Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 1 votes

Macross / Robotech - Γενική συζήτηση


  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 15 February 2009 - 20:39

Posted Image



Πολλοί από εμάς θυμόμαστε τη σειρά Robotech που βλέπαμε στην ελληνική τηλεόραση όταν ήμαστε μικροί. Επίσης πολλοί από εμάς κατά καιρούς έχουμε αναρωτηθεί τι ακριβώς είναι το Robotech, ποια είναι η σχέση του με το Macross, τι ακριβώς είναι το Macross, αν είναι ίδιες σειρές ή διαφορετικές, αν έχουν βγει άλλες σειρές Robotech - Macross κλπ κλπ. Γενικά επικρατεί ένα μπάχαλο με την όλη κατάσταση, γι' αυτό ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.


Το 1982 στην Ιαπωνία δημιουργήθηκε η σειρά Macross. Αυτή είναι η original σειρά, από εκεί ξεκίνησαν όλα. Διήρκεσε 36 επεισόδια και τελείωσε το 1983. To 1984 κυκλοφόρησαν στην Ιαπωνία άλλες δύο σειρές, η καθεμία εντελώς διαφορετική και ξεχωριστή από την άλλη. Πρόκειται για τα Southern Cross και Mospeada.


Posted Image


Το 1985 οι Αμερικάνοι αποφάσισαν να προβάλλουν μία νέα σειρά στην τηλεόραση, όμως για πρακτικούς λόγους, δεν μπορούσε να προβληθεί σειρά καρτούν με λιγότερο από 60-65 επεισόδια. Για αυτό πήραν τις παραπάνω τρεις (παντελώς άσχετες μεταξύ τους σειρές) και τις ένωσαν. Το αποτέλεσμα ήταν τραγελαφικό. Σε διάστημα 9 μηνών άλλαξαν εντελώς την υπόθεση από όλες τις σειρές, έκοψαν άλλες σκηνές, πρόσθεσαν νέες, οι διάλογοι ήταν διαφορετικοί, τα ονόματα ξαναδημιουργήθηκαν, ενώ τα τελευταία επεισόδια της μίας σειράς ενώθηκαν εν μέρει με το πρώτο της επόμενης, ώστε να καλύψουν το λογικό κενό της υπόθεσης. Σε μία σκηνή ήταν μέρα, και άλλαξαν τον ήλιο με φεγγάρι ώστε να ταιριάζει καλύτερα στο Αμερικάνικο κλίμα. Το πρώτο μέρος του Robotech ονομάζεται "The Macross Saga", επειδή είναι βασισμένο στο Macross.

Robotech λοιπόν τεχνικά δεν υφίσταται, είναι δημιούργημα Αμερικανών από ήδη υπάρχουσες γιαπωνέζικες σειρές. Από εκεί και πέρα έχουν γίνει δύο ακόμα προσπάθειες για περισσότερα Robotech.

1) Το 1986 δημιουργήθηκε το Robotech II: The Sentinels. Ξεκίνησε με την προοπτική να φτάσει τα 65 επεισόδια ώστε να καλύψει τα κενά στην υπόθεση που δημιουργήθηκαν κατά την ένωση των 3 προηγούμενων σειρών. Το animation αυτή τη φορά ήταν εξ' αρχής δημιουργημένο από Αμερικάνους, όμως ήταν επίσης πολύ κατώτερο από όλες τις προηγούμενες σειρές. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η αλλαγή στην ισοτιμία $/¥.
Επειδή το δολάριο υποβαθμίστηκε πάρα πολύ σε σχέση με το Γιεν, ο προϋπολογισμός της εταιρίας μειώθηκε κατά πολύ. Στη συνέχεια οι χρηματοδότες άρχισαν να τους παρατούν, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μόνο 3 επεισόδια από ένα σύνολο 65 επεισοδίων που είχαν στα αρχικά σχέδιά τους. Τα 3 αυτά επεισόδια ενώθηκαν σε μια ταινία η οποία παρουσιάστηκε ως Robotech II. Περιττό να αναφέρω πως απέτυχε παταγωδώς.

2) Το 2007 δημιουργήθηκε το Robotech: The Shadow Chronicles. Χρησιμοποιώντας CG, το Shadow Chronicles είναι η μόνη αξιόλογη προσπάθεια δημιουργημένη εξ' ολοκλήρου από Αμερικάνους. Για το 2009 έχει ανακοινωθεί συνέχεια της, με το όνομα Robotech: The Shadow Rising.


Posted Image


Όσον αφορά το Macross, συνεχίζει να βγάζει νέες σειρές και ταινίες ακόμα και μέχρι σήμερα. Ακολουθεί η λίστα ανάλογα με τη σειρά που διαδραματίζονται (περίπου).

1) Super Dimension Fortress Macross (The original one) (1982)
2) Macross: Do You Remember Love? (1984)
Ταινία compilation της σειράς με καλύτερο animation.
3) Macross: Flashback 2012 (1987)
Μιούσικαλ με θέμα και τραγούδια του Original Macross
4) Macross Plus ή Macross Plus: Movie Edition (1994)
5) Macross Zero (2002)
Διαδραματίζεται πριν το Original Macross, όμως καλό θα ήταν να το δείτε μετά από το Macross Plus
6) Macross 7 (1994)
7) Macross Dynamite 7 (1997)
Συνέχεια από το Macross 7
8 ) Macross 7 Encore
Παράλληλη ιστορία του Macross 7
9) Macross 7: The Galaxy Is Calling Me (1995)
Παράλληλη ιστορία του Macross 7
10)Macross Frontier (2007)

11)Super Dimension Fortress Macross II (1992)
Ξέμπαρκο, δείτε το όποτε θέλετε.


Βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει κατ' ανάγκη να τηρηθεί η παραπάνω σειρά. Εγώ για παράδειγμα το Macross Zero το είδα πριν απ' όλα. Όποιος θέλει να ασχοληθεί όμως με το συγκεκριμένο σύμπαν, προτείνεται η παραπάνω σειρά. Τα Macross 7 είναι ομολογουμένως τα χειρότερα της σειράς. Οι προσωπικές μου επιλογές για κάποιον που δεν θέλει να μπλεχτεί πολύ με τα πράγματα είναι: Η original σειρά Macross, το Macross Plus, το Macross Zero και το Macross Frontier που τελείωσε πριν λίγο καιρό και πραγματικά έχει απίστευτο animation.

Αυτά εν συντομία για το συγκεκριμένο universe, ελπίζω να ξεκαθάρισαν οι απόψεις όσων ήταν μπερδεμένοι με την πορεία της σειράς. Μπορείτε να μιλήσετε και να πείτε ελεύθερα τις απόψεις σας για το συγκεκριμένο franchise.


Posted Image


Edited by Phantom Duck, 15 February 2009 - 20:53.

E5VV38U.jpg


#2 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 15 February 2009 - 20:46

excellent work PK, :nod:
και από μένα παιδιά, αποφύγετε όσο μπορείτε το macross 7, εκτός και αν είστε φαν όλου του Macross Saga, και θέλετε να τα δείτε ολα, ώστε να είστε ενημερωμένοι.είναι ίσως το χειρότερο άνιμε που έχω δει

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#3 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

    Ο Δεκαπτέρυγος

  • Members
  • 1,409 posts

Posted 15 February 2009 - 21:01

Πραγματικα πολυ καλη δουλεια :Ρ Ηξερα οτι οι αμερικανοι το ελεγαν Robotech κλπ, αλλα δεν ηξερα οτι ειχαν κανει τοσες βλακειες μαζεμενες. Μικρος ημουν πωρωμένος με αυτη τη σειρα, αλλα τοτε τι να καταλαβω :Ρ Με αυτη την αναφορα σου μου κίνησες το ενδιαφερον να κατεβασω να δω τις σειρες ΧΡ Excelent job Phantom!!!

Posted Image

ΧΙΝΑΤΑ, και τι δεν θα έδινα να σκύψεις να πιάσεις τη ΚΑΝΑΤΑ....:: LiveJournal ::. = DeviantArt = \o/MADAOmon FanSubs :3 \o/
Spoiler: Υφυπουργός Γαστρονομιας και Επίσημος Κρατικός Μπαρτέντερ

#4 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 15 February 2009 - 21:05

Πράγματι το 7 ήταν μαπέ με τα όλα του.
Και αντικειμενικά μιλώντας και το Frontier έχει αρκετές χαζομαρούλες που το κάνουνε μπεμπέ με τα θέματα που υποτίθεται ότι ασχολείται. Αλλά υποκειμενικά, υπάρχουνε αρκετές αναφορές στις προηγούμενες σειρές που το σώζουνε αν είσαι φαν.

#5 lordofblues

lordofblues

    Back in business

  • Members
  • 844 posts

Posted 15 February 2009 - 22:55

Μπραβο Phantom. Πολυ καλη παρουσιαση.


[media]http://www.youtube.com/watch?v=XuWlcZRuiVI[/media]

Posted Image



#6 legeon

legeon

    Anime Freak

  • Members
  • 267 posts

Posted 16 February 2009 - 00:36

super dimension fortress macros έχω δεί.σε ποιά σειρά αντί για τα αεροπλάνα έχει μηχανές

#7 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 16 February 2009 - 01:01

Είχα δει από το robotech το macross saga αλλά παρακάτω όχι γιατί είχε άλλους χαρακτήρες και όπως είπες δεν ήταν τόσο καλό το σχέδιο. Στο macross η υπόθεση συνεχίζεται με τους ίδιους χαρακτήρες;

Posted Image

Posted Image


#8 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 16 February 2009 - 01:31

Πολύ καλό το θέμα.Κάποτε πρέπει να κάτσω να δω τα άπαντα από Macross/Gundam.Απλά με τρομάζει το μέγεθος των franchise.

#9 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 16 February 2009 - 02:48

Είχα δει από το robotech το macross saga αλλά παρακάτω όχι γιατί είχε άλλους χαρακτήρες και όπως είπες δεν ήταν τόσο καλό το σχέδιο. Στο macross η υπόθεση συνεχίζεται με τους ίδιους χαρακτήρες;


διευκρίνησε το πλζ, από ποιά σε ποιά σειρα?

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#10 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 16 February 2009 - 02:59

Εννοώ, στο anime που έχουν βγει τόσα sequel, υπάρχει συνέχεια με τους ίδιους χαρακτήρες ή αλλάζει εντελώς το cast όπως έγινε μετά το πρώτο robotech;

Posted Image

Posted Image


#11 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 16 February 2009 - 03:19

αλλάζει εντελώς το καστ, αν και, κατά κύριο λόγο, έχουμε να κάνουμε με τις κόρες ενός ζευγαριού που εμφανίζεται στο SDF Macross.
επίσης στο Shadow Chronicles, ακούμε και βλέπουμε τον Rick Hunter σε video.
ακόμα, στο macross zero, εμφανίζεται ο Roy Focker, αν και όχι ως πρωταγωνιστής.

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#12 EvangelosE

EvangelosE

    TKD A.Instructor

  • Members
  • 6 posts

Posted 16 February 2009 - 06:53

super dimension fortress macros έχω δεί.σε ποιά σειρά αντί για τα αεροπλάνα έχει μηχανές


Αν δεν με απατα η μνημη μου,ειναι στο αμερικανικο robotech στην τελευταια σεζον,οπου τα μηχανακια γινονται attach στον οδηγο :dazed::bike:
Επειση ειμαι οπαδος οτιδηποτε ρομποτοειδες,τεχνολογικου και μελλοντικου (η lily ξινιζει καθε φορα που της το θυμιζω :emptyonexg1:) γενικα το macross μ αρεσει και το Frontier με πορωσε!!Εχει πολυ καλη μουσικη και το concept ειναι πετυχημενο...τωρα για οποιαδηποτε αντιρρηση...εε,τι να κανουμε,γνωμες και αποψεις ειναι αυτες...
"War isn't a game. Sure, one side wins, the other side loses, and it's a lot of fun, but . . . well . . . hey, maybe it is a game." Dark Lord Baraga, Blade of Gloom

#13 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 posts

Posted 27 March 2009 - 13:59

Μου κάνει εντύπωση που δεν συμμετέχουν στην συζήτηση περισσότεροι για την σειρά αυτή.

Οι σειρές του Macross αυτό το καιρό επανακυκλοφορούν "remastered" στο διαδίκτυο, με εκπληκτική εικόνα και ήχο, και αντικειμενικά για την εποχή τους είναι πολύ καλές παραγωγές.

Το πρώτο Macross είναι ένα πολύ καλό και χαρακτηριστικό anime της δεκ του 80, απόλυτα εναρμονισμένο με την όλη αισθητική της εποχής. Σεναριακά στηρίζεται σε μία πολύ πρωτότυπη ιδέα και μπορώ να πω ότι η διαχρονικότητά του έχει αποδειχτεί περίτρανα, αρκεί βέβαια να κάτσει κάποιος να το δει.
Οι περισσότεροι φοβούνται το animation και δεν βλέπουν αυτήν την σειρά. Για αυτούς προτείνω να δουν την πολύ ευχάριστη ταινία "Macross, Do you remember love", που διαθέτει κορυφαίο animation για την εποχή της. Πρόσφατα την κυκλοφόρησαν οι live-evil με εκπληκτική ποιότητα εικόνας και μετάφρασης. Έχω σκοπό να την μεταφράσω και εγώ στα ελληνικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες και φυσικά θα την ανεβάσω στο veoh. (edit: έτοιμη η ταινία, είναι στο http://www.veoh.com/browse/videos/category/anime/watch/v18189366mPn6HTxY )
Αν και στην ταινία πολλά πράγματα απουσιάζουν και υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές με την σειρά, εντούτοις αποτελεί μια πολύ καλή "δοκιμή" για όσους θέλουν να πάρουν ένα δείγμα του τι είναι αυτή η σειρά.

Το Macross II προσωπικά το θεωρώ αδιάφορο. Απλά για να το δεις. Βέβαια από το Μ7, είναι καλύτερο, αλλά κάτι στους χαρακτήρες του Μ-ΙΙ, δε μου κολλάνε καθόλου. Δε μπορώ να τους συμπαθήσω, πολύ αμερικανοποιημένοι για τα γούστα μου. Ίσως σε άλλους να αρέσει περισσότερο.

Το Macross7 είναι περίεργη περίπτωση: Ακολουθεί την αισθητική των videoclips του αμερικάνικου MTV της δεκ. του 80 (πολλά από αυτά τα βίντεο παίζονται σήμερα στα VH1/VH1 Classic για όσους έχουν δορυφορική τηλεόραση), με μουσική που στηρίζεται στο φαινόμενο του revival της δεκ. του 60 κατά την δεκ. του 80. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε μια σειρά που απευθύνεται στην νεολαία της δεκ. του 90, με την αμερικανοποιημένη αισθητική της δεκ. του 80 και με μουσική επένδυση που στηρίζεται σε ακούσματα της δεκ. του 60, που μάλλον θα άρεσε στους γονείς της νεολαίας που υποτίθεται ότι απευθύνεται η σειρά και όχι στην ίδια! Βάλε και για πρωταγωνιστή έναν κρυφοχίπι ψευτο-Λένον με "επαναστατική" στάση ζωής, μια συνεχή επανάληψη των ίδιων τραγουδιών σε κάθε επεισόδιο (επιθετικό μάρκετινγ για να πουλήσουν τα τραγούδια μάλλον στην τότε "νεολαία", δηλαδή στους γονείς που θέλουν να αγοράσουν "σωστή" μουσική για τα παιδιά τους) και καταλαβαίνεις το πρόβλημά της. Αν έχεις υπομονή να την δεις (και προσπερνάς τις βαρετές σκηνές με τις μάχες του πρωταγωνιστή που λέει τα ίδια και τα ίδια τραγούδια συνέχεια), βλέπεις ότι έχει και τα θετικά της. Αλλά ειναι θαμένα από το σύνολο της.
Για σήμερα, η μουσική και η όλη αισθητική του Μ7, κάνουν την σειρά να δείχνει πολύ παλαιότερη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Βλέπεται πολύ - πολύ δύσκολα, ακόμα και από αυτούς που τότε την έβλεπαν.

Το Macross Plus από την άλλη, είναι σε όλα τα δεδομένα του ανώτερο: Καλή και σύγχρονη μουσική πλήρως εναρμονισμένη με την δεκ. του 90, αρκετά καλό animation, σύγχρονο σενάριο, και υψηλή αισθητική. Στέκει άριστα ακόμα και σήμερα και το προτείνω σε όλους. Απορώ πως μετά έκαναν αυτό το πισωγύρισμα με το Μ7. Αν και υπάρχει και σε μορφή ταινίας, εγώ προτείνω να δείτε την σειρά. Δε θα χάσετε: Η μουσική της, η σκηνοθεσία της, η λογική της θα σας ανταμίψει. Και έχει και το καλό, να είναι ανεξάρτητη τελείως από το πνεύμα της πρώτης σειράς, δεν απαναλαμβάνεται σεναριακά σχεδόν σε τίποτα! Για εμένα είναι το δεύτερο καλύτερο Macross, μετά την πρώτη σειρά.

Τα Macross Zero και Macross Frontier τα έχω το πρώτο βιαστηκά και το δεύτερο τμηματικά. Είναι όντως αρκετά καλές και κυρίως η δεύτερη έχει απίστευτο animation, που αποτελεί διαφήμιση για το είδος. Βλέπεται πολύ ευχάριστα και σίγουρα είναι οι σειρές που ίσως να "μπάσουν" τις νέες γενιές στην όλη σειρά. Σεναριακα όπως έχει ήδη υποθεί, δεν είναι αριστουργήματα, αλλά σίγουρα δεν ενοχλούν.

Πάντως εγώ προτείνω τα Macross σε όλους! Συνδιάζει δράμα, κωμωδία, κομεντί και δράση, όσο κανένα άλλο animε!

Edited by Labrokratis, 11 April 2009 - 12:07.
adding link


#14 steve1978

steve1978

    ROBOTECH MASTER

  • Members
  • 6 posts

Posted 12 April 2009 - 16:29

Πάντως εγώ έχω όλη την τριλογία αλλά είναι η αμερικάνικη.Την σειρά macross θα την βρω στο isohunt?

#15 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 12 April 2009 - 16:47

Ναι, φυσικά...^^

http://isohunt.com/torrent_details/54059429/macross?tab=summary
http://isohunt.com/torrent_details/45467071/macross+do+you+remember+love?tab=summary ή Macross SDF1 - H TAINIA (1984)
http://isohunt.com/torrent_details/51905261/macross+flashback?tab=summary
http://isohunt.com/torrent_details/67810285/macross+II+lovers+again?tab=summary
http://isohunt.com/torrent_details/26427941/macross+plus?tab=summary
http://isohunt.com/torrent_details/33114031/macross+7?tab=summary
http://isohunt.com/torrent_details/50435647/macross+zero?tab=summary
http://isohunt.com/torrent_details/74738005/macross+frontier?tab=summary

Edited by Dante80, 12 April 2009 - 16:55.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.