Yôsuke Kobayashi
Το ότι "δεν είναι σωστό να ενθαρρύνονται ρεύματα ενάντια σε ορισμένα άτομα" είναι άποψη δολοφόνου ομολογώ ότι δεν περίμενα να το ακούσω σε τέτοιου είδους κατάσταση.Αντίθετα το να ενθαρρύνει κανείς ρεύματα πηδώντας μία φορά από εδώ και μία από εκεί όπως κάνει ο αγαπητός Fay D. Flourite είναι συμπεριφορά που σύμφωνα με τον Earl Cain Hargreaves είναι υπεράνω υποψίας..
Yôsuke Kobayashi
Συγγνώμη αλλά είσαι σοβαρός? Βλέπεις τον Flourite οποίος από την αρχή μέχρι το τέλος ψηφίζει κάποιον χωρίς να αλλάζει και χωρίς να δίνει ουσιαστική αιτιολογία και λες οτι δεν σου φαίνεται ύποπτο και σου φαίνεται ύποπτο το ότι κάποιος προβληματίστηκε από αυτήν ακριβώς την συμπεριφορά?
Fay D. Flourite 
Λοιπόν, επειδή με έχεις κουράσει αφάνταστα με τις αερολογίες σου θα τα πω άλλη μία φορά και ειλικρινά σου μιλάω, να κι αν μ' ακούσεις, να κι αν δε μ' ακούσεις.
1ον) Για αρχή, αποφάσισε τι κάνω τελικά. Πηδάω μια από δω και μια από κει, ή παραμένω σταθερός; Εγώ ξέρω ότι ουσιαστικά παραμένω στο να υποπτεύομαι τον Shinji. Γνωρίζοντας το ψυχολογικό του προφίλ, για μένα ήταν ο πρώτος ύποπτος. Από τη στιγμή που η περιέργειά μου δεν έχει ικανοποιηθεί και δεν μπορώ να συμπεράνω από τα λόγια του αν είναι όντως ένοχος ή όχι, θα συνεχίζω να τον υποπτεύομαι μέχρι να καταλήξω κάπου. Είτε αυτό σημαίνει ότι θα μάθουμε με το ζόρι τι είναι, ή ότι θα το καταλάβω από μόνος μου.
2ον) Έχω μπει τουλάχιστον 3 φορές στον πειρασμό να αρχίσω να κατηγορώ την αφεντομουτσουνάρα σου (λέμε τώρα). Γνωρίζοντας όμως ότι έτσι θα σου δώσω πάτημα να μου λες ότι αλλάζω γνώμη όποτε με συμφέρει, προτιμώ να επιμείνω στον Shinji που ήταν ο αρχικός ύποπτος για μένα. Όσο συνεχίζεις την άθλια προσπάθειά σου να πείσεις τον κόσμο εναντίον μου, μάλλον με ωθείς στο να πιστέψω ότι α) ο Shinji είναι αθώος κι εσύ είσαι δολοφόνος και βρήκες ευκαιρία να με βγάλεις από τη μέση μέσω των λογιδρίων σου ή ότι β) είστε και οι δύο δολοφόνοι και προσπαθείς να σώσεις το τομάρι του λακέ σου, γιατί στην προκειμένη περίπτωση εσύ που μιλάς είσαι το κεφάλι και ο άλλος το χάπατο.
3ον) Το σκεπτικό μου περί Shinji
είναι απλό. Ξεκίνησα έχοντας 3 πιθανούς δολοφόνους υπόψιν, βασιζόμενος καθαρά στα ψυχολογικά τους: Shinji, Rei και Kobayashi. Θες στην τύχη, θες προαίσθημα, πες ότι θες, έστρεψα τις υποψίες μου στον Shinji. Από τη στιγμή που δεν έχω πειστεί για την αθωότητα ή την ενοχή του για ποιο λόγο να αλλάξω τακτική; Για να ικανοποιήσω την φαντασία σου την πλανεύτρα; Και που ξέρεις εσύ ότι δεν πέτυχα δολοφόνο με τη μία; Αν μπορείς να μου αποδείξεις ότι ο Shinji είναι αθώος παέι να πει ότι εσύ είσαι δολοφόνος. Γιατί στις δύο μέρες που με πρήζεις είχες 2 ευκαιρίες να με ερευνήσεις αν ήσουν επιθεωρητής. Αν πάλι δεν μπορείς να αποδείξεις κάτι τέτοιο, αποδέξου το γεγονός ότι οι πιθανότητες να είναι ο Shinij ένοχος αυξάνονται με κάθε αθώο που πεθαίνει.
4ον) Δεν έχω υποκινήσει κανένα ρεύμα. Ούτε προσπάθησα να χειραγωγήσω κανέναν όπως ολοφάνερα κάνεις εσύ δυο μέρες τώρα, ούτε και έπαιξα το παιχνίδι της επιχειρηματολογίας όπως επίσης κάνεις δυο μέρες τώρα. Αν ήθελα να πάρω κόσμο με το μέρος μου θα είχα δώσει όχι ένα, εκατόν ένα επιχειρήματα. Αλλά όπως κι εσύ ο ίδιος παραδέχεσαι δεν δίνω ουσιαστική δικαιολογία για τις πράξεις μου, ή μάλλον για τα λεγόμενά μου.
Αν παρά τα όσα είπα εσύ εξακολουθείς να λες τα δικά σου, τότε ρούφα τ' αυγό σου κι άντε στη γωνία. Μέχρι να βεβαιωθώ για το αντίθετο, θα υποπτεύομαι τον
Shinji.