Πρόσεχε τι λες για τα κορεάτικα γιατί μέχρι στιγμής σε όσα έχω δεί, οι κορεάτες τους παίρνουν τα σώβρακα των γιαπωνέζων.
Οι περισσότεροι γιαπωνέζοι είναι όσο καλοί όσο οι έλληνες ηθοποιοί (οι πιο νέοι). Να προσπαθήσεις να παίξεις τόσο χάλια, δε θα το κατάφερνες όσο αυτοί. Έχουν αυτό το θεατρικό που πρέπει να φαίνεται ψεύτικο και να έχει τέτοιο στυλ, αλλά σε τηλεόραση ή ταινίες φαίνεται απλά ψεύτικο και οχι θεατρικό.
Μιλάμε για σειρές πάντα. Αναλόγως και τι σειρά θα πετύχεις βέβαια.
Δε ξέρω για τους άλλους στο Hana Yori Dango, αλλά ο Matsumotος βλέπεται άνετα για γιαπωνέζος. Απο θέμα acting εννοώ. Το ίδιο και...δε θυμάμαι πως τον λένε, αλλά έκανε τον φωτογράφο στο Love Shuffle. Matsuda Shota? I think... maybe...
Πάντως, για τη συγκεκριμένη σειρά, αν το κορεάτικο είναι ένδειξη του πως είναι το manga, μιλάμε για πολύ ηλίθια/o mangaka. Πωωω πωωω. Δε θα καταφέρω να το δω το γιαπωνέζικο τελικά. Θα προσπαθήσω, για σύγκριση, αλλά μου τα έχει κάνει καρπούζια το κορεάτικο.
Για τη συγκεκριμένη σειρά, θα πρότεινα απλά να μη τη δείτε. Σε καμμία βερζιόν. Άτιμα shoujo. Όλο οι ίδιες λαλακίες...
Eνω ofc στα κορεατικα, το over the top angst, τα μουσκουλα των male leads και το σπαρακτικο "oppaaaaaaaaa~ :nanteee:" της καθε πρωταγωνιστριας ειναι totally passable, natural and a sign of great acting... yeah... sure...

:|
Imho, you're judging a bit too harshly. Δεν ειναι ολα τα jdramas idol dramas κι ακομα και στα idol dramas there are still people who can act.
Τα προϊόντα και των 2 χωρων εχουν τα ελαττωματα και τα προτερηματα τους, and each person suits themselves.
Kαι *points at bold phrase* αυτο ισχυει και στις 2 περιπτωσεις. Kαι καλοι κορεατες ηθοποιοι υπαρχουν που αναγκαζονται να κλαινε και να οδυρονται χωρις λογο και αιτια, και αντιστοιχα ιαπωνες που αναγκαζονται να περιοριζουν το ταλεντο τους σε cliche standards και καλουπια. Ειναι τι αντεχει περισσοτερο ο καθενας i guess.
Οn topic now, being a person που εχει δει/διαβασει hanadan σε ολες τις πιθανες του μορφες (πλην taiwanese chinese dramas) θα προτεινα την ιαπωνικη version ακριβως επειδη
δεν μοιαζει με το manga. Personally, I didn't like it in the long run αλλα ακομα και οι manga fans θα απογοητευονταν με το κορεατικο γιατι αν και το ακολουθει πιστα μετα τη μεση γινεται απιστευτα εκνευριστικο και sucky. no, rly. Αν δεν ηταν ο Lee Minho και η 12χρονη αδερφη μου που το βλεπαμε παρεα θα ειχε φαει drop. >__>
edit: btw, προσωπικα θεωρω κακιστη επιλογη για αρχη στα kdramas το Coffee Prince. Δημιουργει very wrong impressions and expectations γιατι ειναι πολυ καλο (και προσωπικα δεν εχω βρει αλλο παρομοιο σε quality σ'αυτο το ειδος)
also, Orion, οπως λεει και το "ρητο" lurk moar and watch more jdramas (preferably not the trendy ones) και οι καλοι ηθοποιοι βρισκονται :3
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από LucyBR: 06 Απρίλιος 2010 - 23:53