Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Wolf Guy (Ookami no Monshou)


  • Please log in to reply
217 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 August 2009 - 21:10

Wolf Guy (Ookami no Monshou)

Posted Image


Author Tabata Yoshiaki
Artist
Yugo Yuuki
Year 2007
Genre
Action, Fantasy, Mature, Seinen

Και καθώς lurkaρα αμέριμνη στο /a/, μια μικρή και αθώα
disturbed Anonymous σαν όλους τους άλλους, έπεσα πάνω σε μια πρόταση για τον εξής τίτλο.

Περιληπτικά η υπόθεση:

Η Αoshika είναι μια πρόσφατα διαζευγμένη καθηγήτρια η οποία αντιμετωπίζει και προβλήματα στον εργασιακό της χώρο, ένα uber ιδιωτικό σχολείο. Μια νύχτα γυρνώντας ομολογουμένως αρκετά μεθυσμένη σπίτι της, γίνεται άθελα της (καλά όχι και τελείως, την πίεσε την τύχη της για να είμαστε ειλικρινείς) μάρτυρας στον βίαιο φόνο ενός νεαρού άντρα από μια συμμορία. Μην αντέχοντας το σοκ λιποθυμά. Όταν μετά από ώρα όμως ξυπνάει βλέπει όλους τους δράστες να πνίγονται σε μια λίμνη αίματος και τον εν λόγω νεαρό πουθενά. Σαν να μην έφτανε αυτό την επόμενη μέρα αναγνωρίζει στο πρόσωπο του νεαρού (o oποίος κατά έναν μυστήριο τρόπο είναι υγιέστατος) τον νέο μαθητή στην τάξη που διδάσκει. Και μια σειρά από τρελά γεγονότα ξεκινά.


Στην Ιαπωνία έχουν βγεί 5 τόμοι μέχρι στιγμής ενώ έχουν μεταφραστεί τα 9 πρώτα chapters από Izumo No Ryuu(οι δύο πρώτοι τόμοι δηλαδή). Για να είμαι ειλικρινής όταν το πρωτοξεκίνησα (δελεασμένη από το bishonen στο εξώφυλλο το ομολογώ) περίμενα να δω κάτι ανάμεσα στην υπέρτατη π@π@ρια (σόρρυ για τα γαλλικά) και κανά hentai με πλοκάμια. Ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι με τρολλάρανε γιατί όπως και να το κάνουμε ο τίτλος είναι κάπως άθλιος για manga. Παραδόξως όμως μέχρι στιγμής τουλάχιστον είναι πολύ καλή σειρά για το είδος της. Το σχέδιο είναι πολύ ωραίο. Δράση και ξύλο έχει με το κιλό. Μυστήριο και διάθεση για να δει κανείς την συνέχεια δημιουργεί. Ατμοσφαιρικότητα έχει. Και έχει και πολύ καλά humor reliefs, ειρωνικές πινελιες, διάθεση για αυτοσατηρισμό και παρωδία του είδους αλλά και εξυπνες ατάκες. Οk πιάνει μεν ένα αρκετά τετριμμένο θέμα αλλά θα ομολογήσω ότι δεν με χάλασε. Κάνει και κάποια πολύ έξυπνα σχόλια πάνω στο mobbying και την νοοτροπία της μάζας. Μέχρι στιγμής έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε κάτι πάρα πολύ καλό για το είδος του.Κρίμα που ως τώρα δεν έχει πάρει λίγο περισσότερη προσοχή ο τίτλος. Hope it keeps it up!



Edited by iristella, 07 August 2009 - 21:24.


#2 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 07 August 2009 - 21:36

Ok... Iristella, δε ξέρω εάν πρέπει να έχει την ευχή μου ή την κατάρα μου. Από τη μία, μου έδωσες ένα manga σπάνιου σχεδίου (απλά το λατρεύω) με ένα πρωταγωνιστή ακριβώς στα γούστα μου και πολύ καλό storyline. Από την άλλη, πάει ο ύπνος μου... θα ξενυχτήσω να διαβάσω τα πάντα απόψε. ΦΤΟΥ!:sigh2:

Διάβασα το πρώτο κεφάλαιο και μπορώ να πω πως υπόσχεται πολλά. Όσο για το γεγονός ότι δεν είναι γνωστό, δε με εκπλήσσει. Πολλές φορές, βρίσκω περίεργο το ποιά manga γίνονται γνωστά και ποιά όχι. Παράδειγμα, Gensoumaden Saiyuki. Ούτε τη μισή προσοχή δε παίρνει από αυτή που του αξίζει. :bahhh:

Posted Image


#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 August 2009 - 22:05

Πίστεψέ με φεύγει νερό. 9 chapters δυστυχώς είναι πολύ λίγα και ούτε που θα το καταλάβεις πότε θα τελειώσουν. Πραγματικά και εγώ δεν περίμενα ότι θα μου αρέσε τόσο. Όσο για το σχέδιο ειδικά σε ορισμένες φάσεις είναι απλά θεικό (μαζί με το έξυπνο humor είναι από τα αδιαμφισβήτητα ατού της σειράς).

Ελπίζω μόνο οι ρυθμοί μετάφρασης να μην είναι ένα chapter τώρα και άλλο ένα μετά από 5 χρόνια.

Α! να πω σε αυτό το σημείο σε όλους που σκέφτονται να το διαβάσουν να έχουν κατά νου ότι είναι αρκετα βίαιο και από φυσική και από ψυχολογική άποψη.

#4 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 17 August 2009 - 22:55

Διάβασα ό,τι scanlation υπάρχει (ευτυχώς, φαίνεται να βγαίνει σε ικανοποιητικό ρυθμό) και δίνω τα φώτα μου.

Ξεκίνησε δυναμικά και με προοπτική. Συνέχισε λίγο τετριμμένα, αλλά είχε ενδιαφέρον, με την φύση του Inugami (και το κορμί του τ'ατελείωτο... *γκουχ*) να είναι η κύρια απορία μου. Και ενώ είχε στηθεί ένα καλό σκηνικό, το συγκεκριμένο arc (αν μπορεί να ειπωθεί έτσι) είναι ολίγον τί βαρετό.

Spoiler:

Posted Image


#5 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 17 August 2009 - 23:25

Spoiler: up to chapter 11


#6 Shihama-ru

Shihama-ru

    Anime Fan

  • Members
  • 201 posts

Posted 20 August 2009 - 20:09

Πολύ καλό! Μπράβο iri το γουστο σου ειναι εξαιρετικό(δηλωνω fun!!!!)!Τυχαία ειδα την εικόνα στο trivial που είχε μπει κ ετσι το ξεκινησα ........................................... κ 1 1\2 h και 11 ch μετά μπορώ να πω οτι τρως "κεραυνοβόλο κολλημα". Καλά μην ξαναπούμε για το σχέδιο, τα σπαει, μονό ο τιτλος είναι ο ορισμός του banal αλλα χαλαλι! Αν κ στο genre δν λέει πουθενά για romance πιστεύω τελικά οτι στη δασκάλα γυαλισε το λυκο-γκομενάκι :nbleed: :lovulovu:!!
Για να δούμε....................................

#7 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 22 August 2009 - 08:57

Βγήκε το 12.

Spoiler:

Posted Image


#8 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 22 August 2009 - 14:16

Spoiler: 12

Edited by iristella, 22 August 2009 - 14:22.


#9 IlPalazzo

IlPalazzo

    Anime Fan

  • Members
  • 147 posts

Posted 30 August 2009 - 18:53

Χμ. Να πω και γω το λογάκι μου. Το σχέδιο θυμίζει shoujo, και οι σελίδες που αναλώνονται στο να εκθειάζουν τον πρωταγωνιστή δυναμώνουν αυτήν τη σκέψη. Θυμίζει λίγο τις περιγραφές πού 'χω διαβάσει για το Twilight.

Ναι, είναι επαναλαμβανόμενο. Ναι, οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι μισητοί. Ναι, έχει την πιθανότητα να καταλήξει απίστευτη twilight-ίστικη παπαρι@. Αλλά, έχει και την πιθανότητα να γίνει μια σειρά action που να συναγωνίζεται το UDDUP. Και μόνο απ' την περιέργεια "πού θα το καταλήξει;" θα συνεχίσω να το διαβάζω.

Αν έχυνα ένα δάκρυ για κάθε λεπτομέρεια που χάνεται στη μετάφραση, ο Νώε θα έπρεπε να φτιάξει καινούρια κιβωτό.

 

唯今翻訳...


#10 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 02 September 2009 - 23:44

Το wolf guy shoujo σχέδιο? Δεν νομίζω. Ούτε Bishonenish χαρακτήρες έχει (οκ ο πρωταγωνιστής είναι ωραίο κομμάτι αλλά δεν έχει κλασσική shoujo συμπεριφορά) , ούτε τα τεράστια εκφραστικα μάτια ούτε τις αφέλεις που πέφτουν νωχελικά νωχελικά μέσα στην μούρη όλων των αγοριών. Ϊσα ίσα και αναφορικά με τις γυναίκες και αναφορικά με τους άντρες το σχέδιό του είναι αρκετά "ρεαλιστικό" και "γήινο".

Επίσης δεν βλέπω και κάποια ομοιότητα με το twilight πέρα από το ότι υπάρχουν αναφορές στο υπερφυσικό. Ο Inugami δεν είναι καταπιεσμένος με την φύση του ή σε αντίθεση με αυτήν (πέρα από το ότι δεν υπάρχει υπονοια για romance μέχρι στιγμής).

#11 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 September 2009 - 12:26

*Shameless bump*

In another tone chapter 13 is out. And it was quite an interesting chapter though we didnt get to see Inugami much.

Spoiler:

Edited by iristella, 07 September 2009 - 12:38.


#12 Shihama-ru

Shihama-ru

    Anime Fan

  • Members
  • 201 posts

Posted 07 September 2009 - 20:01

Και πάνω που σκεφτόμουνα τι να γίνονταν ..... τσουπ το 13:
Spoiler:


#13 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 09 September 2009 - 11:12

Κι εγώ ερωτώ: υποτίθεται ότι η φύση του Inugami ως λυκανθρώπου είναι μυστικό, έτσι; Τότε γιατί διάολε ο τύπος έχει δώσει ΤΟΣΑ στοιχεία για να καταλάβει ο κόσμος τί είναι; Γιατί δε μπορεί μόνο η Aoshika να το υποψιάζεται. Ωρέ μπράβο μυστικοπάθεια!

Χμ. Να πω και γω το λογάκι μου. Το σχέδιο θυμίζει shoujo, και οι σελίδες που αναλώνονται στο να εκθειάζουν τον πρωταγωνιστή δυναμώνουν αυτήν τη σκέψη. Θυμίζει λίγο τις περιγραφές πού 'χω διαβάσει για το Twilight.


:terror2::terror2::terror2:*δολοφονεί τον IlPalazzo γι'αυτόν τον παραλληλισμό*

Αυτό να μη το ξαναπείς! Ως δύστυχη αναγνώστρια του Twishit, σε διαβεβαιώ ότι δε συμβαίνει τίποτα τέτοιο. Μα τίποτα. Και αναρωτιέμαι πού είδες το shoujo σχέδιο. Όχι, πραγματικά αναρωτιέμαι. Ποτέ δε πίστεψα ότι οι συγκεκριμένες σελίδες εκθειάζουν τον πρωταγωνιστή, πάντα τις έβλεπα ως στοιχεία για το πως η ζωικότητα του Akira "χτυπάει" στους άλλους. Και bishounen δεν είδα πουθενά, επίσης.

Τώρα, στα του chapter:

Spoiler:

Posted Image


#14 Shihama-ru

Shihama-ru

    Anime Fan

  • Members
  • 201 posts

Posted 14 September 2009 - 02:02

14 is out!!!
Spoiler:


#15 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 14 September 2009 - 03:22

Spoiler: 14