Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Shiki

• Please log in to reply
316 replies to this topic

#256 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2011 - 17:10

Νikos1451 αυτά που λες τα ξέρω. Το ανέφερα όμως ότι δεν με έπεισαν και τα βρήκα βεβιασμένα για να συγκινήσουν, σοκαρουν κτλ.
Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#257 robostav

robostav

ηλεκτρονικός υπάλληλος...

• Members
  • 425 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2011 - 19:29

Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#258 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιανουάριος 2011 - 04:20

Spoiler:

Συμφωνώ με ότι λες.
Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 14 Ιανουάριος 2011 - 04:26

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#259 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 00:08

Subs for this ;;

Με μια γρήγορη έρευνα στο νετ, των umee αν και τελειωμένο είναι από stolen κλασικά official crunchryroll subs απ' ότι λένε, ενώ των taka που αργοπορούνε παραπάνω και είναι στο 16, είναι πράγματι pure fansubs.
Η λογική λέει να κατεβάσω "taka" γιατί όπως και να το κάνουμε fansubs>>>>> crunchyroll αλλά καμιά γνώμη από κανέναν που να τα σύγκρινε ;;

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#260 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2011 - 19:02

Πάντως εγώ που το βλέπω από umee δεν με έχει ενοχλήσει τίποτα προς το παρόν, και αφού το έχουν και ολοκληρωμένο δε βλέπω το λόγο να μην το δεις από αυτούς (αν θες να το δεις τώρα), και μετά να το κατεβάσεις ολοκληρωμένο από τους taka για τη συλλογή σου.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#261 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2011 - 19:30

Μια χαρά είναι η μετάφραση στο release των umee, το μόνο που ίσως να πειράξει κάποιους είναι το americanization.
Αν θες να το δεις τώρα go for it, unless you're a weaboo.

HnH5aB0.jpg

#262 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2011 - 19:40

Μια χαρά είναι η μετάφραση στο release των umee, το μόνο που ίσως να πειράξει κάποιους είναι το americanization.

Μπα αυτό με πειράζει πολύ και το έλεγαν και άλλοι σε άλλα threads επίσης.
Ναι βλέπεται σε γενικές γραμμές άλλα...

Τελικά το τσέκαρα και απ' τα δύο και το προτίμησα από Taka που αν και άργησαν παραπάνω δεν ήταν τυχαίο, καθώς εχουν κάνει μετάφραση μέχρι και σε κάμποσα types και notes όπως αποδείχτηκε, και σε κάτι φάσεις πέτυχα απίστευτες λέξεις σε ιατρική ορολογία οπότε τους βγάζω το καπέλο εκεί, μακάρι να έκανε κανείς έτσι και το monster κάποτε...

19/22 είναι από Taka οπότε όσοι το είδατε από umee απλά χάσατε. :P
Δεν καταλαβαίνω την λογική του να βλέπεις κάτι μόνο από όποιον το τέλειωσε και έτσι να χάνεις τα release με την περισσότερη τελειομανία...
Είμαι στο 13, θα επανέλθω όταν το τελειώσω, αρκετά καλό μέχρι τώρα...
θα δω και τα 3 last από umee. Και πολύ τους είναι. :P

sigpic3736_12.gif

Spoiler:

#263 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2011 - 20:06

Σιγά που χάσαμε, δεν είναι όλοι τελειομανείς και quality freaks :P
Να ήταν το Aoi Bungaku ή το Mouryou no Hako (που περίμενα 2 χρόνια για αξιόλογο release) να το καταλάβω, αλλά για το Shiki? To Shiki? O_o
:hihi2:

Πάντως, μάλλον είμαι μόνη μου σε αυτό, στη συγκεκριμένη σειρά εγώ γούσταρα πολύ τις Αμερικλανιές στη μετάφραση. F uck off κ έτσι, χελζ γέα!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

#264 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2011 - 20:08

Πάντως, μάλλον είμαι μόνη μου σε αυτό, στη συγκεκριμένη σειρά εγώ γούσταρα πολύ τις Αμερικλανιές στη μετάφραση. F uck off κ έτσι, χελζ γέα!!!

You are not the only one. Είχα ψοφήσει στο γέλιο... Αν και θα ακούσω τον Radagast και θα κατεβάσω το release των Taka για storage πρέπει να ομολογήσω ότι δεν σκαμπάζω γρι από ιατρικές ορολογίες ώστε να μου κάνει διαφορά η extra προσπάθεια τους.

Και μόλις συνειδητοποίησα ότι εχω μείνει στο 14... Shame on me.

#265 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2011 - 21:23

Να ήταν το Aoi Bungaku ή το Mouryou no Hako (που περίμενα 2 χρόνια για αξιόλογο release) να το καταλάβω, αλλά για το Shiki? To Shiki? O_o

Καλά σε αυτό δεν έχεις και άδικο, δεν είναι άλλωστε και κάνα αριστούργημα. Από flaws έχει κάμποσα, αν και imo βλέπεται άνετα από fans του είδους.

Btw :
14:
Spoiler:

PS : Όσο αφορά τις αμερικανιές στη μετάφραση, no thanks, δεν βλέπω anime για να θυμάμαι πως βρίζει ένας αμερικάνος... Τόσα χρόνια άλλωστε μας το σέρβιραν και μας το σερβίρουν στο παλιόκουτο...

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 19 Ιανουάριος 2011 - 23:24

sigpic3736_12.gif

Spoiler:

#266 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2011 - 22:02

Καλά σε αυτό δεν έχεις και άδικο, δεν είναι άλλωστε και κάνα αριστούργημα. Από flaws έχει κάμποσα, αν και imo βλέπεται άνετα από fans του είδους.

Btw :
14:

Spoiler:

PS : Όσο αφορά τις αμερικανιές στη μετάφραση, no thanks, δεν βλέπω anime για να θυμάμαι πως βρίζει ένας αμερικάνος... Τόσα χρόνια άλλωστε μας το σέρβιραν και μας το σερβίρουν στο παλιόκουτο...

Χαχ, έχω ακριβώς την ίδια γνώμη.
Spoiler:

Anyway, εμένα αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση (λολ) ήταν φυσικά το Lady Gaga reference....

Haters gonna hate, and Vampires gonna vamp i guess..

Posted Image
Posted Image

:hahaha:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Anelis: 20 Ιανουάριος 2011 - 11:55

Δημοσιευμένη  εικόνα

#267 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 20 Ιανουάριος 2011 - 02:00

Παει κι αυτη η σειρα...(μεχρι το καλοκαιρι τουλαχιστον)

Μπορω να πω πως εχω τις καλυτερες εντυπωσεις.
Καταπληκτικη μουσικη,μερικοι γαματοι χαρακτηρες,περιεργο και μοντερνο σχεδιο που αρχικα ξεγελαει,και εξειρετικη μουσικη.
Αυτο που γουσταρω σε αυτην τη σειρα,ειναι ο τροπος με τον οποιο δε δισταζει καθολου να δειξει τους χαρακτηρες να πεθαινουν.
Βεβαια,σε μερικους θα προτιμουσα να δω λιγο περισσοτερη αναπτυξη,αλλα οσο πιο μακρια απο τη λογικη του Oda,τοσο το καλυτερο i guess...

Major spoilers:
Spoiler:

Ending
Spoiler:

Αυτα προς το παρον...
Αναμενουμε κατι καλο για το καλοκαιρι...

O6rrvsU.jpg

#268 Tristessa

Tristessa

putting the fun in funeral

• Moderators
  • 989 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAtelier BOZ

Καταχωρήθηκε 20 Ιανουάριος 2011 - 02:38

Νομίζω κάπου πήρε το μάτι μου στα news πως θα βγούνε άλλα 2 επεισόδια που είναι και το πραγματικό τέλος της σειράς, αλλά θα βγούνε περίπου Ιούνιο, καλοκαίρι...

Tα δύο αυτά επεισόδια έχουν αριθμό 20.5 και 21.5, οπότε φαντάζομαι πως απλά συμπληρώνουν την ιστορία, χωρίς ν' αλλάζουν το τέλος.

Spoiler: Εp22

Σε γενικές γραμμές μου άρεσε η σειρά. Από ατμόσφαιρα, σχέδιο, σκηνοθεσία, OST καλύφθηκα απόλυτα, αλλά όπως επεσήμανε η Nighteyes, όσο σκέφτεσαι περισσότερο την υπόθεση, τόσο περισσότερες τρύπες βρίσκεις.
Spoiler:

Δεν ξέρω αν οφείλεται στη μεταφορά από το βιβλίο ή αν και το βιβλίο έχει το ίδιο πρόβλημα. Βέβαια είχε και τις καλές στιγμές του.
Spoiler:

Και τα τελευταία επεισόδια μου φάνηκαν κι εμένα λίγο πρόχειρα. Figures, όταν πας να χωρέσεις τόσα subplots στα 2-3 τελευταία επεισόδια. Αν και νομίζω ότι τα δύο DVD-only επεισόδια θα το διορθώσουν λιγάκι αυτό.

ΥΓ. Έχει significant ιατρική ορολογία το Shiki; Εγώ μια αναιμία θυμάμαι και έναν ενδοφλέβιο ορό (btw, γιατρέ, νωρίς το κατάλαβες πως πρέπει να δώσεις αίμα σε αναιμικούς :3)

Spoiler:

6dqFccT.gif

#269 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιανουάριος 2011 - 02:43

Radagast@ Kαλέ ποιος μίλησε για ανατροπή; Απλά ήταν καλό σαν επεισόδιο. Ειδικά μετά από την τόση αναμονή που είχα αρχίσει να βγάζω αφρούς από την ηλιθιότητα κάποιων εκεί μέσα.
Spoiler:
Συμφωνώ με την Anelis στο τι πάνε να μας σερβίρουν, τα χω πει εξάλλου και στα προηγούμενα ποστ. Όπως υπάρχει κακό όνομα στην αμερικανια αντίστοιχα μπορεί να πει κανείς κάτι τέτοιο και για την Ιαπωνία. Προσωπικά θα προτιμούσα κάποια πράγματα στο shiki να έμοιαζαν στην χειρότερη βαμπιρίστικη αμερικάνικη ταινία τρόμου. (To twilight εξαιρείται: Είναι άλλο είδος.:P)

(btw, γιατρέ, νωρίς το κατάλαβες πως πρέπει να δώσεις αίμα σε αναιμικούς :3)

Spoiler:

Ελα γεια σου!!! Πόσα επεισόδια την έβγαλα περιμένοντας το αυτό! Και να φωνάζω στην οθόνη, αλλά τίποτα ο άσχετος που μου είχε και πτυχίο...

Αντε ρε συ, επαιζε κι ο Gackt τον μπαμπα;:P Αν το ήξερα πιο πριν θα κοίταζα να προσέξω πιο πολύ όταν μιλούσε. Πάντως μια που πιάσαμε τους μουσικούς, το τραγούδι των Buck-tick στο opening ταίριαζε απόλυτα με την σειρά.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 20 Ιανουάριος 2011 - 03:05

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#270 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιανουάριος 2011 - 10:14

Πριν από 6 χρόνια, πριν ανακαλύψω τα ζόμπια και γίνουν η παντοτινή μου αγάπη, ήμουνα τρελή και παλαβή για βαμπίρια. Είδα λοιπόν το.. αχεμ..τιμημένο HOTD και είπα να δώσω μια ευκαιρία και στην παλιά μου αγάπη.
Βασικά, όπως αποδείχτηκε, ακόμα είμαι παλαβή και για τα βαμπίρια, και χαίρομαι που είδα όλο το Shiki γιατί μου το θύμισε αυτό.

Shiki: Τα 2 πρώτα επεισόδια ήταν επιεικώς εμετικά, αλλά επειδή αρέσει σε άτομα που εμπιστεύομαι θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία.

Τα 2 πρώτα επεισόδια ήταν πραγματικά απαράδεκτα, και thank CTHULHU που υπάρχει η Iristella που μου έλεγε ότι η σειρά είναι καλή και με έβαλε στο τρυπάκι να την ξε-dropparw και να τη δω ολόκληρη. You rock girl!

Μιας και την τελείωσα, πήγα πίσω και διάβασα κάποια από τα ποστ, και έχω να πω ότι η Nighteyes με κάλυψε απόλυτα με ΑΥΤΟ το ποστ της.

Πάντως έχοντας δει ελάχιστα βαμπιροανιμέ (αυτό, τη Miyu, Vampire Knight, Kurozuka, Dance in the Vampire Bund, την 1η σειρά του Hellsing) νομίζω ότι αυτό ήταν το καλύτερο και το απόλαυσα περισσότερο από τα άλλα (το Kigeki εξαιρείται γιατί είναι αριστούργημα). Μάλλον φταίει το gore και το splatter που είναι οι αδυναμίες μου.

Γενικά σαν αίσθηση και όσων αφορά την πλοκή μου θύμισε πολύ την επική ταινία/σειρά του 1979 το Salem's Lot (σε όσους σας άρεσε το Shiki να τη δείτε), και αυτό ήταν πάρα πολύ θετικό.

Spoiler: Γενικές σκέψεις και spoilers

Βλέποντας τα πρώτα 2 επεισόδια της είχα βάλει περίπου 4/10, τώρα όμως της βάζω άνετα ένα ξεγυρισμένο 7άρι. Αν δεν είχε τα γελοία κουρέματα, το fanservice που είχε, και τις εκνευριστικές κρίσεις κλαψομουνίασης από τις 2 πλευρές θα έπαιρνε κανά 8άρι, αλλά ας ήμεθα εγκρατείς! XD

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Anelis: 20 Ιανουάριος 2011 - 10:23

Δημοσιευμένη  εικόνα