Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

.aNiMe//GR 2009 Anime Awards - Categories And Nominees

• This topic is locked This topic is locked
80 replies to this topic

#16 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 09 September 2009 - 18:22

Και γενικά οι λόγοι που δεν μπαίνουν τα sequel είναι ανόητοι, τα ίδια ακριβώς περί ήδη υπάρχουσας βάσης ισχύουν και για τα Remakes ή για anime με διάσημα manga.

Καταρχάς νομίζω ότι αν το σκεφτόσουν λίγο παραπάνω θα έβρισκες καλύτερο επίθετο από το "ανόητοι". Για παράδειγμα : αβάσιμοι, ανεπιχειρηματολόγητοι etc (don't make me open thesaurus right now) Για να μην αναφερθώ στην απαξία που φέρνει αυτός ο χαρακτηρισμός σε μία συνολική δουλειά που έγινε με πάρα πολύ προσωπικό κόπο...Αλλά είπαμε ο Kenny είναι bot:frozen:

Anyway στο θέμα μας. Οι λόγοι που δεν μπαίνουν sequels κάθε άλλο παρά αβάσιμοι και "ανόητοι" είναι. Είναι σχεδόν αδύνατον να κρίνεις μία δεύτερη ή τρίτη σαιζόν χωρίς να λάβεις υπόψιν και τις προηγούμενες.Με λίγα λόγια το έργο δεν είναι αυτοτελές άρα δεν μπορείς να το κρίνεις ως τέτοιο.

Από κει και πέρα. Όχι δεν ισχύει το ίδιο για το remake. Μιλάμε για εκ νέου δημιουργία του ίδιου μεν anime αλλά με άλλα χαρακτηριστικά και πολλές φορές διαφορετικό τέλος το οποίο κρίνεται αυτοτελώς αφού ουσιαστικά ξεκινάει πάλι από την αρχή. Και θα μου πεις, δεν έχει ήδη κάποιο fandom να το στηρίζει? Ε, τι να κάνουμε...Εδώ ολόκληρα studios ( λέγε με GAINAX ) έχουν fandom ανεξαρτήτως σειράς. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα όμως γιατί το remake μπορεί να αποτύχει παταγωδώς σε αντίθεση με το πρωτότυπο (λέγε με GitS remake)

Τώρα τα anime με διάσημα manga απορώ γιατί τα αναφέρεις αφού εδώ είναι anime awards και κρίνεται το anime μόνο. Ισχύει για το fandom ότι ακριβώς είπα και από πάνω. Ας μην αρχίσω να φέρνω παραδείγματα διάσημων manga που κατακρεουργήθηκαν ως anime και έκαναν τους fans να μπουν σε μόνιμο rage mode γιατί θα τελειώσουμε αύριο...

xbJ3b2w.jpeg

#17 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 09 September 2009 - 19:31

Τέλεια δουλειά Kenny. Χαρά στο κουράγιο σου και την υπομονή σου! Kαι τα ατσάλινα νεύρα σου από την γκρίνια που ακούς κάθε φορά.

#18 Babba

Babba

AWMN member!

• Members
  • 548 posts

Posted 09 September 2009 - 19:39

Καλά, μην αρπάζεσαι. Έχω κάνει τη δουλειά αυτή και ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνει ο kenny, οπότε προφανώς δεν απευθυνόμουν προσωπικά σ' αυτόν.
Εξακολουθώ να το θεωρώ "(συμπλήρωσε τον χαρακτηρισμό όπως κρίνεις)".
Τι θα πει "Είναι σχεδόν αδύνατον να κρίνεις μία δεύτερη ή τρίτη σαιζόν χωρίς να λάβεις υπόψιν και τις προηγούμενες"; Γιατί μπορείς να κρίνεις δηλαδή μια σειρά από την πρώτη season όταν δεν ολοκληρώνεται αλλά έχει sequel μετά από 1-2 χρόνια ή ακόμα και μετά από μία season, όπως κάναμε πέρσι με το shikabane hime;
Με την ίδια λογική δεν μπορεί κανείς να ψηφίσεις και αν δεν έχεις δει όλα τα anime της λίστας, αλλά είμαι σίγουρος ότι συμβαίνει.
Χώρια που σε ένα sequel, δεν είναι πάντα απαραίτητο να έχεις δει την πρώτη season.
Εννοείς φαντάζομαι ότι θα μπεις στο tripάκι να βαθμολογήσεις λαμβάνοντας και την πρώτη season. Ξέρεις κάτι, έτσι είναι το σωστό, να ψηφίζεις αφού ολοκληρωθεί κάτι και έχεις συνολική εικόνα. Οπότε είτε τα αφήνεις όλα, είτε βγάζεις έξω τα μισοτελειωμένα.
Το να βγάζεις έξω αυτά που ολοκληρώνουν μια ιστορία επειδή κάποτε μπορεί να κρίθηκε ένα μισοτελειωμένο κομμάτι της είναι... (διάλεξε την κατάλληλη λεξούλα).
Είναι φυσικά προσωπική μου γνώμη και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε, σκεφτείτε το πάντως για την επόμενη φορά.
Κατά τα άλλα, μπράβο kenny κγια τον χρόνο σου και την δουλειά σου.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.

#19 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 09 September 2009 - 19:44

GJ Ken, καλή λίστα. Ξεκινάμε με αυτή κανονικά, και απλά προσθαφαιρούμε τεμάχια ανάλογα με το τι θα τελειώσει μέχρι το end season.

Παίδες, για τα sequel
το πρόβλημα είναι τριπλό. :thatsit:

1> Λόγω μεγάλης αναγνωρισιμότητας αλλά και fanbase, σε αρκετές κατηγορίες
θα ήταν άδικη η σύγκρισή, ενώ θα έχαναν και τον εποχιακό τους χαρακτήρα τα awards μας.
2> Λόγω μεγάλης παραγωγής sequels κάθε χρόνο (πουλάνε σαν οικόπεδα στη Πεντέλη βλέπεις), θα είχαμε υπερβολικά πολλά slots στις κατηγορίες που θα αναγκαζόμασταν να αφιερώσουμε σε αυτά.
Αυτό αποτελεί τροχοπέδη τόσο στην ανάδειξη νέων σειρών όσο και στον πλουραλισμό των awards μας
3>
Ένας από τους λόγους που έχουμε και τα .aNiMe//GR awards είναι και για να προωθήσουμε "νέο αίμα" προς το fanbase. Είναι σίγουρα μια χαβαλετζίδικη διαδικασία, η οποία όμως μπορεί να δώσει οδηγίες προς νεόφερτους ναυτιλλομένους στον κόσμο των anime.

Από εκεί και πέρα. Δεν βλέπω τον λόγο για να μην έχουμε και μια κατηγορία "best sequel", έτσι for the lulz. Αφενός θα γλιτώναμε το (ελαφρώς δικαιολογημένο) BAWWWING από τα μέλη μας για την εξαίρεσή τους από τον διαγωνισμό, και αφετέρου θα ήταν μια λογική κίνηση από μόνη της, μιας και κάθε χρόνο ένα μεγάλο κομμάτι του Japanimation στρέφεται και κινείται γύρω από την παραγωγή και προώθηση των αυτών σειρών (και τα awards αφορούν το αυτό Japanimation). Υπάρχουν κάποια αντικειμενικά προβλήματα στην επιλογή αγροτεμαχίων σε αυτή την κατηγορία (βάζεις τα ongoing monsters? μόνο ολοκληρωμένα S2/S3 κτλ? μαζί ταινίες και ova και σειρές?), αλλά νομίζω πως μπορούμε να το λύσουμε...

χμμ...:smokingg:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#20 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 09 September 2009 - 19:45

^ Σε αυτό που λες Babba θα σου πω ένα πράγμα. Είσαι διατεθειμένος να υποστείς κάθε χρόνο ατελείωτους shonen wars ανάμεσα στα τρία endless (γιατί και αυτά πολλαπλών season είναι) για να καταλήγει να μην βγαίνει κάθε χρόνο ούτε το shikabane hime ούτε καμία άλλη φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα που ακολουθεί αυτό το pattern? Γιατι αυτό θα γίνει και στο υπογράφω.

Και ναι το παραπάνω προέρχεται από την κοπέλα με το Naruto σετάκι.

#21 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 09 September 2009 - 19:58

Μάλλον εγώ το βλέπω πιο πρακτικά από σένα. Όταν κρίνεται η πρώτη σαιζόν από το οτιδήποτε αναγκαστικά κρίνεται αυτοτελώς. Αυτό έχουμε, αυτό κρίνουμε. Όταν κρίνεται η δεύτερη, η τρίτη κ.ο.κ. ασύνειδα, υποσυνείδητα ή ενσυνείδητα λαμβάνουμε υπόψη μας και το προηγούμενο μέρος που καλώς ή κακώς έχουμε ήδη δει. Αποτέλεσμα: το anime δεν κρίνεται ως αυτοτελές δημιούργημα. Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου για την ολοκλήρωση ενός έργου αλλά αυτό λύνεται μόνο αν περιμένουμε να τελειώσουν όλες οι σαιζον ενός anime και μετά να το βάλουμε στις λίστες το οποίο όμως δεν γίνεται γιατί ψηφίζουμε για το καλύτερο anime της χρονιάς. Οπότε καθαρά πρακτικά αν το πάρεις υπάρχει πολύ συγκεκριμένη συλλογιστική βάση πίσω από την "no sequels policy"

edit: Τελικά μάλλον γράφω υπερβολικά αργά:hahaha:

xbJ3b2w.jpeg

#22 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 09 September 2009 - 20:24

Μέχρι τις 15 Γενάρη έχει καιρό το Fairy να δείξει την αξία του.
Posted Image
Posted Image

#23 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 10 September 2009 - 03:39

Τοτε και το Full Metal Alchemist Brotherhood δεν θα έπρεπε να είναι στην κατηγορία Best Newcomer...

Περί FMA Brotherhood: Πρόκειται για υποδειγματική περίπτωση remake.

> ΚΑΙ το animation είναι εξολοκλήρου από την αρχή (όχι σαν τους τσίπηδες στην Toei),
> ΚΑΙ το σενάριο απέχει παρασάγγας από αυτό του παλιού FMA, μιας και τώρα ακολουθεί αυστηρά το manga.

Δεν έχει κανένα λόγο να μην συμμετέχει. Πραγματικά απορώ γιατί το ανέφερες.

...

Για το θέμα των sequels με κάλυψαν και με το παραπάνω οι mono, Dante80 και iristella. Δεν θεωρώ ότι έχω κάτι να προσθέσω, τη στιγμή δε μάλιστα που πέρυσι πάλι εμείς κι εμείς ήμασταν και τότε είχατε δεχτεί αυτόν τον κανόνα αγόγγυστα.

...

Όσο για το Fairy Tail, D.Dragon, ελπίζω να πρόσεξες ότι το έχω ΗΔΗ στη λίστα Best Newcomer. ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ. Χωρίς να έχει παίξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ. Μόνο και μόνο επειδή ξέρω τι κοινό θα έχει.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#24 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 10 September 2009 - 10:35

Kenny...Well done!You are very impressive and you have my respect(bows).

Κάτι άσχετο.(Μου αρέσει πολύ το σετάκι που έχεις.Όταν είδα την υπογραφή σου έλιωσα:hahaha:).

Τώρα να κάνω και γω μια ερωτησούλα(γιατί αυτήν την διαδικάσια δεν την έχω παρακολουθήσει ξανά από την αρχή...)

Βάζουμε ότι βάζουμε στην λίστα και περιμένουμε την ψηφοφορία?Και θα διαγωνιστούν όλα αυτά τα άνιμε που έχεις καταγράψει?

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#25 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 10 September 2009 - 18:33

So... here I was thinking...... Στους καλύτερους supporting female characters δεν θα ταίριαζε πολύ και η Sammy από το eve no jikan?

#26 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 10 September 2009 - 19:19

^ Καλή ιδέα.

Ώρα για ένα ακόμα update:

07-GHOST μπαίνει στο BEST OP/ED Sequence, συμπληρώνοντας τη δεκάδα.

Casshern Sins μπαίνει στο Best Character Development.

Skip Beat! μπαίνει στο Best Comedy, εκτοπίζοντας το ZKC.

Princess Lover μπαίνει στο Best Fanservice/Ecchi.

Sammy από Eve No Jikan, Kaori από To Aru Majutsu No Index, Misaki από Hatsukoi Limited και Yayoi από White Album μπαίνουν στο Best Supporting Female Character, συμπληρώνοντας τη δεκάδα.

ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕ NON-HUMAN ΚΑΙ SUPPORTING MALE CHARACTERS. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ PLZ. :nod:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#27 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 10 September 2009 - 20:00

Για non-human τα μόνα που μου έρχονται είναι η Ponyo

Spoiler: Ponyo on a Cliff spoiler
και ο Friender (Casshern Sins).

Από Supporting Male Character ίσως ο Gil από Pandora Hearts. :hmmm:

15fkk04.jpg

#28 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 10 September 2009 - 20:53

Mari απο tokyo magnitude για best support female, στη θεση της kaori απο το To aru majutsu no Index
και Inko-chan ( Toradora )για best non-human πως ακουγονται?

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#29 TNT

TNT

Crazy Scientist!

• Members
  • 735 posts

Posted 11 September 2009 - 08:37

Λοιπόν...

για best supporting male... Kitamura (ToraDora), Break (Pandora Hearts), Yukihito Yashiro (Skip Beat!)

Posted Image

#30 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 11 September 2009 - 09:05

Λοιπόν να κάνω και εγώ δύο προτάσεις : το Crossgame άνετα θα μπορούσε να μπει και στην κατηγορία slice of life.
Επίσης θα μπορούσε να γίνει μια εξαίρεση στον κανόνα για τα sequels και στην κατηγορία best sports anime να μπει και η 5η season του Major μιας και πρώτη φορά υπάρχει η κατηγορία αυτή στα awards της anime.gr και μιας και το Major αποτελεί τον ορισμό του sports anime.