Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 1 votes

ΠΛΑΝΗΤΕΣ


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 30 June 2006 - 17:10

Ιαπωνικός τίτλος με ελληνικά γράμματα...πως είπατε?... 8D


***********************************************

ΠΛΑΝΗΤΕΣ

***********************************************


Posted Image

Βασισμένο πάνω στο manga του σχετικά άγνωστου Makoto Yukimura, το Planetes του 2003 έμελλε να ανακαινίσει τον όρο "ρεαλισμός" σε μια κατηγορια anime που ουσιαστικά προσδιορίζεται απο την απουσία του. Με τον Goro Taniguchi στην σκηνοθεσία (s-CRY-ed, Infinite Ryvius) και τον Ichiro Okouchi στο σενάριο, ο συγκεκριμένος τίτλος άλλαξε για πάντα την αντίληψη του κοινού για το "τι" αποτελεί Επιστημονική Φαντασία...βουρ στον πατσά λοιπόν...

Posted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted Image

As mankind moves into the second half of the 21st century and expands its travel and business in space, debris orbiting the Earth has become a serious safety hazard. Even a single bolt, when propelled around the Earth at speeds of as much as 8 km/sec, can do catastrophic damage.

Posted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted Image

Thus have companies doing business in space established Debris Sections to deal with the problem of collecting and disposing of space trash. This is the story of “Half Section,” the Debris Section of one particular company, and the staff of misfits whose thankless job it is to keep orbital paths free of defunct satellites and other dangerous junk.

Posted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted Image


O απολυτος ρεαλισμός, το κριτικό πνεύμα και το δυνατό γράψιμο είναι λίγα μόνο απο τα στοιχεια που προσδιορίζουν αυτόν τον τίτλο. Το anime είναι τεχνικά αρτιοτατο, με πολύ καλό animation, υπέροχη μουσική και πολύ δυνατή σκηνοθεσία...αλλά αυτός δεν είναι ο λόγος για να το δει κανείς...Το Planetes αποτελεί ίσως το καλύτερο παράδειγμα ενος έργου που δεν συμβιβάζεται για να γίνει αρεστό. Ένα δυνατό slice of life δράμα, στημένο στο κοντινό μέλλον, και δωσμένο με ρεαλισμό και ειλικρίνια. Αν το μέλλον μπορούσε να προβλεθεί με ακρίβεια, τότε πιστεύω ότι δεν θα διέφερε πολύ απο αυτό που πραγματεύεται αυτος ο τίτλος....a must see for everyone... ;)


Posted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted Image





Posted ImagePosted Image
Posted ImagePosted Image


Everything's connected...

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#2 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 01 July 2006 - 11:47

Foveri seira, must see. Vlepo tora infinite ryvius, an kai einai mehri stigmis oraia seira nomizo oti to planetes tou rihnei arketa :kakashithumbup: Tespa, deite to giati einai anime space simulation :@
rsrGbGx.gif

#3 yami

yami

    神速

  • Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 02 July 2006 - 18:39

Planetes = love :kakashithumbup: (auto,to H&C kai to Nana :bleh: :bleh: :bleh: )..apo ta elaxista anime pou sto telos suginithika apisteuta :cry:

#4 xHatebreedx

xHatebreedx

    Animeρος

  • Retired Staff
  • 394 posts

Posted 03 July 2006 - 09:41

Spoiler:


Εγω αποτι ειδα οσον αφορα το ΠΛΑΝΗΤΕΣ, εχω τα πρωτα fansub που ειχανε γινει, απο ANBU, οποτε θα περιμενω ανυπομονα το drama2 megapack σου Dante-Sama :happy2:

#5 yami

yami

    神速

  • Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 03 July 2006 - 21:25

Spoiler:


[sorry for the off]to love hina kai to H&C einai 2 ekdiametrou diaforetika anime(se pollous tomeis),opote den tithetai thema sugkrisis.. :bleh: etsi ki alliws ta slice of life anime einai liga kai kala kai to love hina,imo,den anikei sauta(oute kan plisiazei) :kakashithumbup: alla kai pali einai sta gousta tou kathenos! :happy2: [/sorry for the off]

#6 NoDsl

NoDsl

    Ευκαιριακό Μέλος

  • Members
  • 442 posts

Posted 24 May 2007 - 05:27

Ένα απο τα κατ'εμέ σοβαρά anime. Εγώ μπόρεσα να διακρίνω(υποθέτω) 3 διαφορετικές ιστορίες-Plots-ηθικά διδάγματα-αναζητήσεις, όπως τα δεί ο καθένας, στο ίδιο anime.

Τρομερή δουλειά απο τους psnr αλλά με λίγα προβλήματα στο size των subs σε μερικά σημεία.slice of life πράγματι!

must see!

Posted ImagePosted Image
She's incredible math (Scott Matthew & Tim Jensen - Lithium Flower)
Rather feel pain than nothing at all
(Three Days Grace - Pain)
Chains: Gainax tribute || Share_The_Rare

#7 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 24 May 2007 - 07:23

Λοιπόν είπα πρωί πρωί να πάρω το φτυάρι.

Αν εξαιρέσουμε τον τομέα των γραφικών στον οποίον τα πάει περίφημα το anime δεν μου άρεσε. Καταρχήν η ιστορία είναι σχεδόν ανύπαρκτη μέχρι λίγο μετά την μέση της σειράς αλλά και μετά που εμφανίζεται δεν μου φάνηκε και πολύ ενδιαφέρουσα. Γενικά η σειρά ακολουθεί το μοτίβο των σχετικά αυτόνομων επεισοδίων που έχουν όμως κάποια σύνδεση. Όταν μια σειρά είναι αυτής της μορφής, οφείλει να έχει κάτι ενδιαφέρον που θα γίνεται κατά την διάρκεια των επεισοδίων. Ε λοιπόν το πρόβλημα είναι ότι ως συνήθως δεν γίνεται τίποτα ενδιαφέρον. Ναι το anime είναι πολύ ρεαλιστικό, αλλά είναι αυτό όντως θεμιτό;

Δηλαδή είναι τόσο ενδιαφέρον να βλέπεις πως ζει κάποιος κατά την διάρκεια της εργασίας του; Και εντάξει δεν βλέπεις τα πράγματα στην σημερινή εποχή αλλά σε μια μελλοντική εποχή όπου κόσμος δουλεύει σε διαστημόπλοια. Όσο ενδιαφέρον και αν αυτό ακούγεται, στο anime παρουσιάζεται ως κάτι τετριμμένο. Ρεαλιστικό μεν, αλλά όπως είπα και πιο πριν τόσος ρεαλισμός δίνει την αίσθηση ότι εγώ έβαλα μια σταθερή κάμερα και την έβαλα να γράφει τι γίνεται. Ε πόσο ενδιαφέρον μπορεί να είναι αυτό; Για εμένα πάντως όχι και τόσο.

Τώρα εκύ που επικεντρώνεται το anime δεν είναι τόσο στην ίδια την ιστορία, αλλά στους χαρακτήρες και στα νοήματα πάνω σε γενικά θέματα όπως η αγάπη, σε θέματα πολιτικά και στην σημασία της προόδου. Η εξέλιξη των χαρακτήρων υπάρχει κυρίως στους βασικούς χαρακτήρες. Αν και υπάρχει κάποια σχετική εξέλιξη οι ίδιοι οι χαρακτήρες είναι αρκετά βαρετοί και άχρωμοι από την αρχή πράγμα που σε κάνει να αδιαφορείς για το τι θα απογίνουν. Όσο για τα νοήματα, υπάρχουν αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζονται καλά από τα γεγονότα, απλά περισσότερο παρατίθενται. Δηλαδή μου δόθηκε η εντύπωση ότι οι χαρακτήρες αναφέρονται στις διάφορες ιδεολογίες για να χουν κάτι να λένε και όχι γιατί τα θέματα αυτά τους απασχολούν πραγματικά. Ούτε βλέπουμε μεγάλα δηλύματα σε γενικές γραμμές. Όχι ότι δεν υπάρχουν. Απλά δεν παρουσιάζονται με τον σωστό τρόπο.
Οπότε το anime θα μπορούσε να ήταν πολύ ενδιαφέρον αν δεν έπασχε πολύ από έλλειψη συναισθημάτων. Τα συναισθήματα πρέπει να τα φαντάζεσαι και δεν στα περνάει το ίδιο. Αν και είναι λογικό στην εποχή που αναφέρεται να οι άνθρωποι να ζουν περισσότερο σαν μηχανές παρά σαν άνθρωποι το να το κάνεις αυτό σε ένα anime 26 επεισοδίων είναι βασανιστικό.

#8 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 17 October 2008 - 12:12

αυτο το ανιμε ειναι εξαιρετικο. ειναι πληρες, δεν θα αφησει κανενα ανικανοποιητο. και romance, kai daily life και conspiracy και action και space, και character development πολυ καλο, plot twists και great OP/END, και πολυ καλη μουσικη γενικοτερα, και και και....
επιτελους ενα space related ανιμε, το οποιο ειναι τερμα ρεαλιστικο ( καθολου ηχος στο διαστημα, ολοι οι κινδυνοι που υπαρχουν, σοβαροτητα ).
φανταστικο. κατασυγκινηθηκα στο τελος.

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#9 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 17 October 2008 - 21:02

Δε το θυμόμουν αυτό το preview. ^^ Nice work by Dante as always.:drink:

To anime το συγκεκριμένο είναι στα πιο προσεγμένα και ρεαλιστικά για το είδος του.
Αν και δεν είναι στα top10 μου, είναι σίγουρα στα πιο ενδιαφέροντα scifi, αν και η βάση δίνεται στους χαρακτήρες και στη καθημερινή τους ζωή και όχι στον scifi κόσμο δλδ στο διάστημα. Θα προτιμούσα να δίνεται λίγο παραπάνω βάση στο όνομα της σειράς δλδ να μαθαίναμε περισσότερα για το διάστημα και τους Πλανήτες, αυτό περίμενα όταν άρχισα τη σειρά. Ίσως είναι και το μόνο που κάπως με χάλασε. Τα γραφικά πάντως πολύ καλοφτιαγμένα (βοήθησε και το hd των PSNR), το σχέδιο αρκετά ενδιαφέρον και το voice acting πέρα από μερικές εξαιρέσεις αρκετά καλό. Το OST αρκετά above average με μερικές φορές ακόμη και ταιριαστή κλασική μουσική. Το opening απλά υπέροχο.

Όλη η σειρά προσπαθεί να περάσει πολλά μηνύματα για την ανθρωπότητα, τα όνειρα του ανθρώπου και τον αγώνα του για πρόοδο και επιβίωση, και φυσικά υπάρχει και το romance στοιχείο - η δύναμη της αγάπης. Όλα αυτά μαζί με λίγη δράση, λίγο δράμα και λίγο comedy νομίζω πως συνδυάστηκαν υπέροχα. Δε το θεωρώ αριστούργημα αλλά νομίζω πως συνδυάζει πολλά καλά στοιχεία και βγάζει ένα κατά πολύ above average αποτέλεσμα, δίχως να λείπουν οι συγκινήσεις, που σε λάτρεις του slice of life, παίζει να κάνει τρελό κλικ.

Το σενάριο δεν είναι τπτ τρομερό παρ'όλα αυτά δε γίνεται ποτέ βαρετό, και οι χαρακτήρες έχουν άριστη ανάπτυξη, τόσο στα κίνητρά τους όσο και στην αλλαγή του χαρακτήρα τους και πολλές φορές η άλλη πλευρά του νομίσματος του κάθε ανθρώπου βγαίνει στην επιφάνεια. Προσωπικά μου φάνηκαν ιδιαίτερα προσεγμένοι οι περισσότεροι απ'αυτούς τους χαρακτήρες, οπότε το ενδιαφέρον έμενε σχετικά αμείωτο κι ήθελες να μάθεις όλο και περισσότερα γι'αυτούς.

Συνολικά μια πολύ καλή επιλογή ακόμη και για άτομα που δεν βλέπουν γενικά anime, ή έχουν δει σχετικά λίγα. Τα ηθικά διδάγματα πάντως είναι και η ουσία αυτού του slice-of-life anime στο διάστημα.

PS : Προτιμήστε τo κορυφαίο HD release των PSNR. :nod2:

Edited by Radagast, 20 March 2010 - 23:51.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#10 vtheofilis

vtheofilis

    Anime Newbie

  • Members
  • 36 posts

Posted 20 March 2010 - 23:26

Μόλις εχθές το είδα... πραγματι είναι slice of life εμπειρεία.:thatsit:

ΥΓ: Το 1o release δεν το βρήκα:sigh2:, αλλά και των [KAA] καλό είναι:canthelp:.
EDIT: Βρέθηκε και το 1ο relase!!!:kill4u::blingeye2:

Edited by vtheofilis, 14 September 2010 - 19:13.


#11 RiDeLub

RiDeLub

    - ΡίΝΤεΛουμπ -

  • Members
  • 1,010 posts

Posted 25 August 2010 - 16:22

Μια πολύ ωραία και ρεαλιστική προσέγγιση του μέλλοντος μέσα από την καθημερινότητα των ηρώων.
Ξεκινώντας την σειρά άρχισα να την βαριέμαι. Αυτό μέχρι το 4-5 επεισόδιο που άρχισε να αναπτύσσεται η σχέση των χαρακτήρων και να μαθαίνουμε την ιστορία του καθενός. Μετά την μέση που μπήκε και ένα σεναριακό υπόβαθρο η σειρά έφυγε μονορούφι....

Θεωρώ την σειρά must watch καθώς σου προσφέρει πολλά.

Κάπου διάβασα ότι υπάρχουν διαφορές με το manga. Μπορεί να του ρίξω ένα βλέφαρο, είναι άλλωστε μικρό.

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Posted Image


#12 robostav

robostav

    ηλεκτρονικός υπάλληλος...

  • Members
  • 425 posts

Posted 29 December 2010 - 20:59

Απλα φανταστικη σειρα,απο τα καλυτερα που εχω δει μεχρι τωρα! Τρομερα γραφικα,τρομεροι χαρακτηρες,τρομερο σεναριο...Ειναι σοβαρο,αστειο,συγκινητικο,ψυχολογικο, αγωνιωδες... πραγματικα με συνεπηρε. Αν και ξεκιναει καπως "χαλαρα" (βεβαια αυτο το χαβαλεδιαρικο στυλακι μου αρεσε για να μπω στο κλιμα) απο τη μεση και μετα καταπιανεται με ενα σκασμο πραγματα και αυτος ο συγκερασμος αποψεων και η συγκρουση ιδεολογιων και συμφεροντων και ο τροπος που τα απεικονιζει χωρις παρωπιδες και τα σχετικα ειναι μοναδικος!

Granted δεν το βλεπεις ουτε για space opera,ουτε ειναι το κλασσικο slice of life, ειναι απλα ενα ολοκληρωμενο απο ολες τις αποψεις εργο. Με μερικα ψεγαδια φυσικα αλλα αυτα περνανε σε εντελως δευτερη μοιρα. Η ουσια του ειναι εκει και σε περιμενει. respect,τιποτε αλλο
:nod::nod::nod:
Posted Image