Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Dragonhalf


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 01 January 2009 - 15:23

Ένα όχι ιδιαίτερα διαδεδομένο manga είναι το dragohalf. Έτσι σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θρεντ για να σας το παρουσιάσω, μιας και πιστεύω ότι αξίζει την προσοχή σας.
Πρόκειται για δουλειά του Ryusuke Mita που δημοσιεύθηκε στο Monthly Dragon Magazine από το 1988 μέχρι το 1994. Αργότερα κυκλοφόρησε συγκεντρωμένο σε τομάκια. Υπάρχουν δύο εκδόσεις. Η πρώτη αποτελείται από 7 volumes, ενώ στην δεύτερη τα volumes έχουν γίνει τρία, και έχουν εμπλουτιστεί με artwork και συνεντεύξεις από τον mangaka.

Το 1993 κυκλοφόρησαν και τα δύο OVA της σειράς, βασισμένα στους δύο πρώτους τόμους. Επρόκειτο να κυκλοφορήσουν δύο ακόμα OVA, αλλά επειδή δεν υπήρχε ενδιαφέρον, το project εγκαταλείφθηκε.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την Μινκ, μια νεαρή Dragonhalf. Όπως δηλώνει και το όνομα, πρόκειται για μισή δράκο, μισή άνθρωπο παιδί της φοβερής αυτοκρατορικής κόκκινης δράκαινας, και του ιππότη Σίβα που έφυγε για να την σκοτώσει. Όμως την ερωτεύθηκε και έφυγε μαζί της. Από την ένωση των δύο, γεννήθηκε η Μινκ.
Posted Image
Η Μινκ είναι ένα έφηβο κορίτσι, ερωτευμένο με το είδωλο της εποχής της, τον τραγουδιστή Ντικ Σόσσερ. Όμως αυτή η αγάπη δεν μπορεί να εκδηλωθεί, επειδή ο Σόσσερ σιχαίνεται τους δράκους. Έτσι η Μινκ αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι με σκοπό να βρει το φίλτρο που θα την μεταμορφώσει σε άνθρωπο. Στο δρόμο της θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα μοχθηρά σχέδια του κακού βασιλιά Σίβα, και της μάγισσας κόρης του Βίνα. Κάπου πιο μετά εμπλέκονται και άλλες σκοτεινές δυνάμεις, καθώς η Μινκ έρχεται αντιμέτωπη με τον άρχοντα του κάτω κόσμου, και τους γιους του.

Το μάνγκα έχει απ` όλα.
Πολύ ωραίο σχέδιο, με μεγάλη λεπτομέρεια σε πρόσωπα, ρούχα αντικείμενα, αλλά και chibi σκηνικά όπου χρειάζεται. Καλά δεμένο σενάριο, με ένα κάστ απίστευτων χαρακτήρων, που αναπτύσσονται και μαθαίνουμε για το παρελθόν και τις φιλοδοξίες τους. Μπόλικο ecchi, αλλά και αρκετό splater, και κυριώς απίστευτο χιούμορ. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια, θα πρέπει να το διαβάσετε, και πιστέψτε με, θα σας κερδίσει από τις πρώτες σελίδες. Αλλά όσο προχωράτε, θα το λατρέψετε. Η ιδιοφυΐα και το χιούμορ του Mita σε όλο του μεγαλείο.
Posted Image

Στα αγγλικά δεν έχει μεταφραστεί, έτσι αναγκαστικά θα πρέπει να το διαβάσετε από scanlations. Υπάρχει εδώ Dragon Half Manga - Read Dragon Half manga scans online., είναι πολύ καλή μετάφραση, και σε μεγάλη ανάλυση οι σελίδες. Τους ιαπωνικούς τόμους δεν έχω καταφέρει να τους βρω για αγορά δυστυχώς.

Posted Image

Coming soon
Dragonhalf`s cast (pictures, bios etc)
Mink (dragonhalf)
Rouce (Human/knight)
Mana (red dragon)

Rufa (elf/healer?)
Link (elf/magician)
Zelda (elf)

Pia (dwarf)
Mario (dwarf)
Peach (dwarf)
Moppy (creature)

Dick Sauser (human/knight)
Damaramu (human/knight)
Roshi (bird)

King Seeva (human)
Venus (slime)
Vina (half slime/dark magician)
Rosario (human/priest)

Azetodeth (demon lord)
Dug Finn (younger son)
Migu (middle son)
Rogue (older son)



#2 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 01 January 2009 - 22:31

Το έχω διαβάσει όλο και μπορώ να πω ότι είχε αρκετό χαζοχαρούμενο χιούμορ και fan service για να σε κρατήσει να συνεχίζεις να διαβάζεις. Δεν έχει σοβαρή ιστορία και όλοι οι χαρακτήρες είναι ζοντόβολα, οπότε όσοι θέλουνε ρεαλισμό ή πιστικότητα δε θα τους αρέσει. Για παρωδία rpg πάντως ήταν πολύ καλή. Ο σχεδιαστής το ρίχνει πολύ σε chibi αλλά στις έγχρωμες εικόνες φαίνεται ότι αν θέλει μπορεί να δώσει καλό πράμα.
Μου θύμισε αρκετά το Mahoujin Guruguru. Ή το Dragonball στα αρχικά του χαζοχαρούμενα επεισόδια.