Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Απεργειες, Καταληψεις, Αποχες


  • Please log in to reply
78 replies to this topic

Poll: Σας επιβαλαν ποτε να συμετεχετε σε καποια μορφη διαμαρτυριας? (απεργεια, καταληψη κλπ (63 member(s) have cast votes)

Σας επιβαλαν ποτε να συμετεχετε σε καποια μορφη διαμαρτυριας? (απεργεια, καταληψη κλπ

  1. Ναι (13 votes [20.63%])

    Percentage of vote: 20.63%

  2. Οχι (50 votes [79.37%])

    Percentage of vote: 79.37%

Vote Guests cannot vote

#1 Batman D

Batman D

    Anime Newbie

  • Members
  • 48 posts

Posted 22 October 2008 - 09:29

Ωρμουμενος απο τα σημερινα γεγονοτα ειπα να ανοιξω αυτο το τοπικ, σημερα μερα απεργειας για τα καταστηματα εργαζομενος ενος απο αυτα και ο γραφων, βρεθηκαμε στην εξης θεση, πολλοι απο μας που θελαν να ανοιξουν δε το καναν επειδη υπηρχε ο φοβος να προκαλεσουν ζημιες στα μαγαζια συνδικατα που αποφασησαν για μας πως θα πρεπει να μαστε κλειστα!

Αυτο το γεγονος με γυρησε χρονια πισω οταν ετοιμαζοταν καταληψη και μας πλησιαζαν διαφοροι να μας απειλησουν να ψηφησουμε ναι με την απηλη της βιας!

Μεθοδοι αντιδρασης στη καταπιεση του κρατους καταληγουν να καταπιεζουν οσους αντιδρουν σε αυτη τη μορφη αντιστασης εκφυλιζωντας τελικα την ιδια την ενοια της αντιστασης!

Καποιος μπορει να ισχυρηστει πως και το ιδιο το κρατος λειτουργει αλαζονικα, ομως το εκαστοτε κρατος ειναι εκλεγμενο απο το λαο για να λειτουργει οπως κρινει σωστα, τα συνδικατα που λειτουργουν με μεθοδος τραμπουκισμου απο ποια πλειοψηφεια εκλεχτηκαν για να μας κανουν κουμαντο? επειδη η δικια μου η γνωμη τουλαχιστον για αυτους δε ζητηθηκε ποτε!

Για να κλεισω θελω να σημειωσω πως δεν εχω προβλημα με τις καταληψεις και τις απεργειες, ειναι δικαιωμα και ολοι πρεπει να διεκδηκουν οτι θεωρουν πως τους αξιζει, ομως η επιβολη αυτων με βια ειναι κατι που θεωρω ζουγκλα και πιστευω κανει και τους ιδιους που την ασκουν να χανουν εντελως το οποιο δικιο για το οποιο παλευουν.
HARD WORK SURPASS TALENT :chigau:

#2 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 22 October 2008 - 09:50

Δεν μου εχουν επιβαλει ποτε να απεργησω γιατι ευτυχως μεχρι τωρα δεν εχω βρεθει στη θεση να εξαρτουμαι απο τις ορεξεις τις μαφιας των εργατοπατερων. Θα ομολογησω ομως οτι ως γυμνασιοπαιδο εκανα αμαν να φιλοτιμηθουν καποιοι απο τους αληταμπουρες του σχολειου να κανουν καταληψη, μπας και χασουμε λιγο μαθημα. Ετσι σκεφτομασταν τοτε οι περισσοτεροι, και λογικο ειναι λογω ηλικιας. Αυτο ομως ειναι μια τρανη αποδειξη οτι σε τετοιες ηλικιες δεν εχουμε την απαιτουμενη ωριμοτητα για να δικαιολογειται η νομιμοτητα των καταληψεων. Ειμαι πεπεισμενος οτι οι καταληψεις στα σχολεια θα πρεπει να ποινικοποιηθουν, και οι ζημιες στα σχολεια να πληρωνονται απο τους γονεις των μαθητων που ελαβαν μερος στη καταληψη, ενω οι εξωσχολικοι που πηραν μερος να πηγαινουν φυλακη. Το δικαιωμα στη παιδεια και στην δημοσια περιουσια ειναι ιερο και δεν μπορουμε να το αφηνουμε να εκφυλιζεται ετσι. Υπαρχουν πολλοι τροποι για διαμαρτυρια για καλυτερευση των συνθηκων στα σχολεια, αλλα ο πιο εσχατος τροπος πρεπει να ειναι μονο η αποχη, και αυτη σε πολυ σοβαρες καταστασεις.

Τωρα οι απεργειες ειναι πιο συνθετο θεμα, αλλα ειναι γεγονος οτι τα συνδικατα στην Ελλαδα αποτελουνται απο κομματοσκυλα που δεν εχουν δουλεψει μια μερα στη ζωη τους. Επισης η συντριπτικη πλειοψειφια των "αγωνων" τους καθοδηγειται απο κομματικα συμφεροντα και οχι με βαση τα συμφεροντα των εργατων. Οι δε απεργιες, το μονο που καταφερνουν ειναι να ζημειωνουν εμας τους ιδιους και την οικονομια μας. Να υπαρχει πιο σοβαρη και αμεση αντιδραση απο εισαγγελεις για να κρινουν αν καποια απεργια ειναι καταχρηστικη η οχι. Αλλα μου φαινεται οτι μας χρειαζεται μια Μαγκι Θατσερ σε αυτη τη χωρα...

Και αλλο σοβαρο thread στο off topic... Θα τραβανε τα μαλλια τους οι mods!! Κατσε να σκεφτω να ανοιξω κανα moe thread καπου μπας και βοηθησω την ισσοροπια καπως..

:hahaha:
Posted Image

#3 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 22 October 2008 - 10:14

Όχι δεν μου επιβάλλανε ποτέ να είμαι με το ζόρι κλειστός.
Φυσικά, ζω σε χωριό και κάτι τέτοια είναι ανύπαρκτα.
Μια φορά όμως λιθοβολήσανε έναν εργάτη του ΟΤΕ που πήγε να βάλει με εντολές άλλων μια κεραία ενίσχυσης κινητών τηλεφώνων σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

#4 Geutella

Geutella

    Anime-Greek

  • Members
  • 337 posts

Posted 22 October 2008 - 10:36

Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τον άλλο να απεργήσει ή να συμμετέχει σε μια κατάληψη ή οτιδήποτε...Όταν ένα συνδικάτο παίρνει μια απόφαση για κάποια απεργία καλό είναι όλοι οι εργαζόμενοι να στηρίζουν την απόφαση του συνδικάτου τους και γενικά να συμμετέχουν ενεργά στα συνδικαλιστικά τους όργανα, γιατί μόνο αν οργανωθούν οι εργαζόμενοι και είναι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούν να διεκδικήσουν πράγματα...Οι απεργοσπάστες πέρα του ότι "κρεμάνε" τον σύλλογο τους αγνοώντας τις αποφάσεις του, εμποδίζουν τον αγώνα τον συναδέλφων τους που χάνουν μεροκάματα για να παλέψουν και να διεκδικήσουν περισσότερα δικαιώματα για όλους (και για αυτούς που δεν θέλουν να απεργήσουν) Τώρα αν κάποιοι εργαζόμενοι δεν θέλουν να καταλάβουν από μόνοι τους κάποια πράγματα, τι να γίνει κρίμα...κανείς δεν μπορεί να τους αναγκάσει με το ζόρι να παλέψουν και να διεκδικήσουν...το θέμα είναι να το κάνουν με την καρδιά τους. Γιαυτό κιόλας όσα άτομα ανήκουν στην περιφρούρηση μιας απεργίας το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ενημερώσουν και να πείσουν με επιχειρήματα τους συναδέλφους τους να απεργήσουν (ποτέ με το ζόρι) και επίσης αν χρειαστεί να τα βάλουν με την εργοδοσία αν παρατηρηθούν φαινόμενα τρομοκρατίας προς τους εργαζομένους (π.χ. να λέει η εργοδοσία πως αν τολμήσει να απεργήσει κάποιος θα τον απολύσει...τότε επεμβαίνει το συνδικάτο και η περιφρούρηση της απεργίας)

Όσο για τις καταλήψεις, δεν μπορώ να δεχτώ πως όλα στην παιδεία είναι τέλεια και πως δεν υπάρχουν δίκαια αιτήματα για κατάληψη...Το κακό είναι ότι τα παιδιά λόγω του νεαρού της ηλικίας δεν έχουν την ωριμότητα να διεκδικήσουν σωστά...γιαυτό παρατηρούνται φαινόμενα τραμπουκισμού στα σχολεία που κατά 90% δεν προέρχονται από τα παιδιά του σχολείου που συμμετέχουν στην κατάληψη αλλά από τρίτους "εξωσχολικούς" που δυστυχώς τα παιδιά δεν μπορούν πάντα να περιφρουρήσουν την κατάληψη τους με επιτυχία...

Edited by Geutella, 22 October 2008 - 10:44.

Posted Image

#5 Batman D

Batman D

    Anime Newbie

  • Members
  • 48 posts

Posted 22 October 2008 - 12:00

Βασικα διαφωνω με το χρηστη geutella, εγω δεν εχω καποιο προβλημα με τα νεα μετρα και ετσι τελικα δεν εμεινα κλειστος, οσοι ειχαν το καναν,, ας ειναι ο καθενας ελευθερος να αποφασησει το πως θα χειρηστει τη δουλεια του, ειναι το καλλητερο για ολους.
HARD WORK SURPASS TALENT :chigau:

#6 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 22 October 2008 - 12:41

Το σύνηθες ελληνικό χάλι. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κράτος.

Για τις καταλήψεις/Αποχές: Τελείως άχρηστο. Δεν έχει κανένα ώφελος. Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν οι μαθητές είναι να μάθουν ξένες γλώσσες και να πάνε να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Αυτή η χώρα δεν αξίζει για να κάτσεις να μορφωθείς και να κάνεις δουλειά. Ούτε μια δεκάρα στα φροντιστήρια και την παραπαιδεία. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι μαθητές είναι να τελείωσουν την υποχρεωτική (αναγκαστική 9χρονη εκπαίδευση) και μετά να την κάνουν για εξωτερικό. Έχω μετανοιώσει τα λυκειακά και πανεπιστημιακά χρόνια που έμεινα στην Ελλάδα. Τα σχολεία πρέπει να είναι πάντα ανοιχτά. Με το να τα κλείνεις δεν τα βελτιώνεις. Μαθητικές αντιδράσεις μπορούν να γίνουν και με ανοιχτά σχολεία. Οι περισσότεροι που κάνουν τις καταλήψεις νοιάζονται πιο πολύ για να χαθεί μάθημα, όχι για την παιδεία. Αν έβλεπα επιμελείς μαθητές να κάνουν τις καταλήψεις θα συμμετείχα και εγώ, αλλά τις καταλήψεις τις κάνουν συνήθως οι τεμπέληδες και οι ψευτομάγκες.

Απεργίες: Είμαι υπέρ των απεργιών αλλά όχι σε υπηρεσίες όπως νοσοκομεία, μεταφορές, ηλεκτρισμό κτλ που θέτουν τη ζωή των ανθρώπων σε κίνδυνο και καταστρέφουν περιουσίες των άλλων.

Σχετικά με το ερώτημα τις πίεσης σε συμμετοχή, στο λύκειο μου είχαν πει να βάλω υπέρ της κατάληψης και αρνήθηκα. Μετά μου είπαν ότι όλοι οι άλλοι έβαλαν βάλε και εσύ, αλλά όταν τους είπα ότι δε με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι με άφησαν ήσυχο. Ο καθένας να κρίνει τι είναι σωστό και να αποφασίζει. Όχι όμως να αναγκάζει τους άλλους.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#7 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 22 October 2008 - 13:30

Well, last year όσοι ήθελαν έκαναν μάθημα ενώ είχαμε κατάληψη. Έτσι και προσπαθούσαμε να ακουστούμε στους από πάνω αλλά και σεβόμασταν όσους δεν την υποστήριζαν ή την υποστήριζαν και ήθελαν να κάνουν μάθημα. It was kinda weird.

Φέτος όλα τα μέλη του 15μελούς είναι δραπέτες του ΕΛΕΠΑΠ μαζί με τους υπόλοιπους που κραταν την κατάληψη πλην ενός που αγανάχτησε και έφυγε. So ήμουν και είμαι κατά αν και περνάω πολλές ώρες στο σχολείο για το χαβαλέ.

Και ναι, ξέρω ότι όλες αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες, γι' αυτό εδώ και κάτι μήνες σταμάτησα να κατεβαίνω σε πορείες.
Already gave up on this place.

EDIT: Ξέχασα το θέμα του θρεντ. :P
Όχι, δεν με έχουν αναγκάσει ποτέ να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο.
Πάντοτε μόνος μου επέλεγα αν θα πάρω μέρος ή όχι και δεν μου έλεγε κανείς τίποτα.

HnH5aB0.jpg


#8 Geutella

Geutella

    Anime-Greek

  • Members
  • 337 posts

Posted 22 October 2008 - 14:06

Aααα και να προσθέσω και κάτι άλλο...με την ηττοπάθεια και την λογική δεν αγωνίζομαι, δεν κάνω καταλήψεις, δεν απεργώ επειδή έτσι και αλλιώς δεν θα γίνει τίποτα, οι κοινωνίες δεν πάνε μπροστά...εξάλλου δεν κατεβαίνεις σε μια πορεία για να σε ακούσει η εκάστοτε κυβέρνηση αλλά για να κινητοποιήσεις τον απλό κόσμο, που έχει φάει όλη την προπαγάνδα στην μούρη και δεν ξέρει τι του γίνετε αν δεν φώναζαν και μερικοί πολλά πράγματα θα περνούσαν στο ντούκου...Ο αγώνας που πάει χαμένος είναι αυτός που δεν γίνεται...
Posted Image

#9 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 22 October 2008 - 15:52

αλλά για να κινητοποιήσεις τον απλό κόσμο, που έχει φάει όλη την προπαγάνδα στην μούρη και δεν ξέρει τι του γίνετε

Ελα ομως που 9 στις δεκα πορειες σε αυτη τη χωρα εινα αποτελεσμα προπαγανδας και μαλιστα κομματικης? Πως να τις παρει οποιοσδηποτε στα σοβαρα μετα? Πως μπορει να παρει καποιος στα σοβαρα καποιες πορειες που καταληγουν καταφυγιο καποιων που καταφευγουν παντα στη βια? Και γιατι δηλαδη αρεστη μορφη αντιδρασης θεωρειται ο συνδιασμος απεργιας/πορειας που θα χτυπησει οικονομικα και με αλλους τροπους μονο αλλους πολιτες αυτης της χωρας και οχι το "κατεστημενο"?

Η μονη πορεια που αξιζε τα τελευταια χρονια ηταν η μεγαλη για τις πυρκαγιες...

Spoiler:

Edited by Mr Ayu-Mania, 22 October 2008 - 18:05.

Posted Image

#10 odin

odin

    Lord of valhalla

  • Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 22 October 2008 - 16:11

Ελα ομως που 9 στις δεκα πορειες σε αυτη τη χωρα εινα αποτελεσμα προπαγανδας και μαλιστα κομματικης? Πως να τις παρει οποιοσδηποτε στα σοβαρα μετα?

Και η εκλογή της εκάστοτε κυβέρνηση προϊόν κομματικής προπαγάνδας (διάβαζε:διαφήμιση) είναι.Προτείνεις να μην παίρνουμε ούτε την κυβέρνηση στα σοβαρά?

Και γιατι δηλαδη αρεστη μορφη αντιδρασης θεωρειται ο συνδιασμος απεργιας/πορειας που θα χτυπησει οικονομικα και με αλλους τροπους μονο αλλους πολιτες αυτης της χωρας και οχι το "κατεστημενο"?

Για να ακούσω κάποια εναλλακτική μορφή αντίδρασης που να χτυπάει το κατεστημένο ενώ οικονομικά (ούτε με άλλους τρόπους) δεν θα βλάπτει τους πολίτες αυτής της χώρας:smokingg:

Also,irrelevant posts deleted,lolcats were add to my archive XD

#11 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 22 October 2008 - 16:38

Και η εκλογή της εκάστοτε κυβέρνηση προϊόν κομματικής προπαγάνδας (διάβαζε:διαφήμιση) είναι.Προτείνεις να μην παίρνουμε ούτε την κυβέρνηση στα σοβαρά?


Γιατί, είναι δυνατόν να την πάρεις στα σοβαρά?...ειδικά την συγκεκριμένη κυβέρνηση....:hahaha:

Για να ακούσω κάποια εναλλακτική μορφή αντίδρασης που να χτυπάει το κατεστημένο ενώ οικονομικά (ούτε με άλλους τρόπους) δεν θα βλάπτει τους πολίτες αυτής της χώρας


Μα δεν κατάλαβες. Το θέμα είναι να μην χαλιέται ο νοικοκυραίος από τους χούλιγκαν που τον έβαλαν να πάρει ταξί ή να πάρει το τουτού μια μέρα στην δουλειά...όταν θα έρθει η ώρα του όμως να απεργήσει επειδή τον πηδάνε, θα θελα να ξερα τι θα σκέφτεται...


Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#12 Batman D

Batman D

    Anime Newbie

  • Members
  • 48 posts

Posted 22 October 2008 - 16:44

Γιατί, είναι δυνατόν να την πάρεις στα σοβαρά?...ειδικά την συγκεκριμένη κυβέρνηση....:hahaha:


Δεν θα τις εδινα το τιτλο σοβαρη, αλλα η σοβαροτερη απο τις υπολοιπες 3-4 προτασεις στη βουλη.
HARD WORK SURPASS TALENT :chigau:

#13 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 22 October 2008 - 16:55

Χαίρομαι που συμφωνείς πως η κυβέρνηση είναι για τα πανηγύρια. Η συζήτηση όμως δεν είναι κομματική, και ούτε θα γίνει σε αυτό το thread.

τα συνδικατα που λειτουργουν με μεθοδος τραμπουκισμου απο ποια πλειοψηφεια εκλεχτηκαν για να μας κανουν κουμαντο? επειδη η δικια μου η γνωμη τουλαχιστον για αυτους δε ζητηθηκε ποτε!


Καταλαβαίνεις πως με αυτή την λογική το ίδιο ακριβώς ισχύει με τις κυβερνήσεις, έτσι?


Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#14 Batman D

Batman D

    Anime Newbie

  • Members
  • 48 posts

Posted 22 October 2008 - 17:06

Εδω ομως φταινε οσοι καταδεχωνται να γινουν προβατα στην εκαστοτε παραταξη οταν μπαινουν στα πανεπιστημια και τα ΤΕΙ.

Θελω να πω πως η ριζα αυτου του φαυλου κυκλου κομματοσκυλων, ειναι ακριβως εκει, εκει πολλαπλασιαζωνται οι ανθρωποι που θα ψηφηζουν παντα ενα κομμα οτι και αν κανει αυτο!

Τωρα εγω προσωπικα δε δεχτηκα ποτε βια να ψηφησω, οχι σωματικη τοπυλαχιστον επειδη ισως το αναγεις σε ενα επιπεδο ψυχολογικης βιας να το πω μεσω διαφημησεων κλπ, ομως σε αυτη τη περιπτωση το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι μια ωδη στη λογικη! (κοινη λιγικη? lol)

Λογικη που λεει, οτι ψηφησε αν θες να ψηφησεις αυτον που θεωρεις οτι εκφραζει εσενα στο μεγαλλυτερο ποσσοστο, η αν δε θες μπορεις να απεχεις η αλλιως οργανωσου και κανε μια δικια σου προταση. Διοτι καλο το κραξιμο αλλα ποτε δεν ειδα και μια προταση που να μην υπαγεται σε καποια απο τις γνωστες παραταξεις (ειτε official ειτε unofficial)
HARD WORK SURPASS TALENT :chigau:

#15 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 22 October 2008 - 17:07

...

Edited by ATANASHIOSU, 24 January 2009 - 08:33.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.