Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Biomega


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 06 May 2010 - 05:08

Biomega
バイオメガ

Posted Image

Author & Artist: Tsutomu Nihei
Year : 2004
Status: Completed
Genres: Action Adventure Sci-fi Seinen (και αν το wat?o.O ήταν genre θα το έβαζα και αυτό)

*drumroll*

Ο δημιουργός των Blame! και Noise δημοσίευσε το 2004 το παρόν έργο στο Ultra Jump σε ίδιο μήκος κύματος με τα προαναφερθέντα τόσο οπτικά όσο και από άποψη ιστορίας και setting.

H πλοκή διαδραματίζεται στο προσεχές μέλλον (3005 Α.D.). Μια άκρως μεταδοτική και επικίνδυνη ασθένεια η οποία μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζωντανούς νεκρούς DRONES εχει εμφανιστεί στον πλανήτη με το όνομα NS5. Ένας αινιγματικός χαρακτήρας o Κanoe Zouichi και η τεχνητή νοημοσύνη με το όνομα Kanoe Fuyu προσπαθούν να εντοπίσουν ένα άτομο το οποίο είναι ανθεκτικό στον συγκεκριμένο ιό με το όνομα Yion Green για λογαριασμό ενός ισχυρού οργανισμού. Τροχοπέδη στα σχέδιά τους θα αποτελέσουν οι απεσταλμένοι από το Public Health Department oι οποίοι για τους δικούς τους σκοπούς απαγάγουν την κοπέλα. Και ένα φριχτό ατύχημα είναι η αφορμή για να εξαπλωθεί ο ιός σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Posted Image


Eάν αυτή είναι η πρώτη σας επαφή με τον συγκεκριμένο mangaka και δεν ξέρετε τι εστί Blame! οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε να βγάλετε απόλυτο νόημα από την συγκεκριμένη σειρά. In fact, αν είστε από τα άτομα τα οποία θέλουν πλήρη επεξήγηση και βατό σενάριο παρακαλώ πολύ βγείτε από το thread και μην ξαναγυρίσετε αν θέλετε να σώσετε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα. Για τους υπόλοιπους τολμηρούς να πώ ότι με το που το τελείωσα αισθανόμουν mindraped. Δεν υπάρχει κάποιος βαθύς προβληματισμός και φιλοσοφική προσέγγιση αλλά αυτό το οποίο κάνει το manga απολαυστικό είναι η καταιγιστική του δράση και η ωραία ατμόσφαιρα και σκηνοθεσία την οποία έχει. O mangaka αφήνει επίτηδες πολλά πράγματα στην φαντασία και για να ακολουθήσετε την ροή της πλοκής (ποιά ροή δηλαδή από εδώ και από εκεί σαν την ακρίδα πηδάει) θέλει πολύ προσοχή και πολύ διάθεση για συλλογισμούς και συμπεράσματα. .

Spoiler:


Πάντως αφήνει ωραία αίσθηση. Μπορεί όταν το τελειώσει κανείς να του έχει βγει η πίστη για να καταλάβει τι έγινε (ειδικά προς το τέλος), και το τέλος του Evangelion να του φανεί παιχνιδάκι μετά από αυτό αλλά είναι πολύ διασκεδαστική και γεμάτη σειρά. Δεν κάνει κοιλιά και σίγουρα όταν το πιάσει κανείς δύσκολα θα ξεκολλήσει.

Το σχέδιο είναι το χαρακτηριστικό σήμα του Nihei. Αλλοπρόσαλλο, άλλες φορές υπερβολικά πυκνό και μουτζουρωμένο άλλες φορές καθαρό σε κάθε περίπτωση όμως αποδιδει πολύ ωραία την ατμόσφαιρα της σειράς.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώή να το διαβάσετε online από εδώ.

ΥΓ:Εχω πραγματικά απορία τι θα έβγαινε αν ο Nihei συνεργαζόταν με τον Ano.

Posted Image




#2 Serestrum

Serestrum

    have to kill fast and bullets too slow

  • Members
  • 1,763 posts

Posted 06 May 2010 - 11:59

Posted Image

Ισως η αγαπημενη μου σειρα του Tsutomu, πανω απο το Blame! κιολας. Ξεκιναει με πολυ πιο στρωτο σεναριο απο το Blame! και την περισσοτερη ωρα ξερεις πραγματικα τι γινεται και ολα ειναι ωραια, μεχρι την απιστευτη αλλαγη setting που αναφερει και η iristella οπου προφανως ο mangaka αρχισε παλι τα ποτα και τα ξενυχτια... εγω προσωπικα το λατρεψα ακομα πιο πολυ σε εκεινο το σημειο γιατι μου θυμισε το ποσο χαοτικα καμμενο ηταν το Blame! ( που το ξαναδιαβασα μολις τελειωσα το Biomega ). Παντως ειναι πολυ πιο ευκολο να παρακολουθησεις τι γινεται καθως αυτη τη φορα εχουμε χαρακτηρες που μιλανε με διαλογους και ολοκληρωμενες προτασεις, πιο συχνα απο 3 ανα 10 σελιδες!!

καθως ειναι prequel του Blame!, μαζι με το NOiSE, προτεινω να τα διαβασετε πρωτα, αν θελετε να ασχοληθειτε με τα εργα του Tsutomu (και μετα κατι μικρα spinoff και τα Abara κτλ καθως ειναι σε αλλο setting), αν παλι εχετε διαβασει το Blame! και σας αρεσε διαβαστε το Biomega οπωσδηποτε καθως απανταει καποια ερωτηματα, κανα δυο βεβαια, μην περιμετε τιποτα το τρομερο XD .

Για το σχεδιο μπορω να γραφω ωρες οποτε λεω απλα πως ειναι απεριγραπτο. οχι για ολα τα γουστα ομως...


Spoiler:


Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things


#3 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 06 May 2010 - 12:37

For the record, ο παραπάνω κύριος τόσο καιρό δεν είχε διαβάσει το Biomega... εγώ τον έβαλα τις προάλλες, και μετά το διάβασε και η iristella. :kakaka:

Τι να πεις πραγματικά γι' αυτόν τον τίτλο... το mindfuck σε όλο του το μεγαλείο. Tsutomu Nihei και τα μυαλά στους τοίχους. Κι εκεί που νομίζεις ότι δεν γίνεται πιο τρελό... γίνεται ακόμα πιο τρελό. ΧD

ΥΓ. Ρώσικη αρκούδα ρε. Τέλος.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#4 Shikamaru

Shikamaru

    So Troublesome

  • Members
  • 912 posts

Posted 06 May 2010 - 14:33

κατευθειαν αρχισα reading.......:kill4u:
Posted Image
Posted Image

#5 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 06 May 2010 - 15:48

Τελείωσα σχετικά πρόσφατα το BLAME!




Γι' αυτό και δεν ενδέχεται να αρχίσω το Biomega σύντομα :deadga6: Κάποια στιγμή βέβαια θα το τσεκάρω να δω τι λέει συγκριτικά και με το Noise, όμως όχι πριν μπει μια τάξη στο μυαλό μου από το mindfuck / random / οτι να ναι σενάριο του Blame!

E5VV38U.jpg


#6 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 06 May 2010 - 16:36

Πάντως προσωπικά πέρα από την συνεχή διάθεση του Nihei να παίζει με τον αναγνώστη και να του βάζει γρίφους και να τεστάρει την υπομονή, την αντίληψή του και την ικανότητά του να βγάζει συμπεράσματα, κάτι που με δυσκόλεψε αρκετά στο να κατανοήσω πράγματα ήταν ότι πολλοί χαρακτήρες από την πλευρά του DRF έμοιαζαν σε απελπιστικό βαθμό. Δεν μπορούσα με αυτόν τον τρόπο να καταλάβω ακριβώς ποιός έκανε τι.

Επιπλέον υπήρχε και μια περίεργη παρουσίασή τους (αν και αυτό μάλλον ήταν ηθελημένο σε φάση "lol, I troll you"). Χαρακτήρες οι οποίοι φαίνονταν ότι θα διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο στην πλοκή έρχονταν και εφευγαν σχεδόν αμέσως ενώ άλλοι που φαίνονταν ότι θα είναι για ένα chapter και λιγότερο τελικά αποδεικνύονταν βασικοί.

For the record το Biomega το ξεκίνησα πριν από τον Serestrum. Απλά το τελείωσα πιο αργά επειδή διαβάζω πολλές σειρές παράλληλα. >_<

#7 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 17 May 2010 - 15:11

ο συγκεκριμένος σχεδιαστής mαρέσει απαρά πολύ και στο amazon βρήκα ήδη τα πρώτα 3 volumes του Biomega, νομίζω θα είναι καταπληκτικό.