Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Galaxia - Μάνος Λαγουβάρδος


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Usopp MZ

Usopp MZ

    The COOL-GUY

  • Members
  • 492 posts

Posted 09 August 2010 - 21:51

"Στο μέλλον, η Γη έχει κατορθώσει να ανακάμψει μετά από τους μακρόχρονους εμφύλιους πολέμους της και την μεγάλη κοσμο-καταστροφή της μαγνητικής καταιγίδας. Οι χρυσοί αιώνες ακολούθησαν, και τώρα η ανθρωπότητα απολαμβάνει τους καρπούς του πολιτισμού της έχοντας αποικήσει και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος, στις περίφημες ιπτάμενες ηπείρους του Κρόνου και τις φουτουριστικές μεγαλούπολεις του Ουρανού.
Κάποιοι άνθρωποι όμως, με ικανότητες που μόνο λίγοι μπορούν να κατανοήσουν, επωφελούνται από τις άγριες συνθήκες που επικρατούν μεταξύ των τριών πλανητών της Ομοσπονδίας, και στέκονται έτοιμοι για να προκαλέσουν κακό.

Μόνο μια δύναμη ανώτερη είναι ικανή να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που προσπαθούν να διαταράξουν την φυσική γαλήνη του κόσμου και να επαναφέρει την αρμονία."



Posted Image


Αυτό είναι το κειμενάκι απ' το οπισθόφυλλο του πρώτου τόμου ενός μεγαλεπίβολου πρότζεκτ, του Galaxia, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 τόμους, απ' τις εκδόσεις Comicworld. Δημιουργός του ο ανερχόμενος έλληνας δημιουργός Μάνος Λαγουβάρδος.

Είναι δύσκολο να ονομάσουμε αυτή τη δουλειά μάνγκα. Κι αυτό γιατί έχουν πολλές διαφορές, με κυριότερη τον τρόπο ανάγνωσης, αφού ακολουθεί πιστά τον δυτικό, πράγμα που το αποκατηγοριοποιεί από μάνγκα. Επιπλέον, μια μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα μάνγκα είναι ότι το Galaxia είναι έγχρωμο, και υπάρχουν αρκετές διαφορές στο ύφος αφήγησης και σχεδίου. Παρ' όλα αυτά, είναι αξιοσημείωτο ότι παραπέμπει σε μάνγκα: με ένα ξεφύλλισμα καταλαβαίνει κανείς ότι οι επιρροές του είναι τα "ιαπωνικά κόμικς". Έτσι, θα μπορούσαμε να ονομάσουμε το Galaxia "ελληνομάνγκα", ή με έναν γενικότερο όρο, "euromanga".

Ο πρώτος τόμος, με τίτλο "Τα Φτερά του Κρόνου", κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2009. Παρ' όλα αυτά, ο κόσμος του Galaxia είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του, στην ιστορία που κατέθεσε ο Μάνος το 2002, στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Καλλιτεχνών του περιοδικού "9", όπου και βραβεύτηκε με τον πρώτο έπαινο.

Το σχέδιο θυμίζει shounen manga. Η κίνηση αποδίδεται άρτια, και υπάρχει σωστή ανατομία. Το σενάριο απ' την άλλη, κατατάσεται στην κατηγορία sci-fi (science fiction). Όπως λέει και ο ίδιος ο δημιουργός, "είναι μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, με στοιχεία space opera, όπως το Star Wars για παράδειγμα." Στον πρώτο τόμο, ο Μάνος καταφέρνει να παρουσιάσει τους χαρακτήρες και τις καταστάσεις της ιστορίας του, κι έτσι έχει στα χέρια του ένα καστ χαρακτήρων με τους οποίους μπορεί να "παίξει" χωρίς πρόβλημα. Οι κεντρικοί χαρακτήρες έχουν επίσης πολύ ενδιαφέρον. Ο Τζάνους και ο φίλος-ανταγωνιστής του Ράιαν, ο "κακός" Σιντ και η μυστηριώδης Πριγκίπισσα Γκαλάξια...

Μεγάλο μειονέκτημα που παρατηρήται στον πρώτο τόμο είναι ο χρωματισμός: έγινε στο χέρι, και αυτό μειώνει την αισθητική του σχεδίου, καθώς στην εποχή μας ο υπολογιστής έχει τον βασικό ρόλο στο στάδιο του χρωματισμού ενός κόμικ. Παρ' όλα αυτά, το μοναδικό του μειονέκτημα διορθώνεται με τον καλύτερο τρόπο στον δεύτερο τόμο, όπως μπορείτε να δείτε στις δύο σελίδες - δείγμα του δεύτερου τόμου ("Το Λιοντάρι της Αυγής") που κυκλοφορεί το φθινόπωρο:

Posted Image

Posted Image


Ο Μάνος Λαγουβάρδος είχε σχεδιάσει στο μυαλό του αυτήν την ιστορία από πολύ μικρή ηλικία. Επηρεασμένος από ανιμέ που παρακολουθούσε στην τηλεόραση όταν ήταν παιδί, και μάνγκα, καθώς και την μεγάλη του αγάπη που είναι η αστρονομία, έπλασε ένα δικό του σύμπαν με δικούς του χαρακτήρες. Όπως έχει πει ο ίδιος, υπάρχουν πολλοί ακόμη χαρακτήρες στο μυαλό του, που θα εμφανιστούν σε μελλοντικούς τόμους, αλλά και άλλοι που θα δούμε σε επόμενες δουλειές του.

Αν και αρχικά τον τραβούσε το κινούμενο σχέδιο, στράφηκε στον χώρο της 9ης Τέχνης και έχει ήδη πείρα στον χώρο της διαφήμισης και της εικονογράφησης βιβλίων. Ελπίζω αυτό το πρώτο μεγάλο εκπόνημά του να εξελιχθεί σε μεγάλη επιτυχία. Το γεγονός ότι μια τόσο αξιόλογη δουλειά προέρχεται από Έλληνα δημιουργό, το ανεβάζει ακόμα περισσότερο και είναι ένας λόγος παραπάνω να το υποστηρίξουμε.

Κάθε τόμος θα περιέχει bonuses, όπως παρουσιάσεις χαρακτήρων κ.ά. Η τιμή είναι 12,90€.

Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά στο blog του Galaxia.

Επίσης, μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μου παραχώρησε ο Μάνος, εδώ.

Αγοράστε το, διαβάστε το, και περιμένω εντυπώσεις...! Posted Image Πολλοί ίσως το γνωρίζετε ήδη, (αφού βλέπω υπάρχει και σχετικό thread εδώ.)
Posted Image

#2 Usopp MZ

Usopp MZ

    The COOL-GUY

  • Members
  • 492 posts

Posted 08 September 2010 - 16:18

Ιδού το εξώφυλλο του δεύτερου τόμου
Spoiler:

(από το blog της Galaxia), ο οποίος θα έχει κυκλοφορήσει πριν τον χειμώνα...! :blingeye2:

Edited by Usopp MZ, 09 September 2010 - 21:55.

Posted Image

#3 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 12 September 2010 - 20:10

Τα σχεδια που ανεβασες απο το κομιξ ειναι πολυ υποσχομενα και χαιρομαι ιδιαιτερα που καποιος Ελληνας προσπαθει κατι τετοιο επαγγελματικα.Σιγουρα καποια στιγμη θα το αγορασω και εγω:thumbup:
Posted Image

#4 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 12 September 2010 - 20:54

To έψαξα στο public αλλά δεν το είχε.:(

#5 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 12 September 2010 - 20:58

Πραγματικα ενδειαφερον. Αμα το βρω καπου θα το αγορασω :P


2bbd14fc.jpg


#6 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

    Ο Δεκαπτέρυγος

  • Members
  • 1,409 posts

Posted 13 September 2010 - 14:20

To έψαξα στο public αλλά δεν το είχε.:(

Το έχει, δεν το εχουν στα ελληνικα μανγκα, αλλα στα ελληνικά κομιξ.

Posted Image

ΧΙΝΑΤΑ, και τι δεν θα έδινα να σκύψεις να πιάσεις τη ΚΑΝΑΤΑ....:: LiveJournal ::. = DeviantArt = \o/MADAOmon FanSubs :3 \o/
Spoiler: Υφυπουργός Γαστρονομιας και Επίσημος Κρατικός Μπαρτέντερ

#7 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 13 September 2010 - 19:05

Bασικά είπα τον τίτλο στην πωλήτρια και το έψαξε στo pc για να δει αν το έχουνε. Το έκανε βέβαια πολύ γρήγορα, γιατί την είχα πρήξει αρκετή ώρα πριν, γιατί δεν θυμόμουν όνομα και εκδοτικό οίκο XD

#8 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

    Ο Δεκαπτέρυγος

  • Members
  • 1,409 posts

Posted 14 September 2010 - 01:22

Πολύ πιθανόν να το έγραψε και λάθος :Ρ ειναι δίπλα απο κει που εχουν τους αγγλικούς τόμους του Ναρούτο...

ΥΓ: μαλλον θα επρεπε εγω να ημουν πωλητής στο μαγαζι:smokingg:

Posted Image

ΧΙΝΑΤΑ, και τι δεν θα έδινα να σκύψεις να πιάσεις τη ΚΑΝΑΤΑ....:: LiveJournal ::. = DeviantArt = \o/MADAOmon FanSubs :3 \o/
Spoiler: Υφυπουργός Γαστρονομιας και Επίσημος Κρατικός Μπαρτέντερ

#9 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 15 September 2010 - 15:16

Απλά παραγγείλτε το από το e-shop και γλιτώστε τον κόπο της αναζήτησης.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#10 Usopp MZ

Usopp MZ

    The COOL-GUY

  • Members
  • 492 posts

Posted 01 October 2010 - 17:33

Και ένα πανέμορφο teaserάκι του "Λιονταριού της Αυγής"...

Spoiler:

Posted Image

#11 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 01 October 2010 - 18:18

O τερμα δεξια ειναι zoro copy -paste εδω XD
Πουλ μ'αρεσε η γκομενα και ο τυπας τερμα τερμα αριστερα...


2bbd14fc.jpg


#12 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 09 October 2010 - 17:17

συμμετεχει ο wizardmon ...η supergirl ...ο προεδρος Lincoln ...ο zoro προαναφερθηκε ...και αυτος μπροστα φτυστος απο το cowboy beepop Posted Image
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#13 Usopp MZ

Usopp MZ

    The COOL-GUY

  • Members
  • 492 posts

Posted 14 November 2010 - 13:41

Μία ακόμη χρωματισμένη σελίδα από τον δεύτερο τόμο, ο οποίος λογικά θα κυκλοφορήσει πριν τον Δεκέμβρη. :)

Spoiler:


Παρτε επίσης και ένα καλοκαιρινό, δροσερό και ανάλφρο pin-up με την ηρωίδα που χάρισε το όνομα στη σειρά, την Πριγκίπισσα Γκαλάξια.

Spoiler:


Και επιπλέον, ένα fan-art του Μάνου, με τους 10 αγαπημένους χαρακτήρες του, από ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, μάνγκα/ανιμέ κλπ.

Spoiler:


Για τέλος, δύο καταπληκτικά σκιτσάκια που μου έχει σχεδιάσει,

Μία Galaxia:
Spoiler:


Και ένας Sanji:
Spoiler:


:ureshii:
Posted Image

#14 Usopp MZ

Usopp MZ

    The COOL-GUY

  • Members
  • 492 posts

Posted 21 December 2010 - 23:02

Ο δεύτερος τόμος Galaxia "Το Λιοντάρι της Αυγής" διατίθεται στην ιστοσελίδα της εκδοτικής (Comicworld), ενώ σύντομα θα μπορείτε να τον βρείτε στα βιβλιοπωλεία και τα κομιξάδικα.

Ελπίζω να τον τιμήσετε! :D Όποιος έχει διαβάσει τον πρώτο τόμο ας γράψει τίποτα... Αρχίζω να πιστεύω πως μόνο εγώ το διαβάζω. :P

Πάρτε και μερικά σκίτσα του Μάνου! Ένας επικός Κόναν, μία τσαχπίνα Κάντυ-Κάντυ και το wallpaper που έκανε με αφορμή την κυκλοφορία του τόμου #2.

:wis:

Attached Files


Posted Image