Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#526 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 04 July 2010 - 10:14

εγώ από όταν τελειωσε η εξεταστική στρώθηκα και άρχισα να διαβάζω αλλου είδους βιβλία :P
άρχισα με το Tao Te Ching του Laozi, μετά το Book of Five rings του Musashi, το The Art of War του Συν Τζου.
Στη συνέχισα προχώρησα με διαφορα ιστορικά βιβλία από μια ποροτικh ιταλική σειρά βιβλίων ιστορίας. διάβασα λοιπόν ένα βιβλίο που λέει τα απαντα για τους samurai, ένα με το history of corporal punishment, ένα για την spanish inquisitin, ένα τεράστιο τόμο για το κυνήγι μαγισσών στην ευρώπη και το All quiet on the western front, βιβλίο που μου άρεσε παρα μα παρα πολύ, που διηγείται με πολύ καλο τρόπο το πως ήτανε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος και τέλος το The Sorrows of young werther του Goethe. ευχάριστο και αυτό ως βιβλίο αν και δεν με ξετρέλανε όπως αλλα. Τώρα διαβάζω ένα ιστορικό βιβλίο για τον Girolamo Σαβοναρόλα, ένα πολύ important άτομο στην ιστορία τις φλωρεντίας στα τέλη του 1400

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#527 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 04 July 2010 - 12:31

Για τον σαβοναρολα ειχα διαβασει λιγο απο την ιστορια του μακιαβελι.
Παντως ειναι παρεξηγημενος. Οσοι κατηγορουν καποιο για μακιαβελικο, δεν εχουν διαβασει τα εργα του.

Ψαχνω οnlιne τον 'υπερκριτη' (el crιτιcο), του grαcιαn,ενως ισπανου ιερεα του 17ου αιωνα που για το εργο του καταδικαστηκε απο την ιερα εξεταση και πεθανε σε κατ'οικον περιορισμον. Υπαρχει και μεταφραση στα γερμανικα του σοπεναουερ.
Αν το βρω στο βιβλιοπωλειο θα το αγορασω.

#528 karkas

karkas

Μελλοντικός Μονοσάνδαλος

• Members
  • 261 posts

Posted 02 August 2010 - 03:22

Προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα το LOGICOMIX (σενάριο -> Αποστόλης Δοξιάδης), ένα graphic novel που πραγματικά με ενέπνευσε και είναι απ'τα αξιόλογα πράγματα που έπεσαν τελευταία στα χέρια μου. Σίγουρα κάτι το διαφορετικό, με ένα αέρα ελληνικό αλλά και μαθηματικό. Must σε όσους ενδιαφέρονται για τη μαθηματική Λογική και τη ζωή (περίπου) ενός απ'τους σημαντικότερους εκπροσώπους της.

Επίσης αυτόν τον καιρό διαβάζω και τα κόμικς Scott Pilgrim ('s Precious Little Life)...
[URL="http://roarus.mybrute.com/"]
[/URL]

#529 papadevil

papadevil

Anime Freak

• Members
  • 374 posts

Posted 02 August 2010 - 13:49

Προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα το LOGICOMIX (σενάριο -> Αποστόλης Δοξιάδης), ένα graphic novel που πραγματικά με ενέπνευσε και είναι απ'τα αξιόλογα πράγματα που έπεσαν τελευταία στα χέρια μου. Σίγουρα κάτι το διαφορετικό, με ένα αέρα ελληνικό αλλά και μαθηματικό. Must σε όσους ενδιαφέρονται για τη μαθηματική Λογική και τη ζωή (περίπου) ενός απ'τους σημαντικότερους εκπροσώπους της.

το logicomix είναι σίγουρα ένα must read graphic novel όταν το είχα διαβάσει είχα πάθει πλάκα.Δυστυχώς στην ελλάδα δεν εχει εκτιμηθει οπως του αξιζει....στην αμερικη ηταν ,μπορεί και να είναι ακόμα, best seller

και η τιμή δεν ειναι και η καλύτερη στα public 27E :unlucky:
Posted Image

#530 HelenGreece4ever

HelenGreece4ever

Girisha

• Members
  • 183 posts

Posted 02 August 2010 - 14:58

εγώ τώρα τελευταία διάβασα το Oliver Twist και το είδα και σε ταινία και μου άρεσε πολύ :kawaii:
る  ギ

Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#531 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 03 August 2010 - 01:01

Το Logicomix το θεωρώ το 2ο καλύτερο graphic novel που έχω διαβάσει ποτέ (με παντοτινά πρώτο το Watchmen). Πάντως αν σας άρεσε το Logicomix, το πιο πιθανό είναι ότι σας άρεσαν οι κοινωνικές/φιλοσοφικές απόψεις του Bertrand Russell, στον οποίον άλλωστε βασίζεται σχεδόν όλο το βιβλίο. Σας προτείνω λοιπόν να διαβάσετε όλα τα φιλοσοφικά κείμενα του Russell. Το καθένα είναι κι ένας μικρός, λαμπρός πνευματικός θησαυρός. Για μένα ο Russell αποτελεί με διαφορά τον πιο σημαντικό φιλόσοφο όλου του 20ού αιώνα.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#532 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 03 August 2010 - 09:45

επισις μαζι με το logicomic επιβαλετε να διαβαστει ενα αλλο βιβλιο του ιδιου συγγραφεα: "ο θειος Πετρος και η Εικασια του Γκολντμπαχ" το οποιο επισις εκανε τρελες πωλησεις στο εξωτερικο και προσωπικα σαν ιστορια το θεωρω καλυτερο απο το logicomic (το οποιο οστωσο ειναι κομικ και εχει περισοτερο διδαχτικο χαρακτιρα)

εγω τωρα ξεκινισα τον αλχημιστη (δεν πιστευω να εχει σχεση με το φμα????? xD) και διαβαζω παραλληλα το θεωρημα του παπαγαλου..

#533 xANTONISx

xANTONISx

Περπάτησα πάρα πολύ ...

• Members
  • 202 posts

Posted 03 August 2010 - 11:34

Χθες τελείωσα την Νοζούντ Άλι, 10 ετών χωρισμένη: εύκολο βιβλίο, διαβάζεται, δηλαδή, εύκολα και προσφέρει αρκετά στοιχεία για την αντιμετώπιση γυναικών και γενικότερα για τον τρόπο ζωής των φτωχών οικογενειών στην Υεμένη.

@matassos, όντως, το βιβλίου του Απόστολου Δοξιάξη είναι κορυφή, πολλοί μάλιστα λένε ότι πρόκεται για αυτοβιογραφία. Αν σου άρεσε τόσο πολύ το παραπάνω βιβλίο, πιστεύω θα σου αρέσει και ένα αντίστοιχο που πραγματεύεται την απόδειξη του τελευταίου θεωρήματος του Φερμά από το Andrew Wiles. Συγγραφέας Simon Singh.
Posted Image

Έχουμε και Identi.ca
ΗΙΜΥΜ S3EP5

#534 karkas

karkas

Μελλοντικός Μονοσάνδαλος

• Members
  • 261 posts

Posted 03 August 2010 - 20:29

επισις μαζι με το logicomic επιβαλετε να διαβαστει ενα αλλο βιβλιο του ιδιου συγγραφεα: "ο θειος Πετρος και η Εικασια του Γκολντμπαχ" το οποιο επισις εκανε τρελες πωλησεις στο εξωτερικο και προσωπικα σαν ιστορια το θεωρω καλυτερο απο το logicomic (το οποιο οστωσο ειναι κομικ και εχει περισοτερο διδαχτικο χαρακτιρα)

εγω τωρα ξεκινισα τον αλχημιστη (δεν πιστευω να εχει σχεση με το φμα????? xD) και διαβαζω παραλληλα το θεωρημα του παπαγαλου..

Τον Θείο Πέτρο τον είχα διαβάσει την ίδια περίοδο που διάβασα τα Πυθαγόρεια Εγκλήματα από Τεύκρο Μιχαηλίδη, και αυτά τα βιβλία μου άρεσαν πολύ γιατί ήταν τα πρώτα του είδους που διάβασα, με ωραία σενάρια το καθένα και εύκολα στο διάβασμα! Ο Αλχημιστής είναι
Spoiler:

πολύ καλό φιλοσοφικό δημιούργημα και αν και φαίνεται ρηχό μπορεί να προσφέρει βαθιές, κατά τη γνώμη μου, εμπειρίες και γνώσεις. Πρέπει να το τελειώσεις για να καταλάβεις, θαρρώ.
[URL="http://roarus.mybrute.com/"]
[/URL]

#535 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 03 August 2010 - 23:18

Πάρα πολύ καλό βιβλίο ο Αλχημιστής. Έχω σχεδόν όλα τα βιβλία του, αλλά προς το παρόν έχω διαβάσει αυτό. Το επόμενο που θα πάρω είναι το "Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει"

On Topic now...
Διάβασα το τελευταίο βιβλίο από τους μήθους των Οτόρι. Το τέταρτο. Απέδειξε αυτή η συγγραφέας το ταλέντο της. Γραφεί καταπληκτικά και οι περιγρφές τις είναι must. Επίσης απέδειξει ότι δεν είναι μια κλισέ και κοινότυπη συγγραφέας σε αυτά τα θέματα. Ακόμα και στις έίκοσι τελευταίες σελίδες ήμουν σε υπερένταση. Σκιαγραφεί τρομερά χαρακτήρες και ανθρώπινα πρώτυπα και γενικά μετενσαρκώνει τον κόσμο της απίστευτα. Το τέλος δεν το περίμενα και το αποτέλεσμα που βγήκε ήταν να κάνει τους χαρακτήρες της τραγικούς. Με την θεατρική έννοια του όρου.

Τώρα διαβάζω το "Παγκόσμια Ιστορία" Τόμος Ά,του J.M.Roberts
Καταπληκτικό βιβλίο. Η γραμματοσειρά που έχει είναι η μικρότερη που έχω αντικρίσει ποτέ, αλλά γράφει καταπληκτικά. Όσους τους αρέσει το είδος, θα το λατρέψουν αυτό το βιβλίο. (Και το επόμενο :P)

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#536 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 04 August 2010 - 09:45

@matassos, όντως, το βιβλίου του Απόστολου Δοξιάξη είναι κορυφή, πολλοί μάλιστα λένε ότι πρόκεται για αυτοβιογραφία. Αν σου άρεσε τόσο πολύ το παραπάνω βιβλίο, πιστεύω θα σου αρέσει και ένα αντίστοιχο που πραγματεύεται την απόδειξη του τελευταίου θεωρήματος του Φερμά από το Andrew Wiles. Συγγραφέας Simon Singh.

πες ονομα γιατι πρεπει να υπαρχει στην βιβλιοθηκη μου..

Διάβασα το τελευταίο βιβλίο από τους μήθους των Οτόρι. Το τέταρτο. Απέδειξε αυτή η συγγραφέας το ταλέντο της. Γραφεί καταπληκτικά και οι περιγρφές τις είναι must. Επίσης απέδειξει ότι δεν είναι μια κλισέ και κοινότυπη συγγραφέας σε αυτά τα θέματα. Ακόμα και στις έίκοσι τελευταίες σελίδες ήμουν σε υπερένταση. Σκιαγραφεί τρομερά χαρακτήρες και ανθρώπινα πρώτυπα και γενικά μετενσαρκώνει τον κόσμο της απίστευτα. Το τέλος δεν το περίμενα και το αποτέλεσμα που βγήκε ήταν να κάνει τους χαρακτήρες της τραγικούς. Με την θεατρική έννοια του όρου.

σορυ night wizard αλλα σου αρεσαν οι τελευταιες 20 σελιδες γιατι μονο εκεινες αξιζαν... ολο το υπολιπο βιβλιο ηταν περιγραφες. εβλεπες 700 σελιδες και περιμενες μεσα επικες μαχες ή τουλαχιστον γρηγορες εξελιξεις και ιστορια και ηταν οτι ναναι. οπως ειχα γραψει παλιοτερα καλυτερα να εμενα στα 3 πρωτα βιβλια παρα να διαβαζα το τεταρτο και να μου χαλουσε ολη την εικονα. αυτη ειναι παντα η προσωπικη μου αποψη, προφανως εσενα σου αρεσε ολο αυτο το περιγραφικο στυλ.

ξεχασα να γραψω επισις οτι πριν αρχισω αυτα τα 2 τελειωσα το Κριστιν του stephen king που ηταν ενα αρκετα συμπαθιτικο θριλερακι, καποια στιγμη πρεπει να δω και την ταινια...

#537 Maximilian_Graves

Maximilian_Graves

Starting...

• Members
  • 5 posts

Posted 11 August 2010 - 13:31

Να καταθεσω και εγω την ταπεινη μου αποψη:

1. Mark Frost: The List Of 7
2. Τζουλιαν Μπαρνς: Η Ιστορια του κοσμου σε 10 1/2 Κεφαλαια.
3. James Rollins: Ο χαρτης των Οστων
4. Ι. Βερν: Το Παρισι στον 20ο αιωνα
5. Σωτη Τριανταφυλλου: Σαββατο βραδυ στην ακρη της πολης
6. Johann Voss: Στρατιωτης των SS
7. Μικαελ Εντε: Μομο
I like a man who grins when he fights...

#538 zulabar

zulabar

Magna_Zulabar

• Members
  • 75 posts

Posted 11 August 2010 - 13:36

Απο βιβλια δεν ειμαι και τρομερος fan δηλαδη εκτος απο τα βασικα και πλεον αναγνωρισιμα τπτ παραπανω :/

Αλλα τολμω να πω πω σαν τα βιβλια του Warcraft τπτ !!! Ειδικα το The Last Guardian - Richard A. Knaak (αν δεν απατωμαι) το οποιο περιγραφει η ιστορια του Medivh ηταν τρομερο.

Απο graphic novels και το Watchmen καλο και το Logicomix αλλα μου αρεσε τρομερα και V for Vendetta και σαν ιστορια αλλα και σχεδιο ειχε πολυ καλο
I'm like fire and ice and rage.I'm like the night and the storm and the heart of the sun.I'm ancient,forever and....wonderful.
FEEL THE FURY OF THE LAST OF THE TIME LORDS !!!!
EXTERMINATE !!! EXTERMINATE !!! EXTERMINATE ALL HUMANS !!! (Daleks FTW !!! :hehehe: )
Posted Image
Check this out και αν σας αρεσει ζητηστε μου τα αρχεια η τα links !!! :tensai:
http://2d-domain.blogspot.com/2010/07/la-caste-des-meta-barons.html

#539 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 11 August 2010 - 13:43

Να καταθεσω και εγω την ταπεινη μου αποψη:

7. Μικαελ Εντε: Μομο

Καταπληκτικο βιβλιο.Σε βαζει σε σκεψει.Θυμαμαι το 1ο διαβασα στα 9-10 ετων.Μου το ειχαν κανει δωρο.Το λατρεψα απλα.

Επεισης χτες διαβασα το Logicomix.O Δοξιαδης δεν παει να με εκπλησει ποτε

Edited by alxdjo, 08 December 2010 - 17:51.

Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#540 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 12 August 2010 - 13:27

Καλά διαβάζεται όλοι γελοιότητες, εγώ τελείωσα το έπος που λέγεται Shakespeare Undead και πλέον μπορώ να πεθάνω ήσυχη! :kakaka:
Πραγματικά μόνο με terry pratchet έχω ξαναγελάσει τόσο πολύ σε βιβλίο, το απόλυτο καλτ!
I mean Shakespeare vampire necromancer versus hordes of zombies <33 awwww!

Posted Image