Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Fairy Tail latest episode discussion [επιτρέπονται spoilers ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΙΜΕ]
Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2009 - 23:48
εννοειτε ομως πως οι ''χαζοχαρουμενες'' στιγμες δεν θα λειψουν.... ^_^
Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2009 - 00:00
Έριξα μια ματιά στο manga στα chapters τα οποία έχουμε δει animated και επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου ότι η δουλειά που έχουμε δει κάθε άλλο παρά καλή είναι μέχρι στιγμής.
Καταρχάς πέρα από τις ενστάσεις που έχω ήδη στον τομέα του animation θέλω να επισημάνω ότι το studio αλλοίωσε απίστευτα το σχέδιο του mangaka. Δεν ξέρω αν το έκαναν με στόχο να ξεφύγει η σειρά από την σκιά του One Piece ή είχαν ως στόχο να προσελκύσουν κοινό το οποίο πιθανώς να το απωθεί η συγκεκριμένη τεχνοτροπία, αλλά σίγουρα ο σχεδιασμός της σειράς είναι πολύ πιο generic από αυτόν του manga. Και να είχα πρόβλημα με το σχέδιο του Hiro Mashima θα προτιμούσα χίλιες φορές να διατηρηθεί το προσωπικό στίγμα του δημιουργού.
Επίσης έχει πέσει λογοκρισία σε ενδεχομένως βίαιες σκηνές. Το οποίο άντε να το καταλάβω σε κάποιες σειρές για πιο ενήλικο κοινό ή σε κάποιες ομολογουμένως τραβηγμένες σκηνές μάχης αλλά εδώ είναι σαν να το έχει αναλάβει η 4kids. >w< Δεν ξέρω για εσας αλλά προσωπικά όταν βλέπω ξύλο περιμένω να δώ και καμιά μύτη να ανοίγει.
Τέλος είναι μόνο η δική μου ιδέα ή το προχωράνε πολύ γρήγορα? Κάθε επεισόδιο καλύπτει περίπου 60-70 σελίδες παραλείποντας πολλές φορές ολόκληρες σκηνές. Και δεν με πειράζει τόσο που παραλείπονται κάποια πράγματα. Στην πλειοψηφία τους τα anime παρουσιάζουν τέτοιου είδους αποκλίσεις και δεν χάσαμε και τίποτα το σοβαρό. Αλλά αν το καλοσκεφτούμε αυτήν την στιγμή το manga είναι στο 157 chapter. Μέσα σε 3 μόλις επεισόδια φτάσαμε στο 7 κυριολεκτικά πετώντας. Πράγμα που σημαίνει ότι είτε πάνε να το κλείσουν γρήγορα με filler ending οπότε δεν το σκοπεύουν για endless, είτε ότι θα συνειδητοποιήσουν σε κάποιο σημείο ότι δεν τους μένει υλικό και θα βάλουν fillers. Κουκουρούκου εν ολίγοις.
Kαι πιο συγκεκριμένα για το τρίτο επεισόδιο είχε και καλές στιγμές, ήταν ευχάριστο σε γενικές γραμμές αλλά το χάλασαν το απότομο κλείσιμο (ήταν κυριολεκτικά σαν να πάτησαν pause καθώς έτρεχε η ταινία) και κάποια άσχημα αστεία (ενώ κάποια άλλα ήταν πολύ πετυχημένα).
Να πω την μαύρη μου αλήθεια περιμένω να δω αν θα βελτιωθεί καθόλου μέχρι και το πρώτο σοβαρό arc ή αν θα γίνει άλλη μία από τις αποτυχημένες μεταφορές σε anime. Μιλάμε για μια σειρά που δέχτηκε μεγάλη υποστήριξη και την περίμεναν με τεράστια ανυπομονησία οι fans (απόδειξη ότι και στα δικά μας awards είχε μπει ως υποψηφιότητα πριν καν προβληθεί έστω και ένα επεισόδιο). Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει τις προσδοκίες.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 28 Οκτώβριος 2009 - 00:05
Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2009 - 00:39
Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2009 - 00:46
Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2009 - 00:54

Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2009 - 01:49
Απ' όσο είδα με μια γρήγορη ματιά όντως έχουν γίνει αλλαγές στο σχέδιο και "βία" του manga, ενώ ο ρυθμός πάει αρκετά πιο γρήγορα απ' όσο πρέπει, κόβοντας κάποιες σκηνές.
Δεν θα προσθέσω τπτ πάνω σε αυτά γιατί ήδη ειπώθηκαν αρκετά, θα πω απλώς ότι, πέρα από κάποιες σκηνές που πραγματικά μπορούσαν να τις δείξουν (πχ διάβασα σε post ότι ο master του guild έκανε έναν πολύ μεγαλύτερο διάλογο από αυτόν που είδαμε στο 2ο επεισόδιο και ανέφερε διάφορα κατορθώματα του κάθε μέλους, αφήνοντας έτσι κάποιες απορίες πάνω τους), πιστεύω:
- πρώτον ότι δεν έκανε και τόσο άσχημα το studio να κόψει κάποια σημεία ή να το πάει κάπως πιο γρήγορα. Γιατί; Δείτε πόσα παράπονα έχουν μαζευτεί ήδη για το πόσο "χαζοχαρούμενο" και ανούσιο είναι. Το φαντάζεστε αν το έπαιρνε και με το πάσο του manga και μέχρι να δούμε ένα καλό arc να κάνει τον διπλάσιο χρόνο; Θα έχαναν πολύ κοινό νομίζω.

- δεύτερον, θέλω να πιστεύω ότι σαν αρχίσει το πρώτο σοβαρό arc της σειράς (και λογικά ανεβεί η τηλεθέαση) ο ρυθμός θα πέσει στο κανονικό και θα γίνει πιο πιστή η σειρά στο manga, σαν το One Piece κάτι και έτσι ίσως σωθούμε από την μάστιγα των fillers, αρχικά τουλ.
Σχέδιο-βία σίγουρα είναι τομείς που θέλουν βελτίωση, που ελπίζω να δούμε πιο κει, τουλάχιστον στο ένα από τα δύο. Εύχομαι μόνο να το κάνουν κανονικό endless και να μην το πετσοκόψουν στο τέλος, κρίμα και στις προσδοκίες των fans.
ΥΓ: Βρίσκω την φωνή του Happy πολύ ταιριαστή και μου αρέσει όταν λέει το "Aye!"... σε μόλις 3 eps νομίζω πια ξεπέρασε και τον Chopper σε cuteness!

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 28 Οκτώβριος 2009 - 03:04
Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2009 - 02:56
Περιμενατε να δειτε σε 3 επισοδια οσα εκανε το naruto/one piece σε 300+.
Η σειρα μεχρι στιγμης δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο τα δυο προαναφερθεντα, ολλα το ιδιο κακα ξεκινανε, και ξερουμε πως πανε στην πορεια.Ετσι και εδω ειμαι σιγουρος οτι σε 10-15 επισοδιακια θα ακουμε συνεχεια ποσο τελεια και πορωτικη ειναι η σειρα.
Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2009 - 03:21
Για παράπονα σε επίπεδο υπόθεσης θα συμφωνήσω ότι είναι πολύ νωρίς για να το κρίνουμε. Από εκεί και πέρα όμως η ποιότητα της κάθε παραγωγής είναι υπό κρίση από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Γιατί με την ίδια λογική που προανέφερες γιατί να είμαστε ελαστικοί απέναντί του όταν υπάρχουν και άλλα anime όπως πχ το FMA Brotherhood το οποίο είναι σωστή παραγωγή από το πρώτο κιόλας επεισόδιο?
Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2009 - 03:53
Rin δεν είμαστε αυστηροί με την σειρά. Αυστηροί με το Studio είμαστε. Γιατί δεν νομίζω ότι ένα ενιαίο στυλ animation σε κάθε επεισόδιο και πιστότητα στο αρχικό ύφος του δημιουργού είναι κάτι το οποίο πρέπει να περιμένει ένας θεατής 300+ επεισόδια για να το δει, και ούτε απουσίαζε από τις σειρές που ανέφερες ευθύς εξαρχής (παντα με τα δεδομένα της εποχής τους). Το ίδιο ισχύει για το voice acting, την απίστευτη λογοκρισία, τα σκηνοθετικά φάουλ και κοινώς πολλά ζητήματα τα οποία επιμελήθηκε το studio Και δεν σχετίζονται με την ποιότητα του Manga και την ιστορία αυτή καθεαυτή.
Για παράπονα σε επίπεδο υπόθεσης θα συμφωνήσω ότι είναι πολύ νωρίς για να το κρίνουμε. Από εκεί και πέρα όμως η ποιότητα της κάθε παραγωγής είναι υπό κρίση από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Γιατί με την ίδια λογική που προανέφερες γιατί να είμαστε ελαστικοί απέναντί του όταν υπάρχουν και άλλα anime όπως πχ το FMA Brotherhood το οποίο είναι σωστή παραγωγή από το πρώτο κιόλας επεισόδιο?
Το πες και μονη σου, για να ξεφυγει απο το σκια του One piece διαφοροποιησαν το σχεδιο απο το αρχικο, για να μην χαρακτηριστει ως copia.Ποσοι Otaku εκει εξω πιστευουν οτι o mashima ηταν μαθητης του oda (και εγω ημουν μεταξυ αυτων για καμποσο καιρο), στο studio μενει να κανει κατι για να ξεφυγει απο αυτη τη σκια.
Voice acting και το dragonball ειχε χαλια, η φωνη του goku ειδικα, και κοιτα το τωρα, 2ο manga σε πωλησεις και με αμετρητους fans να πινουν νερο στο ονομα του.
Λογοκρισια και το One piece εφαγε (χαρακτηριστικα οπως μου θυμισε ο zoro δεν εδειξαν στο anime πως ο Luffy απεκτησε την ουλη στο προσωπο του κλπ) και ξεκινησε το ιδιο παιδικα, και πιο παιδικα μη σου πω, με τον Luffy να περνα τη μιση θαλασσα (και μια whirlpool στο manga) και να δηλωνει στο πρωτο πρωτο επισοδιο "i wanna be pirate king" κλπ, και κοιτα που εχει φτασει, πρωτο manga σε πωλησεις και επισης αμετρητοι fans.
Fma brotherhood is a masterpiece among shounen, συν του οτι ειχε προηγηθει μια αλλη season και ξεραν ολλοι οτι θα ερθουν επικα πραγματα.
Γενικα ναι, ισως να μην εχει γινει η καλυτερη παραγωγη, αλλα εδω και 3 βδομαδες ακουω θαψιμο λες και ειναι το μαυρο προβατο των shounen, και ολλοι ξεχνανε οτι κανενας απο τους κολοσσους του ειδους (βλεπε naruto/bleach/op/dbz) δε ξεκινησε εντυπωσιακα, ειναι σα να περιμενουν ολλοι να μπουν σε arks του στυλ ennies lobby/chunnin exams με το καλημερα.
Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2009 - 12:47
Επειδή και εγώ τώρα πρόσφατα το άρχισα το μάνγκα μπορώ να πώ ότι πραγματικά από άποψη πλοκής είναι ωραίο.Αν και γενικά σε ένα άνιμε την εξέλιξη πρέπει ναα περιμένουμε.Αν ήταν εγώ να είχα πάρει το one piece από τα πρώτα επισόδεια όχι μόνο drop θα έπερνε το άνιμε αλλά θα ήμουν και άδικος.Τώρα είναι από τις πιό αξιόλογες σειρές.
Κάτι άλλο στο fairy tail έχουν βγεί 3 episodes και 157 chapter.Εγώ σαν παράδειγμα φέρνω το naruto που μου αρέσει κιόλας.Αν ξεκινήσεις το σιπ,βλέπεις κάποιοα πράγματα.Προχωράς λίγο και μαθαίνεις τα υπέρδιπλάσια αλλά ανεβένει και η εκτίμηση σου σε αυτό.
Και το studio μπορεί να φταίει αλλά εγώ στο one piece μετά από 50 ep νόμιζα ότι άλλαξε studio...
Πραγματικά θεωρώ ανούσιο να το κριτικάρουμε από τώρα.
Σαν σόνεν καλό είναι.Και το δεύτερο επισόδειο ήταν ύπεροχο στις αστείες σκηνές.Αυτό είναι κάτι πολύ καλό για μένα.Σε χαλαρώνει και μετά κάθεσαι και λές wtf???
Παίζεται σε διάφορα επίπεδα και να το πούμε για αυτόυς που αναρωτιούνται ότι μετά δεν "σοβαρεύει" γίνεται πιό ενδιαφέρον με περισσότερες συγκινητικές στιγμές σταννταρ,αξιόλογη πλοκή,αγωνία και πάνω από όλα τα αστειάκεια δεν λείπουνε ποτέ

Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2009 - 13:23
Θα μπορούσα να εξηγώ με τις ώρες πως στο one piece είδαμε κομμένο χέρι στα πρωτα επεισόδια ενώ στο fairy tail anime δεν έχει ανοίξει μύτη (manga is a different story), πως το db ήταν πρωτοπόρο σε σημαντικούς τομείς για την εποχή του (κάτι που το fairy tail δεν είναι) και αναπλήρωνε το κακό voice acting, και το γιατί το να αλλοιώνεις το σχέδιο του mangaka είναι ουσιαστικά απαξίωση της μισής δουλειάς του όπως επίσης και της προτίμησης του ήδη υπάρχοντος κοινού αλλά δεν έχει νόημα. Και αυτό γιατί πέρα από το ότι μια σειρά πρέπει να την κρίνουμε γι αυτό που είναι και όχι σε αντιπαραβολή με άλλες , αν μιλάγαμε για μια καλή παραγωγή (μιλάω μόνο για την μεταφορά σε anime και όχι για την υπόθεση της σειράς) δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε καν τέτοιου είδους σύγκριση.
Επίσης από πότε οι πολλοί fans και οι υψηλές πωλήσεις αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα μιας σειράς? Συγγνώμη που θα καταρρίψω έναν μύθο αλλά δημοφιλής σειρά =/= καλή σειρά.
Δεν είμαι προκατειλημμένη απέναντι στην σειρά, ούτε περίμενα να δω κάποιο αριστούργημα από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Αλλά μπορώ να κρίνω όταν μια παραγωγή δεν είναι προσεγμένη. Και όταν πρόκειται για παραγωγές όπως η συγκεκριμένη που βασίζονται σε καλό υλικό, που έχουν ήδη κοινό και αποτελούν σίγουρο κέρδος, η πολιτική "αρμέγω την αγελάδα" του studio από το πρώτο κιόλας επεισόδιο και "προσπαθώ να πετύχω το μέγιστο κέρδος επενδύοντας ελάχιστα" δεν είναι κάτι που δικαιολογείται..
To ότι μπορεί να βελτιωθεί δεν το αποκλείω και αυτός είναι μάλιστα και ο λόγος που συνεχίζω να το βλέπω και δεν έχει φάει drop. Αν και για να είμαι ειλικρινής κάποιες κατευθυντήριες γραμμές θεωρώ δύσκολο να αλλάξουν ακόμη και με την πρόοδο της υπόθεσης γιατί πολύ απλά δεν έχουν να κάνουν με αυτή...Αν όμως όντως βελτιωθεί θα είμαι η πρώτη που θα το αναγνωρίσω. Μέχρι τότε όμως προσωπικά θα μιλάω γι αυτά τα οποία βλέπω.
Btw o Gray προσωπικά μου θυμίζει και εμφανισιακά και αναφορικά με το φετίχ του να γδύνεται χαρακτήρα από το Minami-Ke. Δεν είμαι σίγουρη για το ποιος εμφανίστηκε πρώτος αλλά η ομοιότητα μεταξύ τους είναι μεγάλη.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 28 Οκτώβριος 2009 - 13:36
Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2009 - 13:24
Κοινώς, δε μπορούμε να πούμε ότι όλα τα μεγάλα shonen ξεκίνησαν αδιάφορα και κοινότοπα, όπως σε αυτή την περίπτωση. Αυτή η σειρά είναι σίγουρα από τις σειρές που πορώνουν μόλις αρχίσουν οι επικές μάχες κι αποκτήσει μια υπόθεση και λίγη σοβαρότητα, αλλά δε σου κάνει αυτό το κλικ από την αρχή ότι πέρα από τη δράση θα αξίζει περισσότερο από τα Πόκεμον σαν ιστορία.
Παρόλα αυτά μιας και είναι ongoing και δε χρειάζεται να βλέπω 300 επεισόδια μαζεμένα, θα δείξω εμπιστοσύνη στους fans και στα αρκετά καλύτερα αντίστοιχα κεφάλαια του μάνγκα και θα περιμένω την έκπληξη. Αν είναι ατέλειωτο άλλωστε, θα έχει αρκετές ευκαιρίες να με διαψεύσει.

Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2009 - 13:40
Ναι, ισως δεν εχει την καλυτερη παραγωγη, αλλα κρινουμε ενα anime μονο απο το studio, animation, voice actors, music κλπ?Υποθεση, χαρακτηρες δεν παιζουν κανενα ρολο?Δε μιλαω για σενα, αλλα ξαναδιαβασε τα Post απο τις τελευταιες σελιδες και θα δεις ποσους να λενε οτι θα παει για drop, τιποτα το ιδιαιτερο, fail κλπ, λες και το animation ειναι το μονο που μετραει σε ενα anime.
Με την ιδια λογικη οτι εχει βγει πριν το 2000 ειναι σκουπιδι και δεν αξιζει να το δουμε, αυτο βλεπω σε αυτο το Thread.
Επίσης από πότε οι πολλοί fans και οι υψηλές πωλήσεις αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα μιας σειράς? Συγγνώμη που θα καταρρίψω έναν μύθο αλλά δημοφιλής σειρά =/= καλή σειρά.
Συμφωνω, αλλα δεν εχει σχεση με αυτο που λεω.Απλα συγκρινα το FT με 2 μυθους του ειδους, επειδη τρωει κραξιμο απο τους fans, ενω κανει πανω κατω τα ιδια λαθη που ειχαν κανει και αυτα.