Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* - - - - 1 Ψήφοι

Ιαπωνικός Κινηματογράφος

• Please log in to reply
235 replies to this topic

#76 HeLLBoiS

HeLLBoiS

Sasuke Hater

• Members
  • 323 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 01:29

Η αγαπημενη μου ιαπωνικη ταινια ειναι το Battle Royale.Η ταινιες (2 για την ακριβεια) απλα τα σπανε και o Tatsuya Fujiwara πραγματικα μας δειχνει το ταλεντο του σαν ηθοποιος (σε αντιθεση με το Death Note:uhh::uhh:....).Και οι 2 ταινιες βασιζονται στο ομονυμο βιβλιο και ειναι must για τους λατρες του ιαπωνικου σινεμα..:thatsit::thatsit:

#77 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1.095 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 06:36

@ Erisadesu

Αχαχα. Το φόρτωσα το Goemon και για να δω αν όλα καλά έκανα τυχαία κλικ και έπεσα στον κακό. Η πρώτη σκέψη ήταν "Ώπα! Hello κουκλί!"

Ώστε αυτός είναι ο Jun σας, ε; Not bad not bad :orly:

#78 evaofadawn

evaofadawn

living in Seoul for the past 2 1/2 years....

• Members
  • 152 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 13:54

Αυτές τις μέρες, έχει βγει στα σινεμά η επανέκδοση του ιστορικού "Ran" του Akira Kurosawa!!
Πρόκειται για μία από τις πλέον κλασικές ταινίες του ιαπωνικού κινηματογράφου, που αν είναι να τη δει κανείς, καλύτερο είναι να τη δει σε μεγάλη οθόνη, οπότε σπέυσατε!
Για όσους δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται να πω ότι είναι δράμα εποχής, διαρκεί 3 ώρες περίπου, είναι "αργή" κ "δύσκολη". Είναι ένα πολεμικό έπος για την δύναμη της εξουσίας και την προδοσία, που εντέλει εκθειάζει τη συγχώρεση κ την ειρήνη.
Το θεωρώ απλά αριστούργημα! Επίσης, το γεγονός ότι είναι έγχρωμο του δίνει τεράστιο avantage σε σχέση με άλλες επικές ταινίες του ίδιου.

ένα καλό trailer θα βρείτε εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=AbbfDntoRRk

Posted Image

p.s. καλά, πόσο χαζή μπορεί να είμαι κ δε μπορώ να βάλω κατευθείαν το trailer embedded? ας μου πει κανείς..

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από evaofadawn: 19 Οκτώβριος 2009 - 14:04

Δημοσιευμένη  εικόνα
thanks lily. you gave true meaning to my naruto shippuden.

http://www.anime-planet.com/users/evaofadawn

#79 Blue Samurai

Blue Samurai

직업 군인

• Members
  • 203 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Οκτώβριος 2009 - 21:30

Χθές είδα την ταινία Tokyo Shonen ή Tokyo Boy,πρόκειται για μια ταινία ρομαντική και μυστήριο,ήταν πολύ ωραία ταινία και πολύ ωραία ήταν και η Maki Horikita που υποδυόταν την Minako!! :love:

Posted Image

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Blue Samurai: 01 Νοέμβριος 2009 - 02:07

#80 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Οκτώβριος 2009 - 21:34

as I said στο thread για το 50 φεστιβάλ κινηματογράφου

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ PINK EIGA ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Οι Ημέρες Ανεξαρτησίας μυούν στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τους σινεφίλ, στην Pink Eiga, ένα μοναδικό κινηματογραφικό είδος που αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία, ανοίγοντας νέα σελίδα στην εξερεύνηση του απενοχοποιημένου ερωτισμού. Η επιλογή των ταινιών έγινε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Ημερών Ανεξαρτησίας Λευτέρη Αδαμίδη σε συνεργασία με τον Τζάσπερ Σαρπ / Jasper Sharp, συγγραφέα του βιβλίου Behind the Pink Curtain και ειδικό της Pink Eiga, ο οποίος θα παραβρεθεί στη διοργάνωση για να παρουσιάσει τις ταινίες.

Έργα των πλέον πρωτοπόρων δημιουργών που αναδύθηκαν την δεκαετία του ’60, ανανεώνοντας μια κινηματογραφική βιομηχανία που βρισκόταν ήδη στην ακμή της, συνθέτουν το αφιέρωμα στην Pink Eiga. Που έγινε γνωστή και ως Pinku Eiga. Ή Pink Films. «Το αφιέρωμα συμπίπτει ιδανικά με την επετειακή διοργάνωση του Φεστιβάλ και την επιθυμία του να διατυπώσει μια πρόταση επαναπροσδιορισμού της έβδομης τέχνης, με κεντρικό σύνθημα το ερώτημα ‘’Why cinema now?’’», σημειώνει χαρακτηριστικά η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη.

Με συνειδητή επιλογή το «ροζ», δημιουργοί όπως ο Κότζι Γουακαμάτσου / Koji Wakamatsu, ο Νομπόρου Τανάκα / Noboru Tanaka, o Μασάο Αντάτσι / Masao Adachi, o Καν Μουκάι / Kan Mukai, o Τατσούμι Κουμασίρο /Tatsumi Kumashiro και ο Μαμόρου Γουατανάμπε / Mamorou Watanabe, έδωσαν τη δική τους, προσωπική εκδοχή για τη φαντασία στην εξουσία, μεταφράζοντας σε πλάνα μοναδικής αισθητικής τα πιο παράξενα όνειρά τους. Την ίδια στιγμή που η Ευρώπη ζούσε στους ρυθμούς του Μάη του ’68, στην Ιαπωνία, η εγχώρια κινηματογραφία δονούνταν από το έργο αυτών των σκηνοθετών, έργο που έφτασε μέχρι τα μεγάλα στούντιο, προοικονόμησε την επανάσταση του new wave και πρότεινε μια άλλη ριζοσπαστική κουλτούρα.

more info : http://www.filmfestival.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&&page=607&newsid=1178

#81 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1.095 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2009 - 00:16

Καινούριο trailer για τη πρώτη ταινία Nodame Cantabile.

Θα πέσει μεγάλο γέλιο!

Youtube Video

#82 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3.707 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2009 - 00:37

Καινούριο trailer για τη πρώτη ταινία Nodame Cantabile.

Θα πέσει μεγάλο γέλιο!

Spoiler:

WIN. m(_ _)m

#83 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1.095 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2009 - 08:01

Είδα το Goemon και ακόμα κλαίω. Εν μέρη γιατί ήταν πολύ "μαύρο" και μου έκανε τη ψυχή θρύψαλλα (θλιβερό κλάμμα) και επίσης με την γαμάτη ποιότητα της ταινίας....και τους κούκλους που παίζανε (όμορφο κλάμμα, εμ, δε θα τους πρόσεχα εγώ;)

Καλά, να μη πω για τη μουσική που μου σήκωσε τη τρίχα σε όσες περιοχές του σώματος την έχω...

Τι epicness ήταν αυτό; Παράδειγμα ταινίας δηλαδή! ΚΑΙ cool με πολλά τεχνολογικο-οπτικο-blockbusterίστικα πράγματα χωρίς όμως να αγνοείται η υπόθεση για χάρη των εφφέ. Ίσα ίσα! Κοιτάτε βόδια του Hollywood τι μπορείτε να κάνετε αν πάρετε ένα μαθηματάκι απο τα γιαπώνια!

Υ.Γ: Kaname Jun.... kyaaaaaa :nbleed:

#84 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2009 - 12:56

είπαμε ο Kaname είναι δικός μου και νομίζω ότι τα εφέ
ήταν πολύ άθλια...γενικά αυτός ο σκηνοθέτης και τα εφέ δεν πάνε μαζί.
δηλαδή χωρούσε βελτίωσης.

#85 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2009 - 15:09

Just finished watching it as well.

Θα συμφωνήσω για τα εφέ με την Εri. Orion μήπως εννοείς την σκηνοθεσία και τις γωνίες λήψεις; Γιατί αυτά ήταν όντως πολύ καλύτερα και διαφορετικά απο αυτά που έχουμε συνηθίσει. Στον τομέα εφέ, αν και δεν ήταν και για τα μπάζα (είχαν κάποια σημεία όμως που έβγαζαν μάτι από την προχειρότητα) περισσότερο με ενόχλησε η υπερβολή. Που πας ρε φίλε;:oo: Πηδάς ή πετάς;:terror2:Το σπαθί απο τι είναι φτιαγμένο; Θέλω κι εγώ ένα τέτοιο.:deadga6:Το αστείο είναι ότι αν ήταν anime δεν θα με ενοχλούσε η υπερβολή. Τι να πω...(Να σημειώσω ότι η υπερβολή τύπου crouching tiger, flying daggers κτλ μου αρέσει. Είναι εντελώς διαφορετική η αίσθηση σ' αυτά, ποιητική θα έλεγα. Εδώ ήταν...άσχετη.)

Τώρα πάμε στα καλά...
Η ιστορία πολύ καλή με ένα twist από αληθινά γεγονότα και πρόσωπα.
Καλά να είναι το Gintama που λόγω συγκεκριμένου arc κάθησα και τα έψαξα πιο παλιά κι έτσι δεν έχασα την μπάλα.
:congrats:
Τρομερά σκηνικά, ατμόσφαιρα κτλ. Το cast επίσης. Καλά μιλάμε τους μισούς τους έχω ξαναπετύχει σε σειρές.:hahaha:Tην μικρή από το byakuyaku, την εστιάτορα απο το Zeni Geba...Και φυσικά τους leads. Καλά τι πάθανε με το ζεύγος Eguchi Yosuke Χ Hirosue Ryoko; Και στο triangle μαζί ήταν. Μου άρεσαν πολύ παραπάνω εδώ βέβαια. Ο Kaname δε, όχι. Δεν μ' αρέσει να κάνει τον κακό.:nanteee:
Οπότε σας τον χαρίζω.:congrats:
Yosuke!!!:lovulovu:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 07 Νοέμβριος 2009 - 15:17

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#86 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1.095 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2009 - 18:06

Βασικά, με "εφφέ" εννοούσα τα οπτικά γενικά. Αμα τα έλεγα όλα, ακόμα εδώ θα ήμουν απο εχθές. :hahaha:

Ο CGI τομέας δεν ήταν και οτι το καλύτερο (αισχρός σε κάποια σημεία), αλλά μη ξεχνάμε οτι δεν έχουνε και budget Hollywood εκεί (δεν είμαι και σίγουρη βέβαια).

Μιλάω για art direction, σκηνοθεσία, φίλτρα και τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν, την καλή χρήση του φωτός, χρωμάτων κτλ. Το "πάστωμα" της ταινίας δηλαδή πολύ καλό.

Η υπερβολή δε με πειράζει. Άλλωστε υπήρχε γύρω απο τους shinobi αυτός ο "αέρας" οτι είναι supermen και έχουνε λολές ιδιότητες. Σίγουρα, φαίνεται να παραπάει, αλλά έχω δεί μεγαλύτερα φίδια σε αμερικάνικες ταινίες που δεν έχουνε και τη δικαιολογία του "είναι υπεράνθρωπος":hahaha:. Εκείνα μου φαίνονται πολύ πιο τραβηγμένα.

Όσο για τον Kaname, κούκλος, αλλά χάρισμά σου. Έχω άλλους εγώ :hahaha:

Οτι έπαιρνε βελτίωση σε διάφορα σημεία (κυρίως CGI εφόσον παίζανε τόοοσο μεγάλο ρόλο) η ταινία, επαιρνε. Αλλά για ιαπωνική παραγωγή και ταινία blockbuster τα σπάει. Έχει τόσο solid story και cast, ατμόσφαιρα κτλ που προσωπικά δε με χαλάνε τόσο πολύ τα χάλια CG.

#87 Blue Samurai

Blue Samurai

직업 군인

• Members
  • 203 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2009 - 18:23

Είδα την Premonition!!

Αρκετά Καλή ταινία..Θα την βαθμολογούσα 9/10!! Posted Image

με τρόμαξε σε κάποιες ξαφνικές σκηνές..

Spoiler:

Επαιζε και η Maki Horikita εκ της οποίας εχω δει πολλά έργα..:love:

Τώρα λέω να δώ το Apartment 1303 και το Forbidden Floor!!

#88 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2009 - 01:39

Μιλάω για art direction, σκηνοθεσία, φίλτρα και τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν, την καλή χρήση του φωτός, χρωμάτων κτλ. Το "πάστωμα" της ταινίας δηλαδή πολύ καλό.

Όσο για τον Kaname, κούκλος, αλλά χάρισμά σου. Έχω άλλους εγώ :hahaha:

Ωραία, συμφωνούμε. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να ξεφύγει από εθνικό/ασιατικό επίπεδο η ταινία. Λείπει αυτό το "κάτι" που θα την έκανε να βγει παρα έξω. Και είναι κρίμα γιατί λίγο ήθελε σαν δουλειά για να το καταφέρει.

Και μια που το θυμήθηκα, να δείτε και το K-20 the fiend of twenty faces. Eκει μου άρεσαν τα εφέ, ή τουλάχιστον δεν ένιωσα να χτυπάει το καμπανάκι του "τι βλέπω τώρα". Βέβαια δεν έχει την ατμόσφαιρα που είχε το Goemon, ούτε το σενάριο του αλλά μου άρεσε και θεωρώ ότι θα ήταν πιο αποδεκτή απο το δυτικό κοινό, άσχετα αν και αυτή δεν ξεφύγει απο τα συνορα.
Και φυσικά είναι και το σίγουρο χαρτί εκεί. Takeshi:lovulovu: (Πάει με χάνετε...Απανωτά τα χτυπήματα.:P)

Τι καλές που είμαστε όμως. Τον δώσαμε αμαχητή στην πλεονέκτρα (δεν έχει αφήσει άντρα για άντρα):P.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#89 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2009 - 13:25

Λείπει αυτό το "κάτι" που θα την έκανε να βγει παρα έξω. Και είναι κρίμα γιατί λίγο ήθελε σαν δουλειά για να το καταφέρει.

.

ναι έλειπε γυμνές σκηνές με τον Kaname. :awww:

#90 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2009 - 15:29

Ττς,ττς,ττς...Σεμνααααά!

Ξέχασα να πω ότι είδα και το Kids. Πολύ καλή ταινία, όντως. Δεν έχω να πω κάτι στραβό γι αυτήν, είδατε; Τελικά όταν λείπουν τα πολλά εφέ τα καταφέρνουν καλύτερα οι Ιάπωνες νομίζω.

Να πω σε όσους δεν την έχουν δει, ότι δεν έχει καμία σχέση με boy's love όπως μπορεί να νομίζουν βλέποντας την εικόνα αυτή. (Μην πτοήστε επειδή το προτείνουμε εμείς.:P)

Spoiler: Kids

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα