Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

The Skull Man


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 19 February 2010 - 19:23

Posted Image

Διάρκεια : 13 εικοσάλεπτα επεισόδια(έχουν προβληθεί όλα)
Genres : Action, Detective, Seinen, Super Power



Μια σειρά που προβλήθηκε πριν τρία χρόνια(το 2007) έχοντας στηριχτεί στο ομώνυμο manga του μακαρίτη Shotaro Ishinomori.
Ο Hayato Minagami(ή Mikogami) είναι ενας δημοσιογράφος που αποφασίζει να ερευνήσει εναν αστικό μύθο. Σύμφωνα με αυτόν ενας μασκοφόρος δολοφονεί ανθρώπους και παραμένει ασύλληπτος.
Για να ξεκινήσει την έρευνα ταξιδεύει στη γεννέτειρά του, την πόλη του Ootomo. Εκεί θα συναντηθεί με τη νεαρή Kiriko Mamiya που φιλοδοξεί να γίνει φωτογράφος. Μαζί θα εισέλθουν στην φρουρούμενη πόλη για να ξεκινήσει η περιπέτεια.


Posted Image
Η (όχι και τόσο σχεδιασμένη) συνεργασία μόλις ξεκίνησε!



Το σενάριο ξεδιπλώνεται με ωραίο τρόπο και όσο προχωράνε τα επεισόδια, το μυστήριο πίσω απο το μασκοφόρο ξεδιαλύνεται. Το κλίμα είναι σκοτεινό και βαρύ αλλα υπάρχουν ανάλαφρες στιγμές που επιχειρούν να χαλαρώσουν τον θεατή.
Κατα τη γνώμη μου, το χιούμορ της σειράς είναι κακό και περισσότερο βλάπτει παρά ωφελεί τη δημιουργία κατάλληλης ατμόσφαιρας.
Οι βασικοί χαρακτήρες έχουν καλά κρυμμένα μυστικά και καθώς η ιστορία προχωράει, οι μεταξύ τους σχέσεις περιπλέκονται. Η σειρά έχει καθαρά «ντετεκτιβίστικο» ύφος στην αρχή, ομως γρήγορα ο μυστηριώδης της μανδύας χάνεται για να αποκαλύψει βίαιες μονομαχίες. Σε αυτόν τον τομέα έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει καταδιώξεις, δολοφονίες και έντονες melee μάχες.
Προτείνεται σε όσους αναζητούν μια σύντομη, γεμάτη δράση σειρά. Αν πάντως περιμένετε σενάριο που επεξηγεί τα πάντα, θα απογοητευτείτε!:canthelp: Πολλές πτυχές του δεν αναπτύσσονται καθόλου κι ούτε αναλύονται (με αλλα λόγια ο WTF just happened παράγοντας είναι έντονος)

Μπορείτε να το βρείτε στο btjunkie απο τους Shinsen-Subs

Έχει και ωραίο OP(σε αντίθεση με το απαίσιο ED)

Youtube Video





#2 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

    Dark Lord of the Sith

  • Members
  • 318 posts
  • LocationKamatero, Athens

Posted 20 February 2010 - 08:36

Πολύ καλή σειρά κι άγνωστη στο ευρύ κοινό. Εξελίσσεται περίπου ανάμεσα στα τέλη του '60 με αρχές του '70 (θεωρητικά λόγω και της έκδοσης του manga εκείνη την εποχή). Τα γραφικά κι ο ήχος κάνουν την δουλειά τους κι η υπόθεση είναι αρκετά καλή και δεν σε κουράζει μιας κι είναι μόλις 13 επεισόδια (14 αν υπολογίσουμε ένα live-movie με διάρκεια επεισοδίου το οποίο λειτουργεί ως prequel της σειράς, αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο να το δει κάποιος κι είναι επιεικώς κάτω του μετρίου.....). Πέρασα πολύ ευχάριστα βλέπωντας την σειρά και σίγουρα θα ήθελα πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα όμως πιστεύω πως έγινε σκόπιμα πιο "light" για να προσεγγίσει όλες τις ηλικίες. Μια σειρά που συνιστώ ανεπιφύλακτα και είναι σίγουρα μέσα στις πολύ καλές σειρές που έχω δει.
Posted Image

Posted Image

#3 AfrObOy

AfrObOy

    Anime Newbie

  • Members
  • 48 posts

Posted 20 February 2010 - 14:56

σκοπευω να του ριξω μια ματια γιατι μου αρεσε αρκετα....

#4 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 24 March 2011 - 10:29

Την τελείωσα πρόσφατα. Αν και δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω αριστούργημα και
Spoiler:
οι χαρακτήρες μου άρεσαν αρκετά και με κρατήσανε ως το τέλος. Η δράση δεν μπορώ να πω ότι με απογοήτευσε γιατί πολύ απλά δεν με κούρασε, υπήρχε εκεί που έπρεπε. H ιστορία ξετυλίχτηκε πολύ όμορφα. Δεν τη θεωρώ καθόλου χάσιμο χρόνου, αλλά θα μπορούσε να είναι και πολύ καλύτερο. Fave μου ο Tachigi.

Μου φάνηκε λίγο απότομο το τέλος, μετά από το ending του τελευταίου επεισοδίου, που αφήνει να εννοήθεί ότι όλη η ιστορία δεν τελείωσε.

ySss0UF.jpg


#5 The Rock

The Rock

    Otaku In The Making ....

  • Members
  • 53 posts

Posted 01 April 2011 - 00:19

Λέω να επαναφέρω το τόπικ, για να γράψω και μια κριτική μιας και δεν υπάρχουν πολλές.

Κλασσικά θα αρχίσω με την κατηγοριοποίηση του anime(genre wise) - κινείται στο Action(Superpower)/Detective με κάποια στοιχεία Sci-fi & Supernatural και κάποιες κωμικές πινελιές που προσωπικά μου άρεσαν.

Θετικά:
- Πολύ καλό το animation, φαίνεται ότι έχει πέσει δουλειά - Bones είναι αυτή.
- Στο σχέδιο μια από τα ίδια.
- Συμπαθητικά τα action μέρη της σειράς, ειδικά στα τελευταία 2-3 επεισόδια που ψιλοσώθηκε κάπως η κατάσταση.
- Ενδιαφέρον concept είχε η σειρά, σε καμία των περιπτώσεων 13 επεισόδια δεν φτάνουν - πρακτικά ούτε για ζέσταμα.

Αρνητικά:
- Κάκιστο character development, κυριολεκτικά σε κάθε επεισόδιο υπήρχαν νέοι χαρακτήρες ούτε καλά καλά προλάβαμε να μάθουμε τα ονόματα των πρωταγωνιστών.
- Τραγικό το σενάριο, γεμάτο τρύπες - ο χαρακτηρισμός "δίχτυ" ούτε φτάνει για να περιγράψω το πόσα κενά είχε το σενάριο - η σειρά παρόλα αυτά δεν "έβγαινε" βαρετά τόσο όσο αδιάφορα, γιατί κυριολεκτικά δεν ήξερα τι έβλεπα, τι σχετίζεται με τι και γιατί - ακόμη και μετά το τέλος δεν βγήκε άκρη σχεδόν σε τίποτα :erk:
- Το μουσικό "κομμάτι" της σειράς παντελώς ανύπαρκτο - κατά ένα περίεργο λόγο μόνο OP & Εnd. Th. φάνηκαν κάπως προσεγμένα.


Γενικά από άποψη πλοκής/σεναρίου(???) φάνηκε να έχει δυνατότητες το έργο, αλλά σε 13 επεισόδια δεεεεεεν - δεν αξίζει σαν σύνολο :yawn2:

Βαθμολογία 3/10

sigpic14881_9.gif
 


#6 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 01 April 2011 - 00:28

λεπον εγω αυτο που θυμαμαι απο αυτη τη σειρα ηταν οτι ενω τη θεωρουσα υπερ μετρια, τα ειδα σερι σχεδον ολα τα επεισοδια. kinda weird right?

Anyway οποιος θελει τη τσεκαρει αμα δεν εχει κατι αλλο να δει, μη περιμενετε τπτ αλλα αναλογα το καθενα μπορει και να σας καλυψει καπως καλα αδειες ωρες XD