Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
1118 replies to this topic

#721 BoredForLife

BoredForLife

Monster Hunter

• Members
  • 503 Δημοσιεύσεις:
  • LocationPokke Village

Καταχωρήθηκε 10 Φεβρουάριος 2011 - 21:17

Άρχησα θεία κωμωδία του Δάντη (οχι του τραγουδιστη -ναι το έχω ακούσει και αυτό-) την Κόλαση! Sugoi!

v4kFmx.png

#722 plotolp

plotolp

Anime Freak

• Members
  • 364 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2011 - 15:23

Μόλις τελείωσα τους Επικυρίαρχους του Άρθουρ Κλάρκ. Πολύ καλό βιβλίο που καταπιάνεται για μια ακόμα φορά με το αγαπημένο θέμα του Κλάρκ, το οποίο δεν είναι άλλο από τη επαφή του ανθρώπου με μια εξωγήινη φυλή.
Παρόλα αυτά δεν μοιάζει με τα άλλα βιβλία του (π.χ. Οδύσσεια του Διαστήματος, Ραντεβού με το Ράμα) αφού δίνει μια ιδιαίτερη τροπή στα γεγονότα που εξελίσσονται και στο φινάλε του βιβλίου.
Σίγουρα μπορείτε να το διαβάσετε και ας μην έχετε διαβάσει κάποιο άλλο βιβλίο του, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Κυκλοφορεί από εκδόσεις Κάκτος και κοστίζει 10 ευρό.

Posted Image

#723 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Φεβρουάριος 2011 - 01:13

Εγώ πριν 2 εβδομάδες τελείωσα το βιβλίο "Η λίμνη" του Γιασουνάρι Καουαμπάτα.

Καλούτσικο βιβλίο, που περιέχει αναπάντεχες μεταφορές στο παρελθόν και συμβαδίζει πάντα σε δύο πεδία. Για μυθιστόρημα της σύγχρονης Ιαπωνικής κοινωνίας ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Αν και μικρό, περιεκτικό. 7/10.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Night Wizard Seal: 19 Μάρτιος 2011 - 20:11

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#724 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Μάρτιος 2011 - 23:29

Άρχησα θεία κωμωδία του Δάντη (οχι του τραγουδιστη -ναι το έχω ακούσει και αυτό-) την Κόλαση! Sugoi!

Θελω να το διαβασω καποια στιγμη.

Τελειωνω τα Καινταν απο τον Λευκαδιο, μια ιστορια μου εχει μεινει.
Και ειμαι στα μισα του "Ερωτα στην Βενετια" του Αλφρε ντε Μισε (ελπιζω να το εγραψα σωστα :borednn9:)

#725 redgar

redgar

Anime Newbie

• Members
  • 63 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάρτιος 2011 - 23:55

Και εγω μεγαλος fan των βιβλιων επιστιμονικης φαντασιας προσφατα τελειωσα το πρωοτο μερος του Κυκλου της Εα του David Zindell και παροτι ειχε πολυ καλε κριτικες ηταν λιγο απογεοιτευτικο.

Μεγαλος θαυμαστης του J.R.Tolkien και του C. Paolini

#726 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Μάρτιος 2011 - 15:57

Μόλις έφτασε το Reality is Broken. Για να δούμε...

#727 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Μάρτιος 2011 - 19:08

Την εχω διαβασει!Πολυ ωραιο βιβλιο.Στην κολαση νιωθεις σκετη πορωση ομω ςστο καθαρτηριο πρεπει να δυσκολευτεις λιγο για να καταλαβεις ορισμενα νοηματα!!!!Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ MINDFUCK!!:roar:

sc5bab.jpg

#728 Vegetasmate

Vegetasmate

Seku hara desu!!!

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Μάρτιος 2011 - 01:28

Εχω ξεκινησει την τριλογια The Hunger Games (Suzanne Collins) τελειωσα το πρωτο τομο και ειμαι ηδη στο δευτερο!! Πραγματικα εχω τρελαθει! Ειναι τοσο τελειο και γεματο αδρεναλινη!!:awww:
hint: σε οσους αρεσε το Battle royale, το μανγκα ή η ταινια, θα το λατρεψουν. Δεν ειναι τοσο gore (βασικα δεν ειναι σχεδον καθολου gore...) και σου περναει πολλα μυνηματα για τις αξιες, την ανθρωπια και την αξιοπρεπεια.
We play hide and seek......Hinamizawa style of course!!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

#729 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Μάρτιος 2011 - 21:42

Σημαντικά νέα, by the way, για τους fantasy fans:

Το A Dance with Dragons, το 5ο (& επί μακράν αργοπορημένο) βιβλίου της σειράς A Song of Ice & Fire του GRR Martin ανακοινώθηκε πως επιτέλους θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου!!

Οπότε, με του που τελειώσω το Mistborn - The Final Empire του Brandon Sanderson (του τύπου που τελειώνει τα Wheel of Time στη θέση του αποθανών Robert Jordan), το οποίο είναι αρκετά catchy (heist story, δεν το περίμενα αυτό - & είχα όρεξη για κάτι αντίστοιχο μετά το πολύ καλό The Lies of Locke Lamora), θα αρχίσω ξανά (σε audiobooks αυτήν τη φορά - έχω ακούσει ότι είναι καλά, μάλιστα) τα προηγούμενα για να πάμε βουρ στο καινούργιο.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yo! Master: 30 Μάρτιος 2011 - 23:21

----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#730 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάρτιος 2011 - 18:23

Το A Dance with Dragons, το 5ο (& επί μακράν αργοπορημένο) βιβλίου της σειράς A Song of Ice & Fire του GRR Martin ανακοινώθηκε πως επιτέλους θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου!!

Ελπίζω να ισχύει και να μη μας την κάνει πάλι την π****α.. Βέβαια βοηθάει που γίνεται και σειρά τωρα..

#731 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2011 - 20:10

Τελείωσα άλλο ένα βιβλίο του Γιασουνάρι Καουαμπάτα.

Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών και άλλες ιστορίες.

Πάλι ένα καλογραμμένο βιβλίο και μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά καλό. 3 διαφορετικές ιστορίες.

"Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών" ήταν η καλύτερη από τις τρεις ιστορίες. Είναι ένας 67χρονος και πηγαίνει σε έναν οίκο ανοχής όπου τα κορίτσια τα κοιμίζουν και ο ύπνος τους μοιάζει με θάνατο. Σε αυτήν την ιστορία, αν δεν αναφερόταν η λέξη τσιγάρα, θα ήταν ακόμη πιο ωραία γιατί δεν θα προσδιοριζόταν χρονικά και θα μπορούσες να ταξιδέψεις και πιο πίσω αν ήθελες.

Στις υπόλοιπες δύο ιστορίες("Το μπράτσο" και "Περι ζώων και πουλιών"), τονιζόταν πολύ η μοναξιά του συγγραφέα, καθώς έχασε όλους τους συγγενείς του από μικρή ηλικία, με πρώτους τους γονείς του. Ήταν καλές γενικώς. Γράφει αρκετά υπερρεαλιστικά και γενικώς κάνει συχνές αναδρομές στο παρελθόν. Το είπα και παραπάνω νομίζω.

8/10 σαν σύνολο.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#732 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2011 - 20:15

Σήμερα έψαχνα Murakami στο Public. Επειδή δεν βρήκα κάτι να εκθέτεται, ο NWZ να μου προτείνει όποιο θεωρεί καλύτερο για είσοδο, να το βρω σε κάποιο ηλεβιβλιοπωλείο.

#733 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2011 - 20:35

^To κουρδιστό πουλί.

:)
Εγώ στα δικά μας βιβλιοπωλεία βρήκα 3-4 βιβλία του.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#734 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2011 - 20:38

Σκεφτόμουν για το "Μετά τον σεισμό", μετά απ' όσα έγιναν.
Τα έβαλα και τα δυο στο καλάθι του Ιανού. Είναι καλές οι ελληνικές μεταφράσεις, ή έγιναν μέσω αγγλικών;

#735 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2011 - 20:42

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μεγάλων συγγραφέων, γίνονται από τα ιαπωνικά, if i am not mistaken.
Το "Μετά τον σεισμό" πρώτη φορά το ακούω, αν και Το κουρδιστό πουλί θεωρείται ένα από τα αριστουργήματά του.
Γενικώς όμως πάιρνει έξτρα points για την ρεαλιστικότητά του. Στο άμεσο μέλλον σκοπεύω να το διαβάσω "Το κουρδιστό πουλί" γιατί έχω ακούσει τις καλύτερες κριτικές και αυτό μου κίνησε το ενδιαφέρον.

Edit.

Ήθελα να προσθέσω πάντως, πως ο Καουαμπάτα μπορεί να φανεί δύσκολος και ανιαρός, αλλά αυτό που πραγματικά καταξιώνει στα μάτια μου αυτόν τον συγγραφέα είναι η απίστευτη λυρικότητά του και έκφραση αυτής. Αυτά για τις μικρού μήκους ιστορίες του. Υπάρχουν και αριστουργήματα όπως το "Η χώρα του Χιονιού", "Κιότο" κλπ.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Night Wizard Seal: 19 Μάρτιος 2011 - 20:58

84886513_zpsfd6f6e60.jpg