Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Valkyrie Profile


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 01 March 2010 - 15:52

Valkyrie Profile
(ヴァルキリープロファイル)

Posted Image


Valkyrie Profile: Lenneth
Author:Hijikata Yuu
Volumes:2
Chapters:12
Published: 2000

Valkyrie Profile: Silmeria
Author:Hayashi Fumino
Volumes:2
Chapters:10
Published: 2007

Valkyrie Profile: The Dark Alchemist
Author: Aiyama Megumi
Volumes:4
Published: 2001


Ήταν αρκετός ο καιρός που ήθελα να κάνω κάτι γι αυτόν τον τίτλο και είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να πώ που ελπίζω να μην παραλείψω κάτι.

Ο συγκεκριμένος τίτλος αποτελείται από 3 manga με διαφορετική υπόθεση το καθένα αλλά με συνδέσεις μεταξύ τους. Το μέγεθος τους είναι μικρό και είναι βασισμένα στα αντίστοιχα παιχνίδια για το playstation της squareenix(τότε enix)

ακούγοντας το όνομα Valkyrie κατευθυνόμαστε αμέσως στην σκανδιναβική μυθολογία από την οποία εξαντλεί πηγές χωρίς όμως να τις ακολουθεί κατά γράμμα. Συγκεκριμένα μερικές πληροφορίες για μεγαλύτερη κατανόηση

Οι εννέα σφαίρες του κόσμου συνδέονται με τις ρίζες του παγκόσμιου δέντρου, Yggdrasil. Τρεις από τις ισχυρότερες ρίζες περιέχουν τις πέντε σφαίρες σημαντικές στο σχεδιάγραμμα Valkyrie
->Asgard, Ο τόπος των Aesir και Vanir, και το Alfheim, σφαίρα των ξωτικών, βρίσκονται στην υψηλότερη ρίζα. Ο μόνος τρόπος να πάς εκεί από την midgard είναι να περάσεις την γέφυρα του ουράνιου τόξου Bifrost. Εκεί βρίσκεται επίσης και η αίθουσα της Valhalla,εκεί που οι πολεμιστές που πέθαναν ηρωικά στην μάχη μεταφέρονται από τις βαλκυρίες για να πολεμήσουν στο πλευρό των θεών.

->Midgard,η σφαίρα των ανθρώπων, και Jotunheim,το σπίτι των γιγάντων, βρίσκονται στην μεσαία ρίζα. Η Midgard είναι κατεστραμένη από τους πολέμους γή χωρισμένη από την χιονισμένη περιοχή του Jotunheim από ψηλά βουνά και απέραντους ωκεανούς.

->Niflheim, η σφαίρα των νεκρών βρίσκεται στην χαμηλότερη ρίζα. Είναι μία σκοτεινή,ομιχλώδης γή,παραμελημένη από τους θεούς,οπου εκεί όσοι έχουν πεθάνει ατιμωτικά είναι καταδικασμένοι σε αιώνια βασανιστήρια και πόνο από την θεά του θανάτου βασίλισσα Hal.

και τώρα καιρός να εμβαθύνουμε στην υπόθεση
Valkyrie Profile: Lenneth
Posted Image
Το Ragnarok, το τέλος του κόσμου,πλησιάζει. Ο Odin, Λόρδος των Θεών, καλεί την Lenneth Βαλκυρία, μια από τις τρεις θεές του πεπρωμένου. Η Lenneth ως καθήκων της πρέπει να ταξιδέψει στην Midgard και να συλλέξει ψυχές άξιες για να γίνουν Einherjar,ήρωες που θα υπηρετήσουν τους θεούς την διάρκεια του Ragnarok. Στην διάρκεια του ταξιδιού της έρχεται σε επαφή με γεγονότα που την κάνουν να αναρωτιέται ποιά και τί ακριβώς είναι.

Valkyrie Profile: The Dark Alchemist
Posted Image
Οι άνθρωποι είναι ιδανικοί πολεμιστές στον κόσμο των θεών. Εφόσον αποδείξουν οτι έχουν μία τίμια ψυχή,μία θεά,η πολεμίστρια Βαλκυρία θα οδηγήσει και θα δείξει τον δρόμο για τον κόσμο των θεών και ακόμα και αν είναι νεκροί οι ψυχές τους θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν πάλι το μονοπάτι της ζωής. Η ιστορία ακολουθεί τα βήματα του νεκρομάντη Lezard Valeth και του νεαρού βοηθόυ του Louie. Στην πορεία βρίσκουν έναν ήρωα από μία μικρή πόλη. Είναι μία από τις τίμιες ψυχές και ποιό το ενδιαφέρον του Lezard σε αυτόν;


Valkyrie Profile 2: Silmeria
Posted Image
Η συνέχεια της ιστορίας τοποθετείται σε γεγονότα πρίν την ιστορία της Lenneth. Δίνει έμφαση σε δύο χαρακτήρες, την Silmeria και την Alicia,οι οποίες υπάρχουν σε ένα σώμα.η Silmeria είναι μία από τις βαλκυρίες με καθήκον να συλλέξει τις ψυχές άξιων πολεμιστών και τις στείλει στη Valhalla. Παρακούοντας τις εντολές του Odin,την παγίδευσε στο σώμα της Alicia,πριγκίπισσας του βασιλείου του Dipan. Επρεπε να παρέμενε φυλακισμένη αλλά ξυπνάει στο σώμα της κοπέλας με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να πιστεύουν οτι η πριγκίπισσα είναι τρελή ή δαιμονισμένη. Ο Βασιλιάς την φυλακίζει και ανακοινώνει τον θάνατο της ενώ στην πραγματικότητα την στέλνει να ζήσει σε ένα μικρό παλάτι απομονωμένη από τον κόσμο. Τώρα είναι στα χέρια τους να αποτρέψουν μία καταστροφή ικανή να ανοίξει πόλεμο ανάμεσα στους θεούς και την Midgard.

Όπως αναφέρθηκα και στην αρχή, το μέγεθος της σειράς είναι πολύ μικρό και ίσως κάποιος που έχει παίξει τα παιχνίδια να καταλάβει περισσότερο την υπόθεση αφού σε τόσο μικρή διάρκεια δεν αναλύει πολύ τα γεγονότα και τους χαρακτήρες. παρόλα αυτά δεν είναι καθόλου κακό. Το σχέδιο είναι πολύ ικανοποιητικό με μεγάλες λεπτομέρειες στους χαρακτήρες και η κάθε ιστορία έχει ένα κανονικό βήμα χωρίς να δίνει μεγάλη έμφαση σε λεπτομέρειες.
Ως προς το θέμα της μετάφρασης δεν εγγυώμαι τίποτα. Η lenneth έχει μεταφραστεί ολόκληρη ενώ για τα άλλα δύο δεν έιμαι σίγουρη. Κάποια κεφάλαια έχουν μεταφραστεί αλλά το update είναι πολύ αργό μιάς και έχουν έλειψη ατόμων.

Ούφ! Τελείωσε και αυτό! Όσοι έχετε παίξει το παιχνίδι τουλάχιστον και σας άρεσε καλό θα ήταν να του ρίξετε μια ματιά γιατί αναφέρει περισσότερο στοιχεία που το παιχνίδι δεν έδωσε σημασία

#2 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 01 March 2010 - 19:45

Ωραίο φαίνεται θα το δώ. Κρίμα που έχω πουλήσει το Playstation πριν απο χρόνια, γιατί σε περίπτωση που θελήσω να παίξω τα παιχνίδια και να συμπληρώσω τα κενά θα πρέπει να στραφώ σε emulators...