Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

J-Doramas list ~Mini reviews~


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 a2a

a2a

    두부사랑해요!

  • Members
  • 1,058 posts

Posted 27 September 2008 - 17:02

Λοιπόν σκέφτηκα εφόσον όλο και περισσότερα άτομα κάνουν ανοίγματα στα J-Dramas και ψάχνουν πάντα προτάσεις του τι να δουν, γιατί να το δουν κ.α. να δημιουργήσω ένα τόπικ ξεχωριστά από την κύρια συζήτηση, στο οποίο θα παρουσιάζω συνοπτικά, και με βάση όσα έχω δει, τις σειρές και τηλεταινίες που έχει κατά καιρούς προβάλλει η ιαπωνική τηλεόραση, και οι οποίες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε όσους ασχολούνται με την κουλτούρα και τη γλώσσα της Ιαπωνίας. Γιατί το κάνω αυτό; Απλούστατα, γιατί σίγουρα έχω δει τις περισσότερες σειρές από κάθε άλλον στην Ελλάδα. (Αυτή τη στιγμή η λίστα μου έχει 211 στοιχεία και συνεχίζει)
Όσοι θέλουν να μάθουν Ιαπωνικά καλό είναι να προσπαθήσουν να δουν κάποια σειρά. Οι καθημερινοί διάλογοι την καθιστούν καλύτερη πηγή γνώσης ιαπωνικών από τα άνιμε (δε νομίζω να μαθαίνετε ιαπωνικά από το Ναρούτο, εκτός και σκοπεύετε να γίνετε νίντζα).
Αυτό το τόπικ απευθύνεται σε όσους είναι καινούργιοι και ψάχνουν κάτι να αρχίσουν και σε όσους είναι παλιοί και ψάχνουν κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουν ήδη δει.
Η λίστα ξεκινάει αλφαβητικά και θα προσπαθώ να την ενημερώνω όποτε μπορώ. Ερωτήσεις για recommendations μπορούν να γίνονται πλέον εδώ.

1-9

1 Pound no Fukuin - 1 Pound Gospel (Winter 2008 )
Είδος: Κωμωδία, Ρομαντικό, Μποξ, Manga Adaption
Ηθοποιοί: Kamenashi Kazuya, Kuroki Meisa, Kobayashi Satomi, Yamada Ryosuke, Okada Yoshinori, Takahashi Issei, Ishiguro Hideo etc
Σύνοψη: Ο Hatanaka Kosaku είναι ένας νεαρός επαγγελματίας μποξέρ που έχει προβλήματα με την τάξη βάρους του, επειδή είναι πολύ λαίμαργος. Μια μέρα γνωρίζει μια όμορφη και αφελή καλόγρια, την Angela και την ερωτεύεται με ό,τι (ξεκαρδιστικές) συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.
Μίνι Κριτική: Εξαιρετική σειρά (κατά τη γνώμη μου η καλύτερη της σεζόν της)! Μια από τις καλύτερες για κάποιον που είναι πρωτάρης. Μιας και είναι manga adaption και δη της Rumiko Takahashi (Inuyasha, Ranma 1/2 etc) η σειρά θεωρείται live action και πολλά στοιχεία της παραπέμουν σε άνιμε. Ο Kazuya εδώ ενσαρκώνει έναν από τους πιο συμπαθείς χαρακτήρες που έχω δει ποτέ. Και η Kuroki Meisa είναι πανέμορφή και πολύ αστεία στο ρόλο της Angela.
Re-watch value: 10 (Από τις σειρές που ξαναβλέπονται άνετα)
Video Quality: Good
Subbed: Yes!

1 Ritoru no Namida - 1 Litre of Tears (Autumn 2005)
Είδος: Κοινωνικό, Δράμα, Ασθένεια, Αληθινή Ιστορία
Ηθοποιοί: Sawajiri Erika, Nishikido Ryo, Fujiki Naohito, Yakushimaru Hiroko, Jinnai Takanori, Narumi Riko etc
Σύνοψη: Βασισμένη στο ημερολόγιο της Kitou Aya, η σειρά μας διηγείται την ιστορία της Aya, μιας συνηθισμένης μαθήτριας η οποία μαθαίνει πως έχει μια σπάνια ασθένεια η οποία θα την καθηλώσει σε καροτσάκι και θα την οδηγήσει σιγά σιγά στο θάνατο. Αν και αρχικά απελπίζεται δε το βάζει κάτω μέχρι το τέλος και γίνεται πηγή ελπίδας για άλλους ανθρώπους με την ίδια ασθένεια.
Μίνι Κριτική: Ίσως η πιο διάσημη σειρά του είδους της. Αν πιστεύετε ότι δεν θα σας αγγίξει γιατί έχετε συνηθίσει από σειρές στην ελληνική τηλεόραση κάνετε λάθος. Πίστευα ότι ποτέ δε θα έβλεπα δραματική σειρά χωρίς να κοροϊδέψω το υπερβολικό δράμα μέχρι που είδα αυτή τη σειρά. Πραγματικά με άγγιξε τόσο πολύ και έκλαψα τόσο πολύ (1 λίτρο σίγουρα)που κόντεψα να πάθω κατάθλιψη. Μακάρι να έφτιαχναν και εδώ σειρές τόσο υψηλής ποιότητας. Δε τη συστήνω για πρώτη σειρά (καλύτερα η πρώτη σειρά να είναι κωμωδία) αλλά για μια από τις πρώτες σίγουρα.
Re-watch value: 8 (Επειδή είναι πολύ καταθλιπτική)
Video Quality: Good
Subbed: Yes!

1 Ritoru no Namida Special - 1 Litre of Tears Special
Επιπλέον καστ: Morimoto Sarasa, Okamoto Anri
Όπως αρκετά Special έτσι και αυτό αποτελεί μια σύνοψη της σειράς μια μια μικρή νέα εμβόλιμη ιστορία στην οποία ο Haruto είναι γιατρός και συναντά μια νεαρή ασθενή με την ίδια ασθένεια όπως η Aya και της διηγείται την ιστορία της. Δείτε το πολύ μετά τη σειρά για υπενθύμιση.


15sai no Blues - 15year-old Blues (Part of Division 1 Spring 2005)
Είδος: Δράμα, Σχολείο, Οικογένεια
Ηθοποιοί: Tegoshi Yuya, ZEEBRA, Iwasa Mayuko etc
Σύνοψη: Ο Kohei είναι ένας καταθλιπτικός (emo) μαθητής που τον κοροϊδεύουν στο σχολείο και που φωτογραφίζει μυστικά το κορίτσι που του αρέσει. Και η οικογένεια του είναι πολύ περίεργη. Μέχρι που γνωρίζει τον Shunsaku, τον καινούργιο του δάσκαλο στα ιδιαίτερα. Είναι λίγο pervert και τον δέρνει αν πεισμώνει. Παρόλ' αυτά η επιρροή του δασκάλου του θα τον αλλάξει σιγά σιγά και θα τον βγάλει από το καβούκι του.
Μίνι κριτική: Μίνι σειρά 4 επεισοδίων με τον Tego-chan στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο και τον ράπερ ZEEBRA στο ρόλο του δάσκαλου. Δείτε το αν: α)είστε Tegoshi fan, β)σας αρέσουν οι σειρές με περίεργους δάσκαλους, γ)έχετε περάσει ή περνάτε emo φάση
Ο χαρωπός Tego-chan εδώ αποδεικνύει πόσο καλός ηθοποιός είναι παίζοντας έναν από τους πιο καταθλιπτικούς χαρακτήρες που έχω δει άκρως επιτυχημένα.
Re-watch value: 5(Αν είστε Tego-chan fan και επειδή είναι μόνο 4 επεισόδια)
Video Quality: Medium
Subbed: Yes!

33-pun Tantei - The 33 minute Detective(Summer 2008 )
Είδος: Κωμωδία, Αστυνομικό
Ηθοποιοί: Domoto Tsuyoshi, Mizukawa Asami, Takahashi Katsumi, Nonami Maho, Kojima Yoshio etc
Σύνοψη: Ο Kurama Rokuro είναι ένας ντετέκτιβ διαφορετικός από τους άλλους. Λατρεύει τα μυστήρια και οτιδήποτε occult. Συχνά καλείται να διελευκάνει ένα έγκλημα με πολύ απλή λύση και στο οποίο ο δολοφόνος συνήθως ομολογεί στα πρώτα 5 λεπτά. Αλλά ο Rokuro επιμένει να δημιουργεί θεοπάλαβες θεωρίες για πως διαπράχθηκε το έγκλημα (που συχνά μοιάζουν να βγήκαν από καρτουν) και τραβάει το μυστήριο να διαρκέσει για 33 λεπτά (όσο και η διάρκεια του σοου). Από εκεί βγήκε και ο τίτλος της σειράς.
Μίνι-κριτική: Άλλη μια εντελώς παλαβή, ανισσόροπη και ξεκαρδιστική σειρά που παρωδεί τα αστυνομικά dramas με πολύ χιούμορ. Το στυλ κινηματογράφησης θυμίζει κλασικό νουάρ (χωρίς να είναι ασπρόμαυρο) και τα τζαζ soundtrack και theme song δένουν εξαιρετικά με το ύφος της σειράς. Ο Tsuyoshi επίσης δίνει ρέστα σε μια καταπληκτική ερμηνεία που του ταιριάζει γάντι. Τη σειρά φυσικά δεν τη βλέπεις για τα μυστήρια αλλά για την παλαβομάρα της. Η δεύτερη σεζόν θα προβληθεί την Άνοιξη του 2009.
Re-watch value: 10 (και με το παραπάνω, είναι τρελά αστεία)
Video quality: Good
Subbed: Yes (Ongoing still και δυστυχώς όχι πολύ καλά subs)

Αυτά για σήμερα, λεω να προσθέσω και άλλα αύριο αλλά αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε να βάλω τις σειρές που αρχίζουν από A σε άλλο ποστ για να μη βγει τεράστιο το αρχικό...

Edited by a2a, 29 July 2009 - 22:14.


#2 himawarinosekai

himawarinosekai

    koko wa doko? O_o

  • Members
  • 411 posts

Posted 27 September 2008 - 21:40

Senseeeei! Πολύ χρήσιμο thread! Ganbatte!
Και πράγματι τα ντράμα βοηθούν πάρα πολύ στην εκμάθηση της γλώσσας! :nod2:

Αν θες (και δε βαριέσαι), στην κατηγορία subbed βάλε και κατάσταση ποιότητας, γιατί κατέβασα πρόσφατα το love complex (όχι lovely complex!) και ακόμα το σκέφτομαι αν θα το δώ έτσι που είναι...:nosey: Έτσι έχω πάρει σβάρνα τα SARS releases αλλά τελειώνουν κι αυτά....:nanana:

#3 a2a

a2a

    두부사랑해요!

  • Members
  • 1,058 posts

Posted 29 September 2008 - 00:05

Έγινε! Θα βάζω και την ποιότητα επιπλέον. Επίσης κάποια στιγμή θα προσθέσω και τα θεματικά τραγούδια.

Α

Abunai Houkago
Haven't watched yet...

Akai Ito - Red Thread of Destiny (Winter 2009)
Είδος: Δράμα, Ρομαντικό, Βασιμένο σε keitai novel (ίσως αληθινή ιστορία)
Ηθοποιοί: Minamisawa Nao, Mizobata Junpei, Kimura Ryo, Okamoto Rei, Yanagishita Tomo etc
Σύνοψη: Η δραματική ρομαντική ιστορία ένος ζευγαριού που είναι δεμένο με την κόκκινη κλωστή της μοίρας, της Mei και του Atsushi.
Μίνι-κριτική: Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα για κινητά (αφήστε το, μόνο στην Ιαπωνία θα το βρείτε ως όρο μάλλον) πρόκειται για μια νεανική τραγική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε 2 παιδιά που η μοίρα τα όρισε να είναι μαζί. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινή ιστορία αλλά είναι υπέροχα σκοτεινή και οι νέοι ηθοποιοί που αποτελούν το καστ πολλά υποσχόμενοι. Ειδικά οι 2 πρωταγωνιστές. Υπάρχει και ταινία αλλά είναι βασικά μια σύνοψη της σειράς.
Re-watch value: 8 (πολύ καλό στο είδος του)
Quality: Good
Subbed: Yes!

Akihabara@Deep (Summer 2006)
Είδος: Κωμωδία, Δράμα, Οτάκου, Βασισμένη σε βιβλίο
Ηθοποιοί: Kazama Shunsuke, Ikuta Toma, Hoshino Gen, Kitamura Kazuki etc
Σύνοψη: Μια ομάδα αντικοινωνικών οτάκου που όλοι επισκέπτονταν ένα συγκεκριμένο σάιτ συμβουλών δημιουργούν μια ομάδα δράσης για να προστατεύσουν την Μέκκα των Οτάκου, την Akihabara, από προβλήματα και να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από την αυτοκτονία της ιδιοκτήτριας του σάιτ.
Μίνι-κριτική: Μια σειρά με οτάκου ήταν αδύνατο να μη μου τραβήξει το ενδιαφέρον. Είναι διασκεδαστική, τρελή και πιστέψτε με όλοι θα θέλαμε να ζούμε στο σύμπαν της. Με κάθε επείσοδιο να ασχολείται με μια διαφορετική πτυχή της κουλτούρας της Akiba (maid cafes, cosplay, moe idols, zombies), ακόμα και όσοι δεν ασχολείστε με dramas και βλέπετε μόνο anime θα πρέπει κάποια στιγμή να τη δείτε. Μέχρι και Gundam έχει! Και φυσικά τους 5 οτάκου να δίνου ρέστα ερμηνείας. Εδώ πρωτοείδα τον Ikuta Toma και εδώ τον λάτρεψα.
Re-Watch Value:9 (Θα την ξαναέβλεπα φυσικά)
Video Quality: Good
Subbed: Yes!


Akimahende! - No way! (Autumn 1998 )
Είδος: Κωμωδία, Οικογένεια
Ηθοποιοί: Nakamura Tamao, Fujiwara Norika, Uchida Yuki, Ninomiya Kazunari, Suzuki Anne etc
Σύνοψη: H Katsura και ο Junichiro κάποτε σκόπευαν να παντρευτούν αλλά τελικά χώρισαν. Μετά από 30 χρόνια ξανασυναντιούνται και αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα. Όμως ο Junichiro είναι χήρος με 4 παιδιά και η Katsura λεει πως θα παντρευτούν μόνο αν την αποδεχτούν. Έτσι μετακομίζει στο σπίτι τους ως οικονόμος. Τα παιδιά όμως του Junichiro αποδεικνύονται κάπως "ιδιόρρυθμα".
Μίνι Κριτική: Μια ξεκαρδιστική παλιά σειρά με έναν πολύ νεαρό Nino. Η οικογένεια Aoki είναι περίεργη, παλαβή και τρελαίνει την κακομοίρα την Katsura. Ιδιαίτερα η δεύτερη αδερφή, η Sumire (Uchida Yuki), είναι ένας από τους πιο memorable drama characters που έχω δει ποτέ. Από τις καλές και αξιόλογες οικογενειακές κωμωδίες.
Re-watch Value: 7 (Αν είστε των οικογενειακών κωμωδιών)
Quality: JEM capture T_T
Subbed: Yes!

Algernon ni Hanataba wo - Flowers for Algernon (Autumn 2002)
Είδος: Δράμα, Επιστημονική Φαντασία, Βασισμένη σε Βιβλίο
Ηθοποιοί: Yusuke Santamaria, Kanno Miho, Yoshizawa Yuu, Nakajima Tomoko, Ishida Ayumi etc
Σύνοψη: Ο Fujushima Haru, είναι ενήλικας με τη νοητική ανάπτυξη μικρού παιδιού. Εγκαταλελλειμένος από τη μητέρα του από μικρός, δουλεύει σε ένα φούρνο και πηγαίνει σε σχολείο για νοητικά καθυστερημένα άτομα. Είναι πολύ δεμένος με τη δασκάλα του την Erina. Μια μέρα, μια επιστήμονας, φίλη της Erina, προτείνει μια εγχείρηση που θα του επιτρέψει να ανακτήσει τη νοημοσύνη του. Η εγχείρηση έχει ήδη γίνει σε ένα ποντίκι με το όνομα Algernon και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Ο Haru δέχεται και πράγματι αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο έξυπνος. Αλλά μαζί με την εξυπνάδα έρχεται και η συνειδητοποιήση και...
Μίνι Κριτική: Βασισμένη στο πασίγνωστο ομώνυμο βιβλίο του Daniel Keyes αυτή η ιαπωνική διασκευή μας διηγείται με συγκινητικό τρόπο την ιστορία ενός ανθρώπου που μπαίνει απότομα από τον κόσμο της άγνοιας και της αθωότητας στον κόσμο της ιδιοφυΐας και των συνεπειών της. Όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο ξέρουν την κατάληξη της σειράς. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε μια ιαπωνική διασκευή ενός αριστουργήματος της παγκόσμιας λογοτεχνίας (και έναν συκλονιστικό Yusuke Santamaria) δοκιμάστε τη σειρά.
Re-watch value: 5 (If you feel like watching again this touching series despite it being a little depressing)
Video Quality: Good
Subbed: Yes! (Αλλά η ποιότητα των subs είναι ολίγον τι άθλια)

Anego (Spring 2005)
Είδος: Κωμωδία, Ρομαντικό, Γραφείο, Βασισμένη σε Βιβλίο
Ηθοποιοί: Shinohara Ryoko, Akanishi Jin, Tomosaka Rie, Kato Masaya, Toda Naho etc
Σύνοψη: Η Noda Naoko, είναι 32 χρονών, εργένισσα και δουλεύει σε μια εταιρεία εμπορίου. Όλοι οι νεότεροι συνάδερφοι της τη λατρεύουν και τη σέβονται. Της έχουν δώσει μάλιστα το παρατσούκλι Anego και τη συμβουλεύονται για τα πάντα. Η μοναχική ζωή της θα αλλάξει όταν θα συναντήσει τον άντρα των ονείρων της και έναν νεαρό συνάδερφο της που τη φλερτάρει.
Μίνι-κριτική: Μια (κάπως) ρεαλιστική προσέγγιση των εργαζόμενων γυναικών στη Ιαπωνία. Μέσω της Naoko βλέπουμε τις καθημερινές και ερωτικές τους ζωές προσεγγισμένες πάντα με μια γερή δόση χιούμορ. Η Shinohara Ryoko είναι από της καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της και ο ρόλος της πάει γάντι. Επίσης εδώ ο Jin, αν και δεν έχει πολύ υποκριτικό ταλέντο, είναι καλός και έχει απίστευτη χημεία με την πρωταγωνίστρια μας. Από τα καλύτερα office romance που έχω δει (αν όχι το καλύτερο).
Re-watch value: 8 (Cause I'm a sucker for office romances)
Video Quality: Good
Subbed: Yes!

Anego SPECIAL
Το 95% του Special είναι recap της σειράς οπότε δείτε το κανά χρόνο μετά να θυμηθείτε τι παιζόταν. Ή δείτε ξανά τη σειρά! ;P

Anna-san no Omame - The Best Friend of Beautiful Anna (Autumn 2006)
Είδος: Κωμωδία, Ρομαντικό, Βασισμένο σε Manga
Ηθοποιοί: Becky, Anzu Sayuri, Kashiwabara Takashi, Takizawa Saori, Takahashi Hitomi etc
Σύνοψη: Η Lily είναι μια υπερβολικά αισιόδοξη στον εαυτό της κοπέλα. Πιστεύει ότι είναι πανέμορφη και ότι όλοι οι άντρες είναι ερωτευμένοι μαζί της. Στην πραγματικότητα αυτή που κλέβει την παράσταση είναι η καλύτερη της φίλη, η Anna. Βέβαια η Lily πιστεύει ότι όλοι προσπαθούν να πλησιάσουν την Anna για να γνωρίσουν εκείνη. Μια μέρα η Anna γνωρίζει στη Lily το αγόρι της, τον Kyotaro και εκείνη τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Από κει και πέρα αρχίζει η τρελή Οδύσσεια του κακόμοιρου του ήρωα μας...
Μίνι κριτική: Μια από τις πιο τρελές, παλαβές και ανισσόρροπες σειρές που έχω δει ποτέ! Υπήρχαν σημεία που έκλαιγα από τα γέλια! Αν σας αρέσει το περίεργο και παρανοϊκό χιούμορ των Ιαπώνων, αυτή είναι μια από τις σειρές που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε. Και αν δεν ξέρετε ποια είναι η Becky, εδώ θα τη μάθετε και θα τη λατρέψετε. Επίσης εδώ μπορείτε να δείτε και τον μικρό αδερφό του Kashiwabara Takashi, τον Shuji, σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σειρά κινείται ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα όπως ένα άνιμε που ζωντάνεψε. Είναι ένα διαμάντι που αξίζει πραγματικά!
Re-watch value: 10 (Ειλικρινά την έχω πεθυμήσει και θέλω να την ξαναδώ!)
Video Quality: Good
Subbed: Yes!

Antique (Autumn 2001)
Είδος: Κωμωδία, Δράμα, Μαγειρική, Βασισμένο σε Manga
Ηθοποιοί: Takizawa Hideaki, Shiina Kippei, Fujiki Naohito, Koyuki, Abe Hiroshi
Σύνοψη: Βασισμένο στο πασίγνωστο μάνγκα Antique Cake Store, η σειρά μας διηγείται την ιστορία 4 αντρών που δουλεύουν σε ένα μαγαζί που ειδικεύεται στην κατασκευή καταπληκτικών κέικ και είναι γεμάτο παλιές Ευρωπαϊκές αντίκες. Ένας πρώην μποξέρ, ένας ιδιοφυής ομοφυλόφυλος ζαχαροπλάστης, ένας πλούσιος κληρονόμος και ο πρώην σωματοφύλακας του. Αν και προέρχονται από διαφορετικά περιβάλλοντα, η αγάπη τους για τα κέικ τους ενώνει και τους βοηθά να μεταδόσουν αυτό τους το πάθος στους πελάτες τους.
Μίνι-κριτική: Πολύ γνωστή σειρά, από πολύ γνωστό μάνγκα. Το Antique, όταν προβλήθηκε στην τηλεόραση ήταν πολύ επιτυχημένο. Κάτι τα πολύ μεγάλα ονόματα του καστ, κάτι τα απίστευτα κέικ και κάτι το υπέροχο soundtrack των Mr. Children, έφεραν στη σειρά την επιτυχία. Δείτε το αν είστε φαν του μάνγκα, της ζαχαροπλαστικής, των Mr.Children, του Tackey και των slice of life σειρών.
Re-watch value: 6 (Αν θέλετε να πάθετε ζάχαρο!)
Video Quality: Awful (Είχα δει την έκδοση με τους κινέζικους-αγγλικούς υπότιτλους που προκαλούν eye-cancer [ευτυχώς έχω ανοσία] αν και έχω μυριστεί ότι κυκλοφορεί και DVD quality rip με english softsubs αλλά δεν το έχω πετύχει. Αν το βρω θα ανεβεί το re-watch value)
Subbed: Yes (Chinese engrish omg!)

Ao no Jidai - La periode bleue (Summer 1998 )
Είδος: Δράμα
Ηθοποιοί: Domoto Tsuyoshi, Kamikawa Takaya, Okina Megumi, Ando Masanobu, Shinohara Ryoko etc
Σύνοψη: Ο Ryuu είναι ένας νέος που ζει μόνος του, εγκαταλελειμένος από τη μητέρα του και έχει στραφεί στη διάπραξη εγκλημάτων για να επιβιώσει στη σκληρή ιαπωνική κοινωνία. Μια μέρα συλλαμβάνεται μετά από μια κλοπή αλλά με τη βοήθεια ενός καλόκαρδου δικηγόρου και επειδή ο ίδιος μισεί αυτό που έχει γίνει, ξεκινά μια νέα ζωή και κερδίζει και την καρδιά μιας όμορφης κοπέλας. Όμως μια μέρα τον κατηγορούν για ένα έγκλημα το οποίο δεν διέπραξε και καταλήγει στη φυλακή. Από εκεί και πέρα ξεκινά ένα βίαιο και σκοτεινό παραμύθι γεμάτο τρομακτικές αποκαλύψεις το οποίο ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του θεατή...
Μίνι-Κριτική: Μια από τις πιο εξαιρετικές σκοτεινές σειρές που έχω δει. Το σενάριο το υπογράφει η Komatsu Eriko, η οποία έχει καταπληκτικό ταλέντο σε τέτοιες ιστορίες (Ningen Shikaku, Wakaba no Koro) και φαίνεται να έχει σπουδάσει πάνω στη διαστροφή της ανθρώπινης φύσης. Από το πρώτο κιόλας επισόδειο θα είστε στην άκρη της καρέκλας σας. Προσωπικά, λατρεύω τέτοιου είδους σειρές. Είναι το δεύτερο αγαπημένο μου είδος μετά από τις ρομαντικές και παλαβές κωμωδίες. Όσο πιο σκοτεινές και διαστροφικές τόσο το καλύτερο.
Re-Watch Value: 9 (Τρομερή και απίστευτη σειρά! Επίσης Ando Masanobu man-whore ftw!)
Quality: Fairly Good (DVD rip αλλά παλιά σειρά)
Subbed: No (Αλλά έχω αναλάβει να το υποτιτλίσω εγώ όταν ξεβαρεθώ)

Aoki-san Uchi no Oku-san (Engimono)
Haven't watched yet

Arigatou Okan Special (Autumn 2008 )
Είδος: Οικογενειακό, Δράμα
Ηθοποιοί: Ootake Shinobu, Shibutani Subaru, Murakami Shingo, Toda Erika, Kato Seishiro etc
Σύνοψη: Ένα μικρό παιδί που μένει ορφανό πηγαίνει στην Osaka να ζήσει με μια ανάδοχη οικογένεια. Η μητέρα της οικογένειας είναι μια καλόκαρδη και γενναιόδωρη γυναίκα που αναλαμβάνει την ανατροφή πολλών παιδιών που έχουν μείνει μόνα τους. Βλέπουμε ταυτόχρονα και τις ιστορίες των μεγαλύτερων παιδιών της.
Μίνι-κριτική: Μια ζεστή και γλυκιά ιστορία γύρω από τις ανάδοχες οικογένειες. Το σπέσιαλ εξερευνά τις σχέσεις αγάπης και τους δεσμούς οικογένειας που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ ξένων μεταξύ τους ανθρώπων. Επίσης βλέπουμε τον Subaru πατέρα και τη γέννηση των Tina... Χεχε
Re-watch value: 6 (Καλό αλλά τίποτα πολύ σπουδαίο)
Quality: Good
Subbed: Yes!


At home dad (Spring 2004)
Είδος: Κωμωδία, Οικογενειακό
Ηθοποιοί: Abe Hiroshi, Shinohara Ryoko, Miyasako Hiroyuki, Nakajima Tomoko, Nagai Masaru, Takizawa Saori etc
Σύνοψη: Η οικογένεια Yamamura μετακομίζει σε μια ονειρική γειτονιά στα προάστια. Ο πατέρας, ο Kazuyuki δουλεύει σε μια μεγάλη διαφημιστική εταιρεία και η μητέρα, η Miki, μένει σπίτι για να φροντίζει τη μικρή Rie. Οι νέοι τους γείτονες είναι η οικογένεια Sugio. Σε αυτή την οικογένεια δουλεύει η μητέρα, η Shokο, ενώ ο άντρας της, ο Yusuke, μένει σπίτι και φροντίζει το μικρό Ryota. Ο Kazuyuki πιστεύει πως ο Yusuke είναι για λύπηση αφού είναι νοικοκυρά μέχρι που χάνει τη δουλειά του ξαφνικά. Ταυτόχρονα η Miki λαμβάνει μια προσφορά να γυρίσει στη δουλεία. Μην έχοντας άλλη επιλογή ο Kazuyuki αρχίζει νέα ζωή ως νοικοκυρά στο σπίτι και αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα!
Μίνι-κριτική: Απλά η καλύτερη οικογενειακή κωμωδία που έχω δει. Αστεία, τρυφερή και ζεστή σίγουρα θα σας κερδίσει αμέσως. Μεγάλο ατού της σειράς ο μεγαλόσωμος Abe Hiroshi με ποδιά νοικοκυράς και το μικρό του κοριτσάκι από το χέρι. Επίσης με τη Shinohara Ryoko στο ρόλο της συζύγου δημιουργούν ένα από τα καλύτερα τηλεοπτικά ζευγάρια. Ίσως είναι υπερβολικά ιδεαλιστική (και τι δε θα δίνα να μένω σε αυτή την υπέροχη γειτονιά) αλλά πιστεύω δείχνει αρκετά ρεαλιστικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί άντρες που μένουν στο σπίτι φροντίζοντας της οικογένεια.
Re-watch value: 9 (Είναι από τις αγαπημένες μου σειρές)
Quality: Good
Subbed: Yes!

Atashinchi no Danshi - My Boys (Spring 2009)
Είδος: Κωμωδία, Οικογένεια
Ηθοποιοί: Horikita Maki, Mukai Osamu, Okada Yoshinori, Seto Kouji, Yamamoto Yusuke, Kaname Jun, Okayama Tomoki, Tsuruno Takeshi, Takashima Reiko, Yamamoto Koji etc
Σύνοψη: Η νεαρή Chisato είναι μια άστεγη κοπέλα που έχει φορτωθεί το τεράστιο χρέος του πατέρα της και ζει προσπαθώντας να αποφύγει τους δανειστές του. Μια μέρα εμφανίζεται ένας πλούσιος άντρας, ονόματι Ohkura Shinzo, ο οποίος προσφέρεται να της ξεπληρώσει το χρέος αν τον παντρευτεί. Η Chisato δέχεται όταν μαθαίνει ότι εκείνος έχει ένα μόνο μήνα ζωής. Όταν αυτός πεθαίνει όμως ανακαλύπτει πως για να μπορέσει να ξεχρεώσει πρέπει να κάνει τη μητέρα στους 6 θετούς του γιους, οι οποίοι δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους.
Μίνι-Κριτική: Πολύ αστεία και χαριτωμένη οικογενειακή κωμωδία. Έχει πολλά στοιχεία που παραπέμπουν σε παραμύθι (μένουν σε ένα κάστρο) και οι 6 γιοι είναι κουκλιά. Φυσικά η Maki ως πρωταγωνίστρια δίνει ρέστα ερμηνείας σε έναν ρόλο που της ταιριάζει όσο λίγοι. Αστείοι χαρακτήρες και καταστάσεις, πολύχρωμα σκηνικά και ρούχα και οικογενειακές αξίες συνθέτουν μια δροσερή νεανική και οικογενειακή κωμωδία.
Re-watch value: 8 (Very good & refreshing)
Video Quality: Good!
Subbed: Yes!

Attention Please! (Spring 2006)
Είδος: Κωμωδία, Επάγγελμα
Ηθοποιοί: Ueto Aya, Nishikido Ryo, Maya Miki, Aibu Saki, Koizumi Kotaro, Otsuka Chihiro, Uehara Misa etc
Σύνοψη: Η Yoko είναι ένα αγοροκόριτσο που τραγουδάει σε ένα ροκ συγκρότημα. Το συγκρότημα της διαλύεται όταν ο κιθαρίστας Tsukasa αποφασίζει να πάει στο Τόκιο να δουλέψει. Η Yoko τον αγαπάει αλλά δε μπορεί να του το πει. Στο αεροδρόμιο η παρέα της (μόνο αγόρια) ξετρελαίνεται με κάτι αεροσυνοδούς. Η Yoko λεει πως και αυτή θα έδειχνε ωραία με τέτοια στολή αλλά τα αγόρια της λένε πως είναι αδύνατον. Όμως ο Tsukasa λεει πως θα ήθελε να τη δει με αυτή τη στολή. Αυτό την εμπνέει να πάει να γίνει αεροσυνοδός. Όμως ο δρόμος της κάθε άλλο παρά εύκολος θα είναι, ιδιαίτερα εφόσον είναι φωνακλού και καθόλου θηλυκή!
Μίνι-κριτική: Μια πολύ αστεία σειρά πάνω στα βάσανα μιας εκπαιδευόμενης αεροσυνοδού που φαίνεται εντελώς ακατάλληλη για αυτή τη δουλειά. Μέσα από τα μάτια της Yoko βλέπουμε πόσο πραγματικά δύσκολη και επίπονη είναι η δουλειά των ανθρώπων που μας εξυπηρετούν σε κάθε αεροπορικό ταξίδι (πάντα βέβαια με χιούμορ). Η Aya Ueto σε έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς ρόλους της. Η επιτυχία της σειράς μας έδωσε 2 σπέσιαλ και ίσως έπονται κι άλλα.
Re-watch Value: 8 (Ισχυρή σειρά)
Video Quality: Good
Subbed: Yes!

Attention Please Hawaii Special (Winter 2007)
Επιπλέον καστ: Harada Natsuki, Hori Mayumi etc
Σύνοψη: Η Yoko είναι πλέον αεροδυνοδός και ξεκινάει την εκπαίδευση της στις διεθνείς πτήσεις. Η πρώτη της πτήση είναι στη Χονολουλού της Χαβάης και η Yoko είναι ενθουσιασμένη. Ίσως υπερβολικά ενθουσιασμένη...
Μίνι-κριτική: Μια σπέσιαλ τηλεταινία αντάξια της σειράς. Παρόμοιο στυλ και γνώριμοι χαρακτήρες.
Re-watch value: 8 (Ίδιο με τη σειρά)
Video Quality: Good
Subbed: Yes!


Attention Please Sydney Special (Spring 2008 )
Eπιπλέον καστ: Otomo Minami, Yatsu Isao
Σύνοψη: Η Yoko μπορεί να θεωρηθεί πλέον senpai αεροσυνοδός καθώς νέες εκπαιδευόμενες κάνουν την εμφάνιση τους. Μια από αυτές όμως δεν σκοπεύει να την αναγνωρίσει και αρχίζει να την ανταγωνίζεται. Παράλληλα, για διαφημιστικούς λόγους της εταιρείας τους, η Yoko, η Yayoi και η Yuki επισκέπτονται το Σίδνεϊ στην Αυστραλία
και ακολουθεί χάος.
Μίνι-κριτική: Το δεύτερο σπέσιαλ είναι και αυτό όπως και η σειρά.
Re-watch value: 8
Video Quality: Good
Subbed: Yes!

---------------------------------

Edited by a2a, 20 November 2009 - 00:06.


#4 a2a

a2a

    두부사랑해요!

  • Members
  • 1,058 posts

Posted 07 October 2008 - 23:31

Συνεχίζω με Β... Τώρα που ξέμπλεξα από το Πανεπιστήμιο ελπίζω να προσθέτω πιο γρήγορα!

B

Bambino! (Spring 2007)
Είδος: Κωμωδία, Δράμα, Μαγειρική, Βασισμένο σε Manga
Ηθοποιοί: Matsumoto Jun, Karina, Sato Ryuta, Sasaki Kuranosuke, Kitamura Kazuki, Uchida Yuki, Mukai Osamu etc
Σύνοψη: Ο Ban Shogo έρχεται στο Τόκιο από τη Φουκουόκα να δουλέψει στο διάσημο ιταλικό εστιατόριο Baccanale. Βέβαια άλλο το να δουλεύεις στο ιταλικό της γειτονιάς σου και άλλο το να δουλεύεις στο πιο διάσημο ιταλικό εστιατόριο της πρωτεύουσας. Ο Ban θα ξεκινήσει από χαμηλά και θα αναρριχηθεί στην πολυπόθητη θέση του σεφ ιταλικής κουζίνας!
Μίνι-κριτική: Πολύ δημοφιλής σειρά λόγω κυρίως του πρωταγωνιστή της, μεγάλου καρδιοκατακτητή, Matsumoto Jun (Arashi). Όταν αποφασίσετε να τη δείτε καλύτερα να μην είστε νηστικοί! Τα φαγητά που παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια σας θα σας κάνουν να τρέξετε στο κοντινότερο ιταλικό εστιατόριο να φάτε! Όσο για τους ρυθμούς της σειράς: Ξεκινάει χαλαρά και αργά και μετά από 1-2 επεισόδεια απογειώνεται!
Rewatch value: 7 (Ε ρε πείνες!)
Video Quality: Good
Subbed: Yes!

Bara no nai Hanaya - The Flower Shop Without Roses (Winter 2008 )
Είδος: Δράμα, Ρομαντικό
Ηθοποιοί: Katori Shingo, Takeuchi Yuko, Shaku Yumiko, Matsuda Shota, Terajima Susumu etc
Σύνοψη: Ο Shiomi Eiji είναι ένας καλόκαρδος ανθοπώλης που μεγαλώνει μόνος του τη μικρή του κόρη. Μια βροχερή μέρα έξω από το μαγαζί του βρίσκει μια τυφλή γυναίκα, τη Mio, και τη βοηθάει να προστατευτεί από τη βροχή. Από τότε οι δυό τους έρχονται πιο κοντά και ο Eiji σιγά σιγά νιώθει την παγωμένη του καρδιά να λιώνει...
Μίνι-Κριτική: Μια σειρά του getsuku time slot του Fuji TV, ή αλλιώς μια σειρά μεγάλου βεληνεκούς. Ήταν πολύ επιτυχημένη όταν προβλήθηκε. Αν νομίζετε ότι ακούγεται υπερβολικά μελόδραματική δεν έχετε άδικο αλλά έχει επιπλέον πολύ μυστήριο και εξαιρετικές ερμηνείες. Το σενάριο του Nojima Shinji είναι ανετρεπτικό και πολύ ενδιαφέρον. Τα τελευταία επεισόδια θα σας έχουν στην άκρη της καρέκλας σας! Ειλικρινά πιστεύω ότι αξίζει!
Rewatch value: 6 (Δυστυχώς οι ανατροπές εξαντλούνται σε μια θέαση)
Video quality: Good
Subbed: Yes!

Bijo ka Yajuu - Beauty or Beast (Winter 2003)
Είδος: Κωμωδία, Ρομαντικό, Επάγγελμα
Ηθοποιοί: Matsushima Nanako, Fukuyama Masaharu, Watanabe Ikkei, Yashima Norito, Sasaki Kuranosuke, Shiraishi Miho
Σύνοψη: Μια εγκεκριμένη δημοσιογράφος με καριέρα στο εξωτερικό επιστρέφει στην Ιαπωνία για να δουλέψει σε ένα κανάλι με χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης. Εκεί συναντά τον παλιό της έρωτα και προς μεγάλη της έκπληξη πρέπει να συνεργαστεί μαζί του για να δημιουργήσει το καλύτερο δελτίο ειδήσεων. Έλα μου όμως που οι χαρακτήρες τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι!
Μίνι-Κριτική: Πολύ διασκεδαστική σειρά που ασχολείται με τα backstage ενός τηλεοπτικού σταθμού και κυρίως με την ειδησεογραφική ομάδα. Οι Matsushima Nanako και Fukuyama Masaharu υποδύονται δυο χαρακτήρες με μεγάλη διαφορά απόψεων. Οι συγκρούσεις τους είναι το βασικό στοιχείο της σειράς που χαρακτηρίζεται ως light κωμωδία για ενήλικες.
Re-watch value: 5 (εν μέρει φταίει και η ποιότητα)
Video quality: JEM capture
Subbed: Yes!

Binbou Danshi - Bomb bee men (Winter 2008 )
Είδος: Κωμωδία
Ηθοποιοί: Oguri Shun, Yashima Norito, Yamada Yu, Miura Haruma, Yusuke Santamaria, Kamiji Yusuke, Naka Riisa etc
Σύνοψη: Ο Koyama Kazumi είναι ένας καλόκαρδος νέος που δε μπορεί να πει όχι σε κανέναν. Δανείζει συνεχώς σε όλους τους φίλους και γνωστούς του, χωρίς να περιμένει να του επιστρέψουν τα χρήματα. Γι αυτό βρίσκεται συνεχώς μες τα χρέη και αναλαμβάνει περίεργες δουλειές για να ξεχρεώσει.
Μίνι-κριτική: Μια συμπαθητική σειρά με τον Oguri Shun στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο. Η αγαθοσύνη του είναι τρομακτική. Αν και ο Shun είναι ο βασικός ήρωας, αυτός που πραγματικά λάμπει σε αυτή τη σειρά και τον επισκιάζει αρκετές φορές είναι ο Miura Haruma, τον οποίο δεν μπορείς να μην λατρέψεις! Hint: Τα άθλια μαλλιά που έχει ο Shun εδώ, είναι τα φυσικά του!!!
Re-watch value: 6 (Είναι αρκετά χαριτωμένη! Και έχει Oguri Shun!)
Video Quality: Good
Subbed: Yes!

Bloody Monday (Autumn 2008 )
Είδος: Αστυνομικό, Δράση, Μυστήριο, Θρίλερ, Βασισμένο σε Manga
Ηθοποιοί: Miura Haruma, Sato Takeru, Kichise Michiko, Matsushima Yutaka, Yoshizawa Hisashi, Ashina Sei, Narimiya Hiroki etc
Σύνοψη: Μια επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση απειλεί να απελευθερώσει ένα θανατηφόρο ιό στο Τόκιο και ο μόνος που μπορεί να το αποτρέψει αυτό φαίνεται να είναι ένας ιδιοφυής έφηβος χάκερ, ο Takagi Fujimaru, γνωστός και με το ψευδώνυμο Falcon. Όμως φαίνεται ότι οι τρομοκράτες βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά.
Μίνι-κριτική: Μια σειρά διαφορετική από τα συνηθισμένα Jdramas. Μπορεί να μην είναι ό,τι πιο πρωτότυπο (το θέμα έχει εξαντληθει σε πολλές χολιγουντιανές ταινίες) αλλά για τα ιαπωνικά στάνταρ είναι κάτι σχετικά καινούργιο. Η σειρά έχει πολύ δράση και ανατροπές που σε αφήνουν να μαντεύεις μέχρι το τέλος. Ο Haruma ξεδιπλώνει το ταλέντο του και αποδεικνύει πως είναι ένας από τους μελλοντικούς υπέρ-σταρ. Πιστεύω πως πολλοί από εδώ θα το λατρέψουν,
Re-watch value: 9 (It is cult already)
Video Quality: Good
Subbed: Yes!

Boku Dake no Madonna - My Only Madonna... and I love her (Summer 2003)
Είδος: Κωμωδία, Ρομαντικό, Δράμα
Ηθοποιοί: Takizawa Hideaki, Hasegawa Kyoko, Koizumi Kotaro, Shimatani Hitomi, Konishi Manami, Ogata Naoto, Maya Miki etc
Σύνοψη: Ο Suzuki Kyoichi είναι ένας πρωτοετής φοιτητής που άφησε την επαρχία για να σπουδάσει στο Τόκιο. Είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του παρόλο που δεν είναι στο καλύτερο πανεπιστήμιο και μένει σε ένα παλιό διαμέρισμα μαζί με πολύ περίεργους γείτονες. Μια μέρα, γυρνώντας σπίτι από την part-time δουλειά του ως νυχτοφύλακας, βρίσκει μια γυναίκα στο δωματιό του. Τη λένε Kataoka Surumi και κατασκοπεύει το απέναντι διαμέρισμα. Του εξηγεί πως μπήκε από το παράθυρο και πως ο άντρας που μένει απέναντι την παράτησε για μια άλλη γυναίκα. Του ζητάει να κατασκοπεύσουν μαζί. Σιγά σιγά αρχίζει να τον διατάζει και ο Kyoichi υπακούει τυφλά. Άθελα του την έχει ερωτευτεί. Αλλά μια μέρα εκείνη εξαφανίζεται...
Μίνι-Κριτική: Μια από τις πρώτες σειρές που είδα όταν άρχισα να ασχολούμαι με τα dramas. Και παραμένει ως σήμερα ένα από τα αγαπημένα μου love stories. Η χημεία των πρωταγωνιστών και το καταπληκτικό τέλος την έχει κατατάξει ψηλά στη λίστα μου. Η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που διακατέχει τη σειρά θα σας κάνει να νοσταλγείτε το καλοκαίρι (εγώ το είδα καλοκαίρι :Ρ). Αν λατρεύετε τα ρομάντζα σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Re-watch value: 8 (Μου έλειψε και ίσως το ξαναδώ)
Video Quality: Good
Subbed: Yes!

Boku no Mahou Tsukai
Haven't watched yet...

Boku to Kanojo no XXX - Your and My Secret (Digital Drama 2005)
Είδος: Κωμωδία, Ρομαντικό, Φαντασίας, Βασισμένο σε Manga
Ηθοποιοί: Takahashi Mai, Shioya Shun, Suzuki Akie, Fujisawa Taigo etc
Σύνοψη: Ο θηλυπρεπής Akira είναι ερωτευμένος με την δυναμική Momoi που είναι ο φόβος και ο τρόμος του σχολείου. Μια μέρα επισκέπτεται το σπίτι της και μπλέκεται μαζί της σε ένα από τα τρελά πειράματα του επιστήμονα παππού της με αποτέλεσμα οι δυο τους να αλλάξουν σώματα!
Μίνι-κριτική: Μια μικρή σειρά 7 επεισοδίων βασισμένη στο γνωστό manga της Morinaga Ai (Yamada Taro Monogatari). Δεν προβλήθηκε ποτέ στην τηλεόραση αλλά μόνο μέσω του Internet. Έχει πολύ γέλιο και κουλές καταστάσεις. Επίσης αφού την είδα είχα πάθει μια μίνι ψύχωση με τον Shioya Shun... Αν σας αρέσουν τα live action, δείτε τη!
Re-watch value:9 (Είναι πολύ μικρή σε διάρκεια, άκρως συμπαθητική και τίγκα στο fan service)
Quality: Good
Subbed: Yes!

Bokura no Yuuki ~Miman Toshi~ - Keys to the City ~The kids are in charge~ (Autumn 1997)
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Μυστηρίου, Θρίλερ, Δράμα
Ηθοποιοί: Domoto Koichi, Domoto Tsuyoshi, Hosho Mai, Kohara Yuki, Matsumoto Jun, Aiba Masaki, Yada Akiko etc
Σύνοψη: Μετά από ένα μυστηριώδες ατύχημα μια πόλη χάνει όλους τους ενήλικους κατοίκους της από μια θανατηφόρα ασθένεια και τα παιδιά που μένουν πίσω πρέπει να φροντίσουν για την επιβίωση τους έχοντας το στρατό και την κυβέρνηση να τους παρακολουθεί στενά (και να προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια πίσω από το συμβάν).
Μίνι-Κριτική: Μια καταπληκτική σειρά, από αυτές που έκαναν τη δεκαετία του 90 τη χρυσή εποχή των Jdramas. Είναι εξαιρετικά πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα, παρόλο που είναι γεμάτη Johnnys idols (5 από τους πρωταγωνιστές). Και ενώ η ποιότητα του βίντεο δεν είναι ό,τι καλύτερο είναι μια σειρά που θα θελήσετε σίγουρα να ξαναδείτε.
Re-watch value: 10 (είναι διαμάντι)
Video Quality: Medium
Subbed: Yes!

Budou no Ki SP
Haven't Watched Yet...

Busu no Hitomi ni Koishiteru - Falling in love with the eyes of an ugly girl (Spring 2006)
Είδος: Κωμωδία, Ρομαντικό, Αληθινή Ιστορία
Ηθοποιοί: Goro Inagaki, Murakami Tomoko, Ebihara Yuri, Igawa Haruka, Kato Shigeaki, Megumi etc
Σύνοψη: Ο Yamaguchi Osamu είναι ένας επιτυχημένος σεναριογράφος και έχει σχέση με ένα πανέμορφο μοντέλο. Φαίνεται να έχει την τέλεια ζωή αλλά κάτι του λείπει. Από την άλλη πλευρά η Ota Miyuki είναι μια 25χρονη, part-timer σε ένα restaurant που θέλει να γίνει ηθοποιός. Αν και το όνομα της σημαίνει ομορφιά η ίδια είναι άσχημη. Αν και το μισεί, το ξέρει πολύ καλά. Μια μέρα ο Osamu και η Miyuki συναντιούνται. Η αγνή και φρέσκια προσωπικότητα της τον τραβάει και τον εμπνέει και σιγά σιγά...
Μίνι-κριτική: Μια ασυνήθιστη και γλυκιά ρομαντική ιστορία, η οποία όσο απίθανη και αν φαίνεται, είναι αληθινό περιστατικό. Πρόκειται για την ιστορία της Ooshima Miyuki των Morisanchuu. Πιο συγκεκριμένα βλέπουμε πως η Miyuki γνώρισε τον άντρα της (ο οποίος υπογράφει και το σενάριο της σειράς) και πως δημιουργήθηκαν οι Morisanchuu. Η πρωταγωνίστρια, Murakami Tomoko, είναι μέλος τους. Αν δεν ξέρετε ήδη ποιες είναι, πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή comedy combi της Ιαπωνίας και είναι ιδιαίτερα αγαπητές. Αν είστε φαν τους, δείτες όπωςδήποτε αυτή τη σειρά!
Re-watch value: 8 (Στέκεται εξαιρετικά και είναι πολύ τρυφερή)
Video quality: Good
Subbed: Yes!

Byakkotai SP (Winter 2007)
Είδος: Ιστορικό, Δράμα
Ηθοποιοί: Yamashita Tomohisa, Tanaka Koki, Fujigaya Taisuke, Yakushimaru Hiroko, Kuroki Meisa, Nogiwa Yoko, Higashiyama Noriyuki etc
Σύνοψη: Ρι-μέικ ενός παλιού special του 1986. Δύο ανέυθυνοι νεαροί επισκέπτονται το Byakkotai Memorial Hall και μαθαίνουν για την τραγική ιστορία των προγόνων τους. Η Byakkotai (White Tiger Squad) ήταν μια ομάδα που αποτελούταν απο νεαρούς σαμουράι 16-17 ετών και πολέμησαν στον πόλεμο Boshin. To special μας δείχνει την ιστορία μέσα από τα μάτια 2 μελών της ομάδας: του Sakai Mineji και του Shinoda Gisaburo.
Μίνι-Κριτική: 2 τηλεταινίες εξαιρετικής παραγωγής που διηγούνται την πραγματικά τραγική ιστορία των σαμουράι της επαρχίας Aizu που στον πόλεμο Boshin εναντιώθηκε στην αυτοκρατορική εντολή που υπαγόρευε όλους του σαμουράι να αφήσουν τα όπλα. Η ταινία ο Τελευταίος Σαμουράι ασχολούνταν με αυτόν τον πόλεμο, ο οποίος σηματοδότησε το άνοιγμα της Ιαπωνίας στο δυτικό κόσμο και το τέλος της περιόδου Edo. Εδώ βλέπουμε πόσο ο πόλεμος επηρέασε τους απλούς ανθρώπους. Προσωπικά είναι από τα αγαπημένα μου Specials και τα είδα σερί 4ωρο χωρίς διάλειμμα ενδιάμεσα, κάτι που δεν το συνηθίζω.
Re-watch value: 9 (Personally I wanna watch it again)
Quality: Good
Subbed: Yes!


Byakuyakou - Journey under a Midnight Sun (Winter 2006)
Είδος: Δράμα, Αστυνομικό, Θρίλερ, Ρομαντικό, Βασισμένη σε βιβλίο
Ηθοποιοί: Yamada Takayuki, Ayase Haruka, Takeda Tetsuya, Watabe Atsuro, Kashiwabara Takashi, Koide Keisuke, Tanaka Kei etc
Σύνοψη: Ο Ryoji όταν ήταν 10 χρονών ερωτεύτηκε για πρώτη φορά τη μυστηριώδη Yukiho Μια μέρα αναλύπτει με τρόμο ότι η Yukiho υφίσταται σεξουαλική κακοποίηση από τον ίδιο του τον πατέρα και μετά από μια σύντομη πάλη, τον σκοτώνει. Η Yukiho για να σβήσει τα ίχνη τους σκοτώνει τη μητέρα της (η οποία την εξέδιδε) και οι δρόμοι των παιδιών χωρίζουν. Από ένα παιχνίδι της μοίρας ξανασυναντιώνται μετά από χρόνια και στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν τη φυλακή, μέχρι το έγκλημα να παραγραφεί, πέφτουν όλο και περισσότερο σε ένα κυκεώνα ψεμμάτων και αποτρόπαιων εγκλημάτων. Είναι η ιστορία 2 παιδιών που πάνω απ' όλα ήθελαv να περπατάνε ελεύθερα στον ήλιο.
Μίνι-κριτική: Μια από τις καλύτερες σειρές που έχω δει ποτέ. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του μετρ του είδους, Higashino Keigo, το Byakuyakou αποτελεί μια από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία του καναλιού TBS. Η ιστορία σε τραβάει μέχρι το τελευταίο λεπτό και οι πρωταγωνιστές (ιδιαίτερα ο Yamada Takayuki) κάνουν εξαιρετική δουλειά. Είναι επίσης η πρώτη φορά που δεν ήξερα πως να τους αντιμετωπίσω. Να τους λυπηθώ, να τους συμπαθήσω ή να τους μισήσω; Η πολυπλοκότητα και το βάθος τους είναι απίστευτη. Η αγάπη μου για τη συγκεκριμένη σειρά και το δημιουργό της με οδήγησε μάλιστα στο να αγοράσω και το βιβλίο. Ελπίζω μια μέρα να είμαι σε θέση να το διαβάσω άνετα.
Re-watch value: 10 (Θα ήταν άδικο να βάλω έστω και 9)
Video Quality: Good
Subbed: Yes!
___________

End of B for now! On to C!

Edited by a2a, 06 May 2009 - 19:24.


#5 miko-chin

miko-chin

    Anime Professional

  • Members
  • 732 posts

Posted 21 February 2009 - 09:10

τι ήθελα και τα διάβασα?τώρα θέλω να τα δω όλα:cry5:.αν τελειώσω τη nodame λέω να τα πάρω αλφαβητικά.
@a2a σοβαρά έχεις δει 211?

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg


#6 a2a

a2a

    두부사랑해요!

  • Members
  • 1,058 posts

Posted 21 February 2009 - 11:05

τι ήθελα και τα διάβασα?τώρα θέλω να τα δω όλα:cry5:.αν τελειώσω τη nodame λέω να τα πάρω αλφαβητικά.
@a2a σοβαρά έχεις δει 211?


Παραπάνω πλέον! Κοντεύω 250!

Και καλά που το θυμήθηκα να το συνεχίσω κιόλας!

#7 a2a

a2a

    두부사랑해요!

  • Members
  • 1,058 posts

Posted 28 February 2009 - 14:14

Πάω στο C σήμερα...
Επίσης: Όλες οι κριτικές είναι βασισμένες στην καθαρά προσωπική μου γνώμη. Μη τις αφήσετε να σας επηρεάσουν πολύ!

Car Radio ga Owareba - When the Car Radio Ends (Engimono Summer 2006)
Είδος: Θεατρική διασκευή, Δράμα, Κωμωδία
Ηθοποιοί: Kato Shigeaki, Kaneko Sayaka, Ore no Graffitti etc
Σύνοψη: Ένας νεαρός, που η κοπέλα του βρίσκεται στο νοσοκομείο, αποφασίζει να πάει να μάθει οδήγηση για να την πάει μια βόλτα μόλις γίνει καλά. Πηγαίνει λοιπόν σε μια σχολή οδηγών στην εξοχή και γνωρίζει ένα σωρό περίεργους συγκάτοικους στους κοιτώνες της.
Μίνι-κριτική: Πρόκειται για ένα gekidan engimono, μια θεατρική παράσταση διασκευασμένη για την τηλεόραση. Είναι εξαιρετικά περίεργη ιστορία και μπλέκει κωμωδία και δραματικές καταστάσεις. Δείτε την από περιέργεια ή αν είστε Shige fans. Είναι 4 επεισόδεια μόνο.
Re-watch value: 5 (Nothing Special)
Video Quality: Medium
Subbed: Yes!

Cat's Street (Summer 2008 )
Είδος: Δράμα, Νεανικό, Σχολείο, Βασισμένη σε Manga
Ηθοποιοί: Tanimura Mitsuki, Katsuji Ryo, Kurokawa Tomoka, Kimura Ryo, Ishiguro Hideo
Σύνοψη: Η Aoyama Keito ήταν ένα παιδί-ηθοποιός με μεγάλο ταλέντο και προοπτικές μέχρι που, για κάποιο μυστηριώδη λόγο αποσύρθηκε και κλείστηκε στο σπίτι της (έγινε hikikkomori). 10 χρόνια αργότερα βγαίνει από το σπίτι της και τυχαία γράφεται σε ένα σχολείο για απόκληρους, όπως και εκείνη. Εκεί σιγά σιγά ανοίγεται και κάνει αληθινούς φίλους.
Μίνι-κριτική: Η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο μάνγκα της πασίγνωστης Yoko Kamio (Hana Yori Dango). Αν έχετε διαβάσει το μάνγκα μπορεί να απογοητευθείτε κάπως από τις αλλαγές που έχουν κάνει αλλά πιστεύω πως η ατμόσφαιρα είναι ίδια. Μου αρέσε επίσης το μήνυμα που πέρναγε: Μάθε να αποδέχεσαι τον εαυτό σου και τους άλλους όπως είσαι και να προσπαθείς να αλλάξεις μόνο προς το καλύτερο.
Re-watch value: 8 (Actually I liked it a lot!)
Quality: Good
Subbed: Yes!

Chakushin Ari - One Missed Call (Autumn 2005)
Είδος: Μυστηρίου, Τρόμου
Ηθοποιοί: Kikukawa Rei, Ishiguro Ken, Tsuda Kanji, Masu Takeshi, Yamashita Shinji etc
Σύνοψη: Μετά από το μυστηριώδη θάνατο κάποιοων μαθητριών από ένα σχολείο θηλέων, μια απόφοιτος του σχολείου, νυν δημοσιογράφος και ένας ντετέκτιβ που συνεργάζονται ανακαλύπτουν πως όλα τα θύματα πριν πεθάνουν έλαβαν μια κλήση από τον εαυτό τους την ώρα ακριβώς του θανάτου τους. Στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν την αλήθεια έρχονται αντιμέτωποι με μια περίεργη κατάρα.
Μίνι-κριτική: Μια εξαιρετική σειρά τρόμου, βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του 2004. Με όλα τα στοιχεία που κάνουν τον ασιατικό κινηματογράφο τρόμου διάσημο παγκόσμια, η σειρά είναι must για τους λάτρεις του είδους. Μέχρι το τελευταίο επεισόδιο σε κρατά σε αγωνία με απανωτές ανατροπές. Το κακό βέβαια με αυτές τις σειρές είναι πως αν ανακαλύψεις πως τελειώνουν δεν είναι το ίδιο όταν τις ξαναβλέπεις... Τ_Τ
Re-watch value: 6 (For the reason I stated above)
Quality: Medium
Subbed: Yes!

CHANGE (Spring 2008 )
Είδος:
Δράμα, Κωμωδία, Πολιτική
Ηθοποιοί: Kimura Takuya, Fukatsu Eri, Terao Akira, Abe Hiroshi, Kato Rosa etc
Σύνοψη: Μετά το θάνατο ενός μεγάλου πολιτικού και του γιού του, το κυβερνών κόμμα, για να καλύψει την απώλεια, φέρνει στη θέση του το δεύτερο γιο, έναν απλό δάσκαλο δημοτικού που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την πολιτική. Όμως, αντίθετα σε όλες τις προβλέψεις, εκλέγεται πρωθυπουργός της χώρας και αποφασίζει να φέρει την αλλαγή.
Μίνι-κριτική: Μια πρωτότυπη όσο και ενδιαφέρουσα σειρά που αντιμετωπίζει με χιούμορ και ευαισθησία την πολιτική σκηνή της Ιαπωνίας. Ο τρισμέγιστος KimuTaku δίνει ρέστα ερμηνείας και αποδεικνύει πως, αν έβαζε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός κάποτε, θα έβγαινε με 90%! Καλογραμμένο σενάριο και χαρακτήρες από τον Fukuda Yasushi, ο οποίος έχει γράψει μερικά από τα πιο αξιόλογα dramas που έχω δει (Hero, Galileo).
Re-watch value: 8 (I loved it !)
Quality: Good
Subbed: Yes!


Chocomimi (Autumn 2007 - Winter 2008 )
Είδος: Σχολείο, Κωμωδία, Μόδα, Βασισμένο σε manga
Ηθοποιοί: Teramoto Yukika, Masuyama Kayano, Kido Yuya, Miura Toko, Usui Masahiro etc
Σύνοψη: Οι περιπέτειες 2 κοριτσιών που είναι κολλητές, της Choco και της Mimi.
Μίνι-κριτική: Μια απίστευτα kawaii σειρά για 2 μαθήτριες Γυμνασίου, βασισμένη στο ομώνυμο fashion manga για έφηβες. Δεν είναι σε καμία περίπτωση αριστούργημα αλλά είναι πολύχρωμο και χαριτωμένο. Έξτρα πόντοι στα ακόμα πιο χαριτωμένα animation που παρεμβάλλονται. Είναι σαν shojo anime πρακτικά, ακόμα και στη διάρκεια των επισοδείων.
Re-watch value: 7 (Είπαμε αριστούργημα δεν είναι αλλά είναι χαριτωμένο!!! Πολύ!!!)
Quality: Good
Subbed: No! (αλλά κάπου πήρε το μάτι μου subbed επεισόδια σε streaming)

Chuushingura 1/47 SP- The 47 Ronin Samurai (Winter 2001)
Είδος: Ιστορικό
Ηθοποιοί: Kimura Takuya, Okada Junichi, Fukatsu Eri, Sato Koichi, Matsuyuki Yasuko, Tsumabuki Satoshi etc
Σύνοψη: Βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό του Καμπούκι, αυτή η τηλεταινία μας διηγείται την ιστορία των 47 Ronin Samurai που πήγαν ενάντια στη θέληση του Σογκούν και πήραν εκδίκηση για τον αδικοχαμένο τους αφέντη, σκοτώνοντας τον υπεύθυνο για το θάνατο του. Το Σογκουνάτο τους τιμώρησε αναγκάζοντας τους να κάνουν seppuku.
Μίνι-κριτική: Πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά μιας εκ των γνωστότερων ιστοριών για σαμουράι. Με ένα καταπληκτικό καστ, αυτή η τηλεταινία είναι must για τους λάτρεις των ιστορικών σειρών και της ιαπωνικής ιστορίας. Από το σπέσιαλ δε λείπει το χιούμορ παρόλο που είναι σκοτεινή ιστορία.
Re-watch value: 7 (Η ποιότητα είναι άθλια)
Quality: Bad
Subbed: Yes!

Cinderella ni Naritai SP - I want to be Cinderella! (Winter 2006)
Είδος: Κωμωδία, Φαντασία, Ρομαντικό, Βασισμένο σε manga
Ηθοποιοί: Ohkura Tadayoshi, Sano Yasuomi, Owada Miho, Okamoto Rei etc
Σύνοψη: Ο Narumizaka Bon είναι ένας ασχημούλης υπάλληλος σε φαστφουντάδικο που, εξαιτίας της εμφάνισης του, ποτέ δεν είχε τύχη με τα κορίτσια. Μια μέρα συναντά έναν περίεργο επιστήμονα που του δίνει 3 μαγικά μπουκάλια με ένα ελιξήριο που μπορεί να του αλλάξει την εμφάνιση για 24 ώρες. Όταν τον μεταφέρουν σε άλλο μαγαζί, ο Bon χρησιμοποιεί το ελιξήριο για να μεταμορφωθεί στον πιο όμορφο υπάλληλο της αλυσίδας. Αυτό του ανανεώνει την αυτοπεποίθηση και του επιτρέπει να πλησιάσει την κοπέλα των ονείρων του.
Μίνι-κριτική: Ένα μικρό (45λεπτο) σπέσιαλ επεισόδιο με μια γλυκύτατη ιστορία γύρω από την εσωτερική και εξωτερική ομορφιά και την αυτοπεποίθηση. Εδώ πρόσεξα πρώτη φορά το αγαπημένο μου μέλος των Kanjani8, τον Ohkura Tadayoshi. Είναι σαν αυτούς τους πρίγκηπες που βλέπουμε στα παραμύθια! Ο τρελός επιστήμονας επίσης είναι όλα τα λεφτά! Αν είστε κοπέλες νομίζω θα το λατρέψετε!
Re-watch value: 10 (Είναι μικρό και καλό και έχει Ohkura!<3)
Video quality: Good
Subbed: Yes!


Code Blue - Doctor Heli (Summer 2008 )
Είδος:
Ιατρικό
Ηθοποιοί: Yamashita Tomohisa, Toda Erika, Aragaki Yui, Asari Yosuke, Higa Manami, Yanagiba Toshiro etc
Σύνοψη: Οι περιπέτειες 4 εκπαιδευόμενων γιατρών στη διάσωση με ελικόπτερο. Βλέπουμε τους χαρακτήρες τους, τις σχέσεις μεταξύ τους και μεταξύ των ανωτέρων τους και φυσικά δραματικές διασώσεις ασθενών με ελικόπτερο.
Μίνι-κριτική: Μια καλοστημένη ιατρική σειρά με πολύ τρανταχτό καστ. Η διάσωση με ελικόπτερο είναι αρκετά καινούργιο σύστημα αλλά έχει αποδειχθεί ήδη σωτήριο σε αρκετές περιπτώσεις. Η σειρά είναι μεν καλή αλλά κάτι της λείπει. Δεν τη θεωρώ την καλύτερη στο είδος της ακόμα και αν λατρεύω το καστ. Επίσης δεν μπορώ να προσδιορίσω τι της λείπει. Φυσικά αν ενδιαφέρεστε για ιατρικά περιστατικά και αδρεναλίνη δείτε τη και δε θα απογοητευτείτε!
Re-watch value: 7 (δεν καταλαβαίνω τι λείπει, ειλικρινά...)
Video quality: Good
Subbed: Yes!

Cupid no Itazura - Cupid's Prank (Autumn 2006)
Είδος:
Ρομαντικό, Κωμωδία, Φαντασία
Ηθοποιοί: Kitagawa Hiromi, Takahashi Ryosuke, Akiyama Rina, Suzuki Hiroki etc
Σύνοψη: Ο Mutsuki είναι ένας παρθένος με μια πολύ σπάνια ασθένεια: Μπορεί να κάνει σεξ μόνο 7 φορές στη ζωή του... Και μέχρι τώρα έχει χαλάσει τις 2 τραβώντας μαμακία. Τώρα, του έχουν μείνει μόνο 5 φορές και πρέπει να αποφασίσει πως θα τις χρησιμοποιήσει. Από τη μια θέλει να βρει την πραγματική αγάπη και από την άλλη να χάσει την παρθενιά του...
Μίνι-κριτική: Είναι τόσο καμένο όσο ακούγεται. Επίσης επειδή ήταν μεταμεσονύκτιο drama έχει και σεξ... Εμένα αυτά τα καμένα μου αρέσουν αλλά δεν είναι για να τα ξαναδείς...Πάντως έχει πολύ πλάκα!
Re-watch value: 5 (C'mon guyz! XD)
Video quality: Good
Subbed: Yes!

Edited by a2a, 10 May 2009 - 22:42.


#8 a2a

a2a

    두부사랑해요!

  • Members
  • 1,058 posts

Posted 10 April 2009 - 13:29

Bump για να υπενθυμίσω πως δεν το ξέχασα το τόπικ και ότι θα συμπληρώνω 1 σειρά κάθε μέρα (ή κάθε δεύτερη μέρα)...

Edited by Kenny, 10 April 2009 - 16:12.


#9 Medousa

Medousa

    Starting...

  • Members
  • 4 posts

Posted 29 April 2009 - 20:18

@ Erisadesu: έχεις απόλυτο δίκιο, το έσβησα
@ a2a: Συγνώμη για το ελλιπές πόστ μου:zetsubou:
@ για τους περίεργους που "έχασαν επεισόδια". Είχα κάνει ένα post με τίτλους από σειρές μόνο αναφορικά χωρίς την περίληψη, είδος, ηθοποιούς κτλ που έχει ξεκινήσει η a2a οι οποίες ήταν mix J, K, C dramas και εφόσον διάβασα το παρακάτω post που έκανε η Erisadesu (η οποία είχε απόλυτο δίκιο αποφάσισα να το σβήσω)!

Και πάλι συγνώμη
Medousa

Edited by Medousa, 04 May 2009 - 16:54.


#10 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 02 May 2009 - 11:50

χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω
νομίζω με το ποστ σου μειώνεις την σοβαρή δουλειά που προσπαθεί να κάνει η a2a
στην τελική γράφεις μόνο τίτλους και τίποτα άλλο
νομίζω το ποστ σου θα ταίριαζε καλύτερα σε άλλο thread.
Και το είπες και μόνη σου... δεν είναι όλα Jdorama.
ίσως ήταν καλύτερα να το γραφες εδώ: http://www.anime.gr/forums/j-doramas/6732-%C1%E3%E1%F0%E7%EC%DD%ED%E1-%EA%E1%E9-%CC%E9%F3%E7%F4%DC-doramas.html

#11 a2a

a2a

    두부사랑해요!

  • Members
  • 1,058 posts

Posted 06 May 2009 - 19:18

@ Eri: Ευχαριστώ για την υποστήριξη! Νιώθω συγκινημένη που αυτό που κάνω εκτιμάται! ^_^
@ Medousa: no prob! Δεν ήξερες! XD

Πάμε στο D σιγά σιγά και θα συμπληρώσω και μερικά στα A, B, C επίσης!

D

Dandori - Dance Drill (Summer 2006)
Είδος: Κωμωδία, Σχολείο, Άθλημα, Φιλία
Ηθοποιοί: Eikura Nana, Kato Rosa, Kokubun Taichi, Masuda Takahisa, Kanno Miho, Morita Ayaka etc
Σύνοψη: Μια ομάδα κοριτσιών σε ένα σχολείο στην επαρχία αποφασίζει να φτιάξει ένα cheerleading club και να λάβει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα. Φυσικά θα συναντήσουν πολλά εμπόδια στο δρόμο αλλά η φιλία και το πάθος τους για το cheerleading τις ενώνει και κάνει το καλοκαίρι τους αξέχαστο.
Μίνι-κριτική: Μια κλασική σχολική, εφηβική σειρά στο ίδιο ύφος με τα Waterboys και το Ganbatte Ikimasshoi. Αν σας αρέσουν αυτού του είδους οι σειρές δείτε την. Είναι βασισμενη στην πραγματική ιστορία ενός σχολείου από την Kanagawa που κέρδισε το παναμερικανικό πρωτάθλημα cheerleading. Δεν είναι από τις καλύτερες στο είδος αλλά είναι τρυφερή και έχει χορό!
Re-watch value: 6 (Cliched & repeated story mostly)
Quality: Good
Subbed: Yes!

Densha Otoko - The Train Man (Summer 2005)
Είδος: Ρομαντικό, Κωμωδία, Οτάκου, Αληθινή Ιστορία
Ηθοποιοί: Itou Atsushi, Itou Misaki, Shiraishi Miho, Sato Eriko, Gekidan Hitori, Toyohara Kosuke, Hayami Mokomichi, Sato Jiro etc
Σύνοψη: Ο Yamada Tsuyoshi, ένας ντροπαλός οτάκου σώζει την πανέμορφη Aoyama Saori στο τρένο από έναν μεθυσμένο άντρα. Εκείνη για να τον ευχαριστήσει του στέλνει ένα σερβίτσιο πανάκριβες κούπες Hermes. Ο Tsuyoshi, ο οποίος έχει ερωτευτεί τη Saori και θέλει να τη γνωρίσει καλύτερα, επειδή δεν έχει ιδέα τι να κάνει, στρέφεται σε ένα ανώνυμο φόρουμ στο Ίντερνετ για συμβουλές. Η ιστορία του συγκινεί τους άλλους χρήστες και μαζί ζούνε όλη την ιστορία του Densha Otoko και της Hermes.
Μινι-κριτική: Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία που γεννήθηκε στις σελίδες του 2chan και συγκίνησε όλη την Ιαπωνία, η σειρά αυτή είναι μια από τις πρώτες που είδα και ακόμα και σήμερα μια από πιο αγαπημένα μου love stories. Το φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι του Densha και της Hermes κάνει την ιστορία ακόμα πιο γλυκιά και ζεστή. Βλέπουμε πως το θάρρος ενός ντροπαλού οτάκου αλλάζει τους ανθρώπους γύρω του και τους ενώνει. Ήταν τεράστια επιτυχία στην Ιαπωνία και ακόμα και τώρα συγκινεί και συναρπάζει.
Re-watch value: 10 (Απλά μη ρωτάτε πόσες φορές έχω δει το 1ο επεισόδιο)
Quality: Good
Subbed: Yes!

Densha Otoko SP - The Last Crusade (Autumn 2006)
Extra cast: Kitamura Kazuki
Σύνοψη: 1 χρόνο μετά τη σειρά η Akihabara βρίσκεται σε κίνδυνο. Νορμάλ άνθρωποι την έχουν κατακλύσει και οι οτάκου έχουν καταφύγει σε υπόγεια maid cafes. Μόνο ο Densha Otoko μπορεί να τη σώσει...
Μίνι-κριτική: Το σπέσιαλ συνεχίζει την ιστορία αλλά σε πιο φανταστικό επίπεδο. Έχει όμως ακριβώς το ίδιο ύφος με τη σειρά.
Re-watch value: 9 (A little lower)
Video Quality: Good
Subbed: Yes!

Detective Conan SP1 (Autumn 2006)
Είδος: Αστυνομικό, Κωμωδία, Βασισμένο σε Manga
Ηθοποιοί: Oguri Shun, Kurokawa Tomoka, Jinnai Takanori, Iwasa Mayuko etc
Σύνοψη: Ο Kudo Shinichi πριν γίνει ο πασίγνωστος Detective Conan ήταν ένας εξυπνος μαθητής Λυκείου. Μια μέρα, πριν από τη σχολική εκδρομή, λαμβάνει ένα μήνυμα που λεει: Θα απαγάγω έναν από τους συμμαθητές σου. Ο Shinichi προσπαθεί να λύσει το μυστήριο.
Μίνι-κριτική: Αυτό το σπέσιαλ προβλήθηκε εν όψη των 10 χρόνων του άνιμε, και αποτελεί στην ουσία prequel της σειράς. Αν είστε φαν του Detective Conan ή του Shun Oguri είναι must-watch. Ήταν αρκετά επιτυχημένο και ακολούθησε και άλλο ένα special.
Re-watch value: 6
Video Quality: Good
Subbed: Yes!

Detective Conan SP2
Pending...

Dive to the Future SP (Winter 2007)
Είδος: Άθλημα, Κωμωδία, Δράμα
Ηθοποιοί: Murakami Shingo, Sugimoto Aya, Yasuda Shota, Nishikido Ryo etc
Σύνοψη: Ο Seiji είναι ένας φοιτητής που ζει μια βαρετή ζωή χωρίς να έχει κανένα πάθος. Μια μέρα ανακαλύπτει ότι χρειάζεται να πάρει ένα βαθμό σε ένα μάθημα αλλιώς δεν παίρνει πτυχίο! Η καθηγήτρια κάνει μαζί του μια συμφωνία: Να έρθει στην ομάδα κατάδυσης που προπονεί και θα τον περάσει στο μάθημα. Έτσι ο Seiji ανακαλύπτει το άθλημα της κατάδυσης και γνωρίζει τους περίεργους συναθλητές του.
Μίνι-κριτική: Το πρώτο από τα 3 σπέσιαλ του Winter Drama Project των Kanjani8 (τα άλλα 2 είναι το Double και το Kemarishi) με τον Shingo (aka Hina) στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Γεμάτο μοναδικούς και πνευματώδεις χαρακτήρες, είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό και ενδιαφέρον. Ξαναβλέπεται άνετα. Επίσης ευκαιρία είναι για το Shingo και τον Yasu να δείξουν τα γραμμωμένα τους σώματα σε μικροσκοπικά μαγιώ! *headdesk*
Re-watch value: 10
Quality: Medium
Subbed: Yes!

Door to Door SP
Haven't Watched Yet...

Double SP (Winter 2007)
Είδος: Μυστηρίου, Θρίλερ
Ηθοποιοί: Shibutani Subaru, Hoshino Mari, Maruyama Ryuhei, Tadayoshi Ohkura etc
Σύνοψη: Ο ιδιοφυής πιανίστας Subaru επιστρέφει στην Ιαπωνία μετά από 3 χρόνια. Μαζί του επιστρέφουν όμως και τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντoς καθώς και μια σκια του παλιού του εαυτού.
Μίνι-κριτική: Το δεύτερο από τα 3 σπέσιαλ του Winter Drama Project των Kanjani8. Γενικώς δεν έχω (ακόμα) δει το Subaru σε κάτι άλλο αλλά είναι αρκετά καλός εδώ και η ιστορία έχει μυστήριο και ενδιαφέρον. Σε όσους αρέσουν τα θρίλερ θα αρέσει και αυτό.
Re-watch value:10
Quality: Medium
Subbed: Yes!

Dragonzakura
(Summer 2005)
Είδος: Σχολείο, Δράμα, Κωμωδία, Βασισμένο σε Manga
Ηθοποιοί: Abe Hiroshi, Yamashita Tomohisa, Nagasawa Masami, Hasegawa Kyoko, Koike Teppei, Aragaki Yui, Nakao Akiyoshi, Saeko etc
Σύνοψη: Ο Sakuragi Kenji είναι ένας αποτυχημένος δικηγόρος, πρώην μέλος συμμορίας, ο οποίος καλείται να αναμορφώσει ένα αποτυχημένο σχολείο που είναι έτοιμο να κλείσει. Στήνει μια ολόκληρη επιχείρηση με σχέδιο να καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο να οδηγήσει 5 μαθητές στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, το Toudai (Tokyo University). Χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες αλλά διασκεδαστικές τεχνικές, ο Kenji αρχίζει να ανεβάζει τις αποδόσεις των μαθητών και να τους δίνει παράλληλα πολύτιμα μαθήματα για τη ζωή.
Μίνι-κριτική: Μια καταπληκτική και πρωτότυπη σειρά για το σχολείο και τα διαγωνίσματα. Σε αντίθεση με όλες τις σχολικές σειρές, το Dragonzakura είναι μοναδικό στο είδος του στο ότι δεν επικεντρώνεται στην αναμόρφωση ατίθασων μαθητών (Gokusen, GTO) αλλά στο φλέγον θέμα των διαγωνισμάτων και της εισόδου στο Πανεπιστήμιο. Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει τη μελέτη είναι τόσο ωραίος, που αν δείτε τη σειρά στάνταρ θα θέλετε να αρχίσετε να διαβάζετε. Εγώ καταριέμαι που βγήκε αφού έδωσα Πανελλήνιες. Αν την είχα δει πιο πριν θα διάβαζα περισσότερο.
Re-watch value: 10 (συστήνεται η θέαση της πριν την εξεταστική ή τις Πανελλήνιες)
Quality: Good
Subbed: Yes!

Edited by a2a, 28 July 2009 - 15:14.


#12 a2a

a2a

    두부사랑해요!

  • Members
  • 1,058 posts

Posted 20 May 2009 - 11:52

Φτάσαμε αισίως και στο Ε! Επίσης μια σημείωση: Στο re-watch value δεν βάζω ποτέ κάτω από 5 γιατί είναι καθαρά υποκειμενικό και δεν μπορώ να χαντακώσω μια σειρά που κάποιος δεν έχει δει ακόμα και πιθανόν να του αρέσει.

Ε

Edison no Haha - Edison's Mother (Winter 2008 )
Είδος: Σχολείο, Οικογένεια, Κωμωδία, Δράμα
Ηθοποιοί: Itou Misaki, Sakai Maki, Tanihara Sousuke, Shimizu Yuya, Sugita Kaoru etc
Σύνοψη: Η Noriko είναι μια όμορφη, αλλα βαρετά συνηθισμένη δασκάλα της Πρώτης Δημοτικού, που ο καθηγητής αρραβωνιαστικός της την παρατάει γι αυτό ακριβώς το λόγο. Μια μέρα στην τάξη της έρχεται ένας νέος μαθητής, ο Kento. Ο Kento διαφέρει ριζικά από τα άλλα παιδιά και δεν προσαρμόζεται στην τάξη, αλλά όλο την αναστατώνει. Η Noriko αρχίζει να υποψιάζεται ότι το παιδί αυτό είναι μια ιδιοφυία και χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείρηση. Από την άλλη πλευρά βλέπουμε την τρομερή μητέρα του Kento, η οποία κάνει τα πάντα για να μεγαλώσει σωστά τον πανέξυπνο και συνάμα περίεργο γιο της.
Μινι-κριτική: Μια ιστορία βασισμένη στην παιδική ηλικία του γνωστού Αμερικανού εφευρέτη, Tomas Edison. Αρχικά την είδα για την Itou Misaki την οποία λατρεύω αλλά στην πορεία με κέρδισαν τι άλλο; Τα πιτσιρίκια! Έχουν δίκιο όσοι λένε πως τα παιδιά και τα σκυλιά κλέβουν ένα σόου! Αν λατρεύετε τα παιδιά και δη τα μικρά Ασιατάκια θα λατρέψετε σίγουρα τα μικρά και ιδιαίτερα το Shimizy Yuya (Kento) που δίνει ρέστα με την σπιρτάδα του! Οι ερωτήσεις που θέτει σε κάθε επισόδειο θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Είναι υπερβολικά χαριτωμένη σειρά για να την προσπεράσετε!
Re-watch value: 8 (I freakin' loved it!)
Quality: Good
Subbed: Yes!

Engine (Spring 2005)
Είδος: Κωμωδία, Άθλημα, Οικογένεια, Ρομαντικό
Ηθοποιοί: Kimura Takuya, Koyuki, Sakai Masato, Matsushita Yuki, Harada Yoshio, Ueno Juri, Nakajima Yuto, Toda Erika, Arioka Daiki etc
Σύνοψη: Μετά από κάποια προβλήματα που του κοστίζουν την καριέρα του στο εξωτερικό, ο Kanzaki Jiro, ένας χαρισματικός οδηγός της F3000, αναγκάζεται να επιστρέψει στην Ιαπωνία και στην οικογένεια του. Εκεί βρίσκει τον πατέρα του να έχει μετατρέψει το σπίτι τους σε ξενώνα για ορφανά παιδιά. Ο Jiro έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με ευθύνες που απέφευγε για χρόνια ενώ παράλληλα, με το χαρακτήρα του, αλλάζει τους ανθρώπους γύρω του.
Μίνι-Κριτική: Μια από της πρώτες σειρές με τον KimuTaku που είδα. Δεν θυμάμαι καθαρά αν ήταν η πρώτη ή η δεύτερη γιατί πάνε χρόνια και έχω χάσει τη μπάλα. Δε θεωρείται από τις καλύτερες του αλλά είναι από τις πιο γνωστές. Η κωμική φλέβα της σειράς και οι interactions του πρωταγωνιστή με τα παιδιά την κάνουν αρκετά αξιόλογη και ενδιαφέρουσα. Σε αυτό προσθέστε και τους αγώνες με τη Formula. Το μόνο μείον που μπορώ να καταλογίσω στη σειρά είναι η ανύπαρκτη χημεία μεταξύ του KimuTaku και της Koyuki. Κατά τ' άλλα ήταν μια χαρά! Αν θέλετε κωμωδίες με KimuTaku τη συστήνω ανεπιφύλακτα.
Re-watch value: 8 (KimuTaku λέμε!)
Quality: Good
Subbed: Yes!

Erai Tokoro ni Totsuide Shimatta! - I've been married to hell! (Winter 2007)
Είδος: Κωμωδία, Οικογένεια
Ηθοποιοί: Nakama Yukie, Tanihara Sousuke, Matsuzaka Keiko, Honda Hirotaro, Hamada Mari, Nukumizu Youichi etc
Σύνοψη: Η Kimiko είναι μια freelance δημοσιογράφος και κλασικό κορίτσι της πόλης που λατρεύει τις ανέσεις. Όλα αλλάζουν όταν παντρεύεται τον Yamamoto Isojiro, γόνο μιας παραδοσιακής οικογένειας που μένει στην εξοχή. Η Kimiko ανακαλύπτει με δυσαρέσκεια ότι η πεθερά της περιμένει από εκείνη να είναι μια κλασική νύφη, ικανή να κρατήσει σπίτι, να τηρεί τις παραδόσεις και να ευχαριστεί το πολυπληθές σόι Yamamoto. Ξαφνικά βρίσκεται εν μέσω μιας Κόλασης και ακολουθεί χάος!
Μίνι-Κριτική: Μια ξεκαρδιστική και γλυκιά οικογενειακή κωμωδία με την θεά Nakama Yukie στο ρόλο της άχρηστης νύφης. Η πεθερά Matsuzaka Keiko θα μπορούσε χαλαρά να είναι μέλος των "7 Θανάσιμων Πεθερών". Η παράνοια της οικογένειας Yamamoto και οι υπερβολικές απαιτήσεις που έχουν από την Kimiko θα σας κάνουν να τη συμπονέσετε πολύ. Οι φαν του είδους σπεύστε. Οι υπόλοιποι ίσως να κρατηθείτε μακριά γιατί εκτός των πρωταγωνιστών δεν υπάρχουν ούτε bishi, ούτε ωραίες κοπέλες, ούτε τρελό σασπένς. Απλά μια αστεία οικογενειακή κωμωδία σε χαλαρούς ρυθμούς.
Re-watch value: 7 (Nice & cute)
Quality: Good
Subbed: Yes!

Edited by a2a, 28 July 2009 - 14:42.


#13 a2a

a2a

    두부사랑해요!

  • Members
  • 1,058 posts

Posted 28 July 2009 - 15:13

Μετα από καιρό προχωράω στο F! Ναι δεν ξεχνάω! Κάποια στιγμή θα το τελειώσω που θα πάει!

F

First Kiss (Summer 2007)
Είδος:
Ρομαντικό, Οικογένεια, Κωμωδία, Δράμα
Ηθοποιοί: Inoue Mao, Ito Hideaki, Hiraoka Yuta, Matsushita Yasuko, Gekidan Hitori, Abe Sadao, Takenaka Naoto etc
Σύνοψη: Ο ξεπεσμένος φωτογράφος Kazuki ξαφνικά δέχεται επίσκεψη στην Ιαπωνία από την μικρή του αδερφή Mio. H Mio έχει μια σοβαρή ασθένεια και αναγκάστηκε να ζήσει στην Αμερική για θεραπεία. Τώρα επέστρεψε για άγνωστους στον Kazuki λόγους. Και ενώ αυτός περίμενε να δει τη γλυκιά αδερφή που άφησε πίσω, έρχεται αντιμέτωπος με ένα ιδιότροπο και εγωιστικό κορίτσι. Τα δύο αδέρφια επαναπροσδιορίζουν τη σχέση τους μέσα στο καλοκαίρι και ωριμάζουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Μίνι-Κριτική: Μια καλοκαιρινή γλυκόπικρη σειρά, με πρωταγωνίστρια την Inoue Mao (Hana Yori Dango). Επικεντρώνεται κυρίως στη σχέση που έχει με τον αδερφό της αλλά και στην αναζήτηση της για την πρώτη της αγάπη. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο και σίγουρα υπάρχουν καλύτερες στο είδος του. Highlight της σειράς αποτελούν κυρίως οι τρελοί συγκάτοικοι του Kazuki και ο Takenaka Naoto στο ρόλο του επαγγελματία φωτογράφου. Αν δεν είναι το στυλ που προτιμάτε καλύτερα να μείνετε μακριά. Αν λατρεύετε του πρωταγωνιστές όπως εγώ, δοκιμάστε το.
Re-watch value: 5 (Μέτρια πράγματα)
Quality: Good
Subbed: Yes!

Fuma no Kojiro - Kojiro of the Fuma (Autumn 2007)
Είδος: Φαντασίας, Δράσης, Κωμωδία, Βασισμένο σε Manga
Ηθοποιοί: Murai Ryota, Shindo Gaku, Kawakubo Takuji, Fujita Rei, Sakamoto Naoya, Sakamoto Kazuya, Saitou Yasuka, Suzuki Hiroki, Shirota Jun etc
Σύνοψη: Παλιά η σχολή Hakuo αποτελούσε ένα από τα καλύτερα σχολεία αλλά τελευταία άρχισε να χάνει τους μαθητές της από το αντίπαλο δέος, τη σχολή Seishikan. Η νεαρή διευθύντρια της Hakuo, η Hojo Himeko, υποψιαζόμενη ότι η Seishikan κλέβει με ύπουλο τρόπο τους μαθητές ζητάει τη βοήθεια των αρχέγονων προστατών της οικογένειας της, των ninja από το χωριό Fuma. Οι Fuma με επικεφαλής τον χαρωπό Kojiro, έρχονται στην Hakuo και ανακαλύπτουν ότι πρέπει να διασταυρώσουν τα σπαθιά τους με τους παλιούς τους εχθρούς, τους Yasha ninja.
Μίνι-Κριτική: Μια σειρά του βασισμένη στο manga του πασίγνωστου Kurumada Masami (Saint Seiya). Φυσικά μην περιμένετε να βρείτε ΤΗΝ ΓΑΜΑΤΗ ΣΕΙΡΑ. Είναι από αυτές τις σειρές που είναι τόσο cheesy αλλά τόσο εθιστικές. Καταρχάς είναι γεμάτη bishi. Και μωβ μεταλιζέ στολές και άθλιες περούκες. Με λίγα λόγια παράδεισος του κιτς. Αλλά πόσο τη λατρεύω! Θα την ξαναέβλεπα με τα 1000! Bishi ninja??? Count me in!
Re-watch value: 9 (Αστειεύεστε; Τα σπάει!)
Quality: Medium-Good
Subbed: Yes!

Furuhata Chuugakusei - Middle Schooler Furuhata Special (Summer 2008 )
Είδος: Μυστηρίου, Αστυνομικό, Σχολείο, Κωμωδία
Ηθοποιοί: Yamada Ryosuke, Harada Taizo, Asano Kazuyuki, Fukuda Mayuko, Nukumizu Youichi, Ishida Yuriko etc
Σύνοψη: Ο μικρός Furuhata Ninzaburo μετακομίζει με τη μητέρα του σε ένα χωριουδάκι στην επαρχία τη δεκαετία του 60. Τα παιδιά στο τοπικό σχολείο έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τον εκκεντρικό μικρό λάτρη του μυστηρίου. Σύντομα, με τη βοήθεια ενός φίλου του, ανοίγει το δικό του αυτοσχέδιο γραφείο ντετέκτιβ και προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του κρυμμένου θυσαυρού του χωριού.
Μίνι-Κριτική: Μια σπέσιαλ τηλεταινία βασισμένη στην παλιά θρυλική σειρά Furuhata Ninzaburo με πρωταγωνιστή τον Tamura Masakazu. Ο σεναριογράφος της σειράς σκοπεύει να αναβιώσει το franchise και επέλεξε για νεό πρωταγωνιστή τον Yamada Ryosuke. O οποίος εδώ κάνει εξαιρετική δουλειά στο ρόλο. Γνωρίζοντας τον Tamura Masakazu ως ηθοποιό και το στυλ του, μπορώ να πω ότι ο Ryosuke-chan τον ενσαρκώνει ακριβώς το ίδιο! Το σπέσιαλ έχει μυστήριο και πολύ χιούμορ (ο Furuhata είναι απίστευτα περίεργο άτομο) και ανήκει σε αυτά που απόλαυσα δεόντως. Αν σας αρέσουν τα μυστήρια είναι εξαιρετική επιλογή. Θα ακολουθήσει το Furuhata Koukousei όταν ο Yamada φτάσει στην πρέπουσα ηλικία. Επίσης θα ήθελα να δω την παλιά σειρά!
Re-watch value: 9 (Can't wait for the next)
Quality: Good
Subbed: No! (Αλλά δεν ξέρω, παίζει κάποιος να το υποτίτλισε, έχω χάσει τη μπάλα στο subbing! Sorry!)

Fuurin Kazan - Samurai Banners (Taiga Drama 2007)
Είδος: Ιστορικό
Ηθοποιοί: Uchino Masaaki, Ichikawa Kamejiro, Shibamoto Yuki, Fubuki Jun, Gackt, Chiba Shinichi, Ikewaki Chizuru, Tanihara Sousuke, Sato Ryuta, Sasaki Kuranosuke etc
Σύνοψη: Το 46ο taiga drama του NHK είναι η ιστορία του Yamamoto Kansuke, του ιδιοφυιούς στρατηγού του Takeda Shingen που έζησε στην ταραγμένη περιοδο Sengoku Jidai (Warring States). Ο Kansuke από μια ασθένεια που έπαθε μικρός είναι μονόφθαλμος και κουτσός αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να βρει το δρόμο του στην αυλή των Takeda και να γίνει έμπιστος του λόρδου Shingen. Επίσης μέσα από τα μάτια του βλέπουμε και την αντιπαλότητα του Shingen με τη νέμεση του, Uesugi Kenshin.
Μίνι-κριτική: Το NHK κάθε χρόνο φτίαχνει μια σειρά που διαρκεί όλη τη χρονιά και ασχολείται με μια συγκεκριμένη περίοδο της ιαπωνικής ιστορίας.
Όσοι ξέρουν από ιαπωνική ιστορία σίγουρα γνωρίζουν την πιο λαμπρή περίοδο της, την εποχή Sengoku Jidai όπου έζησαν οι πιο ονομαστοί samurai. Το 2007 ήταν η χρονιά του Fuurin Kazan. Οι ιστορικές σειρές του NHK είναι υπερπαραγωγές με εκπληκτικά καστ και δυνατή ιστορία που καλύπτει όλη τη διάρκεια ζωής του πρωταγωνιστή τους. Συνήθως έχουν 50-51 επισόδεια και ξεκινάνε Ιανουάριο για να τελειώσουν Δεκέμβριο. Το Fuurin Kazan μου άρεσε πάρα πολύ γιατί λατρεύω και την εποχή όπου εκτυλίσσεται. Αν είστε των ιστορικών προτείνεται ανεπιφύλακτα.
Re-watch value: 5 (Επειδή είναι τεράστιο, όχι για άλλο λόγο)
Quality: Bad (έχω την american tv-rip version με τους υπότιτλους που είναι άθλια)
Subbed: Yes! (From American Tv άρα καλοί υπότιτλοι)

Edited by a2a, 07 August 2009 - 13:56.


#14 a2a

a2a

    두부사랑해요!

  • Members
  • 1,058 posts

Posted 29 July 2009 - 22:54

Ας αρχίσω και το G σιγά σιγά. Θα είναι λίγο μεγαλούτσικο...

G

Gachi Βaka! (Winter 2006)
Είδος: Σχολείο, Κωμωδία, Δράμα
Ηθοποιοί: Takahashi Katsunori, Inoue Waka, Sawamura Ikki, Tegoshi Yuya, Masuda Takahisa, Kurokawa Tomoka, KABA-chan, Koizumi Kotaro etc
Σύνοψη: Ο Gondo Tetta είναι ένας πρώην μποξέρ που έγινε δάσκαλος. Η πρώτη του δουλειά είναι σε ένα ξεπεσμένο οικονομικά σχολείο. Ο Gondo βρίσκει μια τάξη γεμάτη αδιάφορους και χωρίς όνειρα μαθητές και αναλαμβάνει να τους αναμορφώσει με πείσμα και τσαγανό.
Μίνι-Κριτική: Μια ακόμα σειρά για έναν αντισυμβατικό καθηγητή που βάζει μυαλό στους άμυαλους μαθητές. Το ξέρω, η συνταγή είναι χιλιοπαιγμένη και εξαντλημένη. Το καλό για εμένα είναι ότι ήταν από τις πρώτες σειρές που είδα και ongoing σχεδόν οπότε δεν είχα συνηθίσει το κλασικό του σεναρίου. Ένα plus στη συγκεκριμένη σειρά που την κάνει να ξεχωρίζει από σειρές βασισμένες σε manga τύπου Gokusen και GTO είναι ο ρεαλισμός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές: shoplifting, bullying στην χοντρούλα μαθήτρια, εφηβική εγκυμοσύνη, ναρκωτικά κτλ. Αν δεν έχετε βαρεθεί το ίδιο σενάριο δείτε τη.
Re-watch Value: 6 (Το κοινότυπο του σεναρίου)
Quality: Good
Subbed: Yes!

Gakko ja Oshierarenai! - Don't Tell the School! (Summer 2008 )
Είδος: Κωμωδία, Σχολείο, Ρομαντικό
Ηθοποιοί: Fukada Kyoko, Tanihara Sousuke, Ito Ran, Nakamura Aoi, Naka Riisa, Maeda Gouki, Morisaki Win, Asakura Aki etc
Σύνοψη: Η Aida Mai είναι μια αισιόδοξη καθηγήτρια αγγλικών ενός γνωστού Λυκείου Θυλέων. Επειδή πολύ λίγες μαθήτριες γράφονται στο σχολείο, αποφασίστηκε δοκιμαστικά για μια χρονιά να πάρουν και αγόρια. Μόνο 5 αγόρια έρχονται και στην αρχή νομίζουν πως βρίσκονται στον παράδεισο αλλά γρήγορα ανακαλύπτουν πως δεν είναι έτσι. H Mai ανησυχώντας για την προσαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον δημιουργεί ένα club κοινωνικού χορού και καλεί 5 κορίτσια να συμμετάσχουν. Δημιουργούν 5 ζευγάρια και αρχίζουν να έρχονται πιο κοντά.
Μίνι-Κριτική: Αν και περίμενα να δω μια κλασική σχολική κωμωδία (ομολογώ ότι δεν θα την κοίταζα αν δεν ήταν η αδερφή μου και η λατρεία της για το Maeda Gouki) όχι μόνο με διέψευσε ευχάριστα, τη λάτρεψα όσο λίγες! Με χιούμορ που μου θύμιζε Stand Up!!, φρέσκο καστ και τη Fukakyon σε μεγάλα κέφια, είναι μια από τις αγαπημένες μου σειρές στο είδος της. Πέρα από το χιούμορ βέβαια υπήρχε και το σοβαρό υπόβαθρο αλλά αυτό δεν την έκανε καθόλου κουραστική. Κάθε άλλο! Η σειρά ήταν διαμάντι! Μου άρεσε περισσότερο και από το Maou που έβλεπα εκείνη την εποχή. Κρίμα που δεν την έβλεπε περισσότερος κόσμος! Αξίζει!
Re-watch value: 10 (Χαλαρά!)
Quality: Good
Subbed: Yes!

Gal Circle
Pending...

Galileo
Pending...

Galileo Special
Pending...

Ganbatte Ikimasshoi
Pending...

Ghost Friends
Pending...

Ginrou Kaiki Files
Haven't Watched Yet

Gira Gira
Pending...

Gokusen
Pending...

Gokusen SP
Pending...

Gokusen 2
Pending...

Gokusen 3
Pending...

Good Luck!
Pending...

Great Teacher Onizuka
Pending...

Great Teacher Onizuka Special
Pending...

Edited by a2a, 07 August 2009 - 14:09.


#15 jun

jun

    Anime Fan

  • Members
  • 219 posts

Posted 14 July 2010 - 16:03

thank youu!για τις προτασεις. (εχω δει ολα τα γνωστα jdrama . ψαχνω γενικα καιρο να βρω καινουριες προτασεις και δεν με ενθουσιαζε τιποτα.)
i love this thread! βρηκα παρα πολλα. :ureshii: