Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου Σύνταγμα

Χτες το βράδυ κατα τις 20:15 βγήκαμε 3 φίλοι από το Public και συναντήσαμε άλλους 3 φίλους μας που είχαμε ραντεβού. Αυτοί είχαν πάρει από τα MacDonalt's κάτι για να φάνε και καθίσαμε σε ένα παγκάκι ΠΑΝΩ στην πλατεία Συντάγματος μέχρι να τελειώσουν. Σε διάστημα 5 λεπτών αφ' ότου καθίσαμε, έρχονται 5-6 άτομα(ηλικίας περίπου 18) εκ των οποίων οι 2 ήταν σίγουρα μελαμψοί, κάθισαν δίπλα μας σαν να ήταν γνωστοί μας, μας καβάλησαν για να μην μπορέσουμε να αντιδράσουμε και μας είπαν "Τα κινητά σας" ... Αμέσως ο ένας από εμάς τους έσπρωξε και έφυγε(και τελικώς γλίτωσε). Στη συνέχεια ένα άλλο παιδί από την παρέα μας τους έσπρωξε και αυτοί τον ξαναέβαλαν στο παγκάκι και του λένε "Πού πας εσύ;" Και αφού τον ξαναέβαλαν στο παγκάκι του έσβισαν και ένα τσιγάρο-πούρο στον λαιμό και του δημιούργησαν έγκαυμα. Εγώ στεκόμουν 1-2 μέτρα πίσω από το παγκάκι και αμέσως όταν κατάλαβα ότι πρόκειται για κλεφτρόνια άρχισα να τρέχω προς το μέρος ενός περιπολικού( που βρισκόταν στην αρχή της Ερμού) , όμως γύρισα να ρίξω ένα βλέμμα μήπως με κυνηγάνε και είδα ότι ο ένας από τα κλεφτρόνια ερχόταν προς το μέρος μου. Με σταματάει και μου λέει "Επ, πού πας εσύ;" Και μου ζητάει το κινητό μου. Εγώ του το έδωσα γιατί δεν ήξερα τί να κάνω και μετά μου ζητάει τα λευτά μου. Κάνω ότι ψάχνω στις τσέπες μου ... και του λέω ότι δεν έχω. Αυτός με ένα περίεργο βλέμμα με κοιτάει και μου λέει δεν πειράζει και αφού συνολικά μας αφαίρεσαν 5 κινητά(εκ των οποίων το δικό μου ήταν καινούριο και δεν είχε κλείσει ούτε ένα μήνα) 1 IPod και κάποιο χρηματικό ποσό, άρχισαν να τρέχουν προς την πανεπιστιμίου. Εγώ έτρεξα από πίσω τους και τους ακολόυθησα και μόνο ένα παιδί από την παρέα μας (ο Δημητρης) ήρθε μαζί μου και τους κυνηγήσαμε... Όμως είδαμε ότι ο κόσμος δεν ανταποκρινόταν στις φωνές μας και κανείς δεν βοήθησε και τρέξαμε ξανά πίσω προς την αρχή της Ερμού που βρισκόταν ένα περιπολικό. Μπαίνω εγώ με έναν άλλο φίλο μου(τον Στρατόνικο) μέσα και κατευθείαν οι αστυνομικοί γκάζωσαν και μας έκαναν κάποιες γύρες την περιοχή μήπως τυχόν και τους εντοπίσουμε, να τους συλλάβουν. Αλλά η προσπάθεια ήταν μάταιη καθώς μέχρι να κάνουμε το γύρω της πλατείας και να κατευθυνθούμε προς την πανεπιστημίου όπου έφυγαν τα κωλόπαιδα, πιθανόν θα είχαν διασκορπιστεί στα στενά ή ακόμα θα είχαν μπει σε κάποιο διαμέρισμα. Όταν επιστρέψαμε στο Σύνταγμα πάλι για να μας αφήσουν να πάμε να κάνουμε κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα, μας πήραν κάποια στοιχέια και τηλεφώνησαν στον προϊστάμενό τους. Εκείνος είπε στους αστυνομικούς να πάμε κατευθείαν στο τμήμα για κατάθεση αλλά τους είπαμε ότι θα πάμε την επόμενη μέρα...Ούτως η άλλως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν τα κλοπιμαία γιατί θα τα έχουν πουλήσει...Οι αστυνομικοί με ενημέρωσαν ότι υπάρχει μια συμμορία Τούρκων και ο αρχηγός τους μένει στο Φάληρο(τον έχουν συλλάβει στο παρελθόν) .
Αυτό που ήθελα να επισημάνω ήταν ότι οι αστυνομικοί βοήθησαν όσο μπορούσαν, γιατί αντέδρασαν αμέσως , αλλά αυτό που δεν μου έκανε εντύπωση ήταν ότι την ώρα της "καταδίωξης" με το περιπολικό, ο φίλος μου που ήταν και αυτός στο αμάξι τον ρώτησε αν παίζει WOW(ηλεκτρονικό παιχνίδι) και πιάσανε την κουβέντα.......
ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΤΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!!!!ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ 6 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ!!!
και μη χειροτερα!
Αναρτηθηκε απο ενα φιλο μου στο:
http://wewillliveagain.blogspot.com/
εγω ημουν το παιδι που τη γλιτωσε...
Αν εχετε καπια παρομια ιστορια κ θελετε να τη μοιραστειτε γραψτε την εδω.Εξαλου αυτος ειναι ο σκοπος αυτου του topic.