Λοιπόοοον έφτασα μέχρι το 19 for the sake of justice.
Η ύπαρξη σειράς με έκανε να ξεκινήσω πρόσφατα το manga παρότι τους δύο πρώτους τόμους τους είχα κατεβάσει από τον καιρό που βγήκαν στο Αμέρικα.
Από άποψη του γενικότερου story ήξερα τι να περιμένω και δεν με ενοχλεί η εξέλιξη.
Ούτε τα filler με χαλάνε όπου/αν υπάρχουν γιατί χρειάζονται για το γενικότερο καλό. Ότι και να κάνουν βέβαια το anime, λόγω ρυθμού, θα αγγίξει με μαθηματική ακρίβεια το Bleach εκτός και αν αποφασίσουν να το κόψουν.
Δυστυχώς μου τα χαλάει λίγο η υλοποίηση και κυρίως στο κομμάτι της μαγείας. Οι χαζοί μαγικοί κύκλοι και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα ενεργοποίησης (με σπαστικότερο για μένα το "Sailor Erza") μου χαλάνε την αίσθηση της μάχης που (παραξενεύομαι που το λέω εγώ) μου άρεσε περισσότερο στο manga.
Το γενικότε animation είναι κυμαινόμενο αλλά δυστυχώς όχι προς το καλό, πράγμα άδικο αν η σειρά προορίζεται για short run.
Από τον ηχητικό τομέα δεν άκουσα τον Natsu όπως τον φανταζόμουν αλλά τον συνήθισα, ενώ μου την έσπασε και ο Makarov (περίεργη φωνή σε σχέση με το πιο "καθαρό" βροντερό που περίμενα). Lovu lovu η φωνή του Happy

Τέλος μου άρεσε το πρώτο ending.
Την σειρά θα την συνεχίσω ως ανάλαφρο μεσημεριανό συνοδευτικό ( ξεκινάω την βλέπω τρώγοντας ούτως ή άλλως

). Δεν είναι ότι δεν βλέπεται, αλλά το θεωρώ λογικό κάποιοι manga fans να ξενερώνουν.
Άντε να μπω σιγά σιγά στο Phantom Arc να δω τι κάνανε και εκεί.