Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 1 votes

Εξωτερικές επιρροές στο One piece (υποθετικές και μη)


  • Please log in to reply
133 replies to this topic

#16 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 23 July 2009 - 00:03

Η πρωτη επιδειξη haki στο One piece εγινε στο 4ο επισοδιο απο τον shanks, οταν τα αλλα 2 μεγαλα shounen ακομα δεν υπηρχαν.

qzMHWHd.png


#17 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 23 July 2009 - 00:36

Το 4ο επεισόδιο παρεπιπτόντως είναι και το 1ο κεφάλαιο manga, και εκτός αυτού δεν έχει καμία σχέση μεταξύ τους, chakra = mana, ki = energy, haki = telepathetic power-ambition, reiatsu ένας συνδυασμός από όλα τα άλλα.
Posted Image

#18 ssj4nick

ssj4nick

    I lived after the fillers

  • Members
  • 105 posts

Posted 23 July 2009 - 06:53

Οι Kaizoku fansubs γραφουν στο forum τους οτι ο Enel ειναι βασισμενος στον Raijin, τον βουδιστικο θεο του κεραυνου.
Posted Image
(καλα κ στον εμινεμ μη βαρατε!)

#19 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 23 July 2009 - 09:44

Ki (in dragonball)
μετα οι υπολοιπες σειρες
chackra(naruto)
reiatsu(bleach)
και μετα απο λιγο ειδε και το one piece οτι ειναι της μοδας και εφτιαξε το
Haki.


Είσαι νέος...
Την μόδα την ξεκίνησε το Saint Seiya πολλά χρόνια πριν το Dragonball Z με τον όρο Cosmo.
Ακόμα και τα σημεία πίεσης (tsumo) του Hokuto No Ken φέρνουν προς τα εδώ.

Το 4ο επεισόδιο παρεπιπτόντως είναι και το 1ο κεφάλαιο manga, και εκτός αυτού δεν έχει καμία σχέση μεταξύ τους, chakra = mana, ki = energy, haki = telepathetic power-ambition, reiatsu ένας συνδυασμός από όλα τα άλλα.


Το ίδιο πράγμα είναι όλα τους...

#20 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 23 July 2009 - 13:59

Είσαι νέος...
Την μόδα την ξεκίνησε το Saint Seiya πολλά χρόνια πριν το Dragonball Z με τον όρο Cosmo.
Ακόμα και τα σημεία πίεσης (tsumo) του Hokuto No Ken φέρνουν προς τα εδώ.


Το Dragonball (απλό) δημιουργήθηκε 2 χρόνια πριν το Saint Seiya, τα έχουμε ξαναπεί αυτά (1984 το ένα, 1986 το άλλο). Μπορεί να μην υπήρχαν τότε οι φοβερές επιθέσεις, όμως όροι όπως το Ki υπήρχαν από την αρχή της σειράς.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως το ένα είναι κατ' ανάγκη αντιγραφή του άλλου. Το λεγόμενο Ki δεν είναι άλλο από το κινέζικο Τσι το οποίο σημαίνει πνεύμα/αύρα/ζωτική ενέργεια. Δεν είναι κάτι το φανταστικό, εξ' ου και η ονομασία πολεμικών τεχνών όπως πχ το Tai Chi Chuan.

Ο όρος Chakra επίσης έχει χρησιμοποιηθεί από βουδιστές, απλά στο Naruto η εξήγησή του είναι πολύ πιο απλοϊκή. Καλύτερη εξήγηση έχει δωθεί στο Hunter X Hunter με τον όρο Nen ως ενέργεια, ο οποίος ταιριάζει περισσότερο με το chakra καθώς διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο κλπ κλπ.

Το Reiatsu του Bleach μου θυμίζει copy/paste του Reiki που χρησιμοποιείται στο Yu Yu Hakusho. Βέβαια το Bleach έχει βασιστεί πάρα πολύ στο Yu Yu Hakusho (όπως και το Naruto στο Hunter X Hunter), επομένως γιατί όχι...

Το Cosmo του Saint Seiya βασίζεται σε διαφορετική φιλοσοφία. Στον κόσμο του Saint Seiya, τα άτομα από τα οποία αποτελούμαστε αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ηλιακό σύστημα, επομένως από τη στιγμή που το σώμα μας αποτελείται από δισεκατομμύρια άτομα, αυτά σχηματίζουν έναν μικρό κόσμο (Cosmo) - ένα μικρό σύμπαν. Η δύναμη των μαχητών πηγάζει από την κατανόηση του εσωτερικού τους κόσμου, της κοσμικής ενέργειας δηλαδή που κατέχουν. Εξ' ου και ο συσχετισμός των χαρακτήρων με αστερισμούς/ζώδια κλπ.

Τέλος πάντων, τα παραπάνω αν και offtopic, τα έγραψα για να μην κολλάμε σε τέτοιες λεπτομέρειες. Το κάθε anime είχε τη δική του επιρροή, δεν είναι κατ' ανάγκη αντιγραφή από κάποια άλλη σειρά. Σαφώς και υπάρχουν επιρροές, όμως ας μην κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Ας αφήσουμε στην άκρη τα shonen wars και ας επικεντρωθούμε στο θέμα του thread ;)


Edited by Phantom Duck, 23 July 2009 - 14:05.

E5VV38U.jpg


#21 BarbasSs

BarbasSs

    NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

  • Members
  • 783 posts

Posted 23 July 2009 - 14:39

Συμπληρώνω ότι πάρα πολλοί πειρατές του OP έχουν πάρει το όνομά τους από διάσημους πειρατές. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα έχουν και κοινά χαρακτηριστικά με τους διάσημους συνονόματους τους.

Παραδείγματα που βρήκα εύκαιρα:

Spoiler:


να προσθεσω...
Bellamy - Samuel Bellamy
Yorki (Calico Yorki) - Calico Jack
Bartholomew Kuma ισως και απο τον Bartholomew Sharp
"Red-Leg" Zeff - Red Legs Greaves

επισης να πω οτι πολλα απο τα jolly roger στο One Piece χρησιμοποιουν την νεκροκεφαλη και τα 2 σπαθια απο κατω με διαφορες παραλλαγες φυσικα
ειναι βασισμενα στο Jolly Roger του Calico Jack
Posted Image

Posted Image

Spoiler: yarrr,yarrr


#22 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2,833 posts

Posted 23 July 2009 - 16:20

Ακολουθεί copy/paste ένα post του Zoro από το thread του Popeye

Spoiler:

Wao, που το θυμήθηκες αυτό ρε Phantom, το είχα ξεχάσει εντελώς!! :hahaha: (άλλαξα και μερικά σημεία που είχαν λάθη/δεν μου άρεσαν)

Χρόνια Πολλά btw! Πολύχρονος! :hbd:

Συνεχίζοντας:

Ki (in dragonball)
μετα οι υπολοιπες σειρες
chackra(naruto)
reiatsu(bleach)
και μετα απο λιγο ειδε και το one piece οτι ειναι της μοδας και εφτιαξε το
Haki.

Η πρωτη επιδειξη haki στο One piece εγινε στο 4ο επισοδιο απο τον shanks, οταν τα αλλα 2 μεγαλα shounen ακομα δεν υπηρχαν.


Ότι είπε ο fellow kaizoku από πάνω. Βασικά από καιρό το είχα στο μυαλό μου να το αναφέρω κάπου κι εγώ... όταν πρωτοείδα το haki του Rayleigh σκέφτηκα "α, βρήκε κάποια προβλήματα ο Oda με τα τόσα Devil's Fruits που υπάρχουν και το πως να νικηθούν μερικά και είπε να φτιάξει μια πρόχειρη λύση", κι όμως για άλλη μια φορά διαπίστωσα μετά πόσο έξυπνος είναι, μιας και εξαρχής (με τον Shanks) μας το παρουσίασε σαν μια άλλη "δύναμη" της σειράς, πέρα από τα Devil Fruit και την σκληρή προπόνηση (Zoro, Sanji), και μας κράτησε στο σκοτάδι για πολύ καιρό εκεί, μέχρι την πρώτη εμφάνιση του Rayleigh, περίπου.

Επομένως, συγκριτικά με τα άλλα 2 shonen, το One Piece έδειξε πρώτο το haki ως δύναμη και δεν αποτελεί καθόλου αντιγραφή.

Το ίδιο πράγμα είναι όλα τους...


Δεν θα το έλεγα, στο Naruto και DBZ είναι κάτι που οι χαρακτήρες χρησιμοποιούν σχεδόν συνεχώς στην μάχη και τους είναι απαραίτητο, στο OP μόνο όσοι γνωρίζουν την ύπαρξή του και το έχουν αναπτύξει αρκετά (Bleach δεν έχω δει ακόμη, δεν γνωρίζω λοιπόν). Στο Naruto επίσης οι χαρακτήρες μπορούν να κάνουν ένα σωρό πράγματα με αυτό, όπως να σκαρφαλώνουν δέντρα/τοίχους με τα πόδια και να μεταμορφωθούν σε άλλα πρόσωπα, στο DBZ είναι καθαρά για να πετάνε, ρίχνουν κύματα και φτιάχνουν αύρες και τέλος στο One Piece χρειάζεται για αύξηση της δύναμης των χτυπημάτων, άμεση εξουδετέρωση αδύναμων αντιπάλων με ένα βλέμμα και μερική ακύρωση των Logia Devil Fruit δυνάμεων (απ' όσο έχω παρατηρήσει ως τώρα). Το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι και οι 3 είναι ψυχικές (στο Naruto παίρνει μέρος και η σωματική βέβαια) δυνάμεις, μετά μέρα με την νύχτα η καθεμιά, θα έλεγα.

Και για να ρίξω τον οβολό μου (στο thread) κι εγώ, από το (πάρα πολύ καλό) ιταλικό OP site, rolonoazoro.com, όπου φρόντισα να κάνω την μετάφραση:

Εμπνεύσεις για τους 3 Ναυάρχους:

Ο Oda για την δημιουργία των 3 ναυάρχων είχε μια διπλή έμπνευση!

Ξεκινάμε από τα ονόματα: Aokiji, Kizaru και Akainu σημαίνουν αντίστοιχα Μπλε Φασιανός, Κίτρινη Μαϊμού και Κόκκινος Σκύλος.

Αυτά τα 3 ζώα είναι συμπρωταγωνιστές στο φημισμένο ιαπωνικό παραμύθι του Momotaro.

Ο μύθος:

Σύμφωνα με την πιο γνωστή έκδοση του παραμυθιού, που φτάνει μέχρι και την περίοδο Edo, ο Momotaro ήρθε στον κόσμο μέσα σε ένα γιγάντιο ροδάκινο, το οποίο ψάρεψε, καθώς παρασέρνονταν στην ακτή του ποταμιού, μια ηλικιωμένη κυρία χωρίς παιδιά που είχε πάει εκεί για να πλύνει τα ρούχα της. Η γυναίκα και ο άντρας της ανακάλυψαν το παιδί καθώς άνοιξαν το ροδάκινο για να το φάνε και αυτός τους εξήγησε ότι είχε σταλθεί από τον ουρανό για να γίνει ο γιος τους. Σύμφωνα με την πιο παλιά έκδοση του παραμυθιού ενώ, η γυναίκα έφαγε το ροδάκινο και έγινε ξανά νέα και όμορφη και όταν γύρισε σπίτι της έπεισε και τον άντρα της να το φάει. Το ζευγάρι, αναζωογονημένο από τις δυνάμεις του ροδάκινου, το ίδιο βράδυ απέκτησε το παιδί. Να σημειωθεί, σχετικά με το ροδάκινο, ότι στην Ιαπωνία θεωρείται σύμβολο γονιμότητας, λόγο του σχήματός του, που θυμίζει την πλάτη μιας γυναίκας.

Το παιδί ονομάστηκε Taro ("μεγάλος γιος", ένα κοινό όνομα για τους πρωτότοκους) και, αφού μεγάλωσε, εγκατέλειψε την οικογένειά του για να πάει να πολεμήσει τους oni, ένα είδος τεράτων που ζούσαν στο νησί Onigashima. Κατά την διάρκεια της διαδρομής του συνάντησε ένα σκυλί, μια μαϊμού και έναν φασιανό που αποφάσισαν να τον βοηθήσουν στην αποστολή του. Με την βοήθεια των φίλων του ο Momotaro διείσδυσε στο φρούριο του Ura, αρχηγού των oni, και τον ανάγκασε να παραδοθεί. Αφαίρεσε τελικά τον θησαυρό από τα τέρατα, χάρη στο οποίο η οικογένειά και οι νέοι φίλοι του μπόρεσαν να ζήσουν μια άνετη ζωή πια.

Spoiler: Άγαλμα του Momotaro και των φίλων του στην Okayama
Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση και ντύσιμο, μπορούμε να πούμε ότι οι 3 ναύαρχοι "κλωνοποιήθηκαν" από τρεις γνωστούς ηθοποιούς του ιαπωνικού κινηματογράφου.

Πέρα από τον Jango και τον Whitebeard, που βασίστηκαν στον Michael Jackson και σε έναν γνωστό του Oda, δεν είχε τύχει ξανά στο One Piece να δούμε χαρακτήρες με την φυσιογνωμία ζωντανών ανθρώπων.

Yusaku Matsuda (Aokiji)

Posted Image Posted Image

Ο ναύαρχος Aokiji βασίστηκε στον ηθοποιό Yusaku Matsuda.

Ο Matsuda γεννήθηκε στο Shimonoseki το 1949, στον νομό του Yamaguchi, και η πρώτη του υποκριτική εμπειρία γίνεται στα 23α του χρόνια, όταν παρουσιάζεται στο κοινό με τον ρόλο ενός αστυνομικού, τον "Jeans Detective", σε μια σειρά ονομαζόμενη "Taiyo ni hoero!" ("Γαύγισε στο φεγγάρι!"). Πέρα από αυτό το ρόλο, που τον έκανε διάσημο σε νεαρή ηλικία, απέκτησε φήμη στην ιαπωνική τηλεόραση και με το "Tantei Monogatari" ("Αστυνομική Ιστορία"), όπου υποδύονταν έναν αφηρημένο αστυνομικό. Εμφανίστηκε σε πολλές ακόμη ιαπωνικές τηλεοπτικές ταινίες, όλες βασισμένες στην δράση.

Μια ταινία του Ridley Scott, "Black Rain", του άνοιξε τις πόρτες για μια διεθνή καριέρα, αλλά ο Matsuda, που από καιρό υπέφερε από έναν αθεράπευτο καρκίνο της κύστης, πέθανε λίγο καιρό, το 1989, μετά την προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους.

Spoiler: O Yusaku Matsuda στο "Tantei Monogatari", ταινία από την οποία βασίστηκε ο Aokiji
Kunie Tanaka (Kizaru)

Posted Image Posted Image

Ο ναύαρχος Kizaru βασίστηκε στον ηθοποιό Kunie Tanaka.

Ο Kunie Tanaka γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 1932 και εμφανίστηκε στις ταινίες του Kurosawa "Sanjuro" και "The Bad Sleep Well", καθώς και "Kwaidan" του Masaki Kobayashi.

Ήταν υποψήφιος 5 φορές στα Japanese Academy Awards, κερδίζοντας το αγαλματάκι για την ταινία "Gakko" το 1993, για τον καλύτερο Β' ανδρικό ρόλο.

Spoiler: O Kunie Tanaka στον ρόλο του Borsalino (το πραγματικό όνομα του Kizaru δηλαδή) στην ταινία "Truck Yaro
Ο τελευταίος ναύαρχος αποτελεί manga spoiler, κοιτάτε με δική σας ευθύνη.

Spoiler: Tatsuya Nakadai (Akainu)

Edited by Zoro, 23 July 2009 - 23:07.


#23 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 23 July 2009 - 17:32

Πωπω, βρες τον Waldo έχει γίνει το topic. Φάση!

Μικρή προσθήκη ότι και οι εφτά Σιντσιμπουκαίοι έχουνε επίσης ονόματα ζώων που δεν ξέρω αν βασίστηκαν κάπου (τα ζώα).

Edited by roriconfan, 23 July 2009 - 17:50.


#24 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2,833 posts

Posted 23 July 2009 - 17:47

Πωπω, βρες τον Wοldo έχει γίνει το topic. Φάση!

Μικρή προσθήκη ότι και οι εφτά Σιντσιμπουκαίοι έχουνε επίσης ονόματα ζώων που δεν ξέρω αν βασίστηκαν κάπου (τα ζώα).


Όντως, και συγκεκριμένα:

Crocodile ~ κροκόδειλος, όπως λέει και το όνομά του και συγκεκριμένα από τον κροκόδειλο που κυνηγούσε τον Captain Hook, το αγκίστρι στο χέρι του είναι η απόδειξη

Bartholomew Kuma ~ αρκούδα, μιας και kuma = αρκούδα στα ιαπωνικά

Don Quixote Doflamingo ~ από το γνωστό πουλί flamingo, φαίνεται και από τον ροζ "μανδύα" του

Gecko Moria ~ από ένα είδος ομώνυμης σαύρας, το gecko

Boa Hancock ~ από το ομώνυμο φίδι, τον βόα, καθώς και από την Μέδουσα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, λόγω ικανότητας να "πετρώνει" τους αντιπάλους και του Jolly Roger της (νεκροκεφαλή με φίδια γύρο γύρο) - kudos sgouver, το ξέχασα!

Dracule "Hawk Eyes" Mihawk ~ από το γεράκι, hawk

και τέλος,
Spoiler: manga spoiler
Το όνομα και η εμφάνιση του Marshall D. Teach/Blackbeard, μιας και έγινε μετά Schichibukai, δεν προήλθαν από ζώο αλλά από πραγματικό πειρατή (αγαπημένο του Oda μάλιστα), τον Edward Teach/Blackbeard. (όπως ανέφερε πιο πριν και ο RiDeLub)

και είναι Waldo btw ;D

Edited by Zoro, 23 July 2009 - 21:20.


#25 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 23 July 2009 - 17:55

Ρε τι ξεχάσαμε; Τα γέλια! Πολλοί χαρακτήρες που γελάνε παράξενα, το γέλιο τους είναι ουσιαστικά ηχητικές λέξεις σχετικές με τον χαρακτήρας τους.

#26 ssj4nick

ssj4nick

    I lived after the fillers

  • Members
  • 105 posts

Posted 23 July 2009 - 19:14

Ειχα διαβασει σε μια συνεντευξη οτι ο Oda ειχε εμπνευστει απο τον τροπο π ο Toriyama σχεδιαζε τα χερια του Tao Pai Pai κ αλλων χαρακτηρων στο Dragonball.

#27 sgouver

sgouver

    One Piece Maniac

  • Members
  • 540 posts

Posted 23 July 2009 - 19:53

Nα μην ξεχναμε και τον τρομερο Αισωπο(Usopp) με τις φανταστικες ιστοριες του καθως και η ομορφη σχεδιαστικη επιρροη της μυτης του απο τον πινοκιο.

Γενικα εχει πολλες επειροες και απο αρχαια Ελληνικη μυθολογια.

(π.χ. η boa δεν εχει καποια στοιχεια απο την μεδουσα ;Μονο με το βλεμα της κανει τους παντες πετρα.)

Εχει κανει πολυ ερευνα ο κερατας, το εργο του ειναι ακομα στα μισα και μπορουμε να διακρινουμε με ελαχιστο ψαξιμο ενα σωρο πραγματα.

Η επιτυχια του δεν ειναι τυχαια...

Edited by sgouver, 23 July 2009 - 20:02.


#28 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 23 July 2009 - 20:00

Χωρίς πλάκα...
Ακόμα κι εγώ που δεν τα πάω πολύ τα σούνεν πλέον, αυτό δε μπορώ να το αφήσω για την ποικιλία του και μόνο... κι ας διακρίνω τις αδυναμιούλες του.

#29 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 23 July 2009 - 20:34

Ο Donquixotte Doflamingo, έχει το όνομα του ομόνυμου λογοτεχνικού χαρακτήρα και τον ακριβώς αντίθετο χαρακτήρα από αυτόν.
Το σχέδιο του Hawkins έχει βασιστεί στον Drummer των Slipknot Joey Jodison.
Posted Image

#30 The Pirate King

The Pirate King

    Decisions - Consequences

  • Members
  • 423 posts

Posted 23 July 2009 - 20:43

Spoiler: manga spoiler 551