Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#421 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 06 June 2009 - 16:11

Ξεκινάω τώρα το Brisingr αφού πρώτα διάβασα τα 2 προηγούμενα για να τα θυμηθώ..
Posted Image

#422 melkior

melkior

may the force be with you

• Members
  • 863 posts

Posted 08 June 2009 - 00:39

Το θεμα σε οτι αφορα τον Τολκιν και το Σιλμαριλλιον ειναι οτι δεν προσπαθει να γραψει ενα μυθιστορημα αλλα να δημιουργηση μια καινουργια μυθολογια(μια και πιστευε οτι η αγγλια δεν ειχε δικη της η τουλαχιστον οχι επαρκη λογω και του οτι ηταν τελειομανης πολλες φορες αρχιζε απο την αρχη το εργο του η ξανα επιανε κοματια ακομη και αν αυτα ηταν μερικων εκατονταδων σελιδων) και που δυστηχως δεν καταφερε να τελειωση ποτε αυτο που εχεις διαβαση εσυ εχει επιμεληθη απο τον γιο του Κριστοφερ οποτε λογικο ειναι να μην αποτελει και το πιο ευκολο διαβασμα ενω καπου χανει και στην μεταφραση λογω του τροπου γραφης του ενω περιεχει και πολλα ποιηματα,μπορει λοιπον να μην αποτελει αι τη πιο ευκολη αναγνωση σιγουρα ομως ειναι ενδιαφερον.
Το χομπιτ ηταν καταρχας παιδικο βιβλιο η τουλαχιστον αυτο του ζητηθηκε αν και βγηκε καπως διαφορετικο αντιθετα το σικουελ που του ζητηθηκε και τελικα εξελιχθηκε στον αρχοντα των δαχτηλιδιων ειναι πιο κοντα σε μυθιστορημα και αυτο που το κανει να ξεχωριζη ειναι το βαθος του κοσμου του το οποιο εχει βασιστη στην μυθολογια που προσπαθουσε να δημιουργηση,με την αναφορα στοιχειων απο αυτην καταφερε να προσδωση βαθος και υποσταση σε ενα φανταστικο κοσμο που μεχρι τοτε ελαχιστη ειχαν καταφερει και δεν ειναι τυχαιο οτι θεωρειται απο τους πατερες του συγχρονου φαντασυ,απο κι και περα ειναι και θεμα γουστου αν αρεσει η οχι.

#423 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 09 June 2009 - 09:43

δεν είναι μονο το θέμα αυτό. εμενα στον tolkien με ενοχλεί το writing style του, το θεωρώ πολύ κουραστικό, μας ξεσκίζει με ανούσιες descriptions και τέτοια. ούτε τα ονόματα με ενοχλούνε ούτε η ιστορία, το writing style με σκοτώνει

my point exactly :tensai:
Posted Image

#424 manOfManyNames

manOfManyNames

Anime Newbie

• Members
  • 62 posts

Posted 09 June 2009 - 22:27

Βασικά αυτό είναι το ωραίο, είναι σα να διαβάζεις την ακριβή ιστορία ενός πολύ διαφορετικού και μαγικού κόσμου. Θα ήταν υπέροχο αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο σε sci fi αλλά και έτσι είναι υπέροχα τα βιβλία του Tolkien. Ειδικά το Hobbit (το αγαπημένο μου τολκιν-ικό και μέσα στα 5 αγαπημένα μου), πως μπορεί να ξενερώσει άνθρωπο?

Το Hobit ήταν το μόνο βιβλίο από tolkien που μου άρεσε. Ο Άρχοντας δεν παλευόταν, όχι επειδή δεν έχει καλή ιστορία, αλλά επειδή έχει ξενερωτικό γράψιμο.

Βασικά τα βιβλία με πολύ φαντασία δεν μαρέσουν.το μόνο που μου άρεσε ήταν ο Ελρικ και το βρήκα πολύ καλύτερο από αυτα του Τολκιεν..και αυτό το είχα διαβάσει στα 18 μου ΄...Γούστα είναι αυτά :ureshii:

Αν σου άρεσε Έλρικ, δοκίμασε να διαβάσεις και Κόναν. Σε αντίθεση με τον (τότε) μετριότατο Moorcock, o Howard είχε πένα που σκότωνε και εντελώς αντίθετη λογική από τον Tolkien, με σύντομες αυτοτελείς ιστορίες και χαλαρή κοσμοπλασία. Νομίζω ότι Άρχοντας και Κόναν είναι οι δύο αρχετυπικοί πόλοι του Φάνταζυ, με τον Έλρικ να μπαίνει αργότερα αποτελόντας έναν τρίτο πόλο που ανανέωσε το είδος (αν και θυμίζει πολύ Κόναν στο πως οργανώνει το υλικό του, κάτι λογικό δεδομένου ότι και οι δύο ήρωες γράφονταν αρχικά για πάλπ περιοδικά.)

#425 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 11 June 2009 - 09:29

μπα αυτά τα είχα διαβάσει στα 17 με 18 μου..τώρα τέτοιου είδους βιβλία πολύ δύσκολα με κερδίζουν...αγόρασα από την έκθεση βιβλίου το κόμικ του ελρικ :tensai:
τώρα θέλω να διαβάσω την βιβλιογραφία του alberto morieva :wooi2:
Posted Image

#426 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 13 June 2009 - 15:27

πήγα και αγόρασα διαφορα καλούδια σήμερα ;D :

Nietzche: Antichrist
EDIT:
Spoiler:

Wittgenstein: Tractatus Logico Philosoficus

Hitler: ο αγών μου
Spoiler:

αρχίζω με τον αντίχριστο σήμερα αν προλάβω. είναι μικρό και μπορεί να το τελειώσω και άμεσος

Edited by the.flame.alchemist, 13 June 2009 - 19:24.

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#427 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 13 June 2009 - 20:20

Duuude ! Να θέλεις να διαβάσεις τον "αγων μου " το καταλαβαίνω , να το αγοράσεις όμως ; Χαμένα λεφτά. Εγώ κάποια στιγμή είχα προσπαθήσει να το διαβάσω και το παράτησα μετά από ορισμένες σελίδες. Δανείσου το από μια βιβλιοθήκη !

Tώρα όσον αφορα τον Αντίχριστο , μου αρεσε κι εμένα , αν εξαιρέσεις ορισμένες σαχλαμάρες που λέει κατά καιρούς ο Νίτσε... Still το "τάδε έφη Ζαρατούστρα" είναι καλύτερο.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#428 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 13 June 2009 - 20:41

ακόμα δεν έχει τύχει να πατήσω σε βιβλιοθήκη. γενικά για συλλογή δεν με χαλάει. μου αρέσει να συλλέγω βιβλία :D

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#429 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 13 June 2009 - 20:45

τον αγων μου του χιτλερ το διαβασα το καλοκαιρι του 2007 και παρα του οτι ειμαι αριστερης ιδεολογιας μου αρεσε μπορω να πω..ιδιαιτερα στο 1ο βιβλιο...ελεγε πολύ εμπεριστατωμένα πράγματα σύμφωνα πάντοτε με τα γεγονότα στην Γερμανια και Αυστρία..Στο 2ο βιβλίο μου φαίνετα ιότι ξέφθ\υγε λίγο με το να βρίζει όλη την ώρα τους εβραίους κτλ κτλ και με κούρασε...το δίαβασα μέσα σε μια βδομάδα..τόχω και στο σπίτι :wis:
Posted Image

#430 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 13 June 2009 - 20:46

τον αγων μου του χιτλερ το διαβασα το καλοκαιρι του 2007 και παρα του οτι ειμαι αριστερης ιδεολογιας μου αρεσε μπορω να πω..ιδιαιτερα στο 1ο βιβλιο...ελεγε πολύ εμπεριστατωμένα πράγματα σύμφωνα πάντοτε με τα γεγονότα στην Γερμανια και Αυστρία..Στο 2ο βιβλίο μου φαίνετα ιότι ξέφθ\υγε λίγο με το να βρίζει όλη την ώρα τους εβραίους κτλ κτλ και με κούρασε...το δίαβασα μέσα σε μια βδομάδα..τόχω και στο σπίτι :wis:

ΥΓ παιδιά πάλι σορυ γιατο doul\ble post αλλά τα χει παίξει ο υπολογιστής μου :nod2:
Posted Image

#431 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 13 June 2009 - 22:57

ακόμα δεν έχει τύχει να πατήσω σε βιβλιοθήκη. γενικά για συλλογή δεν με χαλάει. μου αρέσει να συλλέγω βιβλία :D

Βρε , κι εγώ συλλέγω βιβλία ( κάθε χρονιά φεύγει τριψήφιος αριθμός ευρώ σε βιβλία και όχι , δεν εννοώ 100 ευρώ) , απλώς λέω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο εγώ θα το θεωρούσα σπατάλη χρημάτων. Βέβαια το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για το κεφάλαιο ( και μπορεί έτσι να είναι) . Υποθέτω είναι ανάλογα πως το βλέπει κανείς. Ένα καλό βιβλίο που διάβασα πρόσφατα , είναι το Μάο : Η άγνωστη ιστορία , που επιτέλους παρουσιάζει τον Μάο Τσε Τουνγκ αντικειμενικά και όπως πραγματικά ήταν. Ένας στυγνός δικτάτορας , ένας χασάπης δίχως έλεος . Και το παράξενο είναι ότι υπάρχει κόσμος που τον έχει θεοποιήσει. Κάτι συγκλονιστικό που γράφει στο εν λόγω βιβλίο είναι ότι ο Μάο ήταν προσωπικά υπεύθυνος για τον θάνατο περίπου 7 εκατομμυρίων ανθρώπων. ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ . Όσοι ενδιαφέρονται για πραγματικά ιστορικά γεγονότα και όχι για
"αγιογραφίες" , ας ρίξουν μια ματιά σε αυτό το βιβλίο .

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#432 manOfManyNames

manOfManyNames

Anime Newbie

• Members
  • 62 posts

Posted 13 June 2009 - 23:15

Θα φταίει ο σοσιαλισμός στο "εθνικοσοσιαλισμός" μάλλον. Όχι ότι ναζισμός και υπαρκτός σοσιαλισμός διαφέρουν πολύ στα οικονομικά τους.

Άσχετο (ή μάλλον σχετικό) οι φαν του τρόμου που δεν έχουν διαβάσει ακόμα Peter Straub να το κάνουν. Εντυπωσιακός συγγραφέας με πολύ εγκεφαλικό/υπόγειο τρόμο. Είχα διαβάσει πριν 2 μήνες το "Χαμένο αγόρι-χαμένο κορίτσι" και έχω πιάσει τώρα τη συνέχεια του, "στο σκοτεινό δωμάτιο" (και αγόρασα σήμερα και το προηγούμενο βιβλίο του με τον Τιμ Άντερχιλλ, το "Κοκο") και έχω εντυπωσιαστεί για άλλη μια φορά.

Edited by manOfManyNames, 13 June 2009 - 23:23.

#433 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 13 June 2009 - 23:38

Θα φταίει ο σοσιαλισμός στο "εθνικοσοσιαλισμός" μάλλον. Όχι ότι ναζισμός και υπαρκτός σοσιαλισμός διαφέρουν πολύ στα οικονομικά τους.

Διαφερουν και με το παραπανω. Οι Ναζιστες και οι Φασιστες συνεργαστηκαν με τους καπιταλιστες, ενω στον υπαρκτο σοσιαλισμο κρατικοποιηθηκαν τα παντα. Ακομα και στις δικτατοριες, πχ Χιλη, προχωρησαν ραγδαια σε ιδιωτικοποιησεις των εθνικων εταιριων στις αμερικανικες εταιριες. Βεβαια μπροστα στο χρημα δεν μετρανε ιδεες. Πχ η κυβερνηση Μεταξα προμηθευε με οπλα το Δημοκρατικο Στρατο στον Ισπανικο Εμφυλιο.

Η ειρωνια ειναι πως θα μπορουσε να αποφευχθει το πραξικοπημα αν οι κομμουνιστες στη Γερμανια συνεργαζονταν με τους σοσιαλιστες και δεν τους θεωρουσαν ενα και το αυτο με τους εθνικοσοσιαλιστες. Με το Γερμανοσοβιετικο συμφωνο μη-επιθεσης ομως, ο κοσμος εμεινε αναυδος.

Βρε , κι εγώ συλλέγω βιβλία ( κάθε χρονιά φεύγει τριψήφιος αριθμός ευρώ σε βιβλία και όχι , δεν εννοώ 100 ευρώ) , απλώς λέω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο εγώ θα το θεωρούσα σπατάλη χρημάτων. Βέβαια το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για το κεφάλαιο ( και μπορεί έτσι να είναι) . Υποθέτω είναι ανάλογα πως το βλέπει κανείς. Ένα καλό βιβλίο που διάβασα πρόσφατα , είναι το Μάο : Η άγνωστη ιστορία , που επιτέλους παρουσιάζει τον Μάο Τσε Τουνγκ αντικειμενικά και όπως πραγματικά ήταν. Ένας στυγνός δικτάτορας , ένας χασάπης δίχως έλεος . Και το παράξενο είναι ότι υπάρχει κόσμος που τον έχει θεοποιήσει. Κάτι συγκλονιστικό που γράφει στο εν λόγω βιβλίο είναι ότι ο Μάο ήταν προσωπικά υπεύθυνος για τον θάνατο περίπου 7 εκατομμυρίων ανθρώπων. ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ . Όσοι ενδιαφέρονται για πραγματικά ιστορικά γεγονότα και όχι για
"αγιογραφίες" , ας ρίξουν μια ματιά σε αυτό το βιβλίο .

Εμ, αλλο να κυβερνας την Κινα και αλλο την Ελβετια. Τι δεν εκανε και τι θα μπορουσε να κανει αυτος και το επιτελειο του ειναι αλλο πραγμα και ανηκουν στο χρονοντουλαπο της ιστοριας. Κανεις δεν θεοποιει τετοιες περιπτωσεις. Και ο Τσε στην Κουβα μετα την επανασταση ηταν υπευθυνος για τις εκτελεσεις πολλων αντιφρονουντων. Ασε που η Κινα ειχε ηδη υποφερει απο τον Εμφυλιο πριν τον ΒΒ Πολεμο, τους Ιαπωνες και τη συνεχεια του Εμφυλιου.

#434 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 posts

Posted 15 June 2009 - 12:06

Άσχετο (ή μάλλον σχετικό) οι φαν του τρόμου που δεν έχουν διαβάσει ακόμα Peter Straub να το κάνουν. Εντυπωσιακός συγγραφέας με πολύ εγκεφαλικό/υπόγειο τρόμο. Είχα διαβάσει πριν 2 μήνες το "Χαμένο αγόρι-χαμένο κορίτσι" και έχω πιάσει τώρα τη συνέχεια του, "στο σκοτεινό δωμάτιο" (και αγόρασα σήμερα και το προηγούμενο βιβλίο του με τον Τιμ Άντερχιλλ, το "Κοκο") και έχω εντυπωσιαστεί για άλλη μια φορά.

Ισως είναι και αυτά που λες,αλλά είναι και βαρετός και αργός σαν το θάνατο.Εκείνο το Talisman που έχει γράψει μαζί με τον King ακόμα δεν έχω καταφέρει να το τελιώσω.

#435 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 15 June 2009 - 12:36

Σε ένα προηγούμενο ποστ μου είχα εκφράσει την απορία μου αν αυτά που γραφε η Πατρίσια Κορνγουελ στο βιβλίο της "Το πορτρέτο ενός δολοφόνου:Τζακ ο Αντεροβγάλτης" ήταν πραγματικά.Προχθες λοιπόν που έκανα ζάπινγκ έπεσα σε μια σειρά του National Geografic που προβάλλει ο ΣΚΑΪ κάθε Σάββατο στις 12(τέτοια ώρα πρέπει να ταν δηλαδή) και θέμα του αυτή τη φορά είχε τι είναι πραγματικότητα για τον Τζακ.Πληροφορήθηκα οτι ήταν έρευνα τα λεγόμενα στο βιβλίο δηλαδή το ότι ο Ουόλτερ Σίκερτ(ένας απο τους πιο γνωστούς Βρετανούς καλλιτέχνες) ήταν ο Τζακ.Στη σειρά επισης έγινε νύξη και σε μια άλλη θεωρία ενός τύπου που υποστήριζε οτι ο Τζακ ήταν ένας γνωστός γιατρός της εποχής,αλλά δε μ'έπεισε τόσο.Σε αντίθεση το βιβλίο περιέχει μια έγκυρη έρευνα με επιστημονικά κριτήρια.Δε παύει όμως να είναι ερευνα.Πάντως σκιάχτηκα νυχτιάτικα γιατί έδειχνε εικόνες απο τις πόρνες που σκότωνε ο Τζακ.

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg