Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~
Καταχωρήθηκε 10 Φεβρουάριος 2011 - 21:17
Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2011 - 15:23
Παρόλα αυτά δεν μοιάζει με τα άλλα βιβλία του (π.χ. Οδύσσεια του Διαστήματος, Ραντεβού με το Ράμα) αφού δίνει μια ιδιαίτερη τροπή στα γεγονότα που εξελίσσονται και στο φινάλε του βιβλίου.
Σίγουρα μπορείτε να το διαβάσετε και ας μην έχετε διαβάσει κάποιο άλλο βιβλίο του, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Κυκλοφορεί από εκδόσεις Κάκτος και κοστίζει 10 ευρό.

Καταχωρήθηκε 19 Φεβρουάριος 2011 - 01:13
Καλούτσικο βιβλίο, που περιέχει αναπάντεχες μεταφορές στο παρελθόν και συμβαδίζει πάντα σε δύο πεδία. Για μυθιστόρημα της σύγχρονης Ιαπωνικής κοινωνίας ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Αν και μικρό, περιεκτικό. 7/10.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Night Wizard Seal: 19 Μάρτιος 2011 - 20:11
Καταχωρήθηκε 02 Μάρτιος 2011 - 23:29
Άρχησα θεία κωμωδία του Δάντη (οχι του τραγουδιστη -ναι το έχω ακούσει και αυτό-) την Κόλαση! Sugoi!
Θελω να το διαβασω καποια στιγμη.
Τελειωνω τα Καινταν απο τον Λευκαδιο, μια ιστορια μου εχει μεινει.
Και ειμαι στα μισα του "Ερωτα στην Βενετια" του Αλφρε ντε Μισε (ελπιζω να το εγραψα σωστα

Καταχωρήθηκε 08 Μάρτιος 2011 - 23:55
Μεγαλος θαυμαστης του J.R.Tolkien και του C. Paolini
Καταχωρήθηκε 09 Μάρτιος 2011 - 15:57
Καταχωρήθηκε 09 Μάρτιος 2011 - 19:08
Την εχω διαβασει!Πολυ ωραιο βιβλιο.Στην κολαση νιωθεις σκετη πορωση ομω ςστο καθαρτηριο πρεπει να δυσκολευτεις λιγο για να καταλαβεις ορισμενα νοηματα!!!!Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ MINDFUCK!!Άρχησα θεία κωμωδία του Δάντη (οχι του τραγουδιστη -ναι το έχω ακούσει και αυτό-) την Κόλαση! Sugoi!

Καταχωρήθηκε 10 Μάρτιος 2011 - 01:28

hint: σε οσους αρεσε το Battle royale, το μανγκα ή η ταινια, θα το λατρεψουν. Δεν ειναι τοσο gore (βασικα δεν ειναι σχεδον καθολου gore...) και σου περναει πολλα μυνηματα για τις αξιες, την ανθρωπια και την αξιοπρεπεια.

Καταχωρήθηκε 10 Μάρτιος 2011 - 21:42
Το A Dance with Dragons, το 5ο (& επί μακράν αργοπορημένο) βιβλίου της σειράς A Song of Ice & Fire του GRR Martin ανακοινώθηκε πως επιτέλους θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου!!
Οπότε, με του που τελειώσω το Mistborn - The Final Empire του Brandon Sanderson (του τύπου που τελειώνει τα Wheel of Time στη θέση του αποθανών Robert Jordan), το οποίο είναι αρκετά catchy (heist story, δεν το περίμενα αυτό - & είχα όρεξη για κάτι αντίστοιχο μετά το πολύ καλό The Lies of Locke Lamora), θα αρχίσω ξανά (σε audiobooks αυτήν τη φορά - έχω ακούσει ότι είναι καλά, μάλιστα) τα προηγούμενα για να πάμε βουρ στο καινούργιο.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yo! Master: 30 Μάρτιος 2011 - 23:21
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.
Καταχωρήθηκε 11 Μάρτιος 2011 - 18:23
Το A Dance with Dragons, το 5ο (& επί μακράν αργοπορημένο) βιβλίου της σειράς A Song of Ice & Fire του GRR Martin ανακοινώθηκε πως επιτέλους θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου!!
Ελπίζω να ισχύει και να μη μας την κάνει πάλι την π****α.. Βέβαια βοηθάει που γίνεται και σειρά τωρα..
Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2011 - 20:10
Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών και άλλες ιστορίες.
Πάλι ένα καλογραμμένο βιβλίο και μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά καλό. 3 διαφορετικές ιστορίες.
"Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών" ήταν η καλύτερη από τις τρεις ιστορίες. Είναι ένας 67χρονος και πηγαίνει σε έναν οίκο ανοχής όπου τα κορίτσια τα κοιμίζουν και ο ύπνος τους μοιάζει με θάνατο. Σε αυτήν την ιστορία, αν δεν αναφερόταν η λέξη τσιγάρα, θα ήταν ακόμη πιο ωραία γιατί δεν θα προσδιοριζόταν χρονικά και θα μπορούσες να ταξιδέψεις και πιο πίσω αν ήθελες.
Στις υπόλοιπες δύο ιστορίες("Το μπράτσο" και "Περι ζώων και πουλιών"), τονιζόταν πολύ η μοναξιά του συγγραφέα, καθώς έχασε όλους τους συγγενείς του από μικρή ηλικία, με πρώτους τους γονείς του. Ήταν καλές γενικώς. Γράφει αρκετά υπερρεαλιστικά και γενικώς κάνει συχνές αναδρομές στο παρελθόν. Το είπα και παραπάνω νομίζω.
8/10 σαν σύνολο.
Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2011 - 20:15
Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2011 - 20:38
Τα έβαλα και τα δυο στο καλάθι του Ιανού. Είναι καλές οι ελληνικές μεταφράσεις, ή έγιναν μέσω αγγλικών;
Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2011 - 20:42
Το "Μετά τον σεισμό" πρώτη φορά το ακούω, αν και Το κουρδιστό πουλί θεωρείται ένα από τα αριστουργήματά του.
Γενικώς όμως πάιρνει έξτρα points για την ρεαλιστικότητά του. Στο άμεσο μέλλον σκοπεύω να το διαβάσω "Το κουρδιστό πουλί" γιατί έχω ακούσει τις καλύτερες κριτικές και αυτό μου κίνησε το ενδιαφέρον.
Edit.
Ήθελα να προσθέσω πάντως, πως ο Καουαμπάτα μπορεί να φανεί δύσκολος και ανιαρός, αλλά αυτό που πραγματικά καταξιώνει στα μάτια μου αυτόν τον συγγραφέα είναι η απίστευτη λυρικότητά του και έκφραση αυτής. Αυτά για τις μικρού μήκους ιστορίες του. Υπάρχουν και αριστουργήματα όπως το "Η χώρα του Χιονιού", "Κιότο" κλπ.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Night Wizard Seal: 19 Μάρτιος 2011 - 20:58