Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#496 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1,344 posts

Posted 06 May 2010 - 05:03

Παιδιά διαβάστε και τον Faustus του Marlowe είναι επίσης πολύ καλό βιβλίο!

χεχ αυτο το ειχα ως θεμα για εργασια στη σχολη

οσο για βιβλια το τελευταιο π ειχα διαβασει π ειχα βρει πολυ ενδιαφερον ηταν το ''Περι Τυφλότητος''

#497 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 06 May 2010 - 22:59

το madame bovary δεν μου άρεσε καθόλου μα καθόλου.

Το τελος παντως με αφησε συξηλο. Δεν το περιμενα. Απλα ο χαρακτηρας της εμμας δεν ξεχνιεται ευκολα. Εγω περισσοτερο το φουκαρα τον αντρα της λυπηθηκα παντως. Ενδιαφερον εχει περισσοτερο αν αναλογιστεις την εποχη που γραφτηκε.
Στο βιβλιο περιλαμβανει και τη δικη εναντιον του φλωμπερ για προσβολη της δημοσιας αιδους και της θρησκειας. Μαλιστα στο λογο της υπερασπισης αναφερεται οτι ο λαμαρτινος ειχε πει στο φλωμπερ μια μερα πριν τη δικη πως το βιβλιο ηταν οτι καλυτερο ειχε διαβασει τα τελευταια 20 χρονια και το τελος τον κατακεραυνωσε. Και απορρησε με τη δικη αλλα ηταν σιγουρος πως δεν θα τον καταδικαζανε.
Για τα ηθη του τοτε αυτο το βιβλιο ηταν πρωτοποριακο.
Εθεσε τις βασεις για τη ρεαλιστικη γραφη του 20ου αιωνα

#498 galexia

galexia

I want more...

• Members
  • 212 posts

Posted 09 May 2010 - 03:36

Σε γενικες γραμμες μου αρεσουν διαφορα, αλλα υπαρχουν καποια που δεν εχω ξεχασει και ας εχουν περασει χρονια απο οταν τα διαβασα...
Ο ακατανομαστος (Μπεκετ)
Τα ανθη του κακου (Μπωντλαιρ)
Ο οικος των Ωσερ (Ποε)
Posted Image

#499 Tokiko

Tokiko

Starting...

• Members
  • 20 posts

Posted 09 May 2010 - 12:55

Σε γενικες γραμμες μου αρεσουν διαφορα, αλλα υπαρχουν καποια που δεν εχω ξεχασει και ας εχουν περασει χρονια απο οταν τα διαβασα...
Ο ακατανομαστος (Μπεκετ)
Τα ανθη του κακου (Μπωντλαιρ)
Ο οικος των Ωσερ (Ποε)

Μπεκετ wooow
Εγω οσο και να προσπαθησω δεν μπορω να διαβασω Μπεκετ :P
Αnyway, εμενα top 10 μου ειναι :
1)Λογοτεχνια και Επανασταση- Λεων Τροτσκυ
2)Προδομενη Επανασταση-Λεων Τροτσκτ
3)1948- Oργουελ
4)Το κοκκινο και το μαυρο- Στανταλ
5)Η φαρμα των ζωων-Οργουελ
6)Πολεμος και Ειρηνη-Τολστοι
7)Το πνευμα των νομων-Μοντεσκιε
8)Μακρυ το καλοκαιρι στην Ινσταμπουλ- Γκιουρσελ
9) Ναζιμ Χικμετ (ποιητικη συλλογη)
10)Η γυναικα στα 30-Ονορε ντε Μπαλζακ
:awww:
I am like powder, I am like relaxation,I am the snow,great expectations so they say, I am the snow

Nancuranaisa! (:

#500 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 09 May 2010 - 17:59

Ρε παιδιά, δεν λέω, καλή και άγια η λογοτεχνία, αλλά μόνο λογοτεχνία διαβάζετε; Διαβάστε και κανένα επιστημονικό βιβλίο, δεν βλάπτει.

Για μένα, το βιβλίο που με επηρρέασε και διαμόρφωσε τον τρόπο σκέψης μου όσο κανένα άλλο είναι το magnum opus του Douglas Hofstader, το Gödel, Escher, Bach - An Eternal Golden Braid.

Posted Image

Gödel, Escher, Bach (GEB) debates the question of consciousness and the possibility of artificial intelligence. It is a book that attempts to discover what "self" really means. Introducing the reader to cognitive science, Gödel, Escher, Bach draws heavily from art to illustrate fine points in mathematics. The works of M.C. Escher and J.S. Bach are discussed, in addition to other works of art and music. The topics presented range from mathematics and meta-mathematics to programming, recursion (in math as well as in computing), formal systems, multilevel systems, self reference, self representation, and others.

Τώρα διαβάζω το I Am A Strange Loop του ίδιου, το οποίο στρέφεται γύρω από τα ίδια θέματα. Eίναι κάτι σαν επίμετρο στο GEB.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#501 unagi

unagi

Anime Fan

• Members
  • 154 posts

Posted 09 May 2010 - 18:25

Εγώ πρόσφατα διάβασα το Κόσμος Α.Ε (Cosmos Incorporated) του Μορίς Νταντέκ. Κάλο βιβλίο , δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερά όμως. Έχει διαβάσει κάνεις το ¨Το εγωιστικό γονίδιο¨ του Richard Dawkins ? Σκοπεύω να το πάρω, αξίζει ;

#502 galexia

galexia

I want more...

• Members
  • 212 posts

Posted 09 May 2010 - 18:54

Το εγωιστικό γονίδιο στο ειδος του ειναι κλασσικο. Θυμαμαι οτι το ειχα διαβασει χωρις διαλειμμα και μου αρεσε... Οποτε θα σου έλεγα να το διαβασεις.
Posted Image

#503 unagi

unagi

Anime Fan

• Members
  • 154 posts

Posted 09 May 2010 - 19:46

thanks ^

#504 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 09 May 2010 - 23:25

Το εγωιστικό γονίδιο στο ειδος του ειναι κλασσικο. Θυμαμαι οτι το ειχα διαβασει χωρις διαλειμμα και μου αρεσε... Οποτε θα σου έλεγα να το διαβασεις.

Από τα πιο προπαγανδιστικά βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ.Περισσότερο μοιάζει με μανιφέστο ,παρά με επεξήγηση επιχειρημάτων και τεκμηρίων που επιβεβαιώνουν ότι η εξέλιξη έχει επιστημονική βάση.Εν τω μεταξύ ο Dawkins που έγραψε το βιβλίο ,ακόμα και τώρα ,χρόνια αργότερα γράφει και γράφει βιβλία πάνω στο θέμα ,χωρίς κανένα από αυτά να καταφέρνει να αποφεύγει την μανιέρα του και την απόλυτη άποψή του.Θυμάμαι όταν το είχα διαβάσει ένας φίλος μου είχε φέρει ένα άλλο βιβλίο από μια θρησκευτική οργάνωση που ανάλευε ακριβώς το ίδιο θέμα και το «θρησκευτικό» βιβλίο ήταν χίλιες φορές πιο αξιόλογο και open-minded!

Αυτό που ανέφερες Kenny έχει μεταφραστεί στα ελληνικά;

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#505 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 09 May 2010 - 23:55

Πραγματικά, ο Dawkins είναι πιο φανατίλας κι από τους creationists. Αλλά τι περιμένεις από άθεο που τα βάζει και με τους αγνωστικιστές... Ηλίθιος, απλά... Το χρόνο σας χάνετε μαζί του. :smokingg:

zade, κανένα από τα έργα του Hofstadter δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, και επιπλέον, έχοντας διαβάσει τα πιο αντιπροσωπευτικά εξ αυτών, τολμώ να πω ότι είναι απολύτως αδύνατο να μεταφραστούν. Είναι τόσο πλούσια σε λογοπαίγνια, και επιπλέον αυτά τα λογοπαίγνια είναι τόσο σημαντικό να μη χαθούν (θα καταλάβεις μόνο όταν πιάσεις να το διαβάσεις), που απλά δεν γίνεται να τα αποδώσεις στα ελληνικά χωρίς σημαντικές νοηματικές απώλειες. Διάβασέ το στα αγγλικά, δεν χρησιμοποιεί δύσκολη γλώσσα.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#506 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 10 May 2010 - 22:56

Ποσοι ξερουν ομως καλα τις θετικες επιστημες,ιδιως με τον τροπο που διδασκονται; Τι να κανουμε, συνηθως οι με μαθηματικο μυαλο αποστρεφονται τα φιλολογικα, οπως και αντιστροφα. Ειναι και ο τροπος σκεψης του καθενος.

Αλλοι παλι και στα δυο ειναι ντουβαρια και δεν ασχολουνται με κανενα.

Ειχα διαβασει πριν μηνες το the structure οf scιentιfιc revοlutιοns του thοmαs kuhn, που εξηγει κατα τη γνωμη του πως μεταβαλλονται και καθιερωνονται οι επιστημονικες θεωριες (φυσικη,χημεια). Μου εμεινε μια φραση του πλανκ, οτι μια θεωρια επικρατει οχι με το να πεισει ολους τους υπολοιπους ποσο σωστη και εγκυρη ειναι, αλλα επειδη οι υποστηρικτες των αλλων θεωριων γερνανε και πεθαινουν και η νεοτερη γενια την αποδεχεται τελικα.

#507 Eleni~WaIKinG oN AiR~

Eleni~WaIKinG oN AiR~

BtotheItotheG BANGGGGGGGG

• Members
  • 206 posts

Posted 12 May 2010 - 16:18

Mόλις τελίωσα το Τhe girl who kicked the hornet's nest(Το κορίτσι στην φωλια της σφίγκας)
απο την τριλογία του Ντανιελ Αλφρεντσον.
Τα δυο προιγούμενα βιβλία της τριλογίας είναι The girl with the dragon tattoο και το The girl who played with fire.
Και τα τρια βιβλία μου άρεσαν πάρα πολύ ιδικά το τελευταίο όπως και οι ταινίες είναι πολύ καλές.
Τα προτίνω σε όλους!!
[media]http://www.youtube.com/watch?v=8fccRlpFuLo[/media]
Posted Image

..SiGn My KpOp PeTiToN..ANd LeTs mEeT In gReEcE..

Posted Image
*~AnImE AnD MuSiC OtAkU~*
Takeru and Maya are my husbands...Miyavi and Ruki are my boyfriends...

#508 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 12 May 2010 - 19:47

Mόλις τελίωσα το Τhe girl who kicked the hornet's nest(Το κορίτσι στην φωλια της σφίγκας)
απο την τριλογία του Ντανιελ Αλφρεντσον.
Τα δυο προιγούμενα βιβλία της τριλογίας είναι The girl with the dragon tattoο και το The girl who played with fire.
Και τα τρια βιβλία μου άρεσαν πάρα πολύ ιδικά το τελευταίο όπως και οι ταινίες είναι πολύ καλές.
Τα προτίνω σε όλους!!

Του Stieg Larsson.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#509 Eleni~WaIKinG oN AiR~

Eleni~WaIKinG oN AiR~

BtotheItotheG BANGGGGGGGG

• Members
  • 206 posts

Posted 12 May 2010 - 19:55

Του Stieg Larsson.

Οxxx ναι δικιο έχεις!!:hot:
Αλλόν σκεφτόμουν και άλλον έγραψα απο την βιασίνη μου.
Ευτυχώς που με διόρθωσες!Τhank U:gotit:
Posted Image

..SiGn My KpOp PeTiToN..ANd LeTs mEeT In gReEcE..

Posted Image
*~AnImE AnD MuSiC OtAkU~*
Takeru and Maya are my husbands...Miyavi and Ruki are my boyfriends...

#510 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 17 May 2010 - 21:15

Εγώ διαβάζω Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέη, του Όσκαρ Ουάϊλντ. Είναι όλιγον τι μισογύνης.
Αλλά η πλοκή και τα μυνήματα είναι ωραία.

Επίσης αν κάποιος επιθυμήσει να το διαβάσει, στην αρχή θα του φανεί σαν σαπουνόπερα :P
Παράξενο βιβλίο, αλλά συνάμα καλό.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.