Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Labrokratis -One-Man-Show- Fansubs


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#16 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 posts

Posted 25 September 2009 - 20:21

Έβρεχε μέρες ολόκληρες τελευταία! Αποτέλεσμα;

Candy Candy - The call of spring OVA
http://www.veoh.com/browse/videos/category/anime/watch/v19062798CTSS8RC6

Και το "σπάνιο" (που τελικά έχουν δει όλοι...) TV Special του 1979 από την πρώτη σειρά του Captain Harlock, restored παρακαλώ, από DVD πηγή!

Captain Harlock - "The Mystery of "Arcadia"
http://www.veoh.com/browse/videos/category/anime/watch/v19123041QWxz3EN9

Έχω προβληματάκια με το ανέβασμα της ταινίας του Yamato στο Veoh (πνευματικά δικαιώματα...), αλλά μιλάω με κάποιο παλικάρι από εκεί μέσα ώστε να κάνουν τα "στραβά" μάτια, με κόστος την χαμηλή ανάλυση εικόνας (μάλλον 352Χ240). Από το τίποτα, καλό είναι και αυτό...

Edit: Επίσης ξέχασα να αναφέρω και το 6άλεπτο Chibits, ένα extra OVA των Chobits.
http://www.veoh.com/browse/videos/category/anime/watch/v18540003fKQkfXWt

Edited by Labrokratis, 25 September 2009 - 20:26.
προσθήκη


#17 Chasapos

Chasapos

    Ninja in training

  • Members
  • 379 posts

Posted 26 September 2009 - 16:25

Well done Labrokratis! Στέκομαι ιδιαίτερα στην κορυφαία ποιότητα του Harlock μιας και η έκδοση των Cornpone Flicks που κυκλοφορεί από εικόνα είναι ότι ναναι... Η δική σου είναι από Ιαπωνικό dvd;
The only thing that we need to decide is what to do with the time that is given to us

#18 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 posts

Posted 29 September 2009 - 13:13

Ναι, είναι από ένα raw που κυκλοφορεί τελευταία στα γνωστά μέρη. Είναι τμήμα του "Captain Herlock Project" (πρόσεξε το "e" στην θέση του "a"), δηλαδή κάποιων Ιαπώνων που συλλέγουν τα διάφορα σκόρπια anime που εμπλέκει με τον οποιοδήποτε τρόπο ο Leiji Matsumoto, τα επιδιορθώνουν (restoration) και τα κυκλοφορούν σε DVD στην Ιαπωνία επίσημα.
Το μόνο κακό, είναι ότι επεμβαίνουν και στην εικόνα, ώστε να αλλάζουν το "Harlock" σε "Herlock" παντού, με σκοπό να ξεμπλοκάρει η κυκλοφορία αυτών των anime στο δυτικό ημισφαίριο (που είναι μπλόκο των αμερικανών μέσω της Harmony Gold, εδώ και 25 περίπου χρόνια...).
Αν κατεβάσεις πχ την ταινία Galaxy Express 999 από Live - eviL, θα δεις την αφίσα του Harlock στην αρχή της να γράφει "Herlock".

#19 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 posts

Posted 24 October 2009 - 15:40

Ναι, επιτέλους τα κατάφερα!
Η ταινία Farewell to Space battleship Yamato είναι έτοιμη και ανέβηκε επιτέλους στο Veoh!
Πρόκειται για την δεύτερη ταινία από τις πέντε του Yamato, που αποτελεί εναλλακτική εκδοχή του συνόλου της δεύτερης σεζόν της ιστορικής αυτής σειράς.

Η συγκεκριμένη ταινία θα μπορούσε να ονομάζονταν "Οι (Γιαπωνο) Ράμπο του Διαστήματος"! Ο Leiji Matsumoto υποτίθεται ότι υπογράφει την σκηνοθεσία της, ωστόσο οι επεμβάσεις του παραγωγού Yoshinobu Nishizaki είναι άπειρες μετά την πρώτη ώρα, σε βαθμό που να πρέπει αυτός να θεωρείτε ο πραγματικός σκηνοθέτης της. Οι οπαδοί του Yamato την απορρίπτουν και μάλιστα οι έντονες διαμαρτυρίες τους ήταν που οδήγησαν στην δημιουργία της δεύτερης σεζόν του ιστορικού αυτού Space Opera Romance έπους, που διαφοροποιείτε σε όλα σχεδόν τα γεγονότα, από την μέση της ταινίας και ύστερα.

Το Farewell to Space Battleship Yamato είναι μια ταινία που πρέπει κάποιος να την δει "ελαφρά τη καρδία"! Οι φίλοι των πολεμικών ταινιών μάχης θα την λατρέψουν, αφού θα βλέπουν επί μία ώρα διαστημικές μάχες επί μαχών, στις οποίες βέβαια το Yamato τρώει όλες τις μπόμπες του διαστήματος αλλά δε καταλαβαίνει τίποτα και κατατροπώνει τους πάντες και τα πάντα! Όλα τα στερεότυπα που - κακώς - ακολουθούν αυτήν την σειρά, προέρχονται από αυτήν την ταινία, που βέβαια πρέπει να αναφέρω ότι υπήρξε κατά την κυκλοφορία της η πλέον επιτυχημένη εμπορικά της χρονιάς.

Το όλο "σενάριο" της, θεωρήθηκε από πολλούς μια ακόμα αλληγορία αντιαμερικανισμού: Ο "εχθρός", έρχεται από πολύ μακριά, έχει ήδη καταστρέψει τόσους και τόσους στο διάβα του, αποτελεί μία εξελιγμένη τεχνολογικά αυτοκρατορία και τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει στρατιωτικά. Όποιος την αντιμετωπίζει, της επιτρέπετε μόνο να της παραδοθεί και να της υποταχθεί άνευ όρων. Αν δε το κάνει, εξαλείφετε από το διάστημα χωρίς δεύτερη κουβέντα! Πέρα από τις μπηχτές ωστόσο κατά της ιστορίας των Η.Π.Α. αλλά και της επεκτατικής εξωτερικής πολιτικής της, η ταινία εξυμνεί - πολύ άκομψα - όλους όσους αντιστέκονται αυθαίρετα και άναρχα απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας τους ...πατροπαράδοτους Ιαπωνικούς τρόπους του β' παγκοσμίου πολέμου, που όλως τυχαίως μεταφέρονται αυτούσια στο διάστημα...
Ωστόσο, βλέποντάς την ταινία από άλλη οπτική σήμερα, περισσότερο δείχνει να αποτελεί μία γενικότερη αλληγορία κατά της οποιασδήποτε κατακτητικής καπιταλιστικής εισβολής, παρά μια ταινία καθαρού αντιαμερικανισμού.
Η Γη στην αρχή της ιστορίας, θυμίζει την Ιαπωνία μετά τον β' παγκόσμιο πόλεμο: Ξαναστέκεται στα πόδια της, επεκτείνεται, δημιουργεί. Κυβερνάτε όμως κυρίως από κοντόφθαλμους γραφειοκράτες, ηλίθιους και ανάξιους να δουν πέρα από την μύτη τους. Όταν καλούνται να κρίνουν κάτι ουσιαστικό, το παραβλέπουν και μόνο η νέα γενιά, που πιστεύει στην ιδεολογία που έχει πλέον αναπτυχθεί στις τάξεις της, επαναστατεί και πράττει ενάντια στη θέληση της βολεμένης εξουσίας.
Μέχρι αυτό το σημείο όλα καλά, έχουμε σφραγίδα Leiji Matsumoto και ένα σενάριο που θυμίζει αρκετά κάτι από Captain Harlock 1978. Ωστόσο η ταινία από ένα σημείο και ύστερα, γίνεται - πολύ άκομψα - ένας στρατιωτικός ύμνος που εξυμνεί τις "αρετές" του στρατού, την αυτοθυσία και τον πατριωτισμό (προστατεύουμε την Γη - Ιαπωνία με κάθε κόστος κατά του κακού εξωγήινου εχθρού - που τυχαίνει να είναι οι αμερικάνοι...). Παιδαριώδης μάχες, ηλίθιες λύσεις, προβλέψιμο σενάριο. Οι επεμβάσεις αυτές είναι όλες του Yoshinobu Nishizaki και ο Matsumoto τις εκθέτει πανέξυπνα με το να μην ασχοληθεί καθόλου μαζί τους. Ξέροντας σε ποιο κοινό απευθύνεται το Yamato, αφήνει το δεύτερο μισό της ταινίας στην τύχη του και αναμένει την κατακραυγή των θεατών. Και έτσι έγινε!
Η ταινία σήμερα θεωρείτε παρένθεση στο έπος του Yamato και δεν αποτελεί τμήμα της επίσημης ιστορίας του, αλλά εναλλακτικό σύμπαν της. Χάρη στις αντιδράσεις που προκάλεσε δημιουργήθηκε η δεύτερη τηλεοπτική σεζόν της σειράς, στην οποία ο Matsumoto είχε περισσότερο έλεγχο αλλά και την υποστήριξη του κόσμου.

Ακόμα και έτσι όμως, αν κάτσεις να δεις την ταινία καθαρά ψυχαγωγικά, έχει χαβαλέ αντίστοιχο με εκείνο που σου προκαλεί το Ράμπο και οι διάφορες ψυχροπολεμικές και προπαγανδιστικές ταινίες της εκείνης εποχής. Επίσης αν σας αρέσουν οι διαστημικές μάχες των anime παλιού τύπου, είναι ότι καλύτερο μπορείτε να δείτε! Τουλάχιστον μιάμιση ώρα καθαρών μαχών και μπαμ μπουμ! Και φυσικά, υπάρχει αυτή η μουσική που επενδύει την ταινία που είναι - και σε αυτήν την περίπτωση - κορυφαία!

Πληροφοριακά, το "Farewell to Space Battleship Yamato" έχει προβληθεί μια φορά στην χώρα μας κανονικά: Ήταν από την ΥΕΝΕΔ το 1981!

Η μετάφραση της ταινίας με παίδεψε πάρα πολύ, καθότι τα scripts που βρήκα, καθώς και η επίσημη μετάφραση από την Voyage Entertainment, διαφέρουν πάρα πολύ σε αρκετά σημεία! Ωστόσο μετά από έρευνα, σύγκριση και ψάξιμο, πιστεύω ότι κατάφερα να αποδώσω όσο καλύτερα γίνεται τους διαλόγους, καθώς και την διαστημο-στρατιωτική ορολογία. Ο χρονισμός των υποτίτλων σε κάποια ελάχιστα συγκεκριμένα σημεία , ξεκινά λίγο νωρίτερα ηθελημένα, για να καταφέρνει ο θεατής να διαβάζει άνετα τους διαλόγους. Χωρίς αυτόν τον συμβιβασμό, δε θα προλάβαινε κάποιος να διαβάσει τους υπότιτλους χωρίς παύσεις.

Καλή τηλεθέαση και αναμένω τις γνώμες σας!

Η ταινία βρίσκεται στο Veoh και στην
ιστοθέση: www.veoh.com/browse/videos/category/anime/watch/v19261641KkESRWT3