Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Cosplay από την κορυφή ως την κορυφή: styling σε περούκες


  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#1 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 04 December 2008 - 00:25

Εδώ θ' ανταλλασσουμε πληροφορίες και θα συζητούμε για ό,τι αφορά σε:

*wig arrangement (δηλαδή κούρεμα, styling, αλλαγές χρώματος, μετατροπές επάνω σε περούκες).

*Ζητάμε και δίνουμε βοήθεια σχετικά με το χειρισμό μιας (πιθανότατα συνθετικής) περούκας που θα χρησιμοποιηθεί για cosplay και χρειάζεται πιθανές τροποποιήσεις.

*Προσθετικά (όπως τρέσες, ποστίς, τούφες κλπ.) Πώς τοποθετούνται, πώς πρέπει να τα χειριζόμαστε, πού θα τα βρούμε.

*Αξεσουάρ (αναζήτηση ή κατασκευές αξεσουάρ-cosplay που φοριούνται στα μαλλιά) και καπέλα.

*Ποιά είναι τα κατάλληλα και τα μη κατάλληλα προϊόντα styling όσον αφορά τις συνθετικές περούκες.

σημείωση: ας μη μπερδεύουμε τη θεματολογία αυτού εδώ του topic, με αυτή του topic: http://www.anime.gr/forums/cosplay/5125-anime-hairstyle-%F0%EF%E9%EF%E9-%F4%EF-%DD%F7%E5%F4%E5-%EA%E1%F4%E1%F6%DD%F1%E5%E9.html (στο οποιο ασχολούμαστε με anime hair styling στα φυσικά μας μαλλιά και το οποιο αφορά και μη-cosplayers).

ΥΓ: Thankies to: Cassiel :congrats:, ο οποιος "εμμεσα" που εδωσε την ιδέα ν' ανοίξω τετοιο topic.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα ξεκινήσουμε με αυτό:

συνθετικές περούκες από αποκριάτικα-εποχιακά καταστήματα VS συνθετικές περούκες από internet/ειδικά καταστήματα ("περουκάδικα").


Αυτό το mini crash-test αφορά στο βαθμό δυσκολίας που παρουσιάζουν οι μεν περούκες, σε σχέση με τις δε στο ζήτημα: χτένισμα, styling, κούρεμα.

Μια περούκα αποκριάτικη (από αυτές που βρίσκουμε στην Ελλάδα την ανάλλογη σεζόν), αν τη βρούμε στο χρώμα, το μηκος, την τιμή και το στυλ που μας κανει, φυσικά και θα την προτιμήσουμε.
Είναι όμως καλό να ξέρουμε, ότι η συνηθισμένη ποιότητα που συναντάμε σε τετοιες περούκες μας βάζει μερικούς αξιοσημείωτους περιορισμούς, οσον αφορά την περίπτωση που θα χρειαστεί να τις τροποποιήσουμε.
Αυτές οι περούκες είναι συνήθως πιο ογκώδεις (εδώ δεν εννοώ μια afro-στυλ-περούκα, αλλά μια οποιαδήποτε με ίσια τρίχα), μιας και φτιάχνονται με πιο πυκνή και βαριά συνθετική τρίχα.
Απαιτούν τεράστια προσοχή στο χτενισμα, γιατί μαδάνε με το παραμικρό, συνήθως ξεκολάνε ακόμα και ολόκληρες τούφες, μπλέκουν και μπερδέυονται πολύ εύκολα.
Είναι αδύνατον να λουστούν, χωρίς να μπλεχτούν ή να σκληρύνουν υπερβολικά.
Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε επάνω τους πιστολάκι ή άλλο εργαλείο styling (πχ. ψαλίδι ισιώματος ή μπούκλας)!

Εκείνες που βρίσκουμε στα ειδικά καταστήματα που πουλάν περούκες (κάνοντας καποιος αναζήτηση για τετοια καταστήματα, καλό είναι να ρωτά να μάθει εαν το κατάστημα που τον ενδιαφέρει, διαθέτει 100% συνθετικές-"θεατρικές" περούκες) ή μας ερχονται μεσω internet εχουν διαφορετική εντελώς ποιότητα, σε σχεση με τις αποκριάτικες. Αυτό μπορεί να το καταλάβει καποιος, ακόμα και με το που θα τις ακουμπήσει.
Χτενιζονται πολύ ευκολα, χωρίς να μαδάνε. Με την απαιτούμενη προσοχή, μπορούν να πληθούν χωρίς να καταστραφούν. Δεν είναι υπερβολικά πυκνές και ογκώδεις, ωστε να μας δυσκολεύουν παρα πολύ, εάν χρειαστεί να τις κουρέψουμε. Σε αρκετές από αυτές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και συσκευές styling-κατά προτίμηση εκείνες που εχουν ατμό.

#2 Neuro

Neuro

    Anime Professional

  • Members
  • 730 posts

Posted 04 December 2008 - 00:47

Νομίζω ότι θα ήταν καλό όσοι γνωρίζουν να πουν που υπάρχουν καταστήματα που πουλάνε περούκες! Εγω τελικά αποφάσισα τι θα κάνω για το cosplay άλλα σίγουρα θέλω μια περούκα που να μπορέσω να την βάψω. Κάτι άλλο είναι και η τιμή που σίγουρα είναι το Α και το Ω , επειδή δίστιχος δεν είμαστε Ωνάση όλοι μας! Την παρασκευή θα κάνω ένα γύρο στα μαγαζιά που είναι στην ομονια και έχω δει να πουλάμε περούκες θα ρωτήσω και τιμές να σας πω. Επίσης τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να την βάψω? Κανονικό χρώμα για βαφής ή κάποιο άλλο? Και πως στο καλό ποιανής μια περούκα στο μαλη? Θελει τσιμπιδακια?
Posted Image

#3 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 04 December 2008 - 13:13

Οι έλληνες cosplayers κάθε άλλο, παρά Ωνάσηδες είναι. Σε αντίθεση με τους Ιαπωνες cosplayers που μπορούν να έχουν όλα τα μαγαζιά που πωλούν τα απαραίτητα, ανα πάσα στιγμή μπροστά στα μάτια τους και με τιμές εξαιρετικά χαμηλές για το βαλλάντιό τους και με τους cosplayers των άλλων δυτικών χωρών ή της Αμερικής, για τους οποιους μπορεί και να μην είναι τόσο μεγάλο θέμα το να δώσουν πχ. 300ευρώ για κοστούμι και αξεσουάρ,
εμείς εχουμε μονο να βασιστούμε στην εφευρετικότητά μας, στο πολύωρο ψάξιμο στην πόλη, στο πολύ προσεχτικό κουμάντο που οφείλουμε να κάνουμε στην τσέπη μας, μα, πάνω απ όλα, στη βοήθεια που παίρνουμε από άλλους cosplayers και στη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε.

Μετά από αυτό τον πρόλογο, ας μπουμε στα πολύ σημαντικά ερωτήματα που εθεσε ο φίλος Neuro.

Τα καταστήματα που πωλούν περούκες.
Ο Χρυσός Οδηγός ή η αναζήτηση μέσω ιντερνετ για τετοια καταστήματα, ειναι πολύ χρήσιμα στο να βρει καποιος ποια καταστήματα υπάρχουν κοντά στην περιοχή που τον βολέύει. Υπενθυμίζω την ερώτηση που πρεπει να κάνει ενας cosplayer στον υπευθυνο τετοιου καταστήματος: εχετε 100% συνθετικές ("θεατρικές" τις λενε συνήθως) περούκες? Φυσικά ενημερωνώμαστε για τις τιμές και επιλέγουμε ανάλλογα με τις δυνατοτητες μας.

Εγώ προς το παρόν, γνωρίζω να σας πω μόνο για ένα τετοιο κατάστημα, το οποιο εχω ήδη επισκεφτεί (και σκοπεύω να επισκεφτώ ξανά). Λεγεται wings.gr και βρίσκεται ακριβώς απέξω από την εξοδο του μετρο-Μεταξουργείο (απεναντι από το θεατρο Περοκέ). Βρισκεται στον 1ο όροφο πολυκατοικίας.
Οι συνθετικές του περουκες (πολύ καλής ποιότητας) κοστιζουν 30ευρώ
(οταν μου ρχονται στο μυαλό οι τιμές των περουκών που πωλούνται στα μεγάλα εποχιακά καταστήματα μεσα στην αποκριάτικη σεζόν και μια απο αυτές κοστιζει κατι παραπάνω από 25ευρώ, εμενα τουλάχιστον δε μου φαίνεται παράλογη η τιμή. Υποκειμενικά).

Κατι πολύ σημαντικό που ξέρω ότι μπορούν να κάνουν σ αυτό το μαγαζί, είναι το ότι δυνανται να κουρέψουν ή να κάνουν χτενισμα σε μια συνθετική περούκα, ακριβώς όπως θέλουμε εμείς. Το πόσο μπορει να κοστισει επιπλέον αυτή η διαδικασια, δε το γνωρίζω ακόμα. Αλλά επειδή λίαν συντόμως θα χρειαστώ τις υπηρεσίες τους πανω σ' αυτό, θα σας ενημερώσω.

Μεσω χρυσού οδηγού, μπορούμε να εντοπίσουμε καποια καταστήματα-αποθήκες που εχουν στοκ σε αποκριατικα είδη, αρα και περούκες. Κι επειδή δεν ειμαστε μεσα σε αποκριάτικη σεζόν, μαλλον θα πετυχουμε πολυ καλές τιμές.

(...δυστυχώς καπου εδώ πρεπει να διακόψω, καθ' ότι πρεπει να παω να σκυλο-δουλέψω. Οταν επιστρέψω, θα πιάσουμε και το άλλο θέμα: αλλαγές χρώματος σε συνθετικές περούκες)...

#4 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 04 December 2008 - 13:45

Και να φανταστείς Tomodachi ότι μόλις -τώρα- (meaning μισή ώρα πιο πριν) βρήκα ένα κατάστημα στην Κατερίνη εντελώς τυχαία με αυτά που υποθέτω ότι είναι συνθετικές περούκες -και- σε πολλά διαφορετικά χρώματα.Τώρα βέβαια είναι "κάπως" αργά.Ε, είμαι γκαντέμης ή δεν είμαι:bahhh:;


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#5 Neuro

Neuro

    Anime Professional

  • Members
  • 730 posts

Posted 04 December 2008 - 23:43

Τελικα υπαρχη θεος :hahaha: βρικα εισος το μοναδικο τοσο πλιρες site με περουκες! Alegro Wigs Manufactory - masks, wigs, accessories και η αναζητηση σινεχιζετε! Και ιδου και αλλο ενα site http://www.4seasons.gr/greek/index.php?pN=productwigs ...αν και ειναι κιριος αποκριατικες χαμιλις ποιοτιτα...επισεις εχει και αξεσουαρ, για να δουμε τι αλλο θα βρω!

EDIT: Τελικα δεν μπορεσα να βρω που στο καλο ηταν αυτο το μαγαζι στο κεντρο...δεν ειχα και πολυ χρονο διστιχος :emptyonexg1:

Edited by Neuro, 06 December 2008 - 14:29.

Posted Image

#6 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 09 December 2008 - 23:24

Παιδιά, ευχαριστούμε θερμα για τις πληροφορίες περί καταστημάτων! :congrats:

...και συνεχίζουμε στο θέμα: "Πώς να τη Βάψω??"

Από προσωπική πειρα, μπορώ να σας πω πως οι συνθετικές περούκες, οποιασδήποτε ποιότητας γίνεται να αλλάξουν χρώμα. Ο περιορισμός σε αυτό, είναι μονάχα ένας, και πολύ βασικός: δεν γίνεται ν' αλλάξουμε χρώμα, από σκούρο σε ανοιχτό ή ν' αλλάξουμε τελείως χρωματικό τόνο. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι ικανοποιητικό.
Ενδεικτικό είναι, το ότι στα φυσικά μαλλιά μας όταν θελουμε ν' αλλάξουμε τελειως χρωματικό τόνο και μάλιστα από σκουρότερο σε ανοιχτότερο, πρεπει να καταφύγουμε σε τεχνικές που προετοιμάζουν την τριχα για την αλλαγή αυτή. Και κατι τετοιο δεν μπορεί να γίνει στην περιπτωση που συζητάμε εδώ, της συνθετικής, πλαστικής περούκας...

Μπορούμε όμως να βάψουμε μια συνθετική ανοιχτόχρωμη (πχ. ξανθιά ή λευκή) περούκα και μάλιστα με επιτυχία.

Θα χρησιμοποιήσουμε κλασσικές μόνιμες βαφές για φυσικά μαλλιά. Για τυπικά χρώματα (μαύρο, κόκκινο, καστανό, χάλκινο, πορτοκαλί) απευθυνόμαστε σε καταστήματα καλλυντικών, μεγάλα σουπερμάρκετ ή αποθήκες ειδών κομμωτηρίου. Για πιο "τρελλά" χρώματα (πχ. μπλέ, μωβ) ίσως χρειαστεί να ψάξουμε σε καταστήματα όπως αυτό

Top Man. Gothic & alternative ρουχα και κυρίως, βαφές μαλλιών σε...εξαιρετικά αφύσικα χρώματα!.
Μοναστηράκι, εξώ από το σταθμό του μετρό.

ή πάλι σε αποθήκες ειδών κομμωτηρίου. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο χρώμα που επιλέγουμε, να είναι σκουρότερο, ωστε να "σκεπάσει" την προηγούμενη απόχρωση της περούκας.

Στην εποχή που βρισκόμαστε πλεον, δεν εχουμε ν' ανησυχούμε για τα χημικά των μόνιμων βαφών. ως προς το εαν υπάρχει πιθανότητα να φθείρουν την τρίχα της περούκας. Οι συγχρονες βαφές είναι πιο ήπιες ως προς το δέρμα μας ή ως προς το αναπνευστικό μας.

Και πάμε τωρα "στην πράξη".
Αυτό που θα χρειαστουμε όπωσδήποτε, είναι ενα "κεφάλι" για να στερεώσουμε την περούκα, ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε επάνω της.
Δυστυχώς δεν ξέρω να σας πω που μπορείτε να βρείτε εκείνα τα απλά κεφάλια για περούκες από φελιζόλ. Πλαστικά κεφάλια πιθανότατα να μπορειτε να βρειτε σε κάποια κινέζικα μαγαζιά που εμπορευονται σχεδόν τα πάντα (υπάρχει ενα τετοιο μεγάλο, επάνω στην Κωνσταντινουπόλεως, αμέσως μετα τα φανάρια της Ροσινιόλ-μετά τη Δυρραχίου) που πουλάει μέχρι και κουκλες βιτρίνας. Αν δεν βρουμε ενα ετοιμο, δεν εχουμε παρά να κατασκευάσουμε ενα στήριγμα για να τοποθετήσουμε την περούκα, χρησιμοποιώντας πχ. χαρτί που θα πιεσουμε παρα πολύ καλά και θα σταθεροποιήσουμε τυλίγοντας το πολύ σφιχτά με νάυλον.

Ο χώρος που θα λάβει χώρα το όλο...εγχειρημα, θα είναι οπωσδήποτε το μπάνιο. Οι βαφές δεν θα λερώσουν μόνιμα τη μπανιέρα μας. Αν δεν προσέξουμε, θα λερώσουνε μοναχα τα χέρια μας και τα ρούχα μας. Χρησιμοποιούμε πάντα τα γάντια της συσκευασίας, ενα πινέλο κι ενα μπωλ-ανάμειξης (αυτά θα τα βρούμε σε καταστήματα καλληντυκών ή μεγάλα σουπερμάρκετ).
Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες μεσα στη συσκευασία της βαφής: πώς θα την αναμείξουμε και πόσο χρόνο θα την αφήσουμε επάνω στην περούκα, ώσπου να την ξεβγάλουμε.

Ξεβγάζουμε με μπόλικο νερό, προσεχτικά, χωρίς να τη λούσουμε στο τέλος με σαμπουάν. Μόλις αφαιρεθεί όλη η πρόσθετη βαφή από την περούκα με το νερό, την αφήνοουμε να στεγνώσει μόνη της.

αυτά προς το παρόν. Στη συνέχεια, οδηγίες για το πως να βάψουμε συγκεκριμμένα parts μιας συνθετικής περούκας.... :tensai:

#7 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 30 April 2009 - 21:14

Με οδηγό την απόλυτη "Βίβλο" του cosplayer, δηλαδή την ιαπωνική έκδοση του περιοδικού CosMode (που ευτυχώς εκδίδεται και στα αγγλικά για όποιον ενδιαφέρεται και μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα με manga-anime υλικό, κατόπιν παραγγελίας ή μεσω ιντερνετ), ξεκινάμε με τα απλούστερα βήματα του styling σε περούκες για cosplay...

Όσοι αγοράζουμε περούκες απο οπουδήποτε (καταστήματα ή ιντερνετ) συνήθως ερχομαστε αντιμετωποι με το ζήτημα "δεν είναι χτενισμένη όπως ακριβώς πρέπει" ή "την παρέλαβα πατηκωμένη και χωρίς όγκο".

Να λοιπόν πως θα λύσουμε το πρόβλημα όγκου (όσον αφορά τις μακριές περούκες) ή του styling με ορθιες ατιθασες τούφες (πχ. περίπτωση Sasuke).

Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε, είναι να επισκεφτούμε ενα κατάστημα ή αποθήκη με είδη κομμωτηρίου. Το καλύτερο στο είδος του, στο κέντρο της Αθήνας στην οδό αγίου Κωνσταντίνου, είναι το κατάστημα Δαφνης. Εκεί θα βρούμε προϊόντα styling επαγγελματικών προδιαγραφών, πχ. σπρέυ και τζέλ για κράτημα πολύ καλύτερο από αυτό που μπορούν να μας προσφέρουν τα απλά προϊόντα που βρίσκουμε στο σούπερμάρκετ.

Επίσης αγοράζουμε και τις κατάλληλες χτένες. Γι' αυτή την περίπτωση, μια λεπτή με μακριά άκρη.

Επειτα ρίχνουμε μια ματιά στις εικόνες...

Posted Image

Σηκώνουμε μια-μια τις τούφες και χτενίζουμε με αντίθετη φορά, από πάνω προς τα κάτω. Παρατηρούμε ότι έτσι η τούφα παραμένει σε όρθια θέση. Σταθεροποιούμε με σπρέυ για πολύ δυνατό κράτημα...

Posted Image
Posted Image
Posted Image

Με όμοιο τρόπο πετυχαίνουμε όγκο σε πιο μακριές περούκες, κάνοντας ό,τι ακριβώς βλέπουμε στις εικόνες...

Posted Image
Posted Image

#8 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 04 May 2009 - 17:41

ΥΑΥ, ένα ευχαριστώ στην Tomodachi και στον Neuro για την συνεισφορά στο θέμα, πραγματικά έψαχνα να βρώ σχετικά με περούκες και καλύφθηκα πλήρως χμμ, το, Alegro Wigs Manufactory φαίνεται πολύ καλό και με περούκες σε καλές τιμές, οπότε θα περάσω-παραγγείλω από εκεί να πω και εντυπώσεις (ψάχνω για περούκα με κοντό μαλλί και νομίζω πως βρήκα ακριβώς αυτό που θέλω) thanks!

#9 Lucy-Nyu

Lucy-Nyu

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 339 posts

Posted 11 September 2009 - 23:06

να κανω μια ερωτησουλα κι αν προλαβαιτε να μου πειτε μεχρι αυριο καλως.η περουκα που πηρα για το κοσπλει μου εχει υπερβολικα παρα πολυ μαλλι,ειναι μακρυ ισιο συνθετικο και υπερβολικα πολυ και με ενοχλει σκεφτομαι να την κουρεψω λιγο να αραιοσουν τα μαλλια αλλα φοβαμαι μηπως τη χαλασω εχετε τιποτα εσεις υποψην>?αν οχι τα λεμε αυριο με το κεφαλι μου να σερνεται στο πατωμα απτο βαρος!!
Posted Image

#10 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 12 September 2009 - 08:32

Ο υπερβολικός όγκος και το βάρος στις συνθετικές περούκες (και ειδικά σε αυτές που βρίσκουμε τις απόκριες) είναι πρόβλημα....

Φοβάμαι πως αν προσπαθήσεις να την αραιώσεις, κόβοντας μερικές τούφες από τη μέσα πλευρά, θα σου προκύψει ενα αποτέλεσμα, όπου οι εξωτερικές τούφες θα πρεπει να καλύπτουν ενα κενό εσωτερικά, το οποιο παρ' όλα αυτά θα φαίνεται. Δηλαδή ο συνολικός ογκος δεν θα μειωθεί όσο προσδοκείς και τα κενά θα φαίνονται αν σε κοιτάξουν από κοντά.

Ευτυχώς όμως δεν είναι όλες οι συνθετικές περούκες τεράστιες σε όγκο. Υπάρχουν και πιο νορμάλ.

Αλλο πρόβλημα που παρουσιάζουν, είναι το συνήθως πολύ σφηχτό λάστιχο, που σε συνδιασμό με τον μεγάλο όγκο της προκαλεί πονοκέφαλο. Τότε, στην εσωτερική πλευρά του λάστιχου και ειδικά στις περιοχές του κροτάφου και των αυτιών, μπορείς να βάλεις βαμβάκι. Το έχω δοκιμάσει και πιάνει.

edit: κάτι άλλο που ισως βοηθούσε στη μείωση όγκου, ειναι να στερεώσεις την περούκα επάνω σε ενα κεφάλι στήριξης και να τοποθετήσεις επάνω της ενα είδος σφηχτής κουκούλας που θα πατικώνει την τριχα. Αφησε την με την κουκούλα για πολύ καιρό. Οι πλαστικές τρίχες εχουνε το καλό οτι φορμάρονται ευκολα με τετοιους τρόπους.
(πχ μπορει κανείς ευκολα να κατσαρώσει τούφες μιας συνθετικής περούκας, τυλίγοντας με ρόλεϋ.

Edited by Tomodachi2, 12 September 2009 - 08:37.


#11 Lucy-Nyu

Lucy-Nyu

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 339 posts

Posted 12 September 2009 - 14:09

ευχαριστω πολυ το δοκιμασα,δεν ειχε φοβερη μειωση ογκου αλλα μετα ειπα να κανω κατι αλλο.υπεθεσα πως εφοσον πληρωσα 30 ευρω ειχε και μια αλφα ποιοτητα,οποτε την βρεχω και της βαζω μαλακτικη κι αρχιζω να την χτενιζω με δυναμη οποτε φυγανε καμποσες τουφες με αποτελεσμα να μειωθει ο ογκος.την αφησα να στεγνωση και την ξαναχτενισα.το αποτελεσμα ηταν ικανοποιητικο.οποτε να το χετε υποψην πως κι αυτο ποιανει
Posted Image

#12 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 04 November 2009 - 00:01

Ας δούμε τώρα ενα σημαντικό κομμάτι που λεγεται

Η συντήρηση μιας περούκας.

Μια περούκα που χρησιμοποιήσαμε σε καποιο cosplay δε σημαίνει πως μετά πρεπει να τη φαει η μαρμάγκα. Ειναι κατι που κοστισε καποια χρήματα και φυσικά μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και σε καποια άλλο.
Ειδικά μακριες μαύρες ή ξανθές περούκες με αφέλειες ειναι αυτες που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα cosplay.

Καποιοι από σας όταν χρησιμοποιήσετε μια περούκα, μετά τη σαβουρο-πετατε κει χαμου σ΄ενα πατάρι και ξεχνάτε και την ύπαρξη της. Μεγάλο σφάλμα! Δε σας κόστισε δα και οσο ενα κουτί σπίρτα. Αξίζει να της δωσετε λίγη προσοχή.

2 ειναι οι μεγαλύτεροι εχθροί μιας περούκας. Η βρωμια με τη σκόνη και το μπέρδεμα. Οσοι εχετε αναγκαστει να ξεμπλέξετε με τις ώρες μια αναμαλλιασμένη περούκα, ξερετε καλά για τι μανούρα μιλάω! Κι αμα μεινει ξεμπουρμπουλοξεμαλλιασμένη μια αποκριάτικη περούκα για πολύ καιρό....κατούρα τα!

Οι περούκες φυλάσσονται πάντα σε πλαστική σακούλα και πάντα διπλωμένες σε πλάγια όψη. Παντα πριν βαλετε μια περούκα σε σακούλα για να τη φυλάξετε, να την εχετε ξεμπερδέψει πρώτα. Και αυτό ειναι το πρώτο που πρεπει να κανετε αφού τη βγάλετε και αποφασίσετε να τη φυλάξετε.

Το καλύτερο μερος να φυλάξουμε μια περουκα είναι ενα συρτάρι. Ακόμα και μια βαλίτσα.

Ετσι συντηρώ κι εγώ τις δικές μου περούκες. Κι οπως εχετε δει (γιατί πολλές από αυτες τις εχω χρησιμοποιήσει σε παραπάνω από ενα cosplay), δεν τα καταφέρνω κι ασχημα.

Το χρησιμότερο εργαλείο για το χειρισμό μιας περούκας, εκτός από μια αραιή χτενα, είναι ενα κεφάλι στήρηξης. Τοποθετώντας το εκει μερικές μερες πριν τη φορεσετε, θα την κανετε να αποκτήσει τη σωστή φόρμα ωστε να σταθεί καλύτερα στο κεφάλι σας.
Επίσης ειναι αδύνατο να επιχειρήσετε να κανετε styling σε μια περούκα, αν δεν εχετε που να τη στηρίξετε.

Εγώ ειχα αγοράσει κάποτε ενα κεφαλι για περούκες από κατάστημα αποκριάτικων (το πήρα μαζί με την περούκα). Τωρα, για το που μπορει να βρει κανεις να αγοράσει κεφάλια για περούκες, δεν ξερω αυτή τη στιγμή να σας πω.
Μαλλον μια καλή αρχή ειναι να ψαξει κανεις μεσω χρυσού οδηγού για βιοτεχνιες που προμηθευουν καταστήματα με κουκλες-μανεκέν. Εκει θα χουνε, το πιθανότερο, και κεφαλια για περούκες. Ισως να εχουν και τα πολύ φτηνα από φελιζόλ, γιατι τα πλαστικά ειναι κομματάκι πιο ακριβά.

#13 Lucy-Nyu

Lucy-Nyu

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 339 posts

Posted 04 November 2009 - 00:38

πολυ χρησιμες οι συμβουλες αυτες,ειδικα εγω εχω καταστρεψει τις 2 πρωτες περουκες μου ανεπανορθωτα.
η μια σκιστηκε καθως την χτενιζα(αχ τα βιαια χερια μου)
και η αλλη εχει μπλεχτει ανεπανωρθωτα
κεφαλι περουκας μπορειτε να βρειτε και στο ebay/αυτη τη στιγμη αναζητω να δω μηπως υπαρχει φθηνοτερη σε καποιο καταστημα.
επισης κατι ακομη που δεν προσεξα αν αναφερετε παραπανω αλλα τα σκουφακια για τα μαλλια ανακουφιζουν οταν θελουμε να βαουμε περουκα.μπορειτε να οπαραγκειλετε απο ebay η να αγορασετε απο καποιο περουκαδικο ή οπως ανακαλυψα στη πορεια να παρετε μπικ ναιλον καλτσακια :)
Posted Image

#14 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 05 November 2009 - 18:17

Και τώρα κάτι που δεν αφορά μόνο οσους δεν εχουν ξαναφορέσει ποτέ περούκα, αλλα και όλους όσους οφειλουν να ξερουν ποιός ειναι ο σωστός τρόπος να φορέσουμε μια περούκα. Ανεξάρτητα απο το μηκος και τον ογκο της, ο τρόπος τοποθέτησης είναι συγκεκριμενος.

Στο παρακάτω link θα δουμε αναλυτικά και με εικόνες ποιά ειναι η σωστή διαδικασία τοποθέτησης μιας περούκας

http://www.katashacostumes.com/wig.html

#15 Wabbit

Wabbit

    Candy addict

  • Members
  • 339 posts

Posted 05 November 2009 - 19:02

Χαίρομαι πού βρήκα αυτό το thread. Διάβασα πολλά χρήσιμα πράγματα. Εχω κι εγω το προβληματάκι μου μιας και προσπαθώ να κάνω την Blair από Soul Eater, η οποία έχει δύο αφύσικες τούφες μαλλιών μπροστά

Spoiler:


οι οποίες με παίδεψαν κάμποσο γιατί δεν βρήκα τρόπο να τα κάνω να σταθούν έτσι με κάποιο προϊόν styling. Το μόνο που πέτυχε ήταν να τα στηρίξω εσωτερικά με σύρμα αν και το αποτέλεσμα δεν είναι άψογο.

Posted Image


I Will Follow You into the Dark


http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809