Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Προτάσεις για Απαιτητικό cosplay!


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 22 November 2009 - 03:50

Ο βαθμός δυσκολίας πια των cosplay που διαλέγει αρκετός κόσμος να παρουσιαζει εχει ανεβει αρκετά.

Σε αυτό εδώ λοιπόν το θεμα θα ασχοληθουμε με προτάσεις και συμβουλές που αφορουν κοστούμια και εμφανίσεις πιο εχουν ανω του μεσαιου ή υψιλό βαθμό δυσκολίας. Δηλαδή λίγο παραπάνω ψαξιμο στα υλικά, στο μεηκ-απ, στα tips κλπ.

Ξεκινώ μεταφέροντας καποιες προτασεις για πιο απαιτητικά cosplay που ειχα ήδη κανει στο "Easy cosplay".....



Για...κοιτάχτε λίγο αυτό:

Muramasa (Bleach)

Posted Image

Καπου δω μου πετάτε στα μούτρα ενα "αυτό, μωρή, να το κάνεις εσύ κι όλο σου το σόι"!
Κλεινετε το φόρουμ, κατεβάζετε τα σκουπίδια, ανεβαίνετε, ξανανοίγετε το φόρουμ και κοιτάτε τι λέει και το υπόλοιπο πόστ....

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζει κανείς. Στην πραγματικότητα, θέλει τρόπο, όχι κόπο!

Posted Image

Κορίτσια, εγώ το βρισκω πρωτης τάξεως crossdressing! Μη σας πω...καλύτερα crossdressing! Γιατί αντε πείσε το Θανάση να βάλει ψευτικο νύχι...

Posted Image

Ξεκινάμε με ενα απλό λευκό πουκάμισο, κατα προτίμηση να είναι από χοντρό υφασμα.
Από το κάτω μερος του (γιατί σίγουρα θα είναι πιο μακρύ απ όσο χρειαζόμαστε, αρα δε μας πειράζει) κόβουμε μια λεπτή λωρίδα ύφασμα. Αυτή θα την κόψουμε στο μήκος και στο πλάτος που πρέπει, γα να τη ράψουμε από πάνω από τη σειρά των κουμπιών του πουκαμίσου για να τα καλύψουμε.

Από ενα κατάστημα με φτηνά υφάσματα της οδού Καλαμιώτου (ανεβαίνετε από Αιόλου) θα πάρετε απλό υφασμα μωβ και λίγο υφασμα-γουνα λευκό.

Τη γουνα θα την κοψετε στις διαστάσεις που πρεπει (υπολογίζοντας τις διαστάσεις του γιακά) και θα τη ράψετε επάνω στο γιακά του πουκαμίσου.
Οσον αφορά το πουκάμισο, με το μώβ υφασμα θα φτιάξετε τις μανσέτες (μετρώντας και υπολογίζοντας βάσει των διαστάσεων της μανσέτας). Επειτα ράβετε τα κομμάτια απ το μωβ υφασμα επάνω από τις μανσέτες.
Επίσης κόβετε μια λωρίδα απ το μωβ υφασμα για να τη ράψετε πλαγιαστά επάνω στο πουκάμισο.

Θα χρειαστείτε επίσης ενα μωβ φουλάρι από λεπτό υφασμα. Για να φτιάξετε την καρφίτσα που στολίζει το φουλάρι, θα πάτε στα χαντραδικα στο Μοναστηράκι και θα πάρετε μια απλή κόκκινη χάντρα κι ενα κλιπ-καρφίτσας που θα κολήσετε με κόλα στιγμής πισω απ τη χάντρα.

Το κάτω μερος, δεν είναι παρά μια φαρδιά, μακριά λευκή φούστα. Για άλλα cosplay μου εχω βρει τετοιες σε μαγαζιά με φτηνά "μανταμέ" ρούχα.
Επίσης μπορεί πάρα πολύ ευκολα να σας τη φτιάξει κι οποιαδήποτε μοδίστρα, αρκεί να της πάτε το υφασμα και να σας πάρει τα μέτρα.

Με λωρίδες από το μωβ ύφασμα θα κάνετε το τελικό στόλισμα της φούστας.

Αυτό που δένει στη μέση, κανονικά είναι obi (η ζώνη που δένει τα κιμονό). Πριν ξεκινήσετε να το φτιάχνετε, καλό είναι να ψαξετε πρώτα στο ιντερνετ για πληροφορίες σχετικά με τις διαστάσεις ενός obi και τον απλούστερο τρόπο δεσιματος του (που μας ενδιαφέρει εδώ).
Μη ξεχνάτε, πως εκτός από το χοντρό υφασμα που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε το obi, χρειαζόμαστε και ενα κομμάτι πολύ λεπτό υφασμα (για παράδειγμα βισκόζη ή φόδρα που εχουμε τσαλακώσει λίγο) για να κάνουμε τη φάσσα που από πάνω της θα δεσουμε το obi αφήνοντας πάνω και κάτω να προεξέχουν μέρη της.
Επίσης χρειαζόμαστε και ενα φαρδύ, χοντρό, ελαστικό κορδόνι για να στερεωσουμε το obi στη μέση μας. Πληροφορηθείτε γι αυτό και τον τρόπο τυλιγματος του πρώτα από το ιντερνετ.

Στα πόδια φοράμε απλώς λευκές μπότες με μύτη.

Ο τρόπος χτενίσματος της περούκας δεν είναι δύσκολος. Χρειαζόμαστε μια μαύρη ή καστανή ίσια περούκα σε μεσαίο μήκος χωρίς αφέλειες. Τις τουφες τις δουλεύουμε με το χέρι τραβώντας προς τα εξω και στυλιζάρουμε με σπρέυ για πάρα πολύ δυνατό κράτημα.

Χρειάζονται ψευτικα νύχια. Αν δε μπορούμε να βρούμε νύχια σε τόσο μεγάλο μήκος σε οποιοδήποτε κατάστημα καλλυντικών, σίγουρα θα βρούμε τόσο μακριά ψευτικα νύχια σε στούντιο για μανικιούρ.

Για το μακιγιάζ χρειαζόμαστε λευκό makeup για πρόσωπο, λαιμό και χέρια και μωβ χρωμα σε ρευστή μορφή. Θα τα βρείτε στην Kryolan (Παπαδιαμαντοπούλου 22).


Αν μπούμε στον κόπο να φτιάξουμε ενα τόσο εντυπωσιακό cosplay θα είναι κρίμα να μη το αναδείξουμε παίρνοντας τις σωστές πόζες στις φωτογραφίες.
Μελετήστε καλά τις πόζες του χαρακτήρα!

Edited by Tomodachi2, 22 April 2010 - 14:41.


#2 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 11 April 2010 - 19:28

Νταξ' θελει κομματάκι δουλίτσα, αλλα εκτος απο πάρα πολύ εντυπωσιακό, ειναι και φοβερά πρωτότυπο. Ειναι κάτι που δε βλεπει κανεις συχνά σε πάρτυ. Εγώ θα ψηνόμουν τρομερά για...

Medussa/Basilisk

από Pet shop of Horrors

Posted Image

Posted Image

Δεν θα ελεγα πως χρειάζεται να υπάρχουν περιορισμοί ως προς το ποιο θα ειναι το βασικό χρώμα του κοστουμιού. Αν και το γκρενά ειναι υπεροχη επιλογή, ωστόσο το μωβ, το μπορντώ, το σκουρο πράσινο ή ακομα και το γκρί της πέτρας ειναι εξίσου θαυμάσιες επιλογές.

Με λίγα λόγια, δεν ειμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε πιστα μια συγκεκριμμένη γραμμή, εφόσον οι λεπτομεριες που ορίζουν την ταυτοτητα αυτού του cosplay ειναι διαφορετικές και ειναι τα μαλλιά, το πρόσωπο, τα κοσμήματα και οι πόζες.
Απλώς μόνο ενα πράγμα επάνω στο φόρεμα χρειάζεται να διατηρηθεί κοντά στο πρωτότυπο και αυτό ειναι το εξαιρετικά μεγάλο μήκος στα μανίκια, που ειναι αυτό που δινει στο ολο συνολο την πρεπουσα μεγαλοπρέπεια.

Μια κοπελα που εχει μακριά μαλλιά δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να τα φερει στον κατάλληλο λογαριαμό. Επίσης δεν μας περιορίζει ιδιεταιρα το χρώμα, δηλαδή δεν απαιτείται οπωσδήποτε μαυρο. Αρκει οποιοδήποτε σκουρο χρώμα μαλλιών.

Για οσες επιλέξουν περούκα, ας ειναι μαυρη και αρκετά μακριά, κατά προτίμηση χωρις αφέλειες, αν και οι αφελειες μπορουν ανετα να "κρυφτούν" κατω απο το λάστιχο του μετώπου. Η περούκα χωρίζεται σε 2 μερη, σε 2 κοτσίδες που θα περιστραφουν σε όλο το μήκος τους και θα στολιστούν από την κορυφή της περούκας ως την ακρη με ενα μακρύ κολιέ με λευκές στρογγυλες χαντρες-"πέρλες".

Posted Image

Το σκέπασμα των ματιών με ενα κομμάτι μαυρης δαντέλας ως επιλογή, θα μας διευκολυνει ιδιέταιρα, καθώς θα μπορούμε να βλέπουμε που πατάμε!

Αν επιλέξουμε να μη σκεπάσουμε καθόλου τα μάτια, μπορούμε να κάνουμε το βλεμμα μας-και κατα συνεπεια και όλο το συνολο πολύ εντυπωσιακότερο, εαν φορέσουμε φακούς επαφής που παραπέμπουν σε βλέμμα ερπετού. Αλλωστε αυτό το pet δεν ειναι τίποτε άλλο παρά μια σαύρα. Που εχει όμως τη δύναμη να πετρώνει οποιον τολμήσει να την αντικρύσει στα μάτια.
Δηλαδή εσεις μπορειτε να κανετε πιο εντυπωσιακά πράγματα απ όσο η κοπέλα της φωτογραφίας...

Posted Image

Και πάμε πάλι στο φόρεμα.
Το καλύτερο ειναι να διαλέξουμε ενα υφασμα που να γυαλίζει. Αν δεν ραψουμε ενα φορεμα απο την αρχή (χρειαζεται ενα εξαιρετικά απλό φόρεμα με πολύ μακριά μανίκια) μπορουμε ανετα να μεταποιήσουμε ενα αρχικά διαφορετικό φόρεμα, προσθετοντας μανίκια και μεγαλύτερο μήκος στον ποδόγυρο. Εδω η ειναι παρα πολύ χρήσιμη η βοήθεια μιας μοδίστρας.

Ανάλλογα με το τι στυλ θα ειναι το αρχικό μας φορεμα επιλέγουμε να διακοσμήσουμε το μπουστο. Εγώ προτεινω λευκή δαντέλα με πυκνή πλέξη στο μπουστο και λεπτομεριες από την ιδια δαντέλα σε σημεια των μανικιών.

Η τελική διακόσμηση του φορέματος βασίζεται στις πέρλες. Μπορούμε να προσθέσουμε και πλαστικές χαντρες που μοιάζουνε με πετράδια.

Οταν η Medussa κάθεται, εμφανίζεται με μια μακριά ουρά ερπετού.

Posted Image

Δεν θεωρώ οτι αυτό ειναι κάτι βασικό για να το περιλάβουμε στο cosplay. Αλλωστε μια ουρά ερπετού μπορει κάλλιστα να προστεθεί με ενα καλό photoshop....

#3 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 22 April 2010 - 13:39

Το απαιτητικό cosplay είναι το εντελώς αντίθετο του easy cosplay. Για το απαιτητικό cosplay χρειαζόμαστε
  • κοστούμια αποκλειστικά του χαρακτήρα
  • περούκα
  • βάψιμο
  • κοσμήματα
  • αξεσουάρ
  • προσθετικά κομμάτια και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί!

Σε πολλούς μπορεί να φαίνεται βουνό το να "στήσουν" ένα τέτοιο χαρακτήρα παρόλο που το θέλουν πολύ και δεν ξέρουν από που να αρχίσουν! Και εδώ λοιπόν έρχετε αυτό το thread να παράσχει ιδέες και λύσεις στον πελαγωμένο cosplayer! Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να κάνουμε, φτάνει να το "σπάσουμε" σε αρκετά μικρά κομμάτια! Εμπρός λοιπόν!!

:8):


PS: Αυτό το thread είναι για νέες ιδέες. Όσοι απλά έχετε κολλήσει κάπου, μπορείτε να πάτε εδώ, ενώ όσοι θέλετε να μάθετε πως έκαναν κάποια από τα αστέρια μας το cosplay τους, δείτε εδώ


#4 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 22 April 2010 - 14:21

Καλά βρε τρελό, τώρα δεν μου'πες να τ'ανοίξω; Αχ! Τσάμπα καθόμουν και έγραφα προλόγους!! Καλύτερα βάλε τον πρόλογο πάνω πάνω, έστω και σε quote για να έχει ένα theme το thread!

#5 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 22 April 2010 - 14:44

:hot:....εεε, το ψιλο-εσωσα τωρα.....

#6 SotosProtos

SotosProtos

    ~~Missing Nin~~

  • Members
  • 31 posts

Posted 22 April 2010 - 19:40

Tin prwtomagia tha kanw ena (isws)apaititiko cosplay apo bleach,to opoio to exw ksekinisei apo to miden.Syndiazei make up,dyskoli stoli(gia mena toulaxiston)kai kati gadgetakia diskoloutsika,perouka den xreiastika eutixws gt ta mallia mou einai oti prepei .Argotera tha anevasw kai pws to ekana.Elpizw na sas aresei :gotit:
This world is made from love and peace..LOVE AND PEACE!!!

Vash (oxi o paraskeuas alla o Stampede)
http://www.myspace.com/sotosprotos

#7 Wabbit

Wabbit

    Candy addict

  • Members
  • 339 posts

Posted 22 April 2010 - 20:19

Οπότε εάν κάποιος κάνει ένα περίπλοκο cosplay θα το ποστάρει και εδώ και στο "Cosplay που έχουμε κάνει τι και πως"; Η αυτό το thread έχει μορφή ερώτηση - απάντηση (κοινώς εμείς ρωτάμε και εσείς βγάζεται το φίδι από την τρύπα :hihi2:)

Posted Image


I Will Follow You into the Dark


http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#8 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 22 April 2010 - 20:48

Οπότε εάν κάποιος κάνει ένα περίπλοκο cosplay θα το ποστάρει και εδώ και στο "Cosplay που έχουμε κάνει τι και πως"; Η αυτό το thread έχει μορφή ερώτηση - απάντηση (κοινώς εμείς ρωτάμε και εσείς βγάζεται το φίδι από την τρύπα :hihi2:)



Αν το έχει ήδη κάνει, υποθέτω καλό είναι να μπαίνει στο "cosplay που έχουμε κάνει" μόνο και εδώ να έχουμε το ερώτηση/απάντηση/idea box. Κάποια στιγμή είχα ανοίξει και ένα thread-πηγάδι ευχών με πράγματα που θα ήθελε ο καθένας να δει cosplayed αλλά δεν το βρίσκω τώρα, οπότε ας λέει εδώ ο καθένας ιδέες για ένα cosplay που θέλει να δει, αλλά και με περιγραφές του πως να το κάνει ο άλλος καθώς και με λεπτομέρειες που θεωρεί απαραίτητες. Φυσικά δεκτές και οι ερωτήσεις από τους πελαγωμένους που δεν ξέρουν καθόλου πως να κάνουν κάποιο συγκεκριμένο και απαιτητικό cosplay!

#9 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 23 April 2010 - 00:49

SotosProtos, διευκρίνηση: Σε αυτο εδω το θρεντ δεν ποσταρουμε ουτε περιγραφουμε το πως καναμε εμεις ενα δυσκολο και απαιτητικό cosplay. Ολα τα cosplay που εχουμε ήδη κανει τα ανεβαζουμε και τα περιγραφουμε στο "cosplay που εχουμε κάνει τι και πως".

Αν εχουμε ξεκινησει την κατασκευή καποιου cosplay, εχουμε σκαλώσει σε καποιο σημειο και θελουμε βοήθεια, γραφουμε στο θρεντ "cosplay progress 50% help!"

Εδώ κανουμε μονο προτασεις για κοστουμια, δινοντας καποια τιπς για το πως να ξεπεραστουν οι δυσκολιες τους. Επισης το χρησιμοποιουμε για να κανουμε ερωτησεις ζητωντας περισσότερες λεπτομεριες για καποιο κοστουμι δυσκολο που ομως μας ενδιαφερει να το φτιαξουμε.

Γενικοτερες ομως ερωτησεις περι τρόπου κατασκευων εξακολουθουμε να κανουμε στο "....κατασκευες και αγορα υλικών".

Εδώ ειναι ενα θρεντ σαν αυτο του "Easy Cosplay". Απλώς εδώ παρουσιαζονται cosplay που εχουν μεγαλυτερη δυσκολία κατασκευής, ειναι πιο εξεζητημενα.

#10 SotosProtos

SotosProtos

    ~~Missing Nin~~

  • Members
  • 31 posts

Posted 23 April 2010 - 15:39

συγνωμη :Crying2:
θέλω να προσθαίσω ότι ενα απαιτητικό cosplay εχει να κάνει και με το roleplaying που πρέπει να έχει ο καθένας.Με άλλα λόγια δεν αρκεί να φτιάχνεις την στολή,αλλά να μπαίνεις και στο πετσί του ρόλου:8):
This world is made from love and peace..LOVE AND PEACE!!!

Vash (oxi o paraskeuas alla o Stampede)
http://www.myspace.com/sotosprotos

#11 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 24 April 2010 - 10:43

συγνωμη :Crying2:
θέλω να προσθαίσω ότι ενα απαιτητικό cosplay εχει να κάνει και με το roleplaying που πρέπει να έχει ο καθένας.Με άλλα λόγια δεν αρκεί να φτιάχνεις την στολή,αλλά να μπαίνεις και στο πετσί του ρόλου:8):


Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ σε όλα τα cosplay και είναι αυτό που έχουμε τονίσει περισσότερο εδώ!! Απαιτητικό ή όχι, ένα cosplay γίνεται cosplay μόνο όταν μπεις στο πετσί του ρόλου!:joyful:

#12 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 26 April 2010 - 19:53

Κατά την άποψη μου απαιτητικό cosplay θα ήταν να κάνει κανείς (-σωστά όμως και όχι οτινάναι-) ένα πολύπλοκο mecha νέας γενιάς από σειρές και παιχνίδια όπως Gundam,Super Robot Taisen κ.τ.λ.Η λεπτομέρια και η κατασκευή που απαιτούν τα καθιστά για την πλοιοψηφία απλά απογορευτικά από άποωη τιμής και συνήθως και ικανότητας.Ίσως κάποτε στο μακρινό μέλλον να προσπαθήσω την τύχη μου με ένα που έχω στο μάτι εδώ από 4 χρόνια πριν (που δνε έκανα καν cosplay προφανώς τότε).Επιπλέον είμαι της άποψης ότι όσα πιο πολλά κομμάτια/εξαρτήματα/χρώματα έχει ένα cosplay τόσο πιο πολύπλοκο είναι ασχέτος είδους.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail