Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
1118 replies to this topic

#316 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

Ryu

• Members
  • 207 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2009 - 18:12

Άλλες νουβέλες της TSR εκτός από Dragonlance που αξίζει να διαβαστούν είναι αυτές του Ravenloft (πιο low magic, gothic horror κόσμος).

Ενδεικτικά αναφέρω:

Vampire of the Mists (ένα Sun Elf Vampire, ο Jander Sunstar, μεταφέρεται μέσω των Ομιχλών από το Waterdeep στη Barovia και συναντά τον Κόμη Strahd von Zarovich, με ενδιαφέρουσες επιπτώσεις στην πορεία και των δύο)

Carnival of Fear (Σε μια μακρινή πόλη ένας άνθρωπος δολοφονεί τον αδερφό του. Καιρό μετά ένας θίασος φρικιών που ζεί δίπλα στην πόλη δέχεται δολοφονικές επιθέσεις. Κάποια μέλη ξεκινούν να διαλευκάνουν το μυστήριo)

To Sleep with Evil (Μια γυναίκα από το Darkon θέλοντας να αποφύγει τα φαντάσματα του παρελθόντος της φεύγει για να παντρευτεί ένα μακρινό μνηστήρα. Μήπως όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά απ' ό,τι περίμενε;)

Heart of Midnight (Στο μακρινό Kartakass ο νεαρός ορφανός Casimir εξοντώνει ένα λυκάνθρωπο και γίνεται ήρωας... ή έτσι νομίζει...)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Tadaka: 26 Φεβρουάριος 2009 - 19:39

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

#317 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2009 - 19:37

Χμμμ ένα must read είναι μιας αγγλίδας συγγραφέως που λατρεύει τόσο πολύ την Ιαπωνία που κυκλοφορεί τα βιβλία της με γιαπωνέζικο ψευδώνυμο ΛΙΑΝ ΧΕΡΝ..Είναι η τριλογία ''η παγίδα του αηδονιών'' ''με το γρασίδι για προσκέφαλο'' ''το λαμπρό φεγγάρι''

H Λίαν Χερν μας μεταφέρει και πάλι στη φανταστική μεσαιωνική Ιαπωνία, τη
χώρα με τους αυστηρούς κανόνες, την άγρια παραπλανητική ομορφιά. Ο Τακέο και
η Καεντέ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εκπληρώσουν την προφητεία: Για να
μεταφέρει την ειρήνη στη χώρα του, ο Τακέο θα δώσει πέντε μάχες - στις
τέσσερις θα νικήσει, στη μία θα χάσει. Ενώ όμως ο Τακέο προσπαθεί να βρει
συμμάχους στον αγώνα του, η Καεντέ πέφτει θύμα ενός αποτρόπαιου εκβιασμού.
Όταν, στο τέλος, το φεγγάρι ανατέλλει λαμπρό πάνω από το πεδίο της μάχης, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη νίκη...(κριτική από website)

απλά μαγευτικό....
Δημοσιευμένη  εικόνα

#318 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Φεβρουάριος 2009 - 01:43

Ο Raymond E. Feist γραφει παρα πολυ ωραια!

Η σειρα The Serpentwar Saga ειναι πολυ καλη! Γραφει με εναν ιδιαιτερο τροπο και δεν μπορεις να αφησεις το βιβλιο απο τα χερια σου! Ειναι αρκετα αναλυτικος και μπορει να μεταφερει μια σκηνη πολεμου πολυ παραστατικα! Πριν απο αυτην την τετραλογια προηγειται το Riftwar Saga η οποια μου εχουν πει οτι ειναι πλ καλη -εγω δεν την εχω διαβασει ακομα- και οτι σε κουραζει λιγο στο τριτο βιβλιο με τις περιγραφες του οι οποιες γινονται πλ αναλυτικες! Εμενα παντως με κερδισε απο την πρωτη σελιδα και πλεον εχει γινει ενας απο τους αγαπημενους μου συγγραφεις!

Προτεινω λοιπον σε οσους δεν το εχουν διαβασει να το κοιταξουν αρχιζοντας ομως απο το Riftwar Saga!

Έχω διαβάσει όλα του Feist εκτός από τις δύο τελευταίες σειρές και το empire trilogy.Το γράψιμο του μου άρεσε, αναπτύσσει αρκετά τους χαρακτήρες του και είναι πολύ πόρωση τα βιβλία του, ειδικά τα Riftwar και serpentwar. Όμως, όσο προχωράει παρακάτω αρχίζουν οι τρύπες. Προφανώς έχει ξεχάσει τι είχε γράψει σε προηγούμενα βιβλία και κάνει λάθη. Τα περισσότερα είναι μικρά και λες εντάξει ας το παραβλέψω. Υπάρχουν και κάποια όμως που βγάζουν μάτι. Μια που το διάβασες το Serpentwar saga, μπορώ να σου πω ένα που θυμάμαι.
Spoiler:
Αυτό βέβαια το είπαν κάποιοι fans δεν τα έχω διαβάσει ακόμα, αλλά είχα βρει κι εγώ αρκετά που τώρα μου διαφεύγουν.

true για το Sword of Truth. πολυ κυρηγμα (και εμενα στο τελος πια με τσατισε ασχημα ), αν και με καποια στοιχεια συμφωνω. κυριως ομως απο οτι βλεπω εκλεψε απο Wheel of Time.
δεν ξερω αν θα οφελησει σε αυτο το σημειο να διαβασεις Dragonlance

Με κάποια στοιχεία και γω συμφωνώ στην θεωρία, γιατί αν γίνονταν πράξη η φιλοσοφία του Αντικειμενισμού(Objectivism) τότε θα έπρεπε να αφήναμε στη καλή διάθεση του καθένα να βοηθήσει τους άλλους. Γιατί ωραία τα λέει, αλλά στο τέλος θα καταλήγαμε οι περισσότεροι στην επαιτεία. Με την λογική αυτή δεν θα πρεπε να στηρίζουμε οι υγιείς τους ανάπηρους κτλ. Αν και λέει και κάποια σωστά πράγματα, είναι καθαρά εγωιστική φιλοσοφία και εναντίον του αλτρουισμού.
Όπως και να χει πάντως, δεν έχει καμιά δουλειά να μας πρήζει με τις ιδέες του σε τέτοιον βαθμό, ειδικά από την στιγμή που στα πρώτα του βιβλία δεν έδειξε τέτοια διάθεση. Δεν ξέρω αν στη πορεία του την βάρεσε, αλλά δεν χρωστάνε τίποτα οι αναγνώστες που επι το πλέιστον είναι έφηβοι και πιθανότατα εύπλαστοι σε τέτοια ζητήματα, να υποστούν πλύση εγκεφάλου. Αν αυτό τον σκοπό τον είχε από την αρχή αυτό δείχνει τότε κάτι άλλο: Ας τους ψαρώσουμε στην αρχή με τα σπαθιά και τις μαγείες και μετά τους ψήνουμε. Θέλω να ελπίζω ότι δεν ήταν αυτό το 2ο στην πρόθεσή του.
Επίσης ο ίδιος παρεξηγείται όταν κάποιος αναφέρεται στα βιβλία του ως fantasy. Δεν είναι λέει fantasy.:deadga6:

Όσον αφορά το dragonlance, δεν με πειράζει αν έχω ξαναδεί τα ίδια σκηνικά αλλού. Κυρίως με ενδιαφέρει να έχει υπόθεση, ανεπτυγμένους χαρακτήρες και όσο τον δυνατόν λιγότερες τρύπες.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#319 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2.051 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Φεβρουάριος 2009 - 02:27

Με κάποια στοιχεία και γω συμφωνώ στην θεωρία, γιατί αν γίνονταν πράξη η φιλοσοφία του Αντικειμενισμού(Objectivism) τότε θα έπρεπε να αφήναμε στη καλή διάθεση του καθένα να βοηθήσει τους άλλους. Γιατί ωραία τα λέει, αλλά στο τέλος θα καταλήγαμε οι περισσότεροι στην επαιτεία. Με την λογική αυτή δεν θα πρεπε να στηρίζουμε οι υγιείς τους ανάπηρους κτλ. Αν και λέει και κάποια σωστά πράγματα, είναι καθαρά εγωιστική φιλοσοφία και εναντίον του αλτρουισμού.
Όπως και να χει πάντως, δεν έχει καμιά δουλειά να μας πρήζει με τις ιδέες του σε τέτοιον βαθμό, ειδικά από την στιγμή που στα πρώτα του βιβλία δεν έδειξε τέτοια διάθεση. Δεν ξέρω αν στη πορεία του την βάρεσε, αλλά δεν χρωστάνε τίποτα οι αναγνώστες που επι το πλέιστον είναι έφηβοι και πιθανότατα εύπλαστοι σε τέτοια ζητήματα, να υποστούν πλύση εγκεφάλου. Αν αυτό τον σκοπό τον είχε από την αρχή αυτό δείχνει τότε κάτι άλλο: Ας τους ψαρώσουμε στην αρχή με τα σπαθιά και τις μαγείες και μετά τους ψήνουμε. Θέλω να ελπίζω ότι δεν ήταν αυτό το 2ο στην πρόθεσή του.
Επίσης ο ίδιος παρεξηγείται όταν κάποιος αναφέρεται στα βιβλία του ως fantasy. Δεν είναι λέει fantasy.:deadga6:

true word for word Nee-san

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#320 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Μάρτιος 2009 - 23:24

Χμμμ ένα must read είναι μιας αγγλίδας συγγραφέως που λατρεύει τόσο πολύ την Ιαπωνία που κυκλοφορεί τα βιβλία της με γιαπωνέζικο ψευδώνυμο ΛΙΑΝ ΧΕΡΝ..Είναι η τριλογία ''η παγίδα του αηδονιών'' ''με το γρασίδι για προσκέφαλο'' ''το λαμπρό φεγγάρι''

Όταν, στο τέλος, το φεγγάρι ανατέλλει λαμπρό πάνω από το πεδίο της μάχης, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη νίκη...(κριτική από website)

απλά μαγευτικό....

+100000000

Αυτά τα βιβλία είναι απλά υπέροχα. Έχουν όμορφες (και όχι ανούσιες περιγραφές), άφθονη δράση, στρατηγική, περιπέτεια, ίντριγκες, αγάπη και παρουσιάζει πολύ καλά τα ήθη και τους χαρακτήρες των ανθρώπων. Ειδικά για μας τους ιαπωνόφιλους είναι το απόλυτο must-read.

15fkk04.jpg

#321 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Μάρτιος 2009 - 22:39

ρε παιδιά έκανα ντροπ (με πήρε ο ύπνος, κυριολεκτικά) το πρώτο βιβλίο οτόρι στις 4-5 σελίδες (τραγικό ρεκόρ)...ο λόγος: η πιο βαρετή πρόζα που διάβασα ποτέ μου, ειλικρινά :deadga6: δεν ξέρω αν η ιστορία λέει, αλλά από literary craft η nee-san δεν το κατέχει ΚΑΘΟΛΟΥ :colddd:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#322 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 12 Μάρτιος 2009 - 15:40

Μιας και ειχα δει πριν μηνες την ταινια Christiane F. - Wir Kinder von Bahnhof Zoo, είπα να διαβάσω και το βιβλίο ή μάλλον την συνέντευξη της κοπέλας που έγινε το 1976.

Μου φαίνεται θα είναι από τις αναγνώσεις που θα μεινουν.

#323 Bab

Bab

Shinpaku alliance!

• Members
  • 81 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2009 - 19:30

απλά μαγευτικό....

Συμφωνώ! Πολύ καλά τα βιβλία αυτά κι αν δεν κάνω λάθος μεταφράζεται και το 4ο της σειράς :kakashithumbup:

ΥΓ:Προς το παρόν το αγαπημένο μου βιβλίο με διαφορά από όλα είναι το:
Αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα του Τομ Ρόμπινς
Κορυφαιότατο βιβλίο φτάνει να αρέσει στον αναγνώστη ο Ρόμπινς γιατί είναι από τους συγγραφείς που μέσα σε 5 σελίδες είτε τους αγαπάς είτε τους μισείς :nod2:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Bab: 13 Μάρτιος 2009 - 20:31

Δημοσιευμένη  εικόνα

Deadly masters VS Incompetent student

Rule One: "Do not act incautiously when confronting a little bald wrinkly smiling man."
...
Rule Nineteen :"Remember Never to Forget Rule One. And always ask yourself: How come it was created in the first place?"

Links που προτείνω ανεπιφύλακτα: Δείτε anime online σε mobile συσκευές + Νόστιμες συνταγές για όλους

#324 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάρτιος 2009 - 10:02

μισώ τον ρόμπινς...΄Δεν μπόρεσα ποτέ να διαβάσω κανένα από τα βιβλίΑ του όσο κι αν προσπαθούσα....
Δημοσιευμένη  εικόνα

#325 Bab

Bab

Shinpaku alliance!

• Members
  • 81 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάρτιος 2009 - 12:13

Γούστα είναι αυτά. Κι εγώ οι περισσότεροι που ξέρω εκτός από Το άρωμα του ονείρου δεν έχουν καταφέρει να διαβάσουν κάποιο άλλο δικό του.

Κάπου διάβασα πως ο Ρόμπινς είχε εππηρεαστεί από τον Χένρυ Μίλλερ κι έτσι δοκίμασα να διαβάσω τον Τροπικό του καρκίνου (ή του Αιγόκερω; ) κι είδα πολλές ομμοιότητες στο στυλ τους. Επειδή όμως αναφερόταν πριν καμμιά πενηνταριά χρόνια δεν μπορούσα να τον παρακολουθήσω με πολύ ενδιαφέρον κι έτσι το άφησα στη μέση...:emptyonexg1:

Δημοσιευμένη  εικόνα

Rule One: "Do not act incautiously when confronting a little bald wrinkly smiling man."
...
Rule Nineteen :"Remember Never to Forget Rule One. And always ask yourself: How come it was created in the first place?"

Links που προτείνω ανεπιφύλακτα: Δείτε anime online σε mobile συσκευές + Νόστιμες συνταγές για όλους

#326 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Μάρτιος 2009 - 00:20

απλά μαγευτικό....

Παιδια και εγω αυτο θα ελεγα...πραγματικα ειναι απο τα πιο ωραια βιβλια ..ειναι τα μοναβιβλια που με εχουν κανει να τα ξαναδιαβσω(ειμαι γενικα τυπος φαντασειας και γενικα τετοιων βιβλιων .......παντως τα αγαπημενα μ βιβλια(γενικα οχι βαθμολογημενα)
Οι μυθοι των οτορι 1,2,3(για αυτα τα βιβλια ειναι συνολικα 5 απλα η τριλογια ηταν τα τρια πρωτα και συνεχιζονται στο 4ο κ 5ο+ξερει κανεις ποτε θα βγουνε στα ελληνικα?),Μαυρος πυργος,το μαγικο κουαρτετο, χαρι ποτερ,η τριλογια του κοσμου,ο αρχοντας των δαχτυλιδιων,σιλμαριλιον ,χομπι,λυκοφως ,νεα σεληνη,εκλειψη......

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Night_Wizard_Seal: 15 Μάρτιος 2009 - 00:29

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#327 melkior

melkior

may the force be with you

• Members
  • 863 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Μάρτιος 2009 - 01:30

γεια σε ολους ειμαι νεος στο φορουμ και φανατικος σε οτι εχει να κανει με fantasy και sci fi αυτα που εχω να προτεινω ειναι απο fantasy lord of the rings trilogy,the hobbit,το Σιλμαριλλιον (το τελευταιο πιστευω οτι δεν ειναι για ολους και για να το καταλαβεις πληρως χρειαζεται να διαβαστει πανω απο μια φορα)το Υφαντο της φιονοβαρ(τριλογια),Υφαντοκοσμος,The Dark Tower,the last unicorn για οσους τους αρεσουν τα παραμυθια, Το Τραγουδι της Φωτιας και του Παγου το οποιο ειναι κατα την γνωμη μου το κορυφαιο συνγχρονο εργο fantasy,τη σειρα του Harry potter και τελος τη σειρα abarat(ongoing).SciFi τη σειρα Dune του Frank Herbert 6 βιβλια,Θνητοι θεοι απο συγγραφεις προτεινω Philip K. Dick. Isaac Asimov,Ursula K. le Guin και για οσους θελουν κατι αναλαφρο και αστειο Douglas Adams ενω σε ειδικη κατηγορια θα εβαζα τους Clive Barker και Steven King.

#328 legeon

legeon

Anime Freak

• Members
  • 267 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Μάρτιος 2009 - 06:25

γεια σε ολους ειμαι νεος στο φορουμ και φανατικος σε οτι εχει να κανει με fantasy και sci fi αυτα που εχω να προτεινω ειναι απο fantasy lord of the rings trilogy,the hobbit,το Σιλμαριλλιον (το τελευταιο πιστευω οτι δεν ειναι για ολους και για να το καταλαβεις πληρως χρειαζεται να διαβαστει πανω απο μια φορα)το Υφαντο της φιονοβαρ(τριλογια),Υφαντοκοσμος,The Dark Tower,the last unicorn για οσους τους αρεσουν τα παραμυθια, Το Τραγουδι της Φωτιας και του Παγου το οποιο ειναι κατα την γνωμη μου το κορυφαιο συνγχρονο εργο fantasy,τη σειρα του Harry potter και τελος τη σειρα abarat(ongoing).SciFi τη σειρα Dune του Frank Herbert 6 βιβλια,Θνητοι θεοι απο συγγραφεις προτεινω Philip K. Dick. Isaac Asimov,Ursula K. le Guin και για οσους θελουν κατι αναλαφρο και αστειο Douglas Adams ενω σε ειδικη κατηγορια θα εβαζα τους Clive Barker και Steven King.

πιστεύω πως τα ανέφερες όλα.με κάλυψες πλήρως :nod:

#329 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Μάρτιος 2009 - 09:53

Γούστα είναι αυτά. Κι εγώ οι περισσότεροι που ξέρω εκτός από Το άρωμα του ονείρου δεν έχουν καταφέρει να διαβάσουν κάποιο άλλο δικό του.

Κάπου διάβασα πως ο Ρόμπινς είχε εππηρεαστεί από τον Χένρυ Μίλλερ κι έτσι δοκίμασα να διαβάσω τον Τροπικό του καρκίνου (ή του Αιγόκερω; ) κι είδα πολλές ομμοιότητες στο στυλ τους. Επειδή όμως αναφερόταν πριν καμμιά πενηνταριά χρόνια δεν μπορούσα να τον παρακολουθήσω με πολύ ενδιαφέρον κι έτσι το άφησα στη μέση...:emptyonexg1:

Μπα ούτε κι αυτό μπόρεσα να το δαιβάσω..Και ήταν το μόνο που έφτασα μέχρι την 100 σελίδα αλλά μου φάνηκε υπερβολικό και ανούσιο...όπως και οι τίτλοι στ α βιβλία του..τΟ ''κΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΙΣΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ''το είδα σε μεταφορά στον κινηματογράφο πριν μάθω ότι ήταν δικό του και ΔΕΝ μου άρεσε καθόλου...΄Σκέψου...Το χω ακούσει και εγώ γιαυτον..Η τον αγαπάς ή τον μισείς...:bahhh:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#330 Bab

Bab

Shinpaku alliance!

• Members
  • 81 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Μάρτιος 2009 - 13:23

Ακόμα την ταινία αυτή (ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΙΣΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ') δεν την έχω δει (και δεν ξέρω αν θέλω να την δω γιατί δεν ξέρω πως στο καλό μπορεί να κάνει κανείς ταινία κάποιο βιβλίο του Ρόμπινς και δε θέλω να ξενερώσω).

Όσο για το Έραγκον, που έχει αναφερθεί αρκετά εδώ μέσα, προσωπικά μου αρέσει και περιμένω και το 3ο μέρος. Από την άλλη ο τύπος έχει κάνει copy-paste από παντού!! Ευτυχώς τουλάχιστον το έχει κάνει καλά και το αποτέλεσμα είναι αρκετά "δεμένο".

Σχετικά με τον Μούρκοκ και το multiverse που δημιούργησε έχω να πω πως για την εποχή του ήταν πολύ μπροστά κι ακόμα και τώρα για μένα είναι κορυφαίος! Άσχετα τώρα που διαβάζοντας κάποιος τον Έλρικ τώρα μπορεί να του φανεί κάπως αφελής, emo και poser.

Τώρα κάποιες προτάσεις βιβλίων που συνδυάζουν στοιχεία διαφορετικών ειδών και θεωρώ ενδιαφέρουσες:

-Μια σειρά βιβλίων που δεν είδα να εμφανίζεται στο thread αυτό, λίγο που έψαξα, και θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι αυτά της Anne McCaffrey με τους δράκοντες. Στα ελληνικά προς το παρόν έχουν μεταφραστεί "Το πέταγμα του δράκοντα" κι "Η αποστολή του δράκοντα". Η συγγραφέας συνδυάζει στοιχεία Fantasy με Sci Fi και μπορώ να πω πως κάνει καλή δουλειά.
-Αν κάποιος θέλει να συνδυάσει Sci Fi με κοινωνικές προεκτάσεις προτείνω Ursula Le Guin, "Ο αναρχικός των δύο κόσμων" και " Το αριστερό χέρι του σκοταδιού".
-Αν κάποιος θέλει να συνδυάσει χιούμορ και Fantasy προτείνω Discworld του Terry Pratchet, όπως έχει αναφερθεί ήδη. Στα ελληνικά έχουν μεταφραστεί 7-8 βιβλία του αλλά κάποιος με πολύ καλές γνώσεις αγγλικής (και slang) θα τα απολαύσει πολύ καλύτερα στο πρωτότυπο.

Δημοσιευμένη  εικόνα

...