βασικα το Saikano ειναι ενα anime που μπορεις να το τριψεις στη μουρι οποιουδηποτε υποστηριζει οτι τα anime ειναι για ανωριμους κ για παιδια... Εχοντας δει αυτο το anime προσφατα σε συνδυασμο με το End Of Evangelion εχω πειστει οτι τα anime ειναι μια μορφη τεχνης ισως κ μια απο τις ''ανωτερες''. Το οτι υπαρχουν αρκετα αναξια anime δεν αναιρει το δικαιωμα να θαυμαζουμε αλλα...Bασικά, το manga του Saikano είναι κοντά 450mb....και αρκετές χιλιάδες σελίδες...αυτό που κατέβασες ειναι ένα short story απο τον δημιουργό του, τον ανεπανάληπτο Shin Takahashi...
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πώς αντιλαμβάνεστε τα anime;
Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2006 - 18:48
way.
I wanna watch it all go down. / Mom please flush it all away. /I wanna see it go right in and down.
I wanna watch it go right in. /Watch you flush it all away.
Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2006 - 20:46
Ναι.Fusika apo thn allh, einai oloi oi pinakes zwgrafikhs texnh?
Ναι.Einai oles oi sumfonies texnh?
Ναι.Einai ola ta glupta texnh?
Χωρις να θελω να μπαινω σε λεπτομερειες (τα εχω πει και σε αλλο forum) αν θελουμε να λεμε οτι τα anime ειναι τεχνη τοτε πρεπει να αποδεχτουμε οτι ολα ειναι τεχνη.Δεν μπορουμε να λεμε οτι αυτο το anime ειναι τεχνη μονο και μονο επειδη αυτο μας αρεσει.Επιπλεον,κατι πολυ σημαντικο.
ΠΑΙΔΙΑ,Η ΤΕΧΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.
Καντε google search ''modern art'' για να μην νομιζετε οτι τεχνη ειναι μονο κατι το αισθητικα τελειο,κατι που περναει μυνηματα για τον κοσμο κτλ.
Σας αρεσει ή οχι σημερα πολλες μπουρδες ονομαζονται τεχνη.
Και δεν μπορω να καταλαβω την φαγουρα σας να βαλετε διπλα σε αυτες τις μπουρδες το χομπι σας (ειτε αυτο λεγεται anime,ειτε videogames...)
Τα παραπανω δεν ειναι flame αλλα οι αποψεις μου.
Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2006 - 21:50
Χωρις να θελω να μπαινω σε λεπτομερειες (τα εχω πει και σε αλλο forum) αν θελουμε να λεμε οτι τα anime ειναι τεχνη τοτε πρεπει να αποδεχτουμε οτι ολα ειναι τεχνη.Δεν μπορουμε να λεμε οτι αυτο το anime ειναι τεχνη μονο και μονο επειδη αυτο μας αρεσει.
Ta anime prospwika den ta 8ewrw ws mia ksexwristi texnh.To animation genika(kai ta animes mesa ennoeitai) nai einai texnh opws einai kai ta comics,i fwtografia,i zwgrafiki,o kinhmatografos ktl.
"Texnh einai mia eidikis morfis diamesolabhsh anamesa sth gnwsh kai thn ideologia"
Opws katalabaineis den shmainei aytomata omws oti ola ta animes mporoyme na ta 8ewrhsoyme "pure" texnh.Para polla poly apla den exoun kamia ideologia.
Pantws pragmatika den me endiaferei opws ki esena ti "8ewreitai" texnh.
Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2006 - 22:17
diabasa se parapano posts oti ta anime den mporoun na theorithoun ola texni gia ton a,b logo,signomi re paidia mono kai mono oti ta anime sxediazontai prota auto automata ta kanei texni,diladi an kapios zografisi enan pinaka den tha theorithi texni eno enas allos tha theorithi? to idio pragma simbenei kai me ta manga,anime.
sandman:
"Texnh einai mia eidikis morfis diamesolabhsh anamesa sth gnwsh kai thn ideologia"
exeis ena dikio men alla texni den simenei mono auto texni episis einai otan blepeis ena kalitexnima(na to genikeusoume ligo,alla prostheou min ta mperdeψoume tis blakies tis monternas texnis) p.x. kai sou genai kapia sinesthimata opia kai an einai auta.
Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2006 - 22:25
Ναι.Fusika apo thn allh, einai oloi oi pinakes zwgrafikhs texnh?

To thewreis texnh dhladh esu auto? Mhn eisai apolutos. To 99.9% olwn twn pragmatwn pou proanefera den mporoun na thewrithoun texnh. Einai sigouro oti den einai mia omada pragmatwn auto pou apokaloume "texnh" alla ta idia ta pragmata.
Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2006 - 23:02
To thewreis texnh dhladh esu auto? Mhn eisai apolutos. To 99.9% olwn twn pragmatwn pou proanefera den mporoun na thewrithoun texnh. Einai sigouro oti den einai mia omada pragmatwn auto pou apokaloume "texnh" alla ta idia ta pragmata.
nai gia kamposous mporei kai i grami pou ekanes na theorithi texni opos theroun os texni tin legomeni afirimeni texni.
Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2006 - 23:45
Αυτη ειναι μια αποψη.Τιποτα παραπανω."Texnh einai mia eidikis morfis diamesolabhsh anamesa sth gnwsh kai thn ideologia"
Και αυτο δεν το λεω για να την μειωσω καθως ειναι το ιδιο ισχυρη με τις υπολοιπες αποψεις αλλα και το ιδιο ανισχυρη.
Δεν ειναι ενας ορισμος της τεχνης συμφωνα με τον οποιο μπορουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα.
Το ιδιο με το παραπανω.exeis ena dikio men alla texni den simenei mono auto texni episis einai otan blepeis ena kalitexnima p.x. kai sou genai kapia sinesthimata opia kai an einai auta.
Καλαισθητη,κακογουστη,μοντερνα,κλασσικη,περιπλοκη,απλοικη,οπως και να το δεις μιλας για τεχνη.Ο διαχωρισμος γινεται για πρακτκους λογους οχι για να θεσει ορια ποιοτητας.Δεν μπορει κανεις να ισχυριστει οτι η μια ειναι πιο ''τεχνη'' απο την αλλη.na to genikeusoume ligo,alla prostheou min ta mperdeψoume tis blakies tis monternas texnis
Νομιζεις οτι εκανες κατι ασχημο αρα δεν αξιζει να λεγεται τεχνη??Ναι.Fusika apo thn allh, einai oloi oi pinakes zwgrafikhs texnh?
To thewreis texnh dhladh esu auto?
Εχουν εκτεθει πολυ χειροτερα και πιο κακογουστα εργα σε εκθεσεις εργων τεχνης.
Τι εννοεις οτι δεν μπορουν να θεωρηθουν τεχνη???To 99.9% olwn twn pragmatwn pou proanefera den mporoun na thewrithoun texnh.
Οτι δεν σου αρεσουν αρκετα ωστε να τους δωσεις τον χαρακτηρισμο τεχνη??Εφοσον η τεχνη ειναι υποκειμενικη μπορουν και παραμπορουν.
ΥΓ)Ξεφυγαμε
Καταχωρήθηκε 05 Ιούλιος 2006 - 05:06
Ρε παιδιά δεν συζητάμε το αν τα anime είναι ξεχωριστή μορφή τέχνης, και δεν προσπαθούμε να δώσουμε δομημένους ή φλου ορισμούς του "τι" είναι τέχνη...
Το τι μας αρέσει ή όχι να βλέπουμε να ακούμε να διαβάσουμε να αγαπάμε και να αισθανόμαστε είναι καθαρά προσωπική και υποκειμενική υπόθεση. Είναι αποτέλεσμα της κριτικής μας ικανότητας, του νου, του ψυχισμού, των στρεβλώσεων, κολλημάτων και ιδιαιτεροτήτων του κάθε ανθρώπου...
Αυτό που πραγματεύεται το παρον τοπικ είναι IMO το ερώτημα που τέθηκε στο πρώτο ποστ απο τον ίδιο τον δημιουργό του. Μπορούν να αποτελέσουν τα anime, τα manga και τα video games κάτι παραπάνω απο απλά δοχεία διασκέδασης?...μπορούν να γίνουν φορείς ψυχαγωγίας (με την κυριολεκτική εννοια της λέξης), μυνημάτων, αισθημάτων και ιδανικών?...η απάντηση για μένα είναι ΝΑΙ, αλλά με προυποθέσεις.
Προσωπικά, κρίνω τα anime με τα ίδια μέτρα και σταθμά που θα κρίνω και τον κινηματογράφο και το θέατρο. Διαχωρίζω αυτά που με άγγιξαν απο αυτά που με άφησαν παγερά αδιάφορο, τα διαμάντια απο τα σκουπίδια, τα ωφέλιμα απο τα άχρηστα και τα όμορφα απο τα άσχημα...έτσι και ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ λειτουργούν όλοι οι ανθρωποι, και έτσι και ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ, κρίνουν, ζουν και ονειρεύονται.
Εσείς?... :happy2:
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.
Καταχωρήθηκε 05 Ιούλιος 2006 - 11:36

Το να πάρεις κάτι έτοιμο και να το αλοιώσεις (για anime συγκεκριμένα) και ρίξεις απίστευτα πολλά λεφτά πάνω του. Θα βγεί κάτι αλλα θα ξεχαστεί (κατα την γνώμη μου πωρωτικά μεν αλλα ανούσια με πολύ λίγα ηθικά διδάγαμτα όπως to naruto που μου θυμίζει την μαρία της γειτονιάς)... Δεν θέλω να θίξω την κοινή γνώμη γιατί και 'γω τρελένομαι για naruto και τέτοιου είδους περιπέτειες...

Στο κάτω κάτω ρε παιδιά πάρτε το προσωπικά.. Η τέχνη είναι για του καθενός τα μάτια διαφορετική (Παράδειγμα ο πατέρας μου... Ενώ έβλεπα Neon Genesis Eva. έρχεται στο δωμάτιο μου απροσκάλεστος και μου λέει οτι 18 χρονών άνθρωπος βλέπεις "cartoon" ή μικυ μάους όπως τα αποκαλούν οι γηραιοί και σχόλια του τύπου και γω έβλεπα μικρή λουλου και χάιντι).......

Γειά σου........
Το συμπέρασμα είναι οτι πρέπει εμείς σαν καινούριες γενιές να δίξουμε πως υπάρχουν και καλά πράγματα σ'αυτόν τον κόσμο...

Καταχωρήθηκε 05 Ιούλιος 2006 - 18:34
Όμως θα ήθελα να αναφερθώ στο εμπόδιο που περιορίζει τα anime από το να χαρακτiριστουν τέχνη....
Αναφέρομαι φυσικά στην τηλεόραση και στους μυριάδες περιορισμούς που επιβάλει.
Τα τηλεοπτικά anime" πρέπει υποχρεωτικά να διαρκούν 13 η 26 eps κατατμημένα σε 20λεπτα τμήματα(eps) που πρέπει το κάθένα να προσφέρεί κάποιο είδος ολοκλήρωσης και με διάλυμα για διαφημίσεις σε εθιστικό σημείο με την λογοκρισία του τηλεοπτικό κοινού (που περιλαμβάνει κάθε καρυδιάς καρύδι)να πλανάται πάνω από το κεφάλι του κάθε δημιουργού και όλα αυτά υπό την σκιά του εβδομαδιαίου επεισοδίου και της on the fly παραγωγής

Οι συνέπειες τον παραπάνω περιορισμών είναι γνωστες και έχουν καταστρέψει ουκ ολίγα υποσχόμενα ανιμε
Fillers, Εκνευριστικό Pacing, επαναλαμβανόμενοι διάλογοι, πτώση τις ποιότητας του animation στη μέση τις σεζόν κτλ είναι υπεύθυνη για την απουσία μεγάλου μέρους τις καλλιτεχνικής αξιας.
Oooola ανεξαιρέτως τα τηλεοπτικά anime πάσχουν λίγο η πολύ με μια η και περισσότερες από τις παραπάνω "ασθένειες"

Όλοι αυτοί οι περιορισμοί φυσικά δεν υφίστανται στα κινηματογραφικά anime,στα OVA και στα manga κάνοντας την καλλιτεχνική ελευθερία πιο γόνιμο σε αυτά.
PS:Δεν υπονοώ ότι τα τηλεοπτικά anime είναι χαμηλότερης ποιότητας από τα OVA-Movies!
Εμενα σχεδόν όλα τα αγαπημένα μου anime είναι TV series!!!!!

Το βάθος στους char τα διδάγματα και τα συναισθήματα πουγίνονται βίωμα μέσα από ένα καλοφτιαγμένο 8ωρο TV series
ένα κοινό θνητό 1μισάωρο movie λόγο χρονικού περιορισμού συνήθως αρκείται στο να σε αφήσει να κατανόησης τα παραπάνω
Όμως όλα αυτά τα θαυμάσια που έχουν να προσφέρουν τα καλά TV series δεν αποκαλούνται τέχνη και δεν εκτιμούνται από τους κυριους κουλτουριάρηδες :dry:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούλιος 2006 - 18:49
Isws na eprepe na milhsoume gia ena eidos kateu8unomenhs texnhs(se mikro ba8mo wstoso)Kala kai twra se kamia periptwsh den milaw gia ta narutoeidh.

Dioti panta gia na katatax8ei ena ergo se mia kathgoria texnhs prepei na exei kapoia orismena morfika xarakthristika.Ta tragoudia gia na einai tragoudia prepei na kratane apo 2:30-5:00 lepta(me kapoies mikres eksaireseis).Enas pinakas gia na einai pinakas exei sunh8ws kapoies sugkekrimenes diastaseis(me kapoies eksaireseis opws eipa)
Sunh8ws h olh idea pou parousiazei ena anime exei ksekinhsei apo ena manga.To manga exei thn eleu8eria na exei opoio mege8os 8elei.H ousia sta anime den xanetai akomh kai otan uparxei o periorismos twn 26 eps.Apla isws o tropos pou parousiazetai merikes fores einai elleiphs.Ara paralhpseis uparxoun,h ousia den xanetai.
Epomenws einai ena ergo texnhs elafra prosarmosmeno stis anagkes. 8D
Etsi ki'alliws poios ekane texnh gia na meinei afanos h na mhn exei kerdos?(kai epanalambanw gia xiliosth fora oti kai edw uparxoun eksairesei s:bleh: )
Καταχωρήθηκε 05 Ιούλιος 2006 - 22:33
παράδειγμα: Τα συναισθήματα που μου γεννήθηκαν βλέποντας το Saikano δε θυμάμαι να τα έχω βιώσει από κάποια ταινία... Τους προβληματισμούς που μου έβαλε το NGE σίγουρα δεν τους έχω δει πουθενά αλλού. Και αν θέλω να γελάσω δε θα δω τπτ από αυτές τις καινούριες χαζοκωμωδίες που κυκλοφορούν αλλά θα ψάξω κάποια από τις σειρές που έχω...
Καταχωρήθηκε 05 Ιούλιος 2006 - 23:24
Epomenws einai ena ergo texnhs elafra prosarmosmeno stis anagkes. 8D
Etsi ki'alliws poios ekane texnh gia na meinei afanos h na mhn exei kerdos?(kai epanalambanw gia xiliosth fora oti kai edw uparxoun eksairesei s:bleh: )
I tileorasi pragmati den ekfilizei pantelos to perioxomeno.
Ine opos les kiesi prosarmosmeno stis anages tis.
Kapies fores elafra ke kapies fores perissotero.
I epiroi afti omos ine PANTA parousa sta TV series ke periorizei tin ekfrasi.
An yparxei kati poy menei stin istoria tis texnis pantos ine aftes i eksereseis pou anafereis Pizza_dora ke oxi i "simvivasmeni" texni tis tileorasis.
Aplos thelo na katalikso pos ta TV series den ine ke den itan POTE olokliromeni texni logo afton ton simvivasmon.
Ke an ke poloi aksiologoi titloi mporoun na eksetasthoun apo aftin ti skopia Π.Χ.(Gankutsouo, ΕVA) ke diaprepoun se ayto.
Tautoxrona adikountai otan arxizoun i sigriseis me anotera kinimatografika erga (Kurosawa, Godar, Tarkowsky ke olo to kulturosinafi)

Καταχωρήθηκε 06 Ιούλιος 2006 - 16:38

Oraio to themataki pou anoiksate...
Arxika epidi eimai neo member tha ithela na po to oti asxoloyme me ta anime edo kai 5 xronia exo dei arketa anime omos den tha elega oti mporeis na to peis texni to geniko sinolo.. isos kapoia na einai alla se kamia periptosi ola tha elega mono to 5%....
Genika ta anime den exoun kai polles fores diafores apo to kinimatografo.. mono pou apla ta perisotera basizontai se protagonistes ilikias 15-17 xronon me antitthesi tou kinimatografo....
Opos kai ston kinimatografo yparxoyn kapoies tainies einai pragmatika aristoygimata (kai nai Phantom aristourgimata ta opoia einai kai emporika p.x.

To thema gia emena einai na me efxaristei auto pou kano kaina min troei adika xrono gia na anazhthso tin alitheia...
Gi'ayto kai thero to oso poio apla realistiko einai ena anime toso to kalitero...
Me apokorifosi to

eikei pou thelo na katalikso einai oti pleon blepoyme anime gia na allaksoyme? h gia efxaristisi? skefteite monoi sas thn apantisi...

Kai i aporia mou einai os ekseis itan kati kainourgio gi'auto kolisame i itan pragmatika kalo?
isos na min to ktlboume alla sigoura pername oraia kai auto exei simasia kai oxi to ti pisteyoun oi alloi...