Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
1118 replies to this topic

#736 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 01:33

Ξεκίνησα και τελείωσα το βιβλίο του Τανιζάκι "Το πορτρέτο της Σουνκιν και άλλες ιστορίες". Έμεινα άναυδος. Ήταν εξαιρετικό και ότι καλύτερο έχω διαβάσει τελευταία. Παλιότερα είχα διαβάσει άλλα δύο βιβλία του συγγραφέα και μου άρεσαν αρκετά. Ανέβηκε ακόμη περισσότερο στην εκτίμησή μου μετά από αυτό το βιβλίο.

Έχουμε 5 διαφοερτικές ιστορίες. Δεν έχουν κεντρικό άξονα μεταξύ τους. Αλλά καταφέρνει και μπαίνει στην ψυχοσύνθεση τόσο διαφορετικών ατόμων και τους αποδίδει με καταπληκτικό τρόπο. Η περιγραφή του είναι πολύ ζωντανή(σε σχέση με τον Kawabata, που προσπαθεί να κρύψει φαινόμενα και βασίζεται περισσότερο στο συναίσθημα, είναι δηλαδή πιο εσωτερικός).
Προσωπικά του έχω δώσει τον τίτλο "Εξαίρετος ηθοποιός). Μπορεί να γράψει και να δημιουργήσει χαρακτήρες, που είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, τόσο πειστικά που πραγματικά του αξίζουν μνεία ολάκερα.
Όντας πολύ εύστοχος και ακριβής, λακωνικά μπορεί να ενσαρκώσει τις πιο όμρφες στιγμές στα διηγήματά του.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#737 redgar

redgar

Anime Newbie

• Members
  • 63 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 02:05

Ανακοινωθηκε το Eragon 4 The Inheritance!!! Θα ειναι κοντα μας τον Νοεμβριο :D :D :D

#738 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2011 - 01:32

Ανακοινωθηκε το Eragon 4 The Inheritance!!! Θα ειναι κοντα μας τον Νοεμβριο :D :D :D

Του έμενε ακόμη το 2ο μισό του Return of the Jedi, after all. ;) ;)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yo! Master: 27 Μάρτιος 2011 - 01:51

----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#739 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάρτιος 2011 - 22:17

Τελείωσα το "Ο ήχος των κυμάτων(Shiosai)" του Yukio Mishima. Ήταν η πρώτη μου επαφή με τον συγγραφέα και μπορώ να πω πως μου άφησε καλές εντυπώσεις. Αυτό που με εξέπληξε ευχάριστα ήταν οι παρομοιώσεις/μεταφορές και οι περιγραφές του. Το βιβλίο είχε καλό τέλος και έθιγε την ερωτική αφύπνιση δύο νέων σε ένα ψαροχώρι, κατα τη διαρκεία της μεταβαλλόμενης Ιαπωνίας.

Καλή εντύπωση. Αυτό που πραγματικά θέλω να διαβάσω όμως είναι η τετραλογία του, την οποία ολοκλήρωσε και μετά αυτοκτόνησε.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#740 Kρεμμυδοιππότης

Kρεμμυδοιππότης

Μου ήρθε το ιντερνετ!!!!

• Members
  • 316 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάρτιος 2011 - 22:27

Honto ka??:blingeye2::blingeye2: SUGOI!!!!:joyful::joyful: Καιρό το περίμενα

#741 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάρτιος 2011 - 22:41

damn at last!!!!!!!!!!

εχω πολυ υψηλες προσδοκιες παντως ελπιζω το βιβλιο να ανταμειψει την αναμονη!!!!!

#742 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάρτιος 2011 - 23:03

Πιάστε τον Τόλκιν και μετά πηγαίνετε στους μεταγενέστερους. :P

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#743 redgar

redgar

Anime Newbie

• Members
  • 63 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάρτιος 2011 - 23:29

Ο Tολκιν δεν θα μας απογοητευσει. Το βιβλιο θα ειναι φανταστικο με πολλες ανατροπες και επικες μαχες :)

#744 M@R!()-

M@R!()-

Νιάου.

• Members
  • 624 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάρτιος 2011 - 12:14

+100,αν και γενικα δεν διαβαζω τοσο πολυ(μονο τα βιβλια του Tolkien και την Inheritance Cycle προς το παρον)τα βιβλια του Τολκιν απλα δεν παιζονται...Δημιουργουν γενικα ενα περιεργο συναισθημα οταν τα διαβαζεις...

#745 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάρτιος 2011 - 15:53

Πιάσε Lord Dunsany, Robert E. Ηoward, Clark Aston Smith, κτλ. & μετά πήγαινε στους μεταγενέστερους, όπως τον Tolkien. ;)

+100,αν και γενικα δεν διαβαζω τοσο πολυ(μονο τα βιβλια του Tolkien και την Inheritance Cycle προς το παρον)τα βιβλια του Τολκιν απλα δεν παιζονται...Δημιουργουν γενικα ενα περιεργο συναισθημα οταν τα διαβαζεις...

Προσωπικά, με δείγμα πλήθους 2 δε θα βιαζόμουν να κάνω αξιολογήσεις. :P :P

That said, έχοντας διαβάσει τον Άρχοντα 3 φορές θα έλεγα πως, χεχ, μάλλον μου άρεσε για να το έχω κάνει αυτό (αν & προτιμώ το Silmarillion).

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yo! Master: 30 Μάρτιος 2011 - 16:57

----

#746 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάρτιος 2011 - 16:16

Πιάσε Lord Dunsany, Robert E. Ηoward, Clark Aston Smith, κτλ. & μετά πήγαινε στους μεταγενέστερους, όπως τον Tolkien. ;)

Καλοί και οι πατέρες του fantasy, αλλά σαν τον Tolkien κανείς. Μπροστά στην τριλογία και το Silmarilion τα παλιότερα φαίνονται λίγο σαν παραμυθάκια. (Το λέω αυτό λατρεύοντας Dunsany και C.A.Smith). :P

Δημοσιευμένη  εικόνα

#747 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάρτιος 2011 - 16:21

j.k. rowling enough said....

#748 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάρτιος 2011 - 16:31

j.k. rowling enough said....

Trolling, right?
Όχι ότι δεν μ' αρέσει το Χάρι Πότερ, αλλά σίγουρα δεν είναι το τέλος του είδους.

Εγώ ένα δέος μπροστά στο έργο του Τόλκιν το νιώθω πάντως.

#749 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάρτιος 2011 - 16:39

Trolling, right?
Όχι ότι δεν μ' αρέσει το Χάρι Πότερ, αλλά σίγουρα δεν είναι το τέλος του είδους.

Εγώ ένα δέος μπροστά στο έργο του Τόλκιν το νιώθω πάντως.

well u saw through it :hahaha:

#750 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάρτιος 2011 - 16:48

Καλοί και οι πατέρες του fantasy, αλλά σαν τον Tolkien κανείς. Μπροστά στην τριλογία και το Silmarilion τα παλιότερα φαίνονται λίγο σαν παραμυθάκια. (Το λέω αυτό λατρεύοντας Dunsany και C.A.Smith). :P

Η ιδέα ήταν για pithy comment πάνω στα σχόλια του τύπου "διάβασε / παίξε / άκουσε τα πιο παλιά & μετά έλα να τα ξαναπούμε", ασχέτως τις προσωπικές μου προτιμήσεις στο fantasy. Αλλά τώρα που το εξήγησα...

Τι έπρεπε να αναφέρω? William Morris, George MacDonald, και E.R. Eddison?

;) ;)
----