Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Da Vinci Code


  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#16 shinobi-13

shinobi-13

    Anime Freak

  • Members
  • 446 posts

Posted 22 June 2006 - 23:41

Οπως συνηθως μια ταινεια ειναι πολυ δυσκολο να εχει μεγαλυτερη αποδοχη απο οτι το original work οτιδηποτε κι ας ειναι αυτο, βιβλιο ταινεια η αλλο(προσφατα παραδειγματα το omen και ο κωδικας da vinci). Αλλα αν καποιος κατσει και σκεφτει αυτη την ταινεια χωρις να την συγκρεινει(οπως θα επρεπε ολοι σας να σκεφτεστε) μπορει να δει οτι (περαν του σεναριου το οποιο ειναι εκπληκτικο αλλα ειναι ηδη ετοιμο οποτε δεν το λαμβανω υποψη) υπαρχει απιστευτη σκηνοθεσια και ηθοποιηα σε αυτο το εργο, βγαζει ενα απιστευτο συναισθημα που δεν το βρισκεις ευκολα σε ταινειες. Και γι αυτο μην επιρεαζεστε απο την κοινη γνωμη, τη γνωμη της μαζας( διοτι απο οτι εχω καταλαβει περισσοτερος κοσμος κατακρεινει παρα τον "υμνει"). Ο κωδικας μετα το VforVendetta(γαματη ταινεια κατα τη γνωμη μου) και το Pride and Prejudice(ξερω ξερω δεν ειναι η ταινεια που θα περιμενατε να αναφερω)ειναι απο τις καλυτερες ταινειες που εχει να δειξει το σινεμα τα τελευταια 2 χρονια(αν παρελειψα καποια ας μου το πειτε)(το sincity και το oldboy γυριστηκαν πιο παλια) παρ'ολα αυτα οι 2 προαναφερθησες ταινειες,σε αντιθεση με τον κωδικα, ανταπωκριθηκαν πληρως στο original piece, το πρωτο στο κομικ του (απιστευτου)Alan Moore και το δευτερο στο ομονυμο βιβλιο(δυστυχως δεν το εχω διαβασει αλλα ξερω συγγενεις που το εχουν διαβασει και ειδαν την ταινεια και τους αρεσε πολυ)...
不 林 カ 山
Posted Image

#17 Tong_Po

Tong_Po

    Mai Lee Good F**k

  • Members
  • 184 posts

Posted 23 June 2006 - 04:19

Θα συμφωνήσω με τον Hajate η ταινία ήταν πατάτα. Οι λόγοι είναι οι εξής:

1ο Το θέμα είναι από αφελές μέχρι αστείο ειδικά στην Ελλάδα. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθω για παπαδοπαίδι του Χριστόδουλου. Όση προπαγάνδα, όση παραπληροφόρηση και να γίνει και όσες ταινίες και να γυριστούν η Ιστορία είναι μία ασχέτως προσπάθειας αλλαγής της. Και αυτή έγραψε οτι οι Ναΐτες ιππότες ήταν αποβράσματα του πολιτισμένου κόσμου που πήγαν στις Σταυροφορίες για πλιάτσικο και για να φτιάξουν τις προίκες τους. Τώρα το εάν προστατέψαν την Μαγδαληνή ας γελάσω δις :laughing: :laughing:

Επίσης το οτι ξαφνικά οι Μασόνοι προστατεύουν τον κόσμο και κυρίως την θρησκεία του Χριστιανισμού προκαλεί τρία γέλια :laughing: :laughing: :laughing:

Όλες αυτές οι ταινίες προβάλλονται με γνώμονα την κατάσταση που επικρατεί στην Αμερική όπου γενικά έχουν μπλέξει τα μπούτια τους (Ένα παράδειγμα θα σας πείσει:Στην Αμερική πολύ πρόσφατα αναγνωρίστηκε και επίσημα ότι υπάρχει και μια δεύτερη επιστημονική θεωρία για την προέλευση του ανθρώπου, εκτός από του Δαρβίνου, που λέει ότι ο άνθρωπος φτιάχτηκε από τον Θεό κατευθείαν, η Γη σε 7 μέρες ότι λέει δηλαδή η Γένεση!!!! :despair: :despair: :despair: )

Αυτά κάποια γενικά για το θέμα, περαιτέρω αναφορά στον Da Vinci είναι μάταια.

2ο Για την ταινία. Εγώ που δεν είχα διαβάσει το βιβλίο μέχρι την μέση την βρήκα ενδιαφέρουσα παρά τις απαράδεκτες ερμηνείες ειδικά της Τοτού που πρέπει να είχε προβάρει μια γκριμάτσα στον καθρέφτη της και της έμεινε πιστή μέχρι το τέλος! Ο Τομ Χανκς αδιάφορος (θυμηθείτε άλλες ταινίες του και κάντε συγκρίσεις) ο Ζακ Ρενό σε ένα ρόλο που έχει παίξει τουλάχιστον 50 φορές, μόνος καλός ο καλόγερος (πρώτη σοβαρή ταινία του ήταν στο κάτω κάτω).

Στο τέλος η ταινία έκανε τέτοια κοιλιά που σκέφτηκα οτι στάνταρ ο Ρον Χάουαρντ το κάνει επίτηδες για να απομυθοποιήσει το βιβλίο. Τέλος λοιπόν τουλάχιστον ξενερωτικό.

Όσοι πάλι έχουν διαβάσει το βιβλίο πιθανότατα θα κλαίνε τα λεφτά τους γιατί η μεταφορά ήταν τόσο πιστή που ήξερες ακριβώς τι θα γίνει 5 σκηνές πιο μετά οπότε προτείνω μάλλον να προτιμήσετε τo DVD σας (όταν δεν παίζει anime!)
Ο Odin είναι και ΘΕΟΣ και Συνάδελφος!!! (έχει παραπαλιώσει αυτό μάλλον...)






#18 KageHitsu

KageHitsu

    Kage

  • Members
  • 630 posts

Posted 23 June 2006 - 11:06

Πήγα το είδα πολύ καλό. Αλλά αναρωτιέμαι πως με έβαλαν μέσα 14 χρονών αγόρι. καλά που έχω το ύψος 1.82 ;)
I put up my headphones and listen to the deftones

#19 shinobi-13

shinobi-13

    Anime Freak

  • Members
  • 446 posts

Posted 23 June 2006 - 15:34

μόνος καλός ο καλόγερος (πρώτη σοβαρή ταινία του ήταν στο κάτω κάτω).

:evil: :evil: :evil: αν εννοεις τον Ian Mchellen τι να σου πω αν νομιζεις οτι ο αρχοντας τψν δαχτυλιδιων το xmen και ολα τα απιστευτα θεατρικα εργα που εχει παιξει ηταν μαπα τινα σου πω...... ΕΙΣΑΙ (δεν μπορω αλλο αν και δεν θελω να μαλωνω)ΙΕΡΟΣΥΛΟΣ... ο Ian Mchellen θεωρειται ο διαδοχος του Laurence Olivie εναν απο τους καλυτερους ηθοποιους που περασαν ποτε απο αυτον τον απαισιο πλανητη επονομαζομενο γη...Αν μιλας για αυτον οτι και να σου πω ειναι λιγο αν μιλουσες για τον Σιλα εχεις δικιο ,αν δε μιλησες καν για τον Ian παλι θα επρεπε να καταλαβεις οτι ενα απο τα πιο ωραια πραγματα σε αυτη την ταινια ειναι και μονο η παρουσια του...
不 林 カ 山
Posted Image

#20 Tong_Po

Tong_Po

    Mai Lee Good F**k

  • Members
  • 184 posts

Posted 24 June 2006 - 01:57

Προφανώς και μιλάω για τον Σίλα ο Ίαν Μακ Κέλεν ήταν καλόγερος στην ταινία και δεν το θυμάμαι? :hehe: :hehe: :hehe:

Όντως τον Ίαν Μακ Κέλλεν δεν τον ανέφερα (το post είχε ένα καταγγελτικό χαρακτήρα) θα πω οτι απλώς διεκπεραιώνει τον ρόλο του όπως και ο Τομ Χανκς. Τίποτα ιδιαίτερο δηλαδή σε σχέση πάντα με τον Σίλα που όπως και να το κάνουμε την νιώθεις την αγωνία και ακόμα και τον πόνο του ανθρώπου στην ταινία (στην συγκεκριμένη)

Όσο για οποιεσδήποτε συγκρίσεις μεταξύ του Λώρενς Ολίβιε και του Μακ Κέλλεν η ιεροσυλία είναι οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ τους (μην τρελαθούμε και τελείως) άντε να πλησιάζει λίγο στο δάχτυλο τον ¶ντονι Χόπκινς, δεν φτάνει μόνο να βάλεις μια γενειάδα και ένα καπέλο και έγινες και μεγαθήριο υποκριτικής! :bleh: :bleh: :bleh:

Το μόνο κοινό τους είναι οτι είναι και οι δύο γκέι πάντως!! :bleh: :bleh: :bleh:
Ο Odin είναι και ΘΕΟΣ και Συνάδελφος!!! (έχει παραπαλιώσει αυτό μάλλον...)






#21 shinobi-13

shinobi-13

    Anime Freak

  • Members
  • 446 posts

Posted 24 June 2006 - 11:45

Υπ'οψην ο Ian Mchellen δεν ειναι τοσο γνωστος για την καριερατ του στο σινεμα οσο στην καριερα του στο Shakespearικο θεατρο. Θεωρειτε απο τους μεγαλυτερους θεατρικους ηθοποιους... αυτα ποου κανει στο σινεμα σε αντιστοιχια με αυτα που εκανε πριν(σε ποιοτητα παντα) ειναι απλα "δελφιναρια" οσο για το οτι δεν αγγιζει ουτε το δαχτυλακι του χοπκινς θα μου επιτρεψεις να διαφονισω. Ελαχιστοι ανθρωποι που ζουν αυτη τη στιγμη εχουν παιξει τοσο Shakespeare οσο ο Ιαν και αν δε θελω να αναφερω τριτους στη συζητηση η μητερα μου ειναι (θεατρικη ηθοποιος) και τημν εχω ρωτισει επανειλημμενως για τον Ιαν και μου εχει πει τα καλυτερα λογια καθως τον εχει δει να παιζει κιολας. Οταν της ειπα για τον Χοπκινς μου ειπε οτι ειναι τρομερος ηθοποιος αλλα δεν θεωρειτε ανωτερος του Ιαν.
Αναφερομαι στο θεατρο καθως θεωρω ότι ειναι η μονη τεχνη στην οποια μπορει καποιος να κρινει πραγματικα εναν ηθοποιο.
不 林 カ 山
Posted Image

#22 hajate

hajate

    Anime Freak

  • Members
  • 317 posts

Posted 26 June 2006 - 20:56

φίλε shinobi13 η σκηνοθεσία ήταν απλώς άνευρη και δεν την σχολιάζω παραπάνω.όσον αφορά τις ερμηνίες ρώτα την μητέρα σου αν της έδιναν το σενάριο και της έλεγαν σε κυνηγάει όλη η αστυνομία του παρισίου πως θα έπαιζε;
οι ερμηνίες φώναζαν ''παίζω για να βγάλω τα φράγκα''.
μοναδικές αχτίδες φωτός ο Σίλα και ο Σερ Ιαν Μακέλεν.
μην το ξεχνάς,sir είναι ο άνθρωπος!

#23 Zabimaru

Zabimaru

    ワン ピース!!

  • Members
  • 860 posts

Posted 26 June 2006 - 23:19

EMENA MOY ARESE HTAN ARKETA PISTH STO BIBLIO.

#24 shinobi-13

shinobi-13

    Anime Freak

  • Members
  • 446 posts

Posted 27 June 2006 - 12:21

φίλε shinobi13 η σκηνοθεσία ήταν απλώς άνευρη και δεν την σχολιάζω παραπάνω.όσον αφορά τις ερμηνίες ρώτα την μητέρα σου αν της έδιναν το σενάριο και της έλεγαν σε κυνηγάει όλη η αστυνομία του παρισίου πως θα έπαιζε;
οι ερμηνίες φώναζαν ''παίζω για να βγάλω τα φράγκα''.
μοναδικές αχτίδες φωτός ο Σίλα και ο Σερ Ιαν Μακέλεν.
μην το ξεχνάς,sir είναι ο άνθρωπος!

Συμφωνω απολυτα η ταινεια ηταν καλουτσικη εξετιας της ατμοσφαιρας που ειχε δημιουργησει το βιβλιο αλλα η σκηνοθεσια δεν ελεγε και τπτ(ειπαμε δεν τη γυρησε δα και ο Χιτσκοκ).
Υ.Γ.Παντως λυπηθηκα πολυ που πιασαν τον καημενο το Σιλα κοτσο...
不 林 カ 山
Posted Image

#25 Helena

Helena

    Starting...

  • Members
  • 12 posts

Posted 30 June 2006 - 05:16

Σαν ταίνια ήταν πολύ καλή, απλά πηγαίνει πολύ γρήγορα και είναι λογικό, γιατί το βιβλίο είναι και 600 σελίδες. Πάντως δεν είχε διαφορές από το βιβλίο, το καστ ήταν καλό, όποτε μια χαρά βγήκε και η ταινία. :)
Posted Image

#26 Vegeto

Vegeto

    Anime Amateur

  • Members
  • 79 posts

Posted 13 July 2006 - 02:53

den kserw ti lete eseis pantws egw protimw to vivlio

#27 Dr.ApE

Dr.ApE

    SufferGenius

  • Members
  • 119 posts

Posted 15 July 2006 - 18:33

παρα πολυ ωραία η ταινία, καταπληκτική... Το βιβλίο μου αρεσε παρα πολυ!!!
Ελπίζω να το δείτε όλοι!!!!!!! :kakashithumbup:

#28 Authman

Authman

    Anime Freak

  • Members
  • 345 posts

Posted 15 July 2006 - 18:58

Παιδιά είναι αλήθεια ότι παίχτηκαν πολλά γύρω από την ταινία. Δεν θα αναφέρω την διαφήμηση που έγινε τζάμπα από τα ελληνικά media, πάντως όσα άτομα πήγαν να δουν την ταινία μου είπαν ότι ήταν πολύ πρόχειρη παραγωγή και δεν άξιζε τον κόπο. Από την στιμγή που διάβασα το βιβλίο σκέφτηκα να το δω σε όταν θα βγει το DVD...
Είναι αλήθεια ότι η παραγωγή ήταν τόσο μάπα;;; Όλοι αυτό μου είπαν...
Ύστερα από αρκετά ώριμη σκέψη (περιορισμένος ελεύθερος χρόνος κυρίως), αποφάσισα να ξεκόψω τα anime που ομολογώ πως ήταν μια ευχάριστη ενασχόληση για 3 χρόνια. Παρακαλούνται όσοι προγραμματίζουν να μου στείλουν αλυσίδες να μην το κάνουν. Επίσης δηλώνω υπεύθυνα ότι θα εκπληρώσω πλήρως τις υποχρεώσεις μου ως μέλος που συμμετείχε στις αλυσίδες του ADN, στέλνοντας κανονικά τα DVDs που έχω αυτή την στιγμή στους επόμενους...

#29 shinobi-13

shinobi-13

    Anime Freak

  • Members
  • 446 posts

Posted 16 July 2006 - 01:28

Mαπα? Αφου η ταινια ειναι Blockbuster...
Υ.Γ.Την ταινια την θεωρησα καλουτσικη αλλα δεν ειμαι και φαν της
不 林 カ 山
Posted Image

#30 Authman

Authman

    Anime Freak

  • Members
  • 345 posts

Posted 16 July 2006 - 08:17

Έχεις δίκιο, δεν έπρεπε να την αποκαλέσω μάπα. Αυτό που εννοούσα είναι ότι δεν ήταν και η υπερπαραγωγή ανάλογη των προσδοκιών μετά από την τόση διαφήμηση και φήμες που προηγήθηκαν...
Δεν ξέρω παιδιά, έτσι μου είπαν δεν την έχω δει την ταινία, απλά έτσι μου είπαν...
Ύστερα από αρκετά ώριμη σκέψη (περιορισμένος ελεύθερος χρόνος κυρίως), αποφάσισα να ξεκόψω τα anime που ομολογώ πως ήταν μια ευχάριστη ενασχόληση για 3 χρόνια. Παρακαλούνται όσοι προγραμματίζουν να μου στείλουν αλυσίδες να μην το κάνουν. Επίσης δηλώνω υπεύθυνα ότι θα εκπληρώσω πλήρως τις υποχρεώσεις μου ως μέλος που συμμετείχε στις αλυσίδες του ADN, στέλνοντας κανονικά τα DVDs που έχω αυτή την στιγμή στους επόμενους...