Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Εκδοτικοί οίκοι εναντίον manga scan sites


  • Please log in to reply
146 replies to this topic

#1 Shihama-ru

Shihama-ru

    Anime Fan

  • Members
  • 201 posts

Posted 10 June 2010 - 12:15

Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό για τους manga- κατ’ ανάγκη τζαμπατζήδες- readers όλου του κόσμου….:run:

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο εκδοτικοί οίκοι από Ιαπωνία και ΗΠΑ σχεδιάζουν να κινηθούν νομικά εναντίον 30 scanlations sites. Μάλιστα ένα από αυτά (One Manga)
βρίσκετε και στη λίστα με τα 1000 ποιο δημοφιλή site σε όλο τον κόσμο (σταματήστε να διαβάζετε Naruto!!!)
Από ότι κατάλαβα το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι τα site αυτά έχουν έσοδα από διαφημίσεις ή donations, με έναν λόγο κάνουν κηδεία με ξένα κόλυβα. *φτου φτου φτου*

Εντάξει για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, το όλο πράγμα είναι εντελώς παράνομό αλλα και τι να κάνεις, αφού οι επιλογές σου για να μπορείς να διαβάζεις την αγαπημένη σου σειρά (και δν είναι μόνο μία δυστυχώς) χωρίς να περιμένεις 2-3 χρόνια (κι αν) είναι:
α) να μετακομίσεις στην Ιαπωνία ή στα περιξ. (το οποίο είναι και πολύ εφικτό)
β) να μάθεις Ιαπωνικά (κορεάτικοκινεζικα-τα οποία είναι και απλούστατα) και να ξεπουληθείς στα μεταφορικά.

Νομίζω ότι και οι οίκοι πρέπει να προσαρμοστούν λιγάκι στα νέα δεδομένα.
ΟΚ,να κλείσουν τα παράνομα site και να αντικατασταθούν με αλλά νόμιμα, που θα μπορείς να διαβάσεις-κατεβάσεις τις σειρές που θέλεις έναντι κάποιου μικρού αντιτιμου ώστε να πηγαίνουν τα χρήματα εκεί που πρέπει, σε αυτούς στον δημιουργό.
Αν και το πρόβλημα με τις αγγλικές εκδόσεις παραμένει αφού μεταφράζονται μόνο οι πολύ πολύ εμπορικές σειρές.

Και μόνο το ότι άρχισαν να σκαλίζουν τέτοια θέματα είναι ανησυχητικό καθώς ως γνωστόν, με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά….

Any thoughts?

Υ.Σ 1 Ελπίζω να μην υπάρχει ήδη treαd γι αυτό το θέμα...
Υ.Σ 2 Quiz: Πόσες παροιμίες περιέχει το παραπάνω κείμενο:?---- για τον νικητη δώρο έκπληξη)
Posted Image

#2 papp0us

papp0us

    Clean-Up Batter

  • Members
  • 515 posts

Posted 10 June 2010 - 12:39

Λιγο πολύ αναμενώμενο, αφού το "κυνήγι της καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων" είναι το τελευταίο Trend..Για να μη κρυβόμαστε πίσω απο το δαχτυλό μας, τα περισσότερα απο αυτά τα Site δεν ξέρουν τι μαζεύουν απο τα "donations", και δίνουν βάση σε αυτούς που δεν τα θέλουν ανοιχτά.

Αποψή μου είναι οτι θα γίνει κάνει σαν τα Site με τα Subs πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα. Θα κλείσουν 1-2, θα τρομάξουν οι υπόλοιποι, και θα κατεβάσουν τα Site, και κανα 2-3 μήνες μετά θα ξεφυτρώσουν σιγά σιγά άλλα, με 8 σελίδες Disclaimer..
Αντι να κοιτάξουν πως θα τα φέρουν νόμιμα στην Ευρώπη-Αμερική, χωρίς να χρειάζεται εγώ να πληρώνω ενα μισθό μεταφορικά για 10 volumes, κοιτάνε να κλείσουν τα παράνομα.. και μετά θα τα διαβάζουν μοναχοί τους..

Angroid.gr Android à la Ελληνικά


#3 matassos

matassos

    Anime Professional

  • Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 10 June 2010 - 12:48


Σύμφωνα με αυτό το άρθρο εκδοτικοί οίκοι από Ιαπωνία και ΗΠΑ σχεδιάζουν να κινηθούν νομικά εναντίον 30 scanlations sites. Μάλιστα ένα από αυτά (One Manga)
βρίσκετε και στη λίστα με τα 1000 ποιο δημοφιλή site σε όλο τον κόσμο (σταματήστε να διαβάζετε Naruto!!!)
Από ότι κατάλαβα το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι τα site αυτά έχουν έσοδα από διαφημίσεις ή donations, με έναν λόγο κάνουν κηδεία με ξένα κόλυβα. *φτου φτου φτου*

βασικα εχει σκευτει κανεις τι σερβερ χρειαζετε το onemanga για ολη αυτη την κηνιση? τα λεφτα που θα τα βρει αν οχι απο τις διαφημησεις..
επισις εχει μεγαλη δουλεια το ολο project το onemanga ειναι απο τα μεγαλυτερα database για μανγκα με καθημερινα updates πολων τσαπτερ.
ειμαι υπερ της ελευθερης διακινισης στο διαδυκτιο, εχει παραγινει ολη η ιστορια με τα "δικαιοματα"
ουτος η αλλος αν δεν ηταν αυτα τα σαιτ τα μανγκα-ανιμε δεν θα ειχαν τοση απιχηση, τους κανουν δωρεαν διαφημηση, ενα μεγαλο μερος των κερδων τους απο το εξωτερικο της ιαπωνιας ειναι χαρη σε αυτα τα σαιτ..

#4 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 10 June 2010 - 13:05

Ό,τι λέω και για τα κινηματογραφικά στούντιο. Προσαρμόστε το business model σας. Η "κατάσταση" δεν είναι αναστρέψιμη γιαυτό αφήστε τις μηνύσεις και ξεκινήστε τις επενδύσεις στην διάθεση του υλικού χωρίς γεωγραφικά σύνορα.

Ειδικά ο κλάδος των manga οικονομικά έχει πάρει από καιρό την κατιούσα. Θα έπρεπε να προσπαθούν να διευρύνουν το κοινό τους, όχι το ανάποδο.

#5 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 10 June 2010 - 13:08

Πιστεύω πως τα online readers προωθούν τις πωλήσεις worldwide. No manga sites no sales.
Posted Image

#6 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 10 June 2010 - 13:12

Καταρχάς δεν είναι όλα τα scanlations παράνομα, γιατί πολλά από αυτά μεταφράζουν τα μανγκα σε γλώσσες στις οποίες δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οπότε οι εκδοτικές δεν χάνουν λεφτά.
Και χωρίς αυτά τα site θα έβγαζαν πολύ λιγότερα λεφτά γιατί λόγω αυτών έχουν διαδοθεί τόσο πολύ τα μάνγκα στον υπόλοιπο κόσμο.
Επίσης σόρι αλλά 10~25 ευρώ για ένα τόμο που τα πουλάνε οι αμερικάνικες/αγγλικές εταιρίες είναι απλά ληστεία (says the person who has bought 300+ volumes).
Οι τιμές είναι απλησίαστες πιά.
Δηλαδή δεν είναι λογικό Ιαπωνία ή Ιταλία το ίδιο μάνγκα να το αγοράζεις 3~6 ευρώ και οι viz/tokyopop/delray/cmx/dark horse/whatever να σου το πουλάει 10~15. IL PSOL

Να φάνε ένα πουλί και να είναι και κρύο. χμφ!

Posted Image


#7 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 10 June 2010 - 13:23

Εγώ πάντως βλέπω να κλείνουν πολλά scanlation sites.Κάποτε θα γινόταν.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#8 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 10 June 2010 - 13:26

Δεν είναι και η πρώτη φορά που ιαπωνικοί εκδοτικοί οίκοι κινούνται νομικά κατά του scanlation scene, πάντως είναι όντως η πρώτη φορά που γίνεται μαζικό ντου. Ήταν θέμα χρόνου, πιστεύω. Προσωπικά, μου κάνει εντύπωση που άργησαν τόσο. Δεδομένου ότι τα manga διαδώθηκαν στη Δύση (και σαν κουλτούρα και σαν εμπορικό προϊόν) αρκετά πιο νωρίς από τα anime, θα περίμενε κανείς να κινηθούν νομικά κατά των scanlators πιο νωρίς απ' ότι οι διανομείς anime με τους fansubbers.

On second thought though, απλά μέχρι τώρα οι εν λόγω εταιρίες δεν είχαν παρατηρήσει κάποια σοβαρή μείωση στα κέρδη τους από τη δυτική αγορά. Τώρα όμως ένεκα οικονομικής κρίσης βλέπουν κι αυτοί πτώση στις πωλήσεις τους (όπως όλοι άλλωστε), και ψάχνουν αποδιοπομπαίο τράγο για να τον μαδήσουν στα πρόστιμα. Τί πιο εύκολο από το να χτυπήσουν το (εξ ορισμού παράνομο) scanlation scene;

That said, υποψιάζομαι ότι στο στόχαστρό τους τούτη τη φορά δεν βρίσκονται τόσο τα ίδια τα scanlation groups, όσο τα online reader και τα manga DDL sites, τα οποία μάλιστα ζητάνε και donations από τους χρήστες. Και, frankly, δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι ιδιαίτερα γι' αυτά. Hint: είσαι ήδη μια φορά παράνομος όταν έχεις ανεβάσει ένα τέτοιο site. Είσαι δύο φορές παράνομος όταν ζητάς και donations από τον κόσμο για να το κρατάς όρθιο. Και είσαι τρεις φορές παράνομος αν τσεπώνεις λεφτά από τα donations κι από πάνω. Αρκετά από αυτά τα sites πιστεύω ότι χτυπάνε το 3 στα 3...

Πάντως, για να πω και το δίκιο του απλού αναγνώστη, οι εκδοτικοί οίκοι δεν έχουν πάρει ακόμα το μάθημά τους από το Internet. Δεν χρειάζεται καν να πω για τους εκατοντάδες (έως χιλλιάδες) από σχεδόν άγνωστους αξιόλογους τίτλους που δεν θα εκδοθούν ποτέ στα αγγλικά (είναι επιχειρηματικό ρίσκο και το αναγνωρίζω, ούτε εγώ θα το τολμούσα στη θέση τους). Θα πω για τα εξαιρετικά δημοφιλή manga... Naruto, Bleach, One Piece και δεν συμμαζεύεται... αν δεν απατώμαι, η επίσημη μετάφραση όλων αυτών είναι πολλά κεφάλαια πίσω σε σχέση με το εβδομαδιαίο τεύχος του WSJ. Πιστεύουν στ' αλήθεια οι εκδοτικοί οίκοι ότι οι fans θα περιμένουν υπομονετικά μέχρι να μεταφραστεί ο επόμενος τόμος; Μπούρδες, θα πάνε να το διαβάσουν μέχρι εκεί που έχει βγει στην Ιαπωνία, χρησιμοποιόντας οποιοδήποτε παράνομο μέσο βρούνε. Αυτές είναι οι απαιτήσεις σήμερα. Αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, τους αξίζει να χάνουν έσοδα.

Worry not, folks, το scanlation scene δεν θα πεθάνει anytime soon. Ένα site θα κλείνει, δεκάδες θα ανοίγουν. :wis:

Edit: Επειδή μέχρι να το γράψω όλο αυτό ξεφύτρωσαν άλλα 6 posts...

Καταρχάς δεν είναι όλα τα scanlations παράνομα, γιατί πολλά από αυτά μεταφράζουν τα μανγκα σε γλώσσες στις οποίες δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οπότε οι εκδοτικές δεν χάνουν λεφτά.

Σιλένα, μεταξύ μας τώρα, αυτό που λες δεν ισχύει. :P Όπως είχε γράψει και ο DarkMirage για τα fansub groups:

- Fansubs are legal as long as the series in question is not licensed for distribution in the region where the fansubs are being distributed in.

- Completely false. Fansubs are illegal whether the series is licensed for distribution or not. This is because the copyright (which is completely unrelated to the right of distribution) applies even in countries where the series is not distributed in. See: the Berne Convention, specifically the parts about nationality of author, rights of translation and rights of reproduction. Here's a full list of signatories to the Convention. It is interesting to note that the mere act of making an unauthorized translation available for public usage is already illegal, much less the actual copyrighted footage.


Edited by Kenny, 11 June 2010 - 06:39.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#9 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 10 June 2010 - 14:16

Παντως στην περιπτωση του bαrefοοt gen η αγγλικη μεταφραση ηταν ανεπισημη και χαρη στο prοject gen τα 4 πρωτα τευχη κυκλοφορησαν στα αγγλικα.


Παλιοτερα ειχαν κινηθει και εναντιον ιαπωνικων νετ καφέ οπου μπορουσες να διαβασεις σκαναρισμενα rαws.
Παντως υπαρχει και onlιne περιοδικο mαngα εξ ιαπωνιας που τα μεταφραζει επισημα στα αγγλικα απευθειας και απλα πληρωνεις ενα ποσο για να κατεβασεις το καθε τευχος. Το πρωτο ηταν δωρεαν. Ετσι ειχα διαβασει το πρωτο chαpτερ απο το bαττle shιp yυmιhαrι,μαζι με τα chαpters αλλων ιστοριων. Βεβαια εγω ηθελα να ολοκληρωθει η ιστορια αλλιως θα μου βγαινε ο κουκος αηδονι.
Απο οτι βλεπω παντως κυκλοφορησαν και τα 4 τευχη στα γαλλικα.
Η αληθεια ειναι πως παραεγινε το κακο. Καλυτερα να τα παιρνετε απο τα sιtes των scαnlαtιοn grοups.

#10 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 10 June 2010 - 14:20

: whoops, my bad then, νόμιζα ότι ίσχυε

Posted Image


#11 Keiki

Keiki

    Your average weirdo

  • Members
  • 280 posts

Posted 10 June 2010 - 14:56

Ας τα κλείσουν, αντι να τα διαβάζουμε σε online readers θα πρέπει να τα κατεβάζουμε για ανάγνωση σε offline readers. Πάντως άνοδο στις πωλήσεις δε πρόκειται να δούνε, αντίθετα θα πάρουν τον κατήφορο ακόμα πιο γρήγορα.

Όπως ήδη ειπώθηκε, όποιος δε μπορεί να προσαρμοστεί στα νεα δεδομένα, κάποια στιγμή θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι. Πόσοι απο αυτό εδώ το forum θα πάνε να αγοράσουν manga αν ξαφνικά δε μπορούν να τα διαβάσουν online? Εγώ όχι πάντως. Δε μου περισσεύουν τα λεφτά, είναι απλό. Αν όμως αντί για περιοδικό πουλάγανε συνδρομή σε αντίστοιχο site με τα manga στα αγγλικά, μπορεί να το σκεφτόμουν (αν δε ζήταγαν τρελά λεφτά βέβαια).

Απο την άλλη, το αντίστοιχο εγχείρημα με τα anime λέγεται Crunchyroll. Πέτυχε? Τρίχες. Μόνο αν είσαι πολίτης USA η UK αξίζει. Ζεις αλλού? Δε μπορείς να δεις ούτε τις μισές σειρές. Γιατί? Licensing issues λένε. Μπούρδες. Έχουν κάνει το θέμα με τα δικαιώματα σκέτη αηδία. Ο κόσμος όμως δε δίνει δεκάρα, κανείς δε θέλει να περιμένει χρόνια μέχρι αυτοί να τα βρούν στα λεφτά και στις άδειες. Οπότε, πάρτε fansubs, πάρτε scanlations. Και καλά ξυπνητούρια στις εταιρίες, που ακόμα κοιμούνται.

Καλόν ύπνο.
Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#12 adamsbankai

adamsbankai

    MangaReader

  • Members
  • 512 posts

Posted 10 June 2010 - 18:16

Παίζει να έχει σχέση αυτό το θέμα με το ότι δεν μπόρω να μπω στο site των mangatraders εδώ και 4 μέρες?

Edited by adamsbankai, 10 June 2010 - 18:37.


#13 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 June 2010 - 05:01

Nope. Φαίνεται ότι έχουν κάποια προβλήματα με τους servers τους (ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται).

Αnw πέρα το όλο θέμα με το τι είναι νόμιμο από άποψη πνευματικών δικαιωμάτων μου φαίνεται ότι οι εκδοτικοί οίκοι παραλογίζονται ελαφρώς και πάνε να βάλουν τα χεράκια τους και να βγάλουν τα ματάκια τους. Τουλάχιστον από την δική μου οπτική γωνία τα scanlation groups και τα online reading sites περισσότερο βοηθάνε τις πωλήσεις τους παρά τις ρίχνουν.

Καταρχάς κάνουν το μεγάλο λάθος να υποθέτουν ότι όποιος διαβάζει online manga θα το αγόραζε κιόλας αν δεν είχε άλλη λύση και ότι χάνουν έτσι έναν σίγουρο πελάτη. BIG MISTAKE! Ίσα ίσα είναι το αντίθετο. Το γεγονός ότι έχουν σίγουρους πελάτες πολλές φορές οφείλεται στο ότι τα άτομα αυτά γνώρισαν κάποιες σειρές online.

Kαλώς ή κακώς ο υπολογιστής δεν υποκαθιστά το κανονικό manga. Οπότε όταν σε κάποιον αρέσει μια σειρά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνει ότι μπορεί για να την αποκτήσει. Τώρα το σε τι βαθμό θα γίνει αυτό εξαρτάται από τους εκδοτικούς οίκους. Με 10 ευρώ/τόμο είναι σίγουρο ότι ο καταναλωτής θα αγοράσει λιγότερες σειρές από ότι αν είχαν 6-7 ευρώ. Αν έχουν παρατηρήσει πτώση στις πωλήσεις τους οφείλεται μάλλον στο ότι ο κόσμος δεν μπορεί ακόμη να φάει τις σελίδες από τα manga οπότε εν όψη κρίσης κάπως πρέπει να ζήσει και να καλύψει τις υπόλοιπες και πιο ουσιαστικές του ανάγκες. Υπάρχει και η λύση να ρίξουν τις τιμές τους ( ή έστω να βγάλουν manga με γεύση barbeque), αλλά δεν φαίνονται να το σκέφτονται.

Ιn any case αν τους καίει τόσο το θέμα των online readers θα μπορούσαν οι εκδοτικοί να κάνουν κάτι αντίστοιχο σε νόμιμη έκδοση, αρκεί να μην προσπαθήσουν να βγάλουν και από την μύγα ξύγκι και εκεί.

#14 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 11 June 2010 - 07:35

Καταρχάς να συμφωνήσω με τα περισσότερα που έχουν ειπωθεί όσον αφορά το ότι τα scanlations sites έγιναν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της οικονομικής κρίσης...Οι Ιάπωνες πρέπει να είναι τρελοί για να νομίζουν ότι θα βγάλουν λεφτά από τα manga σε μια παραπαίουσα Ευρώπη...Βιβλία, μουσική και κινηματογράφος πλέον έχουν καταντήσει είδη πολυτελελείας...Σωστό και το γεγονός ότι δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να περιμένει να μεταφραστεί από επίσημη εταιρία το τελευταίο chapter της σειράς που διαβάζει, να το κυκλοφορήσει αυτή και μετά να περιμένει να έρθει στην Ελλάδα ενώ είναι ένα κλικ μόνο μακριά από το να το διαβάσει...Ειδικά όταν οι σειρές με τις μεγάλες πωλήσεις βασίζονται στον εθισμό των αναγνωστών τους...

Αλλά ας πούμε για χάριν της συζήτησης ότι κάπως εξυγχρονίζονται οι διανομείς των σειρών που ήδη μεταφράζονται στα αγγλικά και τα παρέχουν γρήγορα online έναντι μικρού και λογικού αντιτίμου σε όλες τις χώρες (λίγο ουτοπικό βέβαια). Τί γίνεται με τις σειρές που δεν τις έχει αναλάβει κανένας ξένος εκδοτικός οίκος? Και αυτές όχι μόνο είναι εκατοντάδες αλλά περιέχουν και άπειρα διαμάντια...Τί γίνεται τότε?

Εκεί φτάνουμε σε αδιέξοδο. Διότι από τη στιγμή που οι μεταφράσεις αυτών των σειρών είναι παράνομες γιατί δεν έχουν πάρει την άδεια των δημιουργών για κάτι τέτοιο άρα πρόκειται για διασκευή χωρίς έγκριση δεν γίνεται να διανέμονται επίσημα έναντι αντιτίμου άρα φτάνουμε πάλι από κει που ξεκινήσαμε...Μαθαίνεις ιαωνικά και μετακομίζεις στην Ιαπωνία...

Αυτό ακριβώς είναι που βρίσκω στενόμυαλο...Εξ ορισμού περιορίζεις την τέχνη σε γεωγραφικά σύνορα με όχημα απαρχαιωμένους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας και προσδοκίες για αμφίβολο κέρδος...

Εντάξει το έχουμε παρακάνει με το τζαμπατζιλίκι και προσωπικά δεν θα με πείραζε να πλήρωνα κάποια μηνιαία/ετήσια συνδρομή σε κάποιο site που θα ελεγχόταν από κάποια αρχή που θα μοίραζε τα χρήματα στους εκδοτικούς οίκους αλλά τι θα γίνει με τα manga που δεν τα αναλαμβάνει κανείς?

xbJ3b2w.jpeg


#15 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 11 June 2010 - 07:54

Πάντως αν τα One Piece, Naruto, Bleach μεταφραζόταν μόνο από τις εταιρείες και διανέμονταν μόνο μέσω κάποιου site έναντι αντιτίμου, πάλι κάποιο παλικάρι θα τα ανέβαζε κάπου ώστε να τα κατεβάσουμε και εμείς οι leechers... Το θέμα είναι οι λιγότερο δημοφιλείς σειρές. Νομίζω αυτός είναι και ο λόγος που ένα τέτοιο site θα αποτύχαινε. Εκτός και αν πχ γινόταν συμφωνία μεταξύ του onemanga και των publishers.