχει ένα μεγάλο κακό αλλά δεν αποκαλύπτω γιατί είναι spoiler :P

Η ταινία είναι resume της σειράς και το Live action δεν βλέπετε. Έκανα τραγικές προσπάθειες να το δω αλλά ήταν τόσο απαίσιο που δεν άντεξα και το σβησα. Στην ουσία είναι η anime ταινία με πρωταγωνιστές "καταξιωμένα" idols, οπότε μακριά.

Must see για τους fans του GTO/Cromartie.
rsrGbGx.gif

#4 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 22 September 2011 - 18:41

Cromartie is funny, GTO isn't, I can't see the connection.

HnH5aB0.jpg


#5 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 22 September 2011 - 19:04

Well GTO is funny, you are a cold hearted bastard!

Η σύνδεση είναι καφρίλες στο σχολείο, ντάξ δεν είναι τόσο κοντά αλλά κάτι έπρεπε να βάλω! :P

To cromartie στην ουσία βασίζεται σε αυτό!
rsrGbGx.gif

#6 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 22 September 2011 - 19:11

Για το Κρόμαρτι θα συμφωνήσω, απλά ήθελα να θάψω κάτι μη αστείες σειρές.
Spoiler:

HnH5aB0.jpg


#7 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

    Dark Lord of the Sith

  • Members
  • 318 posts
  • LocationKamatero, Athens

Posted 22 September 2011 - 19:31

Ούτε που είχα δει πως υπήρχε θέμα για το συγκεκριμένο anime! Πάει λίγος καιρός που το είδα αλλά πραγματικά αξίζει να το δει κάποιος! Στην ουσία σατιρίζει τις σειρές τύπου Hokuto no Ken (γι' αυτό και μοιάζει αρκετά στον Kenshiro ο πρωταγωνιστής...) της εποχής με τα θεαματικά "come back" που έκαναν σε πάμπολλες σειρές οι διάφοροι χαρακτήρες. Η διακωμώδηση αυτή γίνεται σε ένα σχολικό περιβάλλον ενός λυκείου αρρένων κι η ατμόσφαιρα είναι όλα τα λεφτά! Η σύγκριση με το Cromatrie είναι αναπόφευκτη, μιας κι είναι όντως πνευματικό παιδί του Otokojuku, αλλά κατ' εμέ είναι ανώτερο μιας και το original παρότι μια εικοσαετία πριν έχει άλλη "γεύση" κι είναι cult όσο δεν πάει!
Posted Image

Posted Image

#8 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 02 March 2013 - 19:09

Τι ανακαλύπτει κανείς όταν βαριέται. Είχε κι αυτό thread.

Πάνε μερικοί μήνες από τότε που την τελείωσα τη σειρά, μου πήρε λίγο καιρό για να φτάσω στο τέλος. Άρχισε καλά, είχε κάτι περίεργες καταστάσεις, ξεχείλιζαν όλοι από manliness, το ευχαριστιόσουν. Ακόμα θυμάμαι μια σκηνή που είχαν περάσει μέσα από τα μισά σπίτια της πόλης επειδή δεν έπρεπε να αλλάξουν πορεία πχ. Στην πορεία, εκεί που άρχισαν τα πιο "σοβαρά" κομμάτια, το πέθανε το θέμα ενώ στην αρχή νόμιζα ότι θα μου αρέσει πολύ περισσότερο. Είχα βαρεθεί να βλέπω το μισό cast να πεθαίνει και να ανασταίνεται. Τουλάχιστον είχε κάποιες καλές μάχες ενδιάμεσα. Γελούσα στα τελευταία επεισόδια που είπαν περιληπτικά τα μισά γεγονότα για να προλάβουν να το κλείσουν να δούμε τι έγινε στο τέλος του arc. Είχαν πλάκα και κάτι αποσπάσματα από κάτι περίεργα βιβλία με κώδικες πολεμιστών κλπ. The Art of Manliness.

Τον Momotaro τον αντιπάθησα από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε. Θα πάθαινε τίποτα αν γινόταν λίγο ακόμα πιο τέλειος απ' ό,τι ήταν ήδη, έλεγε και κάτι μελοδραματικά. Μέχρι και ο Hige ήταν πιο συμπαθητικός ένα πράμα. Τουλάχιστον οι υπόλοιποι ήταν εντάξει τύποι. Τον Togashi τον είχε λίγο για φτύσιμο ο δημιουργός, αλλά δεν πειράζει, τουλάχιστον τον είχε. Ο διευθυντής φοβερή μορφή, μέχρι το τέλος δεν το βαρέθηκα το αστείο με τη μετάφραση.

Το opening και το ending δεν τα περνούσα ποτέ. Δεν τα είχα βρει για κατέβασμα όμως.

ySss0UF.jpg


#9 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 02 March 2013 - 22:09

Είχα ξεχάσει ότι άνοιξα σχετικό thread εδώ. Χαίρομαι που η σειρά απέκτησε τους δικούς του, ένθερμους οπαδούς στην ελληνική, anime κοινότητα. Mε την ευκαιρία έκανα κάποιες ανανεώσεις στο αρχικό post και σε κάποια φάση πρέπει να διορθώσω την περιγραφή της υπόθεσης.

Όσο αφορά το το Cromarie High School (επίσης κορυφαία σειρά κι ίσως το καλύτερο school comedy) δεν ξέρω κατά πόσο ο δημιουργός του είχε ως πρότυπο το Sakigake!! Otokojuku αλλά αυτό που ξέρω με σιγουριά από συνεύντεξή του στο NewType USA είναι ότι άρχισε να ασχολείται με την δημιουργία manga όχι επειδή του αρέσουν τα manga (αντιθέτως, δεν έχει και μεγάλο ενθουσιασμό με την όλη βιομηχανία) αλλά επειδή ήθελε να βγάλει λεφτά.

Tσάκω το opening και το ending της σειράς μαζί με το soundtrack:

 

Kι ιδού μια αναφορά στο Jojo's Bizarre Adventure πριν καν αποκτήσει την δικιά του, anime μεταφορά αρκετά χρόνια αργότερα με το OVA που είναι βασισμένο στο τρίτο arc:

urbmd.jpg


Edited by Vetus, 21 October 2013 - 22:02.


#10 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 12 May 2015 - 19:01

Youtube Video

Random trivia της ημέρας:

O Edajima Heihachi έχει τον ίδιο voice actor με τον Heihachi Mishima. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε τι κοινά χαρακτηριστικά έχουν.  :tensai: