Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
House of Five Leaves
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2011 - 01:15
αλλα εμένα με χαλάει το 90% των ανιμέ εκει εξώ οπότε δεν μετράω για τα στατιστικά. xD
Καταχωρήθηκε 04 Μάρτιος 2011 - 20:30
Η σειρά ήταν ένα διαμάντι της χρονιάς που πέρασε και συμφωνώ με όλα όσα είπαν οι προλαλήσαντες (πλην των δύο από πάνω).
Anime "εποχής" το οποίο δεν υπήρχε περίπτωση να μην δω και μου άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Εξαιρετικοί χαρακτήρες, εξαιρετική μουσική και εξαιρετική πλοκή. Αν και μικρό κατάφερε να σε χορτάσει(ακόμα κι αν λείπε κάτι όπως προαναφέρθηκε από την Nighteyes, κάνοντας αναφορά στο 7τομο manga) και να γίνει αγαπητό.
Τα "Πέντε Φύλλα" ήταν όλοι εξαιρετικοί χαρακτήρες, ο καθένας με το δικό του ποιόν, αλλά έχοντας την αγάπη για τους υπόλοιπους, σαν να είναι μια οικογένεια. Στο manga πιστεύω πως μπορεί να έδειχνε περισσότερα για την Otake for instance etc. Αλλά πήραμε μια γεύση από το anime.
Η ιστορία του Yaichi ήταν πολύ όμορφα δομημένη κι ας ήταν εύκολα αντιληπτή(μέχρι ενός σημείου γιατί το τέλος ήταν shocking and perfect and oooomgwtf ταυτοχρόνως).
Ο Akitsu(Masa) ήταν ένας χαρακτήρας που εξίσου λάτρεψα, γιατί ήταν όντως ενδιαφέρον χαρακτήρας και κατάφερε, όντας συνδιαλεγόμενος με τους άλλους, να ωριμάσει κατ'εμέ και πάρει λίγο θάρρος.
Γενικότερα ήταν εξαιρετική σειρά και μπαίνει μέσα στα αγαπημένα μου "εποχής" καθώς εκεί η λίστα είναι μεγαλόψυχη
Πάμε και γι'άλλα τέτοια ωραία.
Oh, btw
Καταχωρήθηκε 04 Μάρτιος 2011 - 21:35
Πρέπει να είστε συνετές και να κρατάτε τις ορμές σας, πάντως

Εδώ μιλάμε για μια ιστορία στήριξης και αλληλοσεβασμού, που δεν πρέπει να θιχτεί απο εξωτερικούς παράγοντες που δεν αρμόζουν στην συγκεκριμένη περίπτωση. Πρέπει να κοιτούμε με δέος άτομο που βίαια διώχθηκαν και αποκόπηκαν από την παιδική τους ηλικία, καθώς κοινούνται από νήματα άλλων. Και δεν αρμόζει να περιγελούμε τα συναισθήματα αυτοεκτίμησης που πρέπει να έχει ο ευατός του καθένα, για να μπορεί να επιβιώσει.

Γι'αυτόν τον λόγο, ας μην επαναληφθεί παρακαλώ το παραπάνω συμβάν.
Καταχωρήθηκε 04 Μάρτιος 2011 - 21:52
Anw δεν νομίζω ότι κανείς σε αυτήν την σειρά κινούταν από νήματά άλλων. Μπορεί να μιλάγαμε για διαφορετικούς χαρακτήρες με λίγο πολύ διαφορετική δύναμη, αλλά ο καθένας έπαιρνε τις δικές του αποφάσεις.
Καταχωρήθηκε 05 Μάρτιος 2011 - 00:17
Δεν είναι ορμές όμως. Είναι εμπνεύσεις του λόγου.
Anw δεν νομίζω ότι κανείς σε αυτήν την σειρά κινούταν από νήματά άλλων. Μπορεί να μιλάγαμε για διαφορετικούς χαρακτήρες με λίγο πολύ διαφορετική δύναμη, αλλά ο καθένας έπαιρνε τις δικές του αποφάσεις.
Συμφωνώ απόλυτα. Αλλό βέβαια εννοώ. Μάλλον πάνω που πήρα φόρα, δεν εκφράστηκα σωστά.
Έλεγα εγώ "Κλάψε παιδί μου κλάψε, μη κλάψω εγώ..." Ήταν δίπλα και ο δίδυμος και μου έλεγε "Αμάν μωρέ κλάψε και κλάψε, σκάσε επιτέλους"
Ήθρε στη μέση του επεισοδίου, έβγαζε και γλώσσα. Του κάνω μετά "Δες εδώ τι γίνεται. Μου λες να μην μιλάω μετά" Πιο πριν παρεμπιπτόντως του έλεγα να κάνει ησυχία και να σταματήσει τα σχόλια του.
Καταχωρήθηκε 18 Μάρτιος 2011 - 10:50
Για μένα αυτός ο ρυθμός όχι μόνο δεν ήταν ενοχλητικός αλλά ήταν απολύτως κατάλληλος για να απορροφήσεις την μελαγχολική ατμόσφαιρα της σειράς και να νιώσεις τους χαρακτήρες. Οι οποίοι εξελίσσονταν τόσο φυσικά μέσα από την καθημερινότητα και τα flashbacks που έβλεπες ένα υπέροχο ψυχογράφημα με την κάλυψη του slice of life...Η μουσική συνόδευε απόλυτα ταιριαστά το κλίμα και ένιωθα σαν να ήταν ξεχωριστός χαρακτήρας ώρες ώρες με το συναίσθημα και τη δυναμική που απέδιδε σε κάποιες σκηνές...Πολύ καλές και οι παράλληλες ιστορίες, βοηθούσαν ακόμα περισσότερο στην κατανόηση των χαρακτήρων.
Μετανιώνω που δεν είδα αυτή τη σειρά ongoing γιατί είχε πολλά πράγματα για συζήτηση. Τί να πω απλά ξεπεράστε τους ενδοιασμούς σας, όσοι έχετε, και δείτε το. Αυτή η σειρά θα σας αποζημιώσει
Καταχωρήθηκε 18 Μάρτιος 2011 - 10:58
Spoiler:
Αυτό ακριβώς, νομίζω η mono τα είπε πολύ ωραία...
Θα σε βάλω να μου αναλύεις κάθε σειρά που μου αρέσει για να την απολαμβάνω περισσότερο μου φαίνεται
Πάντως θα συμφωνήσω και εγώ

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2011 - 15:26
Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2011 - 11:55
Ολοκληρωμένη από κάθε άποψη, και ένα εκπληκτικό character development.
Highly recommended!!!
Sleep with the devil, the devil will take you away
Καταχωρήθηκε 15 Απρίλιος 2011 - 20:35
εχει ενδιαφερον σαν ανιμε εποχης.
ειναι πραγματι αρκετα αργος ο ρυθμος, σε γενικες γραμμες ειναι ενα αρκετα υποτονικο ανιμε. για μενα η πλοκη εχει θεματα (και στις δυο περιπτωσεις που προσελαβαν τον μασα για φρουρο και εκεινος εκανε το αναποδο θα επρεπε να ειχε μπλεξει) και το σεναριο μπαζει απο πολλες μεριες.
το σχεδιο ειναι αρκετα περιεργο. οι περισσοτεροι χαρακτηρες να ειναι κακασχημοι, με υπερτονισμενες μυτες κλπ εκτος απο την κορη του Ουμε και καποιες απο της πορνες. Το συνηθιζεις βεβαια αλλα δεν καταλαβαινω γιατι επρεπε να ειναι ετσι. δεν νομιζω οτι προσθετει στο ανιμε.
οι (ελαχιστες) σκηνες με γρηγορες κινησεις/μαχη (στην αρχη για παραδειγμα οταν εχει πρωτοπροσλαβει τον Μασα ο Ιτσι και αποκρουει τους δυο) ειναι απλα κακα σχεδιασμενες και μη ρεαλιστικες.
στεναχωρεθηκα που ο Μασα δεν εκανε τιποτα με καμια απο τις τυπισσες στο brothel
δεν καταλαβα που κολλουσε η επισκεψη της αδερφης, ουτε εξηγηθηκε καλα. δεν ειχαν τι να κανουν και την εβαλαν για να παρει περισσοτερο χρονο.
ο περιεργος τροπος με τον οποιο ειπωθηκε η ιστορια με επισοδεια αναδρομες στο παρελθον χωρις προειδοποιηση περα απο το οτι με μπερδεψε μια δυο φορες εγινε κουραστικος και σε εκανε να πρεπει να προσεχεις ιδιαιτερα τι γινεται. με αλλα λογια δεν ειναι ενα ανιμε που το βλεπεις για να περασεις την ωρα σου.

ALSO i survived the new forum change thing... we need a new tag.
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2011 - 19:08
Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2011 - 19:14
Είχα αρκετό καιρό να δω σειρά που σε "ρούφαγε" μέσα στον κόσμο της με τόσο ωραίο τρόπο. Το μεράκι του βετεράνου Mochizuki (ανάμεσα σε άλλες δουλειές έχει κάνει και το καταπληκτικό Twin Spica) στο composition φαίνεται από το πρώτο επεισόδιο, ενώ τα τεχνικά στοιχεία της σειράς υποστηρίζουν την πλοκή με υποδειγματικό τρόπο. Artwork out of this world, μουσική που σε έμπαζε μέσα με αβάδιστα, animation που υποστήριζε την ιστορία χωρίς ακρότητες και voice acting που ταίριαζε τα μάλα στο seinen χαρακτήρα του project.
O τρόπος με τον οποίο δε ξεδιπλώνεται η ιστορία είναι υποδειγματικός, και μπορεί να δώσει πολλά μαθήματα σε σεναριογράφους για το τι πραγματικά σημαίνει καλό exposition.
Από τις σειρές που αξίζει να δεις b2b, και για πολλούς λόγους μάλιστα. Μόνο ψεγάδι που βρίσκω προσωπικά είναι πως...ήθελα και άλλο. Θα μπορούσαν να δώσουν δύο επεισόδια ακόμα για να αναπτύξουν τα backstories των Otake και Masa καλύτερα...
Nevertheless a must watch, ειδικά για φίλους των character driven/SoL genres...
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Dante80: 30 Μάιος 2011 - 06:03

.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.
Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2011 - 02:31
Παρα πολυ ωραιο ανιμε. Μ'αρεσει γενικα κι η εποχη, και παρ'οτι περιμενα να χει πιο πολυ δραση δεν βαρεθηκα καθολου. Ο ρυθμος για μενα ηταν ιδανικος γιατι ταιριαζε με την ατμοσφαιρα που ηθελε να περασει. Θα 'θελα κι εγω λιγη περισσοτερη αναπτυξη του παρελθοντως των χαρακτηρων, ειδικα του yaichi.
Γενικα τραβαγε για λιγα επεισοδια ακομα η σειρα ανετα.
Το μανγκα το χει τελειωσει κανεις? (εχει μεταφραστει ολο?)
Εχει διαφορες? Αν εξηγει περισσοτερα πραγματα θα το τσεκαρω.
Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2011 - 18:26