Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* - - - - 1 votes

Προτιμάτε evil or good-guy anime characters???

• Please log in to reply
287 replies to this topic

Poll: Poin xaraktira protimate??? (392 member(s) have cast votes)

Poin xaraktira protimate???

1. evil (98 votes [30.91%] - View)

Percentage of vote: 30.91%

2. good-guy (75 votes [23.66%] - View)

Percentage of vote: 23.66%

3. anti-hero (144 votes [45.43%] - View)

Percentage of vote: 45.43%

Vote Guests cannot vote

#106 retsudo

retsudo

Anime Freak

• Members
  • 369 posts

Posted 09 February 2008 - 18:01

σε μερικα ανιμε εχει γινει :)

Μακαρι να ειχε γινει στο
Spoiler:

Posted Image

#107 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 27 February 2008 - 00:22

anti-hero 4ever

#108 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 27 February 2008 - 12:33

Εγώ λέω ότι εξαρτάται πώς ο/η mangaka παρουσιάζει έναν χαρακτήρα. Αν είναι πλούσιος, εξελίσσιμος, ενδιαφέρον, ρεαλιστικός... Και δε μπα να είναι hero ή anti-hero. Για παράδειγμα, λατρεύω τον Allen (D.Gray-man) και σιχαίνομαι τον Light (DeathNote).

Τώρα, οι 'κακοί' που λέτε είναι οι villains και πάντα γι'αυτούς είναι ή τους λατρεύεις, ή σου τη σπάνε.

Για μένα good guys. Γιτατί οι αντι-ηρωες μπορεί να είναι κουλ αλλά σε καμία των περπτώσεων δε θά'θελα να τους συναντήσω στην πραγματική ζωή. Άσε, τα 'καλά παιδιά' πάντα είναι προτιμότερα! :orly:

#109 BarbasSs

BarbasSs

NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

• Members
  • 783 posts

Posted 27 February 2008 - 12:48

δεν εχω δει πολλα anime με anti-hero......
τον alucard σε ποιο τον βαζεται good η evil guy?:canthelp:
τελικα θα πω evil><><><

Posted Image

Spoiler: yarrr,yarrr

#110 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 27 February 2008 - 13:43

O Alucard είναι anti-hero, δαγκωτό. Αλλά προσοχή, δεν είναι villain! Υπάρχει διαχωρισμός.

#111 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 27 February 2008 - 15:38

Εγώ θα έλεγα ότι ο Alucard δεν είναι ακριβώς anti-hero. Δεν είναι villain, αλλά εαν δεν ήταν με το μέρος της Integra τότε μάλλον θα ήταν ο κυριότερος villain ή ίσως όχι...

#112 Cursed blade keeper

Cursed blade keeper

a man of mystery

• Members
  • 97 posts

Posted 27 February 2008 - 15:58

Εγώ φηφίζω good-guys. Με τούς evil δν μπορώ να δεθώ συναισθηματικά..

#113 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 27 February 2008 - 16:41

Εγώ θα έλεγα ότι ο Alucard δεν είναι ακριβώς anti-hero. Δεν είναι villain, αλλά εαν δεν ήταν με το μέρος της Integra τότε μάλλον θα ήταν ο κυριότερος villain ή ίσως όχι...

Πρέπει να ξεχωρίσουμε κάτι: Με τον όρο 'αντι-ήρωας' εννωούμε αυτόν που είναι δεμένος από τα ελλατώματά του και μη μπορώντας να ξεφύγει, κάνει κακό στους άλλους αλλά ΚΑΙ στον εαυτό του. Συνήθως, οι αντι-ήρωες είναι τραγκοί, αλλά όχι πάντα.

Για περαιτέρω διευκρίνιση για τον όρο 'τραγικός ήρωας', διαβάστε την 'Ποιητικήν'. Π.χ. οι πρωταγωνιστές των αρχαίων και του Σέξπηρ είναι τραγικοί. Ο πρωταγωνιστής από το "Ο Θάνατος του Εμποράκου" δεν είναι.

Αυτά εννοείται ότι ισχύουν και στα anime/manga.

Όσον αναφορά τον Alucard τώρα, να μην ξεχνάμε ποιός είναι στ'αλήθεια! Ο Hirano βασίστηκε σε villain για να τον φτιάξει, οπότε έχει πολλά στοιχεία villain.

Αλλά είτε υπήρχε η Integra, είτε όχι, η ψυχοσύνθεση του Alucard τον κάνει καθαρά αντι-ήρωα, με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που ανέφερα. Όποιος διαβάζει το manga, ξέρει. :thatsit:

#114 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 27 February 2008 - 17:00

Μα το manga διαβάζω, δεν έχω δεί ούτε την σειρά ούτε τα OVA μέχρι στιγμής. Αντι-ήρωας είναι λίγο πιο περίπλοκο... Όπως ο Elric ...

#115 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 27 February 2008 - 17:25

Ποιός Elric; Τον Ed λες; Από το FMA; Αυτός είναι μεταξύ γκρεμού και ρέματος. Από τη μία είναι hero λόγω ιδεολογίας (σέβεται τη ζωή των άλλων) και από την άλλη αυτό το έρμο το λάθος του τον δένει χειροπόδαρα όσον αναφορά τις επιλογές του. Για μένα παίζει.

Ο Alucard από την άλλη είναι κλασσικός αντι-ήρωας.
Spoiler:

#116 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 27 February 2008 - 17:42

Ποιός Elric; Τον Ed λες; Από το FMA; Αυτός είναι μεταξύ γκρεμού και ρέματος. Από τη μία είναι hero λόγω ιδεολογίας (σέβεται τη ζωή των άλλων) και από την άλλη αυτό το έρμο το λάθος του τον δένει χειροπόδαρα όσον αναφορά τις επιλογές του. Για μένα παίζει.

Ο Alucard από την άλλη είναι κλασσικός αντι-ήρωας.

Spoiler:

Όχι εννοούσα τον Elric of Melnibone του Moorcock, που είναι από τους πρώτους αντι-ήρωες στην φανταστική λογοτεχνία. (sorry έπρεπε να το γράψω πιο ξεκάθαρα). Απλά, δεν έχω διαβάσει ακόμα τα τελευταία manga που βγήκανε, έχω μείνει κάπου στον 5ο, αλλά έχω μαζέψει μέχρι και τον 9ο (ο τελευταιος που βγήκε νομίζω ότι είναι).

#117 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 27 February 2008 - 17:47

Α! ^^; Ε, εντάξει τότε. Μέσα.

Και το manga θα σε αφήσει στήλη άλατος για τον Alucard. Τουλάχιστον εμένα μ'άφησε.

#118 Christos0b

Christos0b

lalalalala...

• Members
  • 22 posts

Posted 27 February 2008 - 17:53

Και βεβαια τους "κακους" προτιμω.
Διοτι ετσι και αλλιως χρειαζεται ενας πολυ κακος "κακος" για να αναδειχτει ο καλος :wooi2:

I love the sound of you walking away ...

#119 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

Ryu

• Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 27 February 2008 - 18:30

Ο Alucard είναι antihero γιατί
Spoiler:

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

#120 1oneiromono

1oneiromono

suicide with pixels....

• Members
  • 113 posts

Posted 27 February 2008 - 22:40

Να ρωτησω κατι γιατι ψιλομπερδευτικα:blurah5: .Περιπτωσεις ηρωων οπου ειναι εγωιστες η' εγωκεντρικοι και η διαβολεμενη τυχη του εφερε να κανουν κατι "ηρωικο" ομως τυχεναι στην πραγματικοτητα να συναντιουνται οι προσωπικοι στοχοι τους με τους κοινους???Για να γινω πιο κατανοητος θα φερο παραδηγματα απο μανγα αλλα και διαφορα:
~L(death note):το οτι ηθελε να ληση την υποθεση του kira ηταν απλος τυχη γιατι τον ενδιεφερε τοσο πολυ η υποθεση το ειχε παραδεχτη αλλοστε αναλλαβαναι υποθεσεις που τον ενδιεφεραν
~Kira(death note)καλα ιδανικα αλλα ανορθοδοξες λυσεις
~Riddick(φιλμ:Chronicles of riddick) εγωιστης
~wolverin (marvel) ζωοδες ενστιχτο