Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Απεργειες, Καταληψεις, Αποχες
#1
Posted 22 October 2008 - 09:29
Αυτο το γεγονος με γυρησε χρονια πισω οταν ετοιμαζοταν καταληψη και μας πλησιαζαν διαφοροι να μας απειλησουν να ψηφησουμε ναι με την απηλη της βιας!
Μεθοδοι αντιδρασης στη καταπιεση του κρατους καταληγουν να καταπιεζουν οσους αντιδρουν σε αυτη τη μορφη αντιστασης εκφυλιζωντας τελικα την ιδια την ενοια της αντιστασης!
Καποιος μπορει να ισχυρηστει πως και το ιδιο το κρατος λειτουργει αλαζονικα, ομως το εκαστοτε κρατος ειναι εκλεγμενο απο το λαο για να λειτουργει οπως κρινει σωστα, τα συνδικατα που λειτουργουν με μεθοδος τραμπουκισμου απο ποια πλειοψηφεια εκλεχτηκαν για να μας κανουν κουμαντο? επειδη η δικια μου η γνωμη τουλαχιστον για αυτους δε ζητηθηκε ποτε!
Για να κλεισω θελω να σημειωσω πως δεν εχω προβλημα με τις καταληψεις και τις απεργειες, ειναι δικαιωμα και ολοι πρεπει να διεκδηκουν οτι θεωρουν πως τους αξιζει, ομως η επιβολη αυτων με βια ειναι κατι που θεωρω ζουγκλα και πιστευω κανει και τους ιδιους που την ασκουν να χανουν εντελως το οποιο δικιο για το οποιο παλευουν.

#2
Posted 22 October 2008 - 09:50
Τωρα οι απεργειες ειναι πιο συνθετο θεμα, αλλα ειναι γεγονος οτι τα συνδικατα στην Ελλαδα αποτελουνται απο κομματοσκυλα που δεν εχουν δουλεψει μια μερα στη ζωη τους. Επισης η συντριπτικη πλειοψειφια των "αγωνων" τους καθοδηγειται απο κομματικα συμφεροντα και οχι με βαση τα συμφεροντα των εργατων. Οι δε απεργιες, το μονο που καταφερνουν ειναι να ζημειωνουν εμας τους ιδιους και την οικονομια μας. Να υπαρχει πιο σοβαρη και αμεση αντιδραση απο εισαγγελεις για να κρινουν αν καποια απεργια ειναι καταχρηστικη η οχι. Αλλα μου φαινεται οτι μας χρειαζεται μια Μαγκι Θατσερ σε αυτη τη χωρα...
Και αλλο σοβαρο thread στο off topic... Θα τραβανε τα μαλλια τους οι mods!! Κατσε να σκεφτω να ανοιξω κανα moe thread καπου μπας και βοηθησω την ισσοροπια καπως..


#3
Posted 22 October 2008 - 10:14
Φυσικά, ζω σε χωριό και κάτι τέτοια είναι ανύπαρκτα.
Μια φορά όμως λιθοβολήσανε έναν εργάτη του ΟΤΕ που πήγε να βάλει με εντολές άλλων μια κεραία ενίσχυσης κινητών τηλεφώνων σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.
#4
Posted 22 October 2008 - 10:36
Όσο για τις καταλήψεις, δεν μπορώ να δεχτώ πως όλα στην παιδεία είναι τέλεια και πως δεν υπάρχουν δίκαια αιτήματα για κατάληψη...Το κακό είναι ότι τα παιδιά λόγω του νεαρού της ηλικίας δεν έχουν την ωριμότητα να διεκδικήσουν σωστά...γιαυτό παρατηρούνται φαινόμενα τραμπουκισμού στα σχολεία που κατά 90% δεν προέρχονται από τα παιδιά του σχολείου που συμμετέχουν στην κατάληψη αλλά από τρίτους "εξωσχολικούς" που δυστυχώς τα παιδιά δεν μπορούν πάντα να περιφρουρήσουν την κατάληψη τους με επιτυχία...
Edited by Geutella, 22 October 2008 - 10:44.
#5
Posted 22 October 2008 - 12:00

#6
Posted 22 October 2008 - 12:41
Για τις καταλήψεις/Αποχές: Τελείως άχρηστο. Δεν έχει κανένα ώφελος. Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν οι μαθητές είναι να μάθουν ξένες γλώσσες και να πάνε να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Αυτή η χώρα δεν αξίζει για να κάτσεις να μορφωθείς και να κάνεις δουλειά. Ούτε μια δεκάρα στα φροντιστήρια και την παραπαιδεία. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι μαθητές είναι να τελείωσουν την υποχρεωτική (αναγκαστική 9χρονη εκπαίδευση) και μετά να την κάνουν για εξωτερικό. Έχω μετανοιώσει τα λυκειακά και πανεπιστημιακά χρόνια που έμεινα στην Ελλάδα. Τα σχολεία πρέπει να είναι πάντα ανοιχτά. Με το να τα κλείνεις δεν τα βελτιώνεις. Μαθητικές αντιδράσεις μπορούν να γίνουν και με ανοιχτά σχολεία. Οι περισσότεροι που κάνουν τις καταλήψεις νοιάζονται πιο πολύ για να χαθεί μάθημα, όχι για την παιδεία. Αν έβλεπα επιμελείς μαθητές να κάνουν τις καταλήψεις θα συμμετείχα και εγώ, αλλά τις καταλήψεις τις κάνουν συνήθως οι τεμπέληδες και οι ψευτομάγκες.
Απεργίες: Είμαι υπέρ των απεργιών αλλά όχι σε υπηρεσίες όπως νοσοκομεία, μεταφορές, ηλεκτρισμό κτλ που θέτουν τη ζωή των ανθρώπων σε κίνδυνο και καταστρέφουν περιουσίες των άλλων.
Σχετικά με το ερώτημα τις πίεσης σε συμμετοχή, στο λύκειο μου είχαν πει να βάλω υπέρ της κατάληψης και αρνήθηκα. Μετά μου είπαν ότι όλοι οι άλλοι έβαλαν βάλε και εσύ, αλλά όταν τους είπα ότι δε με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι με άφησαν ήσυχο. Ο καθένας να κρίνει τι είναι σωστό και να αποφασίζει. Όχι όμως να αναγκάζει τους άλλους.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
#7
Posted 22 October 2008 - 13:30
Φέτος όλα τα μέλη του 15μελούς είναι δραπέτες του ΕΛΕΠΑΠ μαζί με τους υπόλοιπους που κραταν την κατάληψη πλην ενός που αγανάχτησε και έφυγε. So ήμουν και είμαι κατά αν και περνάω πολλές ώρες στο σχολείο για το χαβαλέ.
Και ναι, ξέρω ότι όλες αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες, γι' αυτό εδώ και κάτι μήνες σταμάτησα να κατεβαίνω σε πορείες.
Already gave up on this place.
EDIT: Ξέχασα το θέμα του θρεντ.

Όχι, δεν με έχουν αναγκάσει ποτέ να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο.
Πάντοτε μόνος μου επέλεγα αν θα πάρω μέρος ή όχι και δεν μου έλεγε κανείς τίποτα.
#8
Posted 22 October 2008 - 14:06
#9
Posted 22 October 2008 - 15:52
Ελα ομως που 9 στις δεκα πορειες σε αυτη τη χωρα εινα αποτελεσμα προπαγανδας και μαλιστα κομματικης? Πως να τις παρει οποιοσδηποτε στα σοβαρα μετα? Πως μπορει να παρει καποιος στα σοβαρα καποιες πορειες που καταληγουν καταφυγιο καποιων που καταφευγουν παντα στη βια? Και γιατι δηλαδη αρεστη μορφη αντιδρασης θεωρειται ο συνδιασμος απεργιας/πορειας που θα χτυπησει οικονομικα και με αλλους τροπους μονο αλλους πολιτες αυτης της χωρας και οχι το "κατεστημενο"?αλλά για να κινητοποιήσεις τον απλό κόσμο, που έχει φάει όλη την προπαγάνδα στην μούρη και δεν ξέρει τι του γίνετε
Η μονη πορεια που αξιζε τα τελευταια χρονια ηταν η μεγαλη για τις πυρκαγιες...
Edited by Mr Ayu-Mania, 22 October 2008 - 18:05.

#10
Posted 22 October 2008 - 16:11
Και η εκλογή της εκάστοτε κυβέρνηση προϊόν κομματικής προπαγάνδας (διάβαζε:διαφήμιση) είναι.Προτείνεις να μην παίρνουμε ούτε την κυβέρνηση στα σοβαρά?Ελα ομως που 9 στις δεκα πορειες σε αυτη τη χωρα εινα αποτελεσμα προπαγανδας και μαλιστα κομματικης? Πως να τις παρει οποιοσδηποτε στα σοβαρα μετα?
Για να ακούσω κάποια εναλλακτική μορφή αντίδρασης που να χτυπάει το κατεστημένο ενώ οικονομικά (ούτε με άλλους τρόπους) δεν θα βλάπτει τους πολίτες αυτής της χώραςΚαι γιατι δηλαδη αρεστη μορφη αντιδρασης θεωρειται ο συνδιασμος απεργιας/πορειας που θα χτυπησει οικονομικα και με αλλους τροπους μονο αλλους πολιτες αυτης της χωρας και οχι το "κατεστημενο"?

Also,irrelevant posts deleted,lolcats were add to my archive XD
#11
Posted 22 October 2008 - 16:38
Και η εκλογή της εκάστοτε κυβέρνηση προϊόν κομματικής προπαγάνδας (διάβαζε:διαφήμιση) είναι.Προτείνεις να μην παίρνουμε ούτε την κυβέρνηση στα σοβαρά?
Γιατί, είναι δυνατόν να την πάρεις στα σοβαρά?...ειδικά την συγκεκριμένη κυβέρνηση....

Για να ακούσω κάποια εναλλακτική μορφή αντίδρασης που να χτυπάει το κατεστημένο ενώ οικονομικά (ούτε με άλλους τρόπους) δεν θα βλάπτει τους πολίτες αυτής της χώρας
Μα δεν κατάλαβες. Το θέμα είναι να μην χαλιέται ο νοικοκυραίος από τους χούλιγκαν που τον έβαλαν να πάρει ταξί ή να πάρει το τουτού μια μέρα στην δουλειά...όταν θα έρθει η ώρα του όμως να απεργήσει επειδή τον πηδάνε, θα θελα να ξερα τι θα σκέφτεται...
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.
#12
Posted 22 October 2008 - 16:44
Γιατί, είναι δυνατόν να την πάρεις στα σοβαρά?...ειδικά την συγκεκριμένη κυβέρνηση....
Δεν θα τις εδινα το τιτλο σοβαρη, αλλα η σοβαροτερη απο τις υπολοιπες 3-4 προτασεις στη βουλη.

#13
Posted 22 October 2008 - 16:55
τα συνδικατα που λειτουργουν με μεθοδος τραμπουκισμου απο ποια πλειοψηφεια εκλεχτηκαν για να μας κανουν κουμαντο? επειδη η δικια μου η γνωμη τουλαχιστον για αυτους δε ζητηθηκε ποτε!
Καταλαβαίνεις πως με αυτή την λογική το ίδιο ακριβώς ισχύει με τις κυβερνήσεις, έτσι?
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.
#14
Posted 22 October 2008 - 17:06
Θελω να πω πως η ριζα αυτου του φαυλου κυκλου κομματοσκυλων, ειναι ακριβως εκει, εκει πολλαπλασιαζωνται οι ανθρωποι που θα ψηφηζουν παντα ενα κομμα οτι και αν κανει αυτο!
Τωρα εγω προσωπικα δε δεχτηκα ποτε βια να ψηφησω, οχι σωματικη τοπυλαχιστον επειδη ισως το αναγεις σε ενα επιπεδο ψυχολογικης βιας να το πω μεσω διαφημησεων κλπ, ομως σε αυτη τη περιπτωση το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι μια ωδη στη λογικη! (κοινη λιγικη? lol)
Λογικη που λεει, οτι ψηφησε αν θες να ψηφησεις αυτον που θεωρεις οτι εκφραζει εσενα στο μεγαλλυτερο ποσσοστο, η αν δε θες μπορεις να απεχεις η αλλιως οργανωσου και κανε μια δικια σου προταση. Διοτι καλο το κραξιμο αλλα ποτε δεν ειδα και μια προταση που να μην υπαγεται σε καποια απο τις γνωστες παραταξεις (ειτε official ειτε unofficial)

#15
Posted 22 October 2008 - 17:07
Edited by ATANASHIOSU, 24 January 2009 - 08:33.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.