Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Team Medical Dragon


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Anyparktos

Anyparktos

    Πρώην Me Loves Neliel

  • Members
  • 694 posts

Posted 01 March 2010 - 22:18

Προσπερνώντας τον αρκετά ηλίθιο και shounenιαρικο τίτλο ας δώσω το μεταφρασμένο από τα χεράκια μου ρεζουμέ της σειράς από το onemanga:

To Team Medical Dragon επικεντρώνεται σ'έναν ιδιοφυή χειρούργο,τον Asada Ryutaro(Ryu oπως λέμε δράκος,όπως λέμε Medical dragon),του οποίου οι μέθοδοι τον έχουν κάνει να φαίνεται ολίγον τι "επαναστάτης" στους συναδέλφους του.Το manga δείχνει την "ασθένεια" του Ιαπωνικού συστήματος υγείας(όπως πολλάκις αναφέρει ο mangaka κατά τη διάρκεια της σειράς) και πως το σύστημα δεν είναι φτιαγμένο για να νοιάζεται για τον ασθενή αλλά για τις φιλοδοξίες των γιατρών.

Κατα κάποιο τρόπο μπορείτε να το πείτε 18+ παρολ'αυτά έχω δει μόνο μια ή δυο σκηνές που να δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό(στο πρώτο κιόλας chapter,μαντεύω εντυπωσιοθηρικά).Οι πρώτες εντυπώσεις δίνουν μια cheesy σειρά με τον uber duper ρεμαλογιατρό που είναι εν τέλει άντρας με "χρυσή καρδιά" ,αγγίζοντας συμπεριφορές GTO(great teacher onizuka).Παρολ'αυτά,βλέπωντας περισσότερα από τη σειρά λίγοι,φαντάζομαι,φοιτητές σε ελληνικό πανεπιστήμιο δε θα σκάσουν ένα πονηρό χαμογελάκι όταν ακούσια θα κάνουν τη νοητική σύγκριση μεταξύ των διάφορων sensei και ειδικά του "Προφεσορα" που είναι υπεύθυνος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο οποίο διαδραματίζεται η σειρά με τους καθηγητές στα δικάς μας πανεπιστήμια.Σκηνικά του στυλ "κουβάλα τον προτζέκτορα για να σε κάνω λέκτορα" δίνουν και παίρνουν με λίγες φωνές λογικής στην όλη ιστορία,σε περιπετειώδες μεν ύφος καθώς όπως προανέφερα έχουμε τον kakoiiii~(c00l) πρωταγωνιστή στη μέση.

Πέραν λοιπόν του κλισέ τίτλου και του χιλιοχρησιμοποιημένου μοντέλου του "One rebel slowly changes the world and all the good guys love'im" η σειρά μπορεί να μην είναι εξαιρετική αλλά είναι ενδιαφέρουσα.Well,ή αυτο ή τις τελευταίες μέρες έπαθα εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβάζω μπούρδες.

Here's a pic:

Posted Image

Oχι ιδιαιτέρως αντιπροσωπευτική,αλλά η μόνη που να την παλευει κάπως για δείγμα.

Read here:
http://www.onemanga.com/Team_Medical_Dragon/

M'ένα πρόχειρο googlαρισμα ειδα οτι έχει βγει και κάτι σε live action αλλά δεν έψαξα περισσότερα.
Posted Image

#2 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 16 December 2013 - 06:57

Necropost γιατι πηγα να κανω thread και ειδα οτι υπαρχει ηδη και ηταν πεταμενο στα ταρταρα του forum χωρις replies.  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! (να πατε να το διαβασετε)