Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Πώς αντιλαμβάνεστε τα anime;

• Please log in to reply
33 replies to this topic

#1 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1.005 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2006 - 12:38

Πολλοί λένε ότι τα ¶νιμε, ή για να μην είμαι συγγεκριμένος, γενικά ολα τα fictional πραγματα (Anime, Manga, Video Games και λοιπά) είναι ένα "τίποτα" που δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρό ή να αξιολογηθεί καταληλα αφού είναι "χαρτί". Θα διαφωνίσω! Πιστεύω ότι κατι που φτάνει σε σημείο να έχει συναισθήματα και ψυχισμό δεν μπορεί να θεωρήτε τίποτα παραπάνω από "χαρτί". Όπως όλοι ξερουμε, η πορεία των Anime στο χρόνο δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ μικρή ή απλή. Πολλοί μεταξύ μας, βλέπουν τα Anime ως ένα τρόπο ψυχαγογίας. Εν μέρη έχουν ένα δίκιο, όμως κάτι που μπορεί να σου προκαλέσει συναισθήματα και να σε αγγίξη πραγματικα, όπως προείπα, δεν μπορεί να θεωριθεί απλά τρόπος ψυχαγογίας. Προσωπικά τα Anime και γενικά αυτά που προανέφερα, μου έχουν οφελείσει στη ζωή μου περισσότερο από ότι το σχολείο (που βέβαια δεν τίνει να οφελίσει στη ζωή ούτως ή αλλος). Το θεωρώ τέχνη το πώς το "χαρτί" πέρνει συναισθήμα και χαρακτηριστικά και μένει στο μυαλό μας ως κάτι πραγματικό. Το πώς κατι που "δεν υπάρχει" μας προβληματίζει και μας συγγινεί. Το πώς ταξιδεύουμε και σκεφτόμαστε για ένα κόσμο που ουσιαστικά δεν υπάρχει. Δεν είναι μαγικό;

Ξέρω, το θέμα είναι λίγο αυθέρετο, όμως είμαι σίγουρος ότι θα θέλατε να ακούσετε τις απόψεις των άλλων πάνω στο θέμα. Σας ακούμε λοιπόν.

oR4yYRl.gif

#2 uzumaki_naruto

uzumaki_naruto

Anime Fan

• Members
  • 238 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2006 - 13:55

tha simfoniso mazi sou se ena megalo bathmo kai tha po ta exis:
gia mena ta anime,manga,video games einai ena eidos taixnis,gia allous einai apla ena tipota opos proaneferes alla pisteuo oti den to exoun ψaxi to thema blepeis pezei basiko rolo to pos antilambanete o kathe anthropos ta pragmata giro tou gia ti prepei na xereis oti kathe anthropos den antilambanete to idio ta anime ta manga i ta video games se sigrisi me enan allo,exalou gia mena texni einai agkribos auto to na pernas ta sinesthimatasou tis anisixies kai tis amfiboliies sou sto xarti(giati kak ta ψemata ola apo ekei xekinane)kai na tou dineis zoi.

tha simfoniso kai se ena allo simio sto otita anime,manga,video games mporoun na fanoun ofeleima ston kathe'nan

#3 Sandman

Sandman

Anime Freak

• Members
  • 377 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2006 - 16:41

Apopsh moy einai oti sth zwh mas ola mporoyn na 8ewrh8oyn texnh efoson o dhmiourgos toy einai pragmatikos kallitexnhs.Ta anime kata thn apopsh moy panta,sthn ploionothta toys den plhroyn tis prodiagrafesTa animes omws apo thn fysh tous den exoun stoxo thn texnh alla thn apolyth psyxagwgia.Den to briskw kako auto :).

#4 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.518 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2006 - 18:26

Πωπω....ωραία κουβέντα πιάσατε παιδιά... :thumbup:

Θα πω τηλεγραφικά εδώ, (πάω για δουλειά ρε πστ)...πως όπως και στις ταινίες, στα τραγούδια, στα βίβλια κτλ, έτσι και στα anime και manga υπάρχουν έργα που μπορεί αντικειμενικά να θεωρηθούν απόλυτα αριστουργήματα τέχνης, και υπάρχουν και manga και anime που είναι αποτελέσματα βιομηχανικού fast food διασκέδασης.....

Θα αναλύσω αύριο... :happy2:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#5 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2006 - 20:33

emena to NGE me stigmatise, ti mou lete twra? :P

ta anime einai texni kai panta ma panta tha epiferoune sinaisthimata, kai i porosi -sinaisthima- einai. Merika tha se aggi3oun toso poli pou tha skeftesai giauta oli tin wra, gia merika den tha koimasai, merika alla tha sou prosferoun a3exastes stigmes geliou, merika alla tha sou einai kai adiafora men, adiafora ston allo oxi de.

#6 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2.291 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2006 - 21:08

Θα απαντήσω και εγώ τηλεγραφικά γιατί καίγομαι αυτή τη στιγμη...

Αυτό που λέω εγώ σε φίλους μου που με κοροιδεύουν κοτζάμ μαντράχαλος να βλέπω παιδικά είναι ότι όπως αυτοί βλέπουν κάθε χολυγουντιανή χαζομάρα που τους πασάρουν με τα χίλια ψέματα εγώ βλέπω κάτι πιο χαριτωμένο. ¶σε που αρκετά από αυτά έχουν κάτι να πουν και κάτι να σου αφήσουν...

#7 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2006 - 21:28

pes tous na doune elfen lied na doune kata POSO paidika einai....
oxi alles prokatalipseis sta anime! :x:

#8 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1.005 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2006 - 22:40

Auta einai problhmata pou tha breis sth shmerinh koinwnia. Pisteuw oti akoma kai an tous doseis na doun elfen lied opws protine kai o Six Winged Angel ('h h an eisai koritsi na me sugxwreis). To pio pithanon otan tha doun elfen lied einai oti tha tous parakinisoun paragontes opws to ecchi mesa sto Anime 'h h uperbolikh bia. Pistepste me, ellhnika muala den mporeite na allaksete. Exw balei se filous mou na doun sobara anime kai akoma kai etsi ta xleuazan... (Kai milaw gia Anime upsilou epipedou kai sobarothtas opws to Evangelion). Me liga logia apla mhn xalas to xrono sou, prospathontas na tous piseis. Autoi einai oi "orimoi" kai esu eisai "anwrimos".
Pisteuw oti auto to problhma aksizei ena themataki. Isws na kanoume ena.

oR4yYRl.gif

#9 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2006 - 23:28

Θα απαντήσω και εγώ τηλεγραφικά γιατί καίγομαι αυτή τη στιγμη...

Αυτό που λέω εγώ σε φίλους μου που με κοροιδεύουν κοτζάμ μαντράχαλος να βλέπω παιδικά είναι ότι όπως αυτοί βλέπουν κάθε χολυγουντιανή χαζομάρα που τους πασάρουν με τα χίλια ψέματα εγώ βλέπω κάτι πιο χαριτωμένο. ¶σε που αρκετά από αυτά έχουν κάτι να πουν και κάτι να σου αφήσουν...

Ένα παράδειγμα. Ρώτα τους αν υπάρχει κάποια ταινία από αυτές που βλέπουν, που να σε κάνει να σκέφτεσαι την δυστυχία του πολέμου, την τραγικότητά του, τους θανάτους που προκαλεί, και να σε κάνει να τα σκέφτεσαι και να προβληματίζεσαι για τα μεγάλα μυαλά που ασκούν εξουσία σε όλους τους ανθρώπους. Αν υπάρχει μία ταινία (από τις χολιγουντιανές, κουλτουργιάρικες παραγωγές) που βλέποντάς την να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, επειδή σκέφτεσαι και καταλαβαίνεις καλύτερα την κοινωνία, και σε κάνει πιο ανοιχτόμυαλο. Τις προκαταλήψεις και τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους ανθρώπους, και την επιθυμία ορισμένων για την διαιώνισή τους. Αν υπάρχει κάποια ταινία που να μην έχει καθαρό πρωταγωνιστή,και σε βάζει να σκεφτείς εσύ ποιοι είναι οι "καλοί" και οι "κακοί" της υπόθεσης (αν υπάρχουν τελικά), και για ποιον λόγο.

Τα συναισθήματα αυτά τα ένιωσα όσο έβλεπα τα Gundam Seed/ Gundam Seed Destiny. Τα anime όπως και τα κόμιξ,όπως και η μουσική, όπως και οποιαδήποτε άλλα κινούμενα σχέδια, όπως τα βιντεοπαιχνίδια,όπως και πολλά άλλα, δεν είναι άψυχα πράγματα. Πριν δω τα Gundam είπα "άλλο ένα anime με ρομπότ. ελπίζω να έχει ωραίες μάχες". Μόλις τελείωσα αυτά τα 100 επεισόδεια κατάλαβα πως είδα κάτι πολύ περισσότερο από εντυπωσιακές μάχες ;)

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα, από όσα μου έχουν τύχει. Είμαι σίγουρος πως σε όλους μας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο. (Αν αρχίσω να λέω τέτοιες περιπτώσεις που μου έτυχαν με διάφορα κόμιξ, θα τελειώσω αύριο :bleh:)

Υ.Γ. Λέγοντας "ταινίες" αναφέρομαι κυρίως στις αμερικάνικες υπερπαραγωγές με τα πανομοιότυπα και προβλέψιμα σενάρια, που δεν δείχνουν τίτοτα άλλο από τον πρωταγωνιστή να αποφεύγει με μία κίνηση 50.000 σφαίρες, και με άλλη μία να σκοτώνει άλλους τόσους κακούς ;)

Auta einai problhmata pou tha breis sth shmerinh koinwnia. Pisteuw oti akoma kai an tous doseis na doun elfen lied opws protine kai o Six Winged Angel ('h h an eisai koritsi na me sugxwreis). To pio pithanon otan tha doun elfen lied einai oti tha tous parakinisoun paragontes opws to ecchi mesa sto Anime 'h h uperbolikh bia. Pistepste me, ellhnika muala den mporeite na allaksete. Exw balei se filous mou na doun sobara anime kai akoma kai etsi ta xleuazan... (Kai milaw gia Anime upsilou epipedou kai sobarothtas opws to Evangelion). Me liga logia apla mhn xalas to xrono sou, prospathontas na tous piseis. Autoi einai oi "orimoi" kai esu eisai "anwrimos".
Pisteuw oti auto to problhma aksizei ena themataki. Isws na kanoume ena.

Από την άλλη μεριά πάλι δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες πεισματάριδες και το παίζουν ώριμοι :rolleyes: .Υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που όταν βάλεις σε κάποιον να δει ένα σοβαρό ανιμε, να αρχίσει να ασχολείται με αυτά. Θα έπρεπε να είμαστε και εμείς λίγο πιο αντικειμενικοί σε αυτήν την άποψη. Εμένα προσωπικά λίγες φορές έχει τύχει να μου πούνε "κοίτα, 20 χρονών μαντράχαλος και βλέπει μίκυ μάους". Θα έπρεπε να δούμε και την άλλη πλευρά της "ελληνικής κοινωνίας, και των πεισματάρικων μυαλών της". ;)

#10 Zabimaru

Zabimaru

ワン ピース!!

• Members
  • 860 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2006 - 23:31

Μπραβο ash το θεμα που θιγεις ειναι πολυ καλο.Για μενα τα ανιμε οπως ειπατε και μερικοι αλλοι ειναι κατι παραπανω απο ενα παιδικο,κινουμενο σχεδιο ή οτι αλλο.Βγαζουν συναισθημα τετοιο που σπανια ταινια θα βγαλει.Πορωνεσαι γελας συγκινεισαι .ενα μειγμα συνaiσθηματων που δε θα βρεις ευκολα καπου αλλου.στην αρχη το μονο που ειχα δει ηταν το one piece kai to yu gi oh.πιστευα οτι δε θα υπαρχουν πολλα καλα ανιμε(ουτεηξερα πως λεγονται ετσι) μεχρι που μια μερα μου εδωσαν καποιοι φιλοι μου το bleach to opoio ekana ενα μηνα για να αρχισω να το βλεπω.ομως μετα κολλησα πραγματικα και απο φετος τα χριστουγεννα μπηκα στον θαυμαστο κοσμο των ανιμε.πολλοι βεβαια με κοροιδευουν λεγοντας οτι αυτα ειναι για μωρα και συγχυζομαι.τωρα για τα video games pou λετε ειναι σχεδον το ιδιο για μενα υπαρχουν παιχνιδια (οπως και anime)που εινα μονο για περασει η ωρα υπαρχουν ομως και παιχνιδια που σου προσφερουν απειρη διασκεδαση οπως το gta και αλλα που με εχουν αγγιξει πραγματικα οπως τa final fantasy 8 &9 και το prince of persia.kai επεισης χαιρομαι πραγματικα που ασχολουνται και ατομα μεγαλυτερης ηλικιας με αυτα τα πραγματα.ουφ...!:kakashithumbup:

#11 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.518 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2006 - 07:32

Ένα παράδειγμα. Ρώτα τους αν υπάρχει κάποια ταινία από αυτές που βλέπουν, που να σε κάνει να σκέφτεσαι την δυστυχία του πολέμου, την τραγικότητά του, τους θανάτους που προκαλεί, και να σε κάνει να τα σκέφτεσαι και να προβληματίζεσαι για τα μεγάλα μυαλά που ασκούν εξουσία σε όλους τους ανθρώπους. Αν υπάρχει μία ταινία (από τις χολιγουντιανές, κουλτουργιάρικες παραγωγές) που βλέποντάς την να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, επειδή σκέφτεσαι και καταλαβαίνεις καλύτερα την κοινωνία, και σε κάνει πιο ανοιχτόμυαλο. Τις προκαταλήψεις και τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους ανθρώπους, και την επιθυμία ορισμένων για την διαιώνισή τους.

Τα συναισθήματα αυτά τα ένιωσα όσο έβλεπα τα Gundam Seed/ Gundam Seed Destiny. Τα anime όπως και τα κόμιξ,όπως και η μουσική, όπως και οποιαδήποτε άλλα κινούμενα σχέδια, όπως τα βιντεοπαιχνίδια,όπως και πολλά άλλα, δεν είναι άψυχα πράγματα. Πριν δω τα Gundam είπα "άλλο ένα anime με ρομπότ. ελπίζω να έχει ωραίες μάχες". Μόλις τελείωσα αυτά τα 100 επεισόδεια κατάλαβα πως είδα κάτι πολύ περισσότερο από εντυπωσιακές μάχες ;)

Στο ίδιο μοτίβο και θέμα ακόμα καλύτερο παράδειγμα....36 σελίδες μόνο....πάρτε 5 λεπτά άδεια απο τον χρονο σας για να το διαβάσετε...
http://rapidshare.de/files/24888026/Love_story__Killed.rar.html

Όπως προείπαν και οι σύντροφοι απο πάνω, τα anime και manga δεν είναι άψυχα αντικείμενα...δεν είναι και όλα τέχνη φυσικά...ισχύουν οι ίδιοι νόμοι που ισχύουν για τα πάντα στην ζωή..,χμ...να το πω αλλιώς...το naruto δεν είναι τέχνη...τέχνασμα του mktg είναι...αλλά το nausicaa of the valey of the wind είναι τέχνη...και,...και τα δύο είναι anime. Οποτε τα anime είναι τέχνη ή όχι?...απλό?... :thumbup:

Jh0Lmx3.png

#12 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2006 - 09:50

Ρε Dante, πες ότι αυτό που δίνεις είναι το manga του Saikano :bleh: Κάθομαι και κατεβάζω τζάμπα.

Εντάξει, απλά δεν ανέφερα το Saikano, γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσεις σε μανιοκατάθλιψη :dry:

E5VV38U.jpg

#13 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.518 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2006 - 10:11

Bασικά, το manga του Saikano είναι κοντά 450mb....και αρκετές χιλιάδες σελίδες...αυτό που κατέβασες ειναι ένα short story απο τον δημιουργό του, τον ανεπανάληπτο Shin Takahashi... ;)

Jh0Lmx3.png

#14 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1.005 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2006 - 12:18

Όπως προείπαν και οι σύντροφοι απο πάνω, τα anime και manga δεν είναι άψυχα αντικείμενα...δεν είναι και όλα τέχνη φυσικά...ισχύουν οι ίδιοι νόμοι που ισχύουν για τα πάντα στην ζωή..,χμ...να το πω αλλιώς...το naruto δεν είναι τέχνη...τέχνασμα του mktg είναι...αλλά το nausicaa of the valey of the wind είναι τέχνη...και,...και τα δύο είναι anime. Οποτε τα anime είναι τέχνη ή όχι?...απλό?...

Sumfwnw me ta legomena tou Dante-san. FUSIKA kai ta perissotera anime den mporoun na thewrithoun texnh. Fusika apo thn allh, einai oloi oi pinakes zwgrafikhs texnh? Einai oles oi sumfonies texnh? Einai ola ta glupta texnh? ;)
To kalo einai auto pou sunantas tis perissoteres fores duskola. An ola ta Anime htan epipedou Evangelion 'h Nausicaa (to opoio an den den exw dei alla krinontas apo alles tainies tou katapliktikou Miyazaki Hayao, px Spirited Away, Mononoke Hime, Howl's Moving Castle, pou exw parakolouthisei kai egw, einai pragmatika aksiothaumastes) tote tha xanotan kai h aksia twn suggekrimenwn ligwn kai texnh tha thewroutan kati anwtero apo auta.
San sumperasma, texnh den mporoume na poume ta anime 'h ta glupta 'h tous pinakes 'h tis sumfwnies, alla ta suggekrimena erga pou to aksizoun. ;)

oR4yYRl.gif

#15 Sandman

Sandman

Anime Freak

• Members
  • 377 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2006 - 15:21

Egw na pw mono oti to an ena anime einai kalo yparxoun diafora kritiria aksiologisis.

1.Skhno8esia
2.Art/Animation
3.Senario

Eimai apolytos oti me th sygkekrimenh seira spoudaiothtas ta kritiria ayta anadyknyoun thn aksia enos anime.An allakseis th seira katalhgeis kai se alles morfes texnhs.Fysika sto telos metraei to synoliko apotelesma alla egw me ayta ta kritiria katalhgw se ena symperasma.

Ta animes diaferoun para poly apo ta manga san morfh texnhs opote den xreiazetai na ta anaferoume san na exoun polla koina.Pantws an kai ligo asxeto me to 8ema na pw oti ta manga ysteroun para poly apo artistic pleyra,se sygkrish panta me ta poiotika comics.Toulaxiston to 90% twn manga einai ka8ara more money kai tpt parapanw.