Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Λυκόφως a.k.a. Twilight

• Please log in to reply
226 replies to this topic

#61 Nehelenia

Nehelenia

Queen Nehelenia

• Members
  • 674 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2009 - 14:42

Αγόρασα απο amazon το box και με τα 4 βιβλία και τα διάβασα μέσα σε μια βδομάδα. Δεν έχω λέξεις να το περιγράψω μόνο συναισθήματα : Μαγευτικό, εθιστικό, μεθυστικό.
Με ταξίδεψε, με μάγεψε, με έκανε να ερωτευτώ, να πονέσω, να ζήσω την απόλυτη ευτυχία. Αγάπησα τόσο τους χαρακτήρες του, που και τι δεν θα ‘δεινα να ήμουν μέλος της οικογένειας Cullen.
^^; Νομίζω πως πήρατε μια ιδέα

Όσο για την ταινία εμένα προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ πάρα το γεγονός ότι ξέφευγε από το βιβλίο και εγώ είμαι πολύ αυστηρή σε κάτι τέτοια (ίσος πάλι μετά το σοκ που έπαθα από το Eragon οτιδήποτε άλλο να μου φαίνεται διαμάντι). Το cast ήταν πολύ πετυχημένο και ο makeup artist φοβερός. Κατάφερε και έκανε τον Robert Pattinson να μοιάζει για Edward! Αυτό είναι κάτι! Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ αυτό το πράγμα Edward.
Να πω όμως την αλήθεια μου μέχρι την μέση η ταινία ήταν πολύ βαρετή σε σημείο που ήθελα να φύγω. Σε αυτό φταίει ο σκηνοθέτης έκανε όλους τους βασικούς χαρακτήρες να μοιάζουν κοιμισμένοι και δυσκοίλιοι. Άντε τους Cullen μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να του βάρεσε και τους έκανε έτσι την Bella όμως γιατί; Ευτυχώς από την μέση και μετά η ταινία βελτιώνετε αισθητά.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nehelenia: 24 Ιανουάριος 2009 - 17:20

Δημοσιευμένη  εικόνα

#62 Harukasailor

Harukasailor

Starting...

• Members
  • 13 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2009 - 19:13

Πέφτω από τα σύννεφα με αυτά που ακούω. ο Glastenen ανήκει στο review staff? ΠΛάκα μου κάνεις. Ο.Ο. Αυτό δεν είναι review, είναι απλά 1 μετάφραση απ'αυτό που ήδη είχε πει κάποιος στα Αγγλικά επειδή δε του άρεσε το twilight. Ως φιλόλογος λέω τα εξής :

1) Eίναι βιβλίο φαντασίας. Ασχολείται με το χιλιοθιγμένο θέμα των βρυκολάκων. Η διαφορά του όμως με τα υπόλοιπα βιβλία με βρυκόλακες είναι ότι το επίκεντρο του δεν είναι η φύση αυτών των πλασμάτων, αλλά 1 ιστορία αγάπης ανάμεσα σε 1 άνθρωπο (Mπέλα) και 1 πλάσμα διαφορετικό (Έντουαρντ). Ξεφεύγει από την εικόνα που έχουμε σχηματίσει για τους βρυκόλακες. Σα νυχτερίδες, φοβούνται το φως, βγαίνουν μόνο τη νύχτα, πίνουν το αίμα των ανθρώπων και ζουν σε φέρετρα.

2) Στο twilight η οικογένεια του Έντουαρντ, είναι αυτό που λέμε εμείς "χορτοφάγοι", τρώνε διλαδή μόνο αίμα ζώων και όχι ανθρώπων. Αυτό είναι το 1 σημείο που κάνει αυτό το βιβλίο ελκυστικό.

3) Επίσης οι συγκεκριμένη οικογένεια ζει ως οικογένεια και όχι σαν μοναχικά πλάσματα που διψούν για αίμα.

Αυτά τα 3 στοιχεία είναι που διαφοροποιούν τα βιβλία αυτά σε σχέση με τη κλασική ιστορία, που ο Δράκουλας ήταν αιμοδηψής δολοφόνος και όλα τα έκανε για την μεγάλη του αγάπη Μίνα.

Απ' την άλλη μεριά υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι το twilight είναι βλακία. Αυτό γιατί:
1) Eίναι βιβλίο μεταφρασμένο στα Ελληνικά από την Αγγλική, που σημαίνει ότι το βιβλίο χάνει τη μισή του αξία από τη στιγμή που η κάθε εταιρία το μεταφράζει όπως θέλει. Για να μη μιλήσω για την εκδοτική που ανέλαβε το twilight, 1 άγνωστη εταιρία, με μπακαλίστικη μετάφραση.

2) Υπάρχουν αυτοί που έχουν δει μόνο την ταινία και κρίνουν τα βιβλία με βάση μόνο τους ηθοποιούς, πράγμα τελείως ανώριμο. Τα βιβλία έχουν ως στόχο τον αναγνώστη ενώ οι ταινίες, την έκπληξη και το σασπένς.

3) Επιπλέον η συγγραφέας επέλλεξε να γράψει σε απλή καθημερινή γλώσσα για να είναι πιο προσιτή στο κοινό, και οι χαρακτήρες τους οποίους περιγράφει ειναι πάνω κάτω 18 χρονών.
¨Αρα η γλώσσα της πρέπει να είναι ανάλογη για αναγνώστες γύρω στα 18, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα για την ηλικία του αναγνώστη.

*Προσωπικά θεωρώ το Λυκόφως αρκετά πρωτότυπο, ως προς τα μηνύματα που θέλει να περάσει, πρόχειρα φτιαγμένο, όσο πρόχειρα είναι και τα ποιήματα του Καβάφη και οι (παρα)τραγωδίες του Αριστοφάνη. Όμως ο κόσμος προτιμάει αυτά από τα πομπώδη μεγάλα έργα τα οποία μπορεί να είναι μεγάλης λογοτεχνικής αξίας αλλά κουραστικά. π.χ Όμηρος.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Harukasailor: 28 Ιανουάριος 2009 - 21:12

#63 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1.763 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2009 - 19:21

εχει διαβασει κανεις Phillip Pullman...?

και αυτος μια ιστορια αγαπης ειχε να ''τρεμοπαιζει'' στην τριλογια του αλλα το ολο θεμα μονο συνηθισμενο δεν ηταν, συν οτι ηταν γραμμενο πολυ απλα... και το τελος με εκανε κομματια...

το twilight που το εψαξα λιγο ακομα θυμιζει κλασσικη αμερικανικη ιστορια κολεγιοπαιδων( :puke: ) με βρυκολακες... και το αγορι με το κοριτσι φυσικα...

δεν θελω να το παιξω ξερολας αλλα το twilight μονο διαμαντι δεν ειναι... το γραφω και γω αυτο αμα λαχει... ενα ευκολο αναγνωσμα... τιποτα παραπανω που να σηκωνει αναλυσεις...

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#64 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2009 - 19:52

Πέφτω από τα σύννεφα με αυτά που ακούω. ο Glastenen ανήκει στο review staff? ΠΛάκα μου κάνεις. Ο.Ο. Αυτό δεν είναι review, είναι απλά 1 μετάφραση απ'αυτό που ήδη είχε πει κάποιος στα Αγγλικά επειδή δε του άρεσε το twilight.

επειδή κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά,
τα μέλη της review team γράφουν reviews για anime στην αντίστοιχη ενότητα του φόρουμ. προφανώς και δεν έγραψα review εδώ, είπα τη γνώμη μου για το TL και έκανα copy-paste απ' το αγγλικό πρωτότυπο δίνοντας credit στη συγγραφέα κάτι που διάβασα και με εξέφρασε απόλυτα. so, climb back to your clouds.

δε θα μπω στην διαδικασία να σε πείσω ότι το TL είναι χαζό κλπ. τη γνώμη μου την έχω γράψει ήδη. θα σταθώ όμως στο

3) Επιπλέον η συγγραφέας επέλλεξε να γράψει σε απλή καθημερινή γλώσσα για να είναι πιο προσιτή στο κοινό, και οι χαρακτήρες τους οποίους περιγράφει ειναι πάνω κάτω 18 χρονών.
¨Αρα η γλώσσα της πρέπει να είναι ανάλογη για αναγνώστες γύρω στα 18, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα για την ηλικία του αναγνώστη.

και η JK Rowling γράφει για εφήβους άλλα όποιος έχει διαβάσει τα έργα της στο πρωτότυπο μπορεί να διακρίνει ότι η γυναίκα έχει 2 πράγματα που η κυρία Meyer μόνο έχει ονειρευτεί, όπως και τη νουβέλα της: φαντασία και λογοτεχνικό ταλέντο. δε χρειάζεται να είσαι η Virginia Woolf, αλλά τουλάχιστο να ξεχωρίζουμε και το πεπόνι απ'το καρπούζι.

*Προσωπικά θεωρώ το Λυκόφως αρκετά πρωτότυπο, ως προς τα μηνύματα που θέλει να περάσει, πρόχειρα φτιαγμένο, όσο πρόχειρα είναι και τα ποιήματα του Καβάφη και οι τραγωδίες του Αριστοφάνη. Όμως ο κόσμος προτιμάει αυτά από τα πομπώδη μεγάλα έργα τα οποία μπορεί να είναι μεγάλης λογοτεχνικής αξίας αλλά κουραστικά. π.χ Όμηρος.

το τι προτιμά (ή δεν προτιμά) ο κόσμος δε με απασχολεί. για την ακρίβεια μου είναι παγερά αδιάφορο. δεν είναι αυτό κριτήριο του αν κάτι είναι καλογραμμένο ή όχι.
τέλος, θέλω να πιστεύω πως οι τραγωδίες με τις οποίες χρέωσες τον Αριστοφάνη ήταν λάθος εκ παραδρομής, δεδομένου του ότι είσαι φιλόλογος.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#65 gexion

gexion

πάμε για σουβλάκια?

• Members
  • 207 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιανουάριος 2009 - 20:31

watched it twice:nerd:

oh yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh...i dared!<3
Δημοσιευμένη  εικόνα

Everyone has an A C E hidden,it's Hope

#66 Lilia20

Lilia20

Want a cookie? ^^

• Members
  • 48 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Ιανουάριος 2009 - 20:01

Guys, x333 οταν τελειωσα το βιβλιο ηθελα να δω σαν τρελη την ταινια~~!!!! :kawaii: και τη λατρεψα~~~~!! Εχω διαβασει και το 2ο βιβλιο της σειρας και παω για το 3ο!!:riiight: Ειλικρινα, ειναι απ τα καλυτερα βιβλια που χουν γραφτει, μακαρι να γραφα κι εγω ετσι..! Για 2 μηνες δεν μιλαγα για τπτ αλλο, πορωθηκα εντελως λολ..Ειναι γλυκο, σκοτεινο~~ σε κρατα σε αγωνια, αααχ, οτι και να πω ειναι λιγο...!! (Οκ, σταματω γιατι μπορει να παρει ολο το βραδυ..>.>) Και να φανταστει κανεις οτι το βριζα εξαιτιας τοσης διαφημισης που χει φαει...δεν μετανιωνω στιγμη ομως που το αγορασα!! x33 Οντως τα συναισθηματα που σου προκαλει σε κανουν να νιωθεις οτι to ζεις, αυτο ειναι!!! Yosh!!!! ;3
:himitsu:Αααα, και btw...εχω την ιδια μερα γενεθλιων με τη Bella~~!!! x33 δεν ειναι τελειο??? Muhaha:kakaka: (lol , δν ξερω γιατι αλλα με συγκινισε x3)
I love Edward Cullen~~~~!!!!!!!!:nbleed: xDD haha
Και το soundtrack της ταινιας, "Decode" απο Paramore τα σπαει!!! ^o^
Eχετε ακουσει το "The river flows in you"??? Ειναι μια μελωδια που φτιαξε ο Yiruma για την ταινια x3 and i also love "Moonlight", για οσους ακουνε πιανο, αυτα ειναι must !! ;3
:joyful:Yoshaaaa!! ;333

#67 Nehelenia

Nehelenia

Queen Nehelenia

• Members
  • 674 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Ιανουάριος 2009 - 21:04

Απλός το βιβλίο είναι ρομάντζο και μάλιστα ένα υπέροχο ρομάντζο, όχι μια super duper μεταφυσική περιπέτεια με βρικόλακες. Κάποιοι δεν εννοούν να το καταλάβουν αυτό και το κρίνουν με λάθος κριτήρια. Το βασικό θέμα του saga είναι η ανέλπιστη αγάπη ανάμεσα σε 2 πλάσματα διαφορετικού είδους και πως η δύναμη της αγάπης τους κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και σε μια κατάληξη μάλιστα που δεν μπορούσαν ούτε καν να ονειρευτούν, το γεγονός ότι οι Cullen είναι βρικόλακες είναι απλός το μπαχαρικό για να κάνει την ιστορία ποιο πικάντικη και όχι το βασικό συστατικό. Σταματήστε πια να βομβαρδίζετε τα γούστα μας κανένας δεν σας κατήγορε για τα δικά σας.
Είδα κάπου πιο πάνω την τελείως άστοχη σύγκριση της Στέφανη με την J.K. δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να συγκρίνει τον τρόπο συγγραφής του Harry Potter και του Twilight για έναν και μοναδικό λόγω. Τα HP είναι γραμμένα με εξωτερική εστίαση έχουμε έναν παντογνώστη αφηγητή οποίος εξιστορεί τα γεγονότα απ’ έξω από την ιστορία επόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει ότι γλώσσα θέλει για να μας αφηγηθεί την ιστορία. Στο Twi από την άλλη έχουμε εσωτερική εστίαση ο αφηγητής είναι η ίδια η Bella βλέπουμε την ιστορία μέσα από της σκέψης της είναι φυσικό λοιπόν ότι η γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί και η οπτική γωνία απ’ την οποία θα δούμε την ιστορία να είναι αυτή που ανάλογη στο μυαλό ενός 17χρονου κοριτσιού (και μάλιστα αμερικανάκι) όσο ώριμη και αν είναι για την ηλικία της.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#68 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Ιανουάριος 2009 - 23:54

δηλαδή είναι ένα ρομάντζο τύπου άρλεκιν
με τη διαφορά ότι οι πρωταγωνιστές είναι βρυκόλακες...
δεν βιάστηκε αρκετά οι μυθοπλασία των βρυκολάκων;
ας την βγάλουμε σε άρλεκιν τώρα
σύντομα και σε φωτορομάντζο

#69 Kris

Kris

Anime Amateur

• Members
  • 88 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιανουάριος 2009 - 00:55

εγώ τα βιβλία δεν τα διάβασα ούτε τη ταινία είδα ούτε αφίσα κέρδισα (όπως ανέφερε ένας γουρλής του 2009)!
είδα όμως το τρέιλερ και δεν με έψησε καθόλου!Μα καθόλου!
Μου θύμισε κάπως το Underworld2 που είχα ρίξει πολύ γέλιο (πιο πολύ από τότε που είδα την παρωδία του κόμη Δράκουλα!). Παρά το γέλιο ήταν μεγάλη απογοήτευση που δεν θέλω να την ξαναπεράσω με το Twilight!Για Underworld 3 ούτε λόγος!!
καλύτερα να ξαναδώ την "συνέντευξη με ένα Βρικόλακα" με τον Μπαντέρας να έχει δυο μέτρα μανικιούρ και τον Μπραντ να δακρύζει που είδε το μπλε ξανά!!:canthelp:

[QUOTE]και η JK Rowling γράφει για εφήβους άλλα όποιος έχει διαβάσει τα έργα της στο πρωτότυπο μπορεί να διακρίνει ότι η γυναίκα έχει 2 πράγματα που η κυρία Meyer μόνο έχει ονειρευτεί, όπως και τη νουβέλα της: φαντασία και λογοτεχνικό ταλέντο. /QUOTE]

δεν ξέρω για την Meyer (αφού όπως είπα δεν διάβασα τα βιβλία της) απλά ήθελα να συμφωνήσω για το ταλέντο και την φαντασία της Rowling :respect:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#70 Nehelenia

Nehelenia

Queen Nehelenia

• Members
  • 674 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιανουάριος 2009 - 01:08

άρλεκιν..... whatever δεν θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο. Εμένα μου άρεσε και αυτό μου αρκεί. Ποτέ δεν με πολύ ένοιαξε τι γνώμη έχουν οι άλλοι για τα γούστα μου και δεν θα κάτσω να σκάσω τώρα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#71 HeLLBoiS

HeLLBoiS

Sasuke Hater

• Members
  • 323 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιανουάριος 2009 - 02:03

Εγω παιδια ειμαι μεγαλος φαν των ταινιων με βρυκολακες,αγγελους,θεους,δαιμονες και εχω δει αρκετες εως πολλες ταινιες,παλιες και προσφατες..Η πιο προσφατη μου ειναι το Λυκοφως..Κατα την γνωμη μου η ταινια ειναι μια σκετη αποτυχια και ελπιζω να μην ξαναβγει παρομοια της.Οι θρυλοι των βαμπιρ εχουν εμπνευσει πολλους σκηνοθετες να κανουν πολλες καταπληκτικες ταινιες που βασιζονται στους θρυλους αυτους..Αυτη η ταινια μου θυμιζε την λαμψη αλλα με βρυκολακες:frozen::frozen:..Το μονο που εχει καταφερει να κανει ειναι να κατεβασει τον πηχη των ταινιων τετοιου ειδους,που οι προκατοχοι του (Underworld,Karpathian vampire,Van Hellsing:wooi2::wooi2::wooi2:)ειχαν ανεβασει ψηλα.

#72 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιανουάριος 2009 - 02:16

Sorry guys αλλά οι μόνες vampiroταινίες που αξίζουν είναι τα Blade.Έτσι είναι τα vampires και όχι γλυκανάλατοι τύποι.

#73 FinalFantasyVII-XIII

FinalFantasyVII-XIII

Anime Amateur

• Members
  • 72 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιανουάριος 2009 - 13:17

Sorry guys αλλά οι μόνες vampiroταινίες που αξίζουν είναι τα Blade.Έτσι είναι τα vampires και όχι γλυκανάλατοι τύποι.

Blade!!??! Αυτό είναι από τα χειρότερα! Ένας μαυρός που ρίχνει καρατιές και κρατά κατάνακαι οι μόνες λέξεις που βγαίνουν από το στόμα του αρχίζουν από f... sh.. και τα λοιπά.
Sorry guys, αλλά ο Blade δεν νομίζω ότι αξίζει να λέγεται βρυκόλακας και μην μιλήσω για το Blade Trinity με την θαυμάσια(;;!) αυτή πανοπλία του Δράκουλα ή πως τον λένε τέλοσπάντων.
Δεν έχω τίποτα βέβαια με τους μαύρους αλλά γενικά οι ταινίες Blade ειναι σκουπίδια,
οι ταινίες τουλάχιστον(και αν πραγματικά αναφέρεσαι σε αυτές που νομίζω κι εγώ) όσο για τον κόσμο του Blade: είναι κάπως παρατραβηγμένο αλλά αυτό δεν μπορώ να το κρίνω.

Και μία ακόμη συμβουλή για όλους:
Αν θέλετε να εκφράσετε τις απόψεις σας καλύτερο θα ήταν να κρατάτε μια σεμνότητα έτσι ώστε όσοι σας ακούν να σέβονταο εσάς και τις απόψεις σας. Αυτό το Sorry guys :uhh:.....
πυροδοτεί πολλές μετέπειτα σπονδες (εγώ πάντως δεν θα είχα τέτοιο ύφος σε αυτήν την απάντηση αν δεν ήταν με τέτοιο ύφος το μυνημά σου aboumonkey. )
Δημοσιευμένη  εικόνα
http://www.youtube.com/watch?v=aJCL3WImCxM
Αυτος ο άνθρωπος είχε όλο το σύμπαν εναντίον του!!

#74 Lilia20

Lilia20

Want a cookie? ^^

• Members
  • 48 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιανουάριος 2009 - 13:17

Guys, το μονο που ξερετε να κανετε ειναι να συγκρυνετε, και μαλιστα πραγματα που δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους...-.- Το Λυκοφως ειναι μια ιστορια αγαπης που τυχαινει να συμπεριλαμβανει και βρυκολακες, ξεκολληστε πια οτι οποια ταινια εχει βρικολακες πρεπει να ναι τρομου ή θριλερ κλπ...Ειναι μια πρωτοτυπη ιστορια και αξιζει περισσοτερα απο το να καθεστε να μιλατε αδικα για κεινη..βεβαια θεμα γουστου ειναι αυτο, αλλα δν εχετε κανενα δικαιωμα να τη κατηγορειτε αν δν εχετε ιδεα απο βιβλια και το πως γραφετε ενα.
:joyful:Yoshaaaa!! ;333

#75 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιανουάριος 2009 - 13:26

καλά το θέμα είναι ότι δεν είναι ούτε καν καλή ιστορία αγάπης και imo καθόλου πρωτότυπη (αλλά ο edward είναι ΤΟ μανάρι..ε όχι και να τα ισοπεδόνουμε όλα!! :hahaha: )

Δημοσιευμένη  εικόνα