Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 1 votes

Gundam Universes: anime & manga


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 18 September 2008 - 04:22

Πρώτα απ' όλα να θυμίσω πως σύνοψη για τα Gundam βρίσκεται ήδη εδώ. Η συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται υπό κατασκευή και (θα) περιλαμβάνει όλα τα Gundam series/movies/OVAs/specials anime και manga σύμφωνα με το σύμπαν και την χρονολογική σειρά που διαδραματίζονται.
Σήμερα θα γράψω για την Universal Century, τις επόμενες μέρες θα κάνω edit.

Δεν θα αναλωθώ τόσο στην πλοκή και την υπόθεση. Αυτό που θα αναφέρω είναι διάφορες γενικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που έχω αντλήσει κατά καιρούς από διάφορα sites, και από ποιο Fansub/Scanlation Group μπορείτε να τα προμηθευτείτε.
Αν δεν γνωρίζετε τα Fansub Groups, χρησιμοποιήστε το AniDB link που παραθέτω σε κάθε σειρά, όπου αναφέρει ποια Fansub Groups έχουν αναλάβει την κάθε σειρά.

Επίσης να αναφέρω πως σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των anime, τα περισσότερα Gundam manga βγαίνουν ύστερα από το αντίστοιχο anime και όχι πριν. Επειδή όμως βγαίνουν ένα σωρό spin-offs, ο τομέας για τα manga θα καθυστερήσει λίγο να ολοκληρωθεί.


Το συγκεκριμένο post χρησιμεύει σαν περιεχόμενα. Πατήστε Control + F και πληκτρολογήστε τον κωδικό της σειράς που ενδιαφέρεστε να διαβάσετε. Οι κωδικοί βγαίνουν από τα αρχικά του εκάστοτε και ένα νούμερο.

ANIME GUNDAM

Universal Century [UC0]

  • Gundam IGLOO (2004) [UC1]
  • Mobile Suit Gundam - Gundam 0079 (1979) [UC2]
  • The 08th MS Team (1996) [UC3]
  • War In The Pocket - Gundam 0080 (1989) [UC4]
  • Stardust Memory - Gundam 0083 (1991) [UC5]
  • Zeta Gundam (1985) [UC6]
  • Gundam ZZ (1986) [UC7]
  • Char's Counterattack (1988 ) [UC8]
  • Gundam F91 (1991) [UC9]
  • Victory Gundam (1993) [UC10]

Future Century [FC0]

  • G Gundam (1994) [FC1]

After Colony [AC0]

  • Gundam Wing (1995) [AC1]
  • Gundam Wing - Operation Meteor (1996) [AC2]
  • Gundam Wing - Endless Waltz (1997) [AC3]

After War [AW0]

  • Gundam X (1996) [AW1]

Correct Century [CC0]

  • ∀ Gundam (Turn A Gundam) (1999) [CC1]

Cosmic Era [CE0]

  • Gundam Seed (2002) [CE1]
  • Gundam Seed Destiny (2004) [CE2]
  • Gundam Seed Destiny: Final Plus (2005) [CE3]
  • Gundam Seed Stargazer (2006) [CE4]



Εναλλακτικά, μπορείτε να πλοηγηθείτε από εδώ (Υπό κατασκευή)

ANIME

Universal Century: [link] [link to post]
Future Century, After Colony, After War, Correct Century: [link] [link to post]
Cosmic Era: [link] [link to post]


Posted Image


Edited by Phantom Duck, 20 November 2008 - 00:22.


#2 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 18 September 2008 - 04:22

FUTURE CENTURY
[FC0]
Posted Image

G Gundam - [Series/49 episodes/1994]
[
ANN] [AniDB]
[FC1]

Η σειρά διαδραματίζεται στο έτος 60 της Future Century. Είναι η πρώτη σειρά που ανεξαρτητοποιείται από την Universal Century στην οποία στηρίζονταν όλες οι υπόλοιπες σειρές Gundam. Είναι ένα από τα αποτελέσματα της εξαγοράς της Sunrise από την Bandai. Η εταιρία έκρινε ευτυχώς για μια φορά σωστά, πως ένας νέος τηλεθεατής θα δυσκολευτεί να παρακολουθήσει την συνέχεια μιας σειράς που ξεκίνησε 15 χρόνια πριν. Για την 15η επέτειο των Gundam αποφάσισε να βγάλει σχεδόν ταυτόχρονα τρεις μεγάλες σειρές Gundam, οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος τους θα σχεδιάζονταν από νέο προσωπικό. Η μία σειρά είναι το G Gundam, οι άλλες δύο είναι τa Gundam Wing και Gundam Χ που ακολουθούν αμέσως μετά. Η καθεμία από αυτές διαδραματίζεται σε διαφορετικό Universe. Ο Tomino δεν μπορούσε να είναι ο κύριος Director και για τις τρεις σειρές, έτσι την κάθε σειρά την ανέλαβε διαφορετικό άτομο. Ο Tomino φυσικά πήρε μέρος και στις τρεις σειρές, σε μικρότερο όμως ποσοστό.

Το G Gundam πήγε απογοητευτικά άσχημα σε τηλεθεάσεις, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Αμερική. Πολλοί Αμερικάνοι fans κατηγορούν την συγκεκριμένη σειρά για την άσχημη εντύπωση που έχουν πολλοί Αμερικάνοι για το όλο franchise. Η Bandai κυκλοφόρησε ευρέως πάρα πολλά παιχνίδια Gundam, από τα οποία πουλήθηκαν πάρα πολύ λίγα. Ήταν μία προσπάθεια για εμπορικό ξεζούμισμα σε συνδυασμό με την επέτειο, όμως τα μαγαζιά δεν μπορούσαν να διαθέσουν προς πώληση όλο το στοκ των παιχνιδιών, έτσι η αγορά οδηγήθηκε σε κορεσμό.
Πολλά ονόματα βασικών Gundam άλλαξαν στην Αμερική λόγω λογοκρισίας. Ο κύριος λόγος για αυτήν την κίνηση ήταν η άρνηση πολλών μαγαζιών να πουλήσουν τη φιγούρα του Gundam DeathScythe Hell από το Gundam Wing. Για θρησκευτικούς λόγους, το God Gundam μετονομάστηκε σε Burning Gundam, το Devil Gundam σε Dark Gundam και το Gundam Heaven's Sword σε Raven Gundam. Το Tequila Gundam βαφτίστηκε ως Spike Gundam λόγω αλκοολισμού. Από εκεί και πέρα, άρχισαν να αλλάζουν ονόματα χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, με την πρόφαση πως είναι πιο πιασάρικα και πιο ευκολονόητα από το παιδικό κοινό.
Στην τελευταία μάχη, κάνουν την cameo εμφάνισή του Gundams από προηγούμενες σειρές απλά για χιουμοριστικούς λόγους. Εμφανίζονται τα κύρια Gundams από τις σειρές Mobile Suit Gundam, Zeta Gundam, F91, Victory Gundam, 0083, ενώ κάνει και την πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του το Wing Gundam, το πρωταγωνιστικό Mecha του Gundam Wing.

[Fansub Groups]

Οι υπότιτλοι των Αμερικάνικων DVDs είναι βασισμένοι στο γιαπωνέζικο audio οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με τις ονομασίες των Gundams. Οι White Base είναι η καλύτερη επιλογή σας. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε το release τους, οι μόνοι που το έχουν ολοκληρώσει είναι οι Baka-Anime.



AFTER COLONY
[AC0]
Posted Image

Gundam Wing - [Series/49 episodes/1995]
[ANN] [AniDB]
[AC1]

Η σειρά διαδραματίζεται στην After Colony 195, ένα εντελώς νέο Universe που δημιουργήθηκε μαζί με το G Gundam και Gundam X για την 15η επέτειο των Gundam. Ύστερα από όλες τις διαμάχες των συντελεστών, τις αποτυχημένες προσπάθειες και την γενικότερη έλλειψη τηλεθεάσεων και πωλήσεων, η Bandai είχε αρχίσει να παίρνει τον κατήφορο. Το Gundam Wing είναι η σειρά η οποία σημείωσε την μεγαλύτερη επιτυχία από την εποχή του Zeta Gundam. Σημείωσε τρομερή επιτυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Αμερική και ήταν ο κύριος λόγος που η εταιρία ορθοπόδησε και πάλι.
Στην Αμερική προβλήθηκαν δύο εκδόσεις, μία λογοκριμένη της πρωινές ώρες και μία unedited τις βραδινές ώρες. Ένας από τους λόγους για την λογοκρισία, εκτός από την πρωτοφανή βία της σειράς, ήταν πως πολλά μαγαζιά δεν ήθελαν να πουλήσουν την φιγούρα του DeathSchythe Hell Gundam. Ο πιλότος του συγκεκριμένου Gundam, από God Of Death μετονομάστηκε σε Great Destroyer, η ανάρμοστη γλώσσα αλλάχτηκε και οι σκηνές με αίμα κόπηκαν. Ωστόσο, τις βραδινές ώρες η σειρά προβαλλόταν ολόκληρη, χωρίς κανένα ίχνος λογοκρισίας.

Ύστερα από τις πρωτοφανείς τηλεθεάσεις, άρχισαν να πουλιούνται κατά κόρον φιγούρες Gundam, ενώ δημιουργήθηκαν πολλά manga και βιντεοπαιχνίδια βγάζοντας την εταιρία από την δύσκολη οικονομική θέση που βρισκόταν τα τελευταία χρόνια. Το Gundam Wing μαζί με το Dragonball Z ήταν οι σειρές που έκαναν πάταγο στην Αμερική τις αρχές του 2000 και ώθησαν πολύ κόσμο να ενδιαφερθεί για τα anime.
Ο κύριος Director της σειράς για άγνωστους λόγους παραιτήθηκε στην μέση της σειράς και ανέλαβε ο Shinji Takamatsu, ο οποίος σκηνοθέτησε και την επόμενη μεγάλη σειρά, Gundam X. Επειδή η αλλαγή έγινε ξαφνικά, δεν αναφέρθηκε στα credits.

[Fansub Groups]

Το release των White Base ήταν το πρώτο ολοκληρωμένο αξιόλογο rip, όμως όντας από τις πρώτες δουλειές τους, έπασχε από διάφορα προβλήματα. Οι EncoderGasm πριν λίγες μέρες τελείωσαν όλα τα επεισόδια από τα remastered γιαπωνέζικα DVDs. Μιλάμε για απίστευτη ποιότητα, είναι η καλύτερή σας επιλογή.




Gundam Wing: Operation Meteor - [OVA/4 episodes/1996]
[ANN] [AniDB]
[AC2]

Το συγκεκριμένο OVA διαδραματίζεται αμέσως μετά από το τέλος της σειράς. Μέσα σε 4 επεισόδια δείχνει τον επίλογο των 5 πιλότων Gundam καθώς επίσης και την αρχή και την κατάληξη της σειράς. Χρονικά λαμβάνει μέρος πριν από το Endless Waltz αλλά δεν υπάρχει κάποιο group που να το έχει μεταφράσει, και τα DVDs δεν έχουν κυκλοφορήσει εκτός Ιαπωνίας, επομένως δεν υπάρχει κάποιος τρόπος για να το δούμε.



Gundam Wing: Endless Waltz
Endless Waltz OVA [OVA/3 episodes/1997] [ANN] [AniDB]
Endless Waltz Movie [Movie/1998] [
ANN] [AniDB
]
[AC3]

Η ιστορία διαδραματίζεται έναν χρόνο μετά το Gundam Wing, στην A.C. 196. Το 1997 βγήκαν 3 επεισόδια OVA όπου εξιστορούσαν το τέλος της σειράς και αποσαφήνισαν το παρελθόν ορισμένων χαρακτήρων. Το animation είναι πολύ ανώτερο από την προηγούμενη σειρά ενώ τα Gundams ξανασχεδιάστηκαν ώστε να είναι πιο εντυπωσιακά. Η αλλαγή αυτή ενθουσίασε τους fans, και κατά συνέπεια την εταιρία, μιας και τους δόθηκε η ευκαιρία να πουλήσουν πολλές από τις νέες φιγούρες.
Ύστερα από έναν χρόνο τα επεισόδια αυτά ενώθηκαν μεταξύ τους σε μία ταινία, έγιναν μερικές μικρές αλλαγές στην ιστορία και προστέθηκαν περίπου 10 λεπτά τα οποία είχαν μείνει έξω από το OVA.

[Fansub Groups]

Τόσο το OVA όσο και την ταινία την έχουν βγάλει οι EncoderGasm σε άψογη ποιότητα. Μπορείτε να τα κατεβάσετε πολύ γρήγορα από το ΒΟΤ τους. Προτείνεται να δείτε κατευθείαν την ταινία μιας και το OVA είναι ελλιπές.




AFTER WAR
[AW0]
Posted Image

Gundam X - [Series/39 episodes/1996]
[
ANN] [AniDB]
[AW1]

Η σειρά διαδραματίζεται στην After War 0015 εποχή και είναι το τελευταίο Alternative Universe που δημιουργήθηκε για την 15η επέτειο των Gundam, μαζί με τα G Gundam και Gundam Wing. Ξεκίνησε με σκοπό να φτάσει τα 49 επεισόδια, όμως στην πορεία αποφάσισαν να την μειώσουν κατά 10. Άρχισε με πολύ καλές προοπτικές όμως από τα πρώτα κιόλας επεισόδια οι τηλεθεάσεις στην Ιαπωνία άρχισαν να πέφτουν. Το κοινό ήταν ενθουσιασμένο με το Gundam Wing και περίμενε κάτι ανάλογο, όμως απογοητεύτηκε από την νέα σειρά και σταμάτησε να την παρακολουθεί.
Μέχρι σήμερα το Gundam X κρατάει το ρεκόρ της χαμηλότερης τηλεθέασης στην Ιαπωνία, ενώ στην Αμερική δεν προβλήθηκε ποτέ για ευνόητους λόγους. Ο κύριος director που είχε σχεδιάσει και το δεύτεορ μισό του Gundam Wing, Shinji Takamatsu, παραιτήθηκε ύστερα από το τέλος της σειράς.

[Fansub Groups]

Η τελευταία version των Hero Legends είναι το καλύτερο release. Rip από τα γιαπωνέζικα DVDs και πολύ καλή μετάφραση. Προτείνονται ανεπιφύλακτα.




CORRECT CENTURY

[CC0]
Posted Image


Gundam (Turn A Gundam) - [Series/50 episodes/1999]
[
ANN] [AniDB]
[CC1]

Η σειρά διαδραματίζεται στην Correct Century 2345. Με αφορμή τα 20α γενέθλια της σειράς, δημιουργήθηκε το Gundam, το οποίο είναι η τελευταία σειρά που παίρνει μέρος ο Tomino. Ύστερα από 5 χρόνια αποχής, είχε πλέον συνέλθει από την κατάθλιψη που είχε πέσει εξ' αιτίας των γεγονότων που συνέβησαν στο Victory Gundam, για αυτό και η εν λόγω σειρά είναι πιο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα από όλες τις προηγούμενες.
Το
Gundam σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες σειρές, ακολουθεί ένα διαφορετικό μοτίβο. Πλέον η σειρά δεν διαδραματίζεται σε κάποιο φουτουριστικό περιβάλλον αλλά στις αρχές του 20ου αιώνα. Το ανάποδο Α [] είναι στην πραγματικότητα ένα μαθηματικό σύμβολο, universal quantifier (δεν ξέρω πως μεταφράζεται στην μαθηματική ορολογία :P) που σημαίνει "all units in a set". Εναλλακτικός τίτλος για την σειρά θα μπορούσε να είναι "Για όλα τα Gundam" ή "Όλες οι μονάδες μέσα σε ένα Gundam" ή κάτι παρόμοιο. Καθόλου τυχαίο μιας και στην σειρά κάνουν cameo εμφανίσεις πολλά Gundams από προηγούμενες σειρές. Δεν παίρνουν φυσικά ενεργό ρόλο στην ιστορία, απλώς εμφανίζονται στο background για μερικές στιγμές.

Έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερου animation τηλεοπτικής σειράς στο Animation Kobe '99, ενώ δημιουργός της μουσικής που ντύνει την σειρά δεν είναι άλλη από την Yoko Kanno, διάσημη για τις δουλειές στις στα Macross Plus και Cowboy Bebop. Δυστυχώς δεν κυκλοφόρησε στην Αμερική, ίσως επειδή απευθυνόταν σε περιορισμένο κοινό. Η νοοτροπία είναι εντελώς διαφορετική απ' ό,τι είχε συνηθίσει ο κόσμος από τα Gundam, και το αμερικανικό κοινό δεν ήταν έτοιμο για κάτι τέτοιο. Compilation Movies έχουν βγει δύο, οι οποίες παρουσιάζουν περιληπτικά και χωρίς αλλαγές ολόκληρη την ιστορία.

[Fansub Groups]

Οι Hero Legends είναι οι μόνοι που έχουν βγάλει ολόκληρη τη σειρά, οπότε κατεβάστε από αυτούς. Οι ταινίες δεν έχουν βγει από κάποιο fansub group αλλά δεν έχουν και τίποτα να προσφέρουν, επομένως μικρό το κακό.

Edited by Phantom Duck, 16 October 2008 - 15:28.


#3 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 18 September 2008 - 04:22

UNIVERSAL CENTURY
[UC0]


Mobile Suit Gundam MS IGLOO

The hidden One Year War - [OVA/3 episodes/2004] [ANN] [AniDB]
Apocalypse 0079 - [OVA/3 episodes/2006]
[ANN] [AniDB]
Gravity Of The Battlefront - [OVA/3 episodes/2008] [ANN] [AniDB]
[UC1]

Τα Gundam IGLOO είναι βιντεάκια που χωρίζονται σε 3 μέρη το καθένα και είναι fully 3D CGI animated. Διαδραματίζονται την ίδια χρονική περίοδο με το Mobile Suit Gundam. Το One Year War δημιουργήθηκε για την 25η επέτειο των Gundam και βγήκε σε περιορισμένα αντίτυπα, ενώ το Apocalypse 0079 κυκλοφόρησε ευρέως σε DVD και σημείωσε πολύ μεγάλες πωλήσεις. Σύντομα περιμένουμε και το Gravity Of The Battlefront το οποίο δεν ξέρουμε ακόμα πότε ακριβώς θα διαδραματίζεται.

[Fansub Groups]

Οι gg είναι οι μόνοι που τα έχουν μεταφράσει, go for them.




Mobile Suit Gundam (Gundam 0079) - [Series/43episodes/1979]
[ANN] [AniDB]
Posted Image
[UC2]

Η σειρά που τα άρχισε όλα. Ονομάστηκε 0079 λόγω της χρονολογίας που σχεδιάστηκε (1979). Η όλη ιστορία διαδραματίζεται από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο της Universal Century 0079. Ξεκίνησε με την προοπτική να γίνει full season series (52 επεισόδια/ένας χρόνος τηλεοπτικής προβολής), όμως λόγω χαμηλού προϋπολογισμού, οι σπόνσορες (διαφημιστές κλπ) μπορούσαν να διαθέσουν χρήματα μέχρι 39 επεισόδια. Παρ' όλ' αυτά, οι δημιουργοί της σειράς κατάφεραν να τραβήξουν την προβολή της σειράς κατά έναν μήνα (4 επιπλέον επεισόδια). Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι εξελίξεις στο τέλος της σειράς έγιναν σχετικά απότομα και βεβιασμένα.
Το Mobile Suit Gundam ήταν η πρώτη σειρά που δημιούργησε μια νέα κατηγορία στα anime. Τα ρομπότ δεν ήταν υπερβολικά με εκθαμβωτικές κινήσεις και οι πιλότοι δεν εκφωνούσαν τις επιθέσεις τους στον αντίπαλο. Ήταν η πρώτη προσπάθεια για ένα πολεμικό δράμα, όπου τα τεράστια ρομπότ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά πολεμικές μηχανές.

Όπως και με τις υπόλοιπες μεγάλες σειρές Gundam, έτσι και με το 0079, βγήκαν Compilation Movies. Τρεις ταινίες συγκεκριμένα στις αρχές της δεκαετίας του '80. Σε αντίθεση όμως με τις ταινίες των μεταγενέστερων σειρών, οι συγκεκριμένες ταινίες είναι πολύ καλοδουλεμένες και καλοφτιαγμένες. Τα ηχητικά mono mix εφέ επαναδημιουργήθηκαν με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Πολλές σκηνές επίσης δημιουργήθηκαν εκ νέου, αντικαθιστώντας τις παλιές με περισσότερο ρεαλιστικές. Πράγματα που δεν γίνονταν σαφή στις σειρές, ξεκαθαρίζουν στις ταινίες.
Π.χ.
Ένας πιλότος στην σειρά, αφού καταστραφεί το Gundam του, εμφανίζεται να εκτοξεύεται έξω από αυτό, και οριστικοποιείται πως πέθανε στην μάχη, χωρίς
ο θεατής να είναι σίγουρος για αυτό. Στις ταινίες η σκηνή αυτή έχει αντικατασταθεί με μία νέα, όπου δείχνει τον πιλότο να σκοτώνεται καθαρά από την έκρηξη του Gundam.

Μέχρι πρόσφατα, η σειρά υπήρχε μόνο σε Laserdisks στην Ιαπωνία και DVDs στην Αμερική. Τα DVDs της Αμερικής περιελάμβαναν μόνο αγγλικό audio και κομμένο το 15ο επεισόδιο. Λέγεται πως οι δημιουργοί δεν ήθελαν μία σειρά όπως το Gundam να περιλαμβάνει το κατώτερο mono mix original audio. Όσο για το επεισόδιο, ακούγεται πως το θεωρούσαν κατώτερο από την υπόλοιπη σειρά και έτσι δεν το συμπεριέλαβαν στο Boxset.
Το 2007 στην Ιαπωνία βγήκε η σειρά σε remastered DVDs με το original audio και όλα τα επεισόδια. Σε μία εβδομάδα πουλήθηκαν περίπου 100.000 boxsets.

[Fansub Groups]

Οι Sixty-deuce fansubs έχουν βγάλει 39 επεισόδια από τα Laserdisks.
Οι Zeonic-Corps έχουν βγάλει τα 11 πρώτα από τα γιαπωνέζικα Remastered DVDs και έχουν σκοπό να τελειώσουν την σειρά πριν τα 30κοστά Gundam γενέθλια, τον Απρίλιο του 2007.
Οι ZX, οι Anime-Supreme και οι Blitz έχουν βγάλει όλα τα επεισόδια από τα αμερικάνικα DVDs. Αυτό όμως σημαίνει αγγλικό audio και κομμένο το 15 επεισόδιο.

Προτιμητέος συνδυασμός: Μέχρι να τελειώσουν οι Zeonic-Corps δείτε τα 39 επεισόδια από τους Sixtydeuce και τα υπόλοιπα 4 από κάποιο αμερικάνικο DVD-rip. Κάντε την καρδιά σας πέτρα και δείτε τα τελευταία επεισόδια με αγγλικό audio. Προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα, μιας και το audio είναι πολύ προσεκτικά φτιαγμένο. Όσο για τις ταινίες, ΖΧ είναι η επιλογή σας.
Σημείωση για τις ταινίες: Στην αμερικάνικη έκδοση οι ηθοποιοί είναι διαφορετικοί από αυτούς της σειράς, όμως παραδόξως το αποτέλεσμα παραμένει πολύ αξιόλογο.

The 08th MS Team - [OVA/12 episodes/1996]

[ANN] [AniDB]
[UC3]

To 08th MS Team διαδραματίζεται από τον Οκτώβριο U.C. 0079 έως τον Ιανουάριο 0080 και είναι ίσως ό,τι πιο ρεαλιστικό έχει βγει από Gundam. Τα Gundams των πρωταγωνιστών δεν είναι πλέον άτρωτα, ενώ δίνεται πολύ μεγάλη προσοχή στις ικανότητες του εκάστοτε πιλότου. Ένα σωστά χειρισμένο κατώτερο Mobile Suit μπορεί να καταφέρει τεράστια ζημιά σε ένα Gundam, ενώ οι πιλότοι των Gundams πολλές φορές αστοχούν ή αιφνιδιάζονται λόγω έλλειψης εμπειρίας. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το Gundam δυσλειτουργεί απλά επειδή έπεσε κάτω ή επειδή μπήκε άμμος στα εξαρτήματά του (συνηθισμένο πρόβλημα στον στρατιωτικό εξοπλισμό).
Η σειρά δεν αναλώνεται στον πολιτικό τομέα αλλά στα αισθήματα των πρωταγωνιστών και σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Υπάρχουν στρατηγικές υποχωρήσεις, συνεργασίες και εκμετάλλευση του φυσικού χώρου στο έπακρο (δάση, βουνά κλπ).

Το τελευταίο επεισόδιο της μονομαχίας είναι το 11. Το επεισόδιο 12 είναι μία ήρεμη κατάλιξη σε όλον τον πόλεμο.
Η Compilation Movie ονόματι 08th MS Team: Miller's Report δημιουργήθηκε 2 χρόνια αργότερα, το 1998. Περιλαμβάνει περίληψη των πρώτων 8 επεισοδίων και συνδέει την ιστορία με το 9ο επεισόδιο με πιο ομαλό τρόπο. Κάνει την εμφάνισή του ένας χαρακτήρας ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί στην βασική σειρά, ενώ περιλαμβάνονται μερικές έξτρα σκηνές.

[Fansub Groups]

Tα 12 επεισόδια OVA έχουν γίνει Rip από τα Remastered DVDs που κυκλοφόρησαν στην Αμερική σχετικά πρόσφατα, από τους White Base και τους EncoderGasm. Το release των EnG είναι πιο πρόσφατο και βρίσκεται πολύ εύκολα στο ΒΟΤ τους. Για την ταινία, ACX ή Baka anime.


War in the pocket (Gundam 0080) - [OVA/6 episodes/1989]

[ANN] [AniDB]
[UC4]

Η σειρά διαδραματίζεται από τον Δεκέμβριο U.C. 0079 έως τον Ιανουάριο U.C. 0080. Το συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο special σηματοδοτεί πολλά γεγονότα. Είναι το πρώτο Gundam OVA που βγήκε (αν εξαιρέσουμε τα SD Gundam φυσικά), δημιουργήθηκε για την 10τη επέτειο των Gundam ενώ είναι και η πρώτη σειρά που ο original δημιουργός, Yoshiyuki Tomino, δεν λαμβάνει μέρος.
Το War in the pocket δείχνει την πλευρά του πολέμου από την πλευρά ενός παιδιού, και δείχνει για ακόμα μία φορά τις τραγικές συνέπειες του πολέμου και την απογοήτευση του παιδιού, την στιγμή που περίμενε πως τα Χριστούγεννα θα μαλακώσουν τις καρδιές των στρατιωτών.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο σχεδιαστής χαρακτήρων είναι ο ίδιος που είχε αναλάβει τον σχεδιασμό των πρώτων σειρών Macross και Megazone.

[Fansub Groups]

Το release των White Base είναι το καλύτερο. Αν δυσκολεύεστε να το βρείτε, τότε DBNL και a4e είναι οι καλύτερες επιλογές σας. Αποφύγετε τους AniMecha όπως ο διάολος το λιβάνι.




Stardust Memory (Gundam 0083) - [OVA/13 episodes/1992]
[ANN] [AniDB]
[UC5]

Η σειρά διαδραματίζεται από τον Οκτώβριο U.C. 0083 έως τον Δεκέμβριο U.C. 0083. Δεν υπάρχει κάποιο αξιοπρόσεκτο γεγονός στον συγκεκριμένο τίτλο. Το animation είναι πολύ καλό για τα δεδομένα της εποχής, ενώ η δράση δίνει και παίρνει, χωρίς να κόβει τον θεατή στο καλύτερο σημείο. Το τέλος μας δείχνει την δημιουργία των Titans, των κύριων αντιπάλων της επόμενης χρονολογικά σειράς Gundam.
Η compilation movie ονόματι
Mobile Suit Gundam 0083: The Afterglow of Zeon δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά με την βασική πλοκή. Προβλήθηκε στους κινηματογράφους πριν κυκλοφορήσουν τα 2 τελευταία επεισόδια.

[Fansub Groups]

Οι White Base ήταν οι πρώτοι που έκαναν release το OVA από τα remastered DVDs που κυκλοφόρησαν στην Αμερική, όμως το release των EncoderGasm είναι πιο πρόσφατο και πολύ εύκολο να βρεθεί. Αποφύγετε τους AnimeXtreme όπως ο διάολος το λιβάνι. Η ταινία από τους Hybrid Encodes είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί, όμως όπως είπα και παραπάνω δεν έχει τίποτα να προσφέρει επομένως μικρό το κακό.




Zeta Gundam - [Series/50 episodes/1985]
[ANN] [AniDB]
Posted Image
[UC6]

Η σειρά διαδραματίζεται στην U.C. 0087. Είναι το Gundam που δημιουργήθηκε αμέσως μετά την πρώτη σειρά. Θεωρείται ως η κορυφαία σειρά Gundam μέχρι στιγμής, καθώς επίσης και η πιο βαριά και καταθλιπτική. Την περίοδο προβολής της παρουσίασε μεγαλύτερες τηλεθεάσεις από όλες τις υπόλοιπες σειρές Gundam έως σήμερα. Το Zeta Gundam είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που η σειρά είναι τόσο διάσημη όσο σήμερα.
Είναι η πρώτη μεγάλη σειρά που παρουσιάζονταν περισσότερα από ένα Gundam σε όλη την διάρκειά της, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στους χαρακτήρες και την δόμηση της ψυχολογίας τους, και όχι μόνο στον πόλεμο.

Επειδή ο Tomino μάζεψε αρκετά χρήματα ύστερα από την πρώτη σειρά Gundam, δεν είχε σε τόσο μεγάλο βαθμό τον περιορισμό των διαφημιστών και των καναλιών. Έτσι μπόρεσε και έδωσε μία πολύ πιο ξεκάθαρη κατάληξη.
Παρ' όλη την επιτυχία της σειράς, Compilation Movies δεν δημιουργήθηκαν μέχρι την 25η επέτειο των Gundam, το 2005. Τρεις ταινίες οι οποίες παρουσιάζουν πολλές αλλαγές στην ιστορία. Ορισμένοι ήρωες που πέθαιναν στην σειρά δεν πεθαίνουν στις ταινίες, και το τέλος είναι τόσο αλλαγμένο που δεν δικαιολογεί την μετάβαση στις επόμενες σειρές. Η πρώτη ταινία έχει 33% remastered footage, η 2η 70% και η 3η σχεδόν 80%, αφήνοντας μόνο την τελική μάχη ίδια.


Μόλις το 2004, η Bandai έφερε στην Αμερική το Boxset της σειράς. Επειδή δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα δικαιώματα της μουσικής, έβαλε στα openings και endings διαφορετικά τραγούδια. Όσον αφορά τους υπότιτλους, ήταν περισσότερο dubtitles για το αγγλικό audio, παρά subtitles για το γιαπωνέζικο. Ύστερα από παράπονα των fans έβγαλαν νέα DVDs με πολύ καλύτερους υπότιτλους, βασισμένους στους ιαπωνικούς διαλόγους και όχι στο άστοχο αγγλικό dub.

[Fansub Groups]

Οι White Base ήταν οι πρώτοι που ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν την σειρά, όμως δυστυχώς για εμάς, δεν είχαν κυκλοφορήσει τα DVDs με τους διορθωμένους υπότιτλους. Κάτι που σημαίνει πως θα χάσετε πολλά από την υπόθεση αν το δείτε από αυτούς.
Οι 2xx έχουν σαφώς κατώτερη ποιότητα όμως έχουν κάνει οι ίδιοι την μετάφραση, πολύ πιο πετυχημένη από την official της Bandai. Είναι η μόνη επιλογή προς το παρόν.Τις ταινίες τις έχουν βγάλει μόνο οι TV-Nihon οπότε κατεβάστε τες από αυτούς.



Gundam ZZ - [series/47 episodes/1986]
[ANN] [AniDB]
[UC7]

Η σειρά διαδραματίζεται στην U.C. 0088. Το Gundam ZZ είναι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας των Gundam. Είναι ο ορισμός του αρμέγματος μιας εμπορικής επιτυχίας. Ξεκίνησε αμέσως μετά από το Z Gundam με εντελώς νέο καστ, με πολύ πιο ανάλαφρους τόνους. Δυστυχώς, έδωσαν πολύ μεγάλη βάση στο χιούμορ, κάτι που δυσαρέστησε τους fans, δικαιολογημένα βέβαια.
Ο δημιουργός των Gundam, Tomino, δήλωσε πως επειδή το Z Gundam έκανε τους ανθρώπους να στενοχωριούνται, αποφάσισε να βγάλει μία νέα σειρά όπου θα τους κάνει να χαρούν, μιας και τα anime τα βλέπουμε για ευχαρίστηση. Καλή ιδέα, άσχημη υλοποίηση.

Η σειρά από την μέση και μετά ξαναγράφτηκε πριν γίνει animated. Είχαν σκοπό να εμφανίσουν τον Char, όμως ευτυχώς κατάλαβαν πως δεν γίνεται να συνεχιστεί η ιστορία σε τέτοιο χιουμοριστικό περιβάλλον και το ανέβαλλαν, μέχρι την ταινία που διαδραματίζεται αμέσως μετά και ο Char έχει την τιμητική του.
Ο Char είναι ο κύριος villain που είχε εμφανιστεί στο Mobile Suit Gundam και ο πρώτος "μασκοφόρος κακός" που από τότε εμφανίζεται σε σχεδόν κάθε νέα σειρά.Compilation Movies δεν βγήκαν για ευνόητους λόγους.

[Fansub Groups]

Hero Legends, απλά και όμορφα. Το release των ASS πλέον είναι ξεπερασμένο, ύστερα από 4 χρόνια.



Char's Counterattack - [Movie/1988]
[ANN] [AniDB]
[UC8]

Η ταινία διαδραματίζεται τον Μάρτιο της U.C. 0093. Είναι το τέλος της διαμάχης του Char με τον Amuro, τον πρωταγωνιστή της πρώτης σειράς, ύστερα από 14 χρόνια, από την U.C. 0079. Ο Tomino είχε σκοπό να εμφανίσει τον Char και να τελειώσει την διαμάχη στο Gundam ZZ, όμως μόλις πήρε έγκριση για δημιουργία ταινίας, αφιερώθηκε εξ' ολοκλήρου σε αυτήν και ξαναέγραψε το σενάριο για το ΖΖ.
Η εν λόγω ταινία είναι η πρώτη "καθαρή" Gundam ταινία που φτιάχνεται. Οι προηγούμενες Compilation Movies στηρίζονταν σε γεγονότα της σειράς, ενώ το Char's Counterattack είναι εντελώς νέα δημιουργία. Επίσης είναι το πρώτο Gundam που χρησιμοποιεί Computer Generated Graphics, αν και μόνο για 5 δευτερόλεπτα.

Μερικοί από τους συντελεστές της ταινίας αργότερα δημιούργησαν δικές τους σειρές. Ο λόγος για τους
Yutaka Izubuchi (RahXephon), Hideaki Anno (Neon Genesis Evangelion) και Koichi Ohata (Burst Angel).

[Fansub Groups]

Αν ο υπολογιστής σας βαστάει 1920x1080, κατεβάστε από EncoderGasm
Αν η επιλογή σας είναι 1280x720, κατεβάστε από EnG ή Thora, ό,τι προτιμάτε
Αν θέλετε DVD-rip, τότε κατεβάστε πάλι από EnG



Gundam F91 - [Movie/1991]
[ANN] [AniDB]
[UC9]

Η ταινία διαδραματίζεται στην U.C. 0123. Ξεκινάει ένα νέο saga, 30 χρόνια μετά από το Char's Counterattack, με μία ανεξάρτητη ιστορία από της προηγούμενες σειρές. Το Gundam F91 ξεκίνησε με την προοπτική να γίνει μία full season σειρά 52 επεισοδίων, όμως ξέσπασαν διαμάχες ανάμεσα στους δημιουργούς και το πως θα συνεχίσουν την ιστορία, με αποτέλεσμα να μείνει στην μέση. Στην ταινία διαδραματίζονται τα 13 πρώτα επεισόδια που είχαν σκοπό να δημιουργήσουν, κάτι που σημαίνει πως περισσότερες από 4 ωρες συμπιέστηκαν σε μία ταινία διάρκειας μιάμισης ώρας.
Όπως είναι λογικό επακόλουθο, τα γεγονότα της ταινίας τρέχουν πολύ γρήγορα, πολλά πράγματα κόπηκαν και το τέλος μένει ανοιχτό. Ο Tomino ύστερα από αυτό το συμβάν, δημιούργησε το Crossbone Gundam manga το οποίο είναι άμεση συνέχεια της ταινίας, καθώς επίσης και τα manga Gundam F90 και F91 που σχετίζονται με την ταινία.

[Fansub Groups]

Αν ο υπολογιστής σας βαστάει High Definition 1280x720 τότε κατεβάστε από Thora. Αν όχι, κατεβάστε DVD-rip από White Base. Αποφύγετε τους AniMecha όπως ο διάολος το λιβάνι.



Victory Gundam - [Series/51 episodes/1993]
[ANN] [AniDB]
Posted Image
[UC10]

Η σειρά διαδραματίζεται στην U.C. 0153, 30 χρόνια ύστερα από τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας, Gundam F91. Είναι το τελευταίο Gundam που διαδραματίζεται στην Universal Century. Την περίοδο που ο Tomino την δημιουργούσε, η Sunrise αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έτσι η Bandai την αγόρασε και την γλίτωσε από την χρεοκοπία. Η Bandai όμως άσκησε πολύ μεγάλη πίεση στον Tomino, ζητώντας του να κάνει πάρα πολλές διαφοροποιήσεις στην ιστορία, ενώ αυτός ήταν αντίθετος. Σε συνδυασμό με τους σπόνσορες και τους διαφημιστές, ο Tomino αναγκάστηκε να κάνει πολλές αλλαγές στην βασική ιστορία.

Το πρώτο επεισόδιο είναι χρονολογικά το τέταρτο αλλά η Bandai ήθελε να δείξουν το κύριο Gundam από την αρχή της σειράς. Επειδή οι τηλεθεάσεις δεν πήγαιναν τόσο καλά όσο περίμεναν, η νέα εταιρία απαίτησε να εμφανιστούν διαστημόπλοια, την στιγμή που η υπόθεση διαδραματιζόταν στην γη. Ο Tomino έπεσε σε κατάθλιψη και άρχισε να σκοτώνει όλους τους χαρακτήρες, κάνοντας έτσι το Victory Gundam, την σειρά με το μεγαλύτερο death rate. Σε συνέντευξή του δήλωσε πως το Victory Gundam είναι η πιο μισητή δημιουργία του, και απεύθυνε ανοιχτά προς όλους τους fans να μην το αγοράσουν επειδή δεν αξίζει να το δουν.

[Fansub Groups]

Οι Anime-Gundam & Shinsen Subs έχουν βγάλει μέχρι στιγμής 9 επεισόδια. Οι Hero Legends τα έχουν βγάλει όλα με πολύ καλή ποιότητα. Προτείνονται.


Edited by Phantom Duck, 16 October 2008 - 16:11.


#4 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 18 September 2008 - 04:22

COSMIC ERA
[CE0]
Posted Image


Gundam Seed - [Series/50 episodes/2002]
[ANN] [AniDB]
[CE1]

Το Gundam Seed διαδραματίζεται στην C.E. 70 και ουσιαστικά είναι μία ανάμιξη παλιών σειρών Gundam με ανανεωμένο animation. Για την ακρίβεια τα πρώτα 10 επεισόδια είναι μεταφορά των αντίστοιχων της πρώτης σειράς Gundam, τα υπόλοιπα ως το 35 περίπου είναι μεταφορά της ιστορίας του Zeta Gundam, και από εκεί ως το τέλος είναι εντελώς καινούργια ιστορία. Επίσης από εδώ και πέρα σταματάει να παίρνει μέρος ο original δημιουργός, Tomino. Παρ' όλ' αυτά είναι μία από τις πιο σημαντικές σειρές Gundam. Η σειρά είχε να γνωρίσει τόση επιτυχία από το Gundam Wing (1995).
Για την δημιουργία της, η Sunrise επιστράτευσε σχεδόν όλο το προσωπικό της, ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε τόσο πολύ η χρήση υπολογιστών. Το animation πλέον ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, είναι η πρώτη σειρά που χρησιμοποιήθηκε ψηφιακός χρωματισμός αντί για cels, ενώ ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα το κάθε επεισόδιο να κοστίζει 25.000.000 ¥ (~185.000€ / 60.000.000 Δρχ) για την παραγωγή του.

Το Gundam Seed σηματοδοτεί μία νέα εποχή στο Gundam Franchise. Σημείωσε τεράστια επιτυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Αμερική και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Στην Ιαπωνία, χαρακτηριστικό είναι πως έπιασε σαν κοινό όχι μόνο τους Gundam fans (και γενικότερα τους anime fans) αλλά και απλούς τηλεθεατές οι οποίοι δεν βλέπαν κινούμενα σχέδια.
Στο Animation Kobe 2003 κέρδισε το Best TV Animation Award, στο Tokyo International Anime Fair 2004
ψηφίστικε ως το καλύτερο anime και ήταν για πολύ καιρό πρώτο στα charts του περιοδικού Newtype. Έχει λάβει και άλλα βραβεία σε άλλους διαγωνισμούς, όμως σε κατώτερες θέσεις.
Έχει βγει και ένα μικρό 5λεπτο επεισόδιο με τίτλο After Phase - Between The Stars, το οποίο δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, απλά αποτελεί έναν μικρό επίλογο.

[Fansub Groups]

Αν θέλετε Dual Audio κατεβάστε από AHQ. Αν δεν σας ενδιαφέρει το αγγλικό audio, κατεβάστε από ΚΑΑ. Το After Phase μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε από τους ΚΑΑ. Αποφύγετε τους Anime-Junkies όπως ο διάολος το λιβάνι.




Gundam Seed Destiny - [Series/50 episodes/2004]
[ANN] [AniDB]
[CE2]

Το Gundam Seed Destiny είναι άμεση συνέχεια της προηγούμενης σειράς Gundam Seed. Διαδραματίζεται 3 χρόνια αργότερα, στην C.E. 73. Επειδή το Gundam Seed είχε αποφέρει τεράστια κέρδη στην εταιρία, μπόρεσαν να επενδύσουν περισσότερα στο animation και τα ειδικά εφέ. Το κάθε επεισόδιο του Seed Destiny κόστισε 33.000.000 ¥ (~245.000€ / 80.000.000 Δρχ).
Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται άμεση συνέχεια προηγούμενης σειράς, από την εποχή της Universal Century. Αν και η ανταπόκριση από το κοινό δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στο Gundam Seed, το Seed Destiny παραμένει μία πολύ αξιόλογη συνέχεια, σε αντίθεση με άλλες προσπάθειες. Μετά το τέλος της σειράς, ακούγονταν φήμες για τρίτη συνέχεια, όμως δεν επαληθεύτηκαν.

[Fansub Groups]

AnimeHQ η καλύτερη επιλογή σας. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχουν τελειώσει ακόμα όλα τα DVD-rips όμως αναμένεται να τελειώσουν σύντομα. Αυτήν την στιγμή βρίσκονται στο επεισόδιο 46/50. Τα υπόλοιπα επεισόδια μπορείτε να τα κατεβάσετε από τους ProBest, ένα άτομο το οποίο ripαρε τα τελευταία επεισόδια όταν οι AHQ ήταν ακόμα στο επεισόδιο 38.


Posted Image


Gundam Seed Destiny: Final Plus - [TV Special/2005]
[ANN] [AniDB]
[CE3]

Επειδή τα 50 επεισόδια δεν κάλυψαν το τέλος που είχαν στο μυαλό τους οι δημιουργοί, βγήκε ένα TV Special 45 λεπτών το οποίο παρουσιάζει το πραγματικό τέλος της σειράς. Περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας μάχης, μερικές επιπλέον σκηνές και έναν εντελώς νέο επίλογο. ΠΡΕΠΕΙ να το δείτε αν θέλετε να μάθετε το τέλος.

[Fansub Groups]

Μέχρι να το βγάλουν οι AHQ κατεβάστε το από τους ProBest. Αν και μάλλον δεν θα αργήσουν.


Gundam Seed Stargazer - [OVA/3 episodes/2006]
[ANN] [AniDB]
[CE4]

Για την ακρίβεια δεν είναι OVA αλλά ONA. OVA σημαίνει Original Video Animation δηλαδή υλικό που δεν προβάλλεται στην τηλεόραση και κυκλοφορεί κατ' ευθείαν σε DVD. ONA σημαίνει αντίστοιχα Original Network Animation. Με λίγα λόγια το Stargazer έκανε την πρώτη προβολή του στο internet, παγκόσμια. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε ένα DVD με τα 3 επεισόδια ενωμένα.
Τα συγκεκριμένα επεισόδια δείχνουν μια παράλληλη ιστορία που συνέβη περίπου στην αρχή-μέση του Gundam Seed Destiny. Δεν είναι απαραίτητο συμπλήρωμα, όμως αξίζει να το δει όποιος θέλει να μάθει μερικές επιπλέον πληροφορίες για το background της σειράς.

[Fansub Groups]

Οι Mendoi έχουν κάνει την καλύτερη δουλειά. Έχουν βγάλει και τα πρώτα επεισόδια, και την μορφή ταινίας. Διαλέγετε και παίρνετε.


Edited by Phantom Duck, 20 November 2008 - 00:23.


#5 clampman17

clampman17

    Computer Psychologist

  • Members
  • 662 posts

Posted 18 September 2008 - 07:24

Πολυ καλη δουλεια φιλε Παπια, περιμενω την συνεχεια....

:wooi2: :congrats: :wooi2: :congrats: :wooi2:
Posted Image
Courtesy of Kenny!

#6 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 18 September 2008 - 09:54

nice sensei!!!!!!!!!!!!!!!!!

respect,respect and even more respect!!!!!!!!!!!!

qzMHWHd.png


#7 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 18 September 2008 - 12:28

Θεός. Ευχαριστούμε. :nod2:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#8 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 18 September 2008 - 16:22

Επειδή βγήκαν πολύ περισσότερα απ' ό,τι περίμενα, έσπασα το αφιέρωμα σε περισσότερα posts. Στο πρώτο post είναι τα περιεχόμενα, ενώ στα παρακάτω ακολουθεί αναλυτική ματιά σε όλα τα Gundam. Λογικά το βράδυ θα ακολουθήσουν τα Gundam Seed όπου θα έχουν την τιμητική τους σε νέο post.

Μπορώ να δημιουργήσω όσα συνεχόμενα posts θέλω, επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα αν θέλετε να σχολιάσετε κάτι από αυτά που έγραψα ή θέλετε να αναφέρετε κάτι που σας έκανε εντύπωση.

E5VV38U.jpg


#9 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 16 October 2008 - 16:46

Updated


Το μεγαλύτερο μέρος των anime τελείωσε. Μένουν μόνο κάτι ξέμπαρκα specials που κυκλοφορούν κατά καιρούς. Για το Gundam 00 δεν έχω γράψει τίποτα επειδή δεν το έχω δει ακόμα.
Η καταγραφή των manga θα αργήσει να ολοκληρωθεί.


Σχόλια και εντυπώσεις ευπρόσδεκτα.

E5VV38U.jpg


#10 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 16 October 2008 - 20:17

Σχόλια και εντυπώσεις ευπρόσδεκτα.


εισαι 8εος

qzMHWHd.png


#11 Vegita Sempai

Vegita Sempai

    AMVs creator

  • Members
  • 109 posts

Posted 19 November 2008 - 23:22

Είσαι κάτι παραπάνω από θεός.^^

#12 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 20 November 2008 - 05:17

Δεν αναφέρεις το Evolve :P

Ναις γουόρκ ντάκ ;)

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#13 Cursed blade keeper

Cursed blade keeper

    a man of mystery

  • Members
  • 97 posts

Posted 18 December 2008 - 23:04

Πάρα πολύ καλή δουλειά, μπράβο

#14 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 18 December 2008 - 23:21

Λείπει το τελευταίο, το Gundam 00. Αλλά χωρίς να το δεις ή να περάσει λίγος χρόνος, τι να πεις για το πως τα πήγε;

#15 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 19 December 2008 - 02:59

Μιας και καθυστέρησα που καθυστέρησα να δω τη σειρά, θα περιμένω να τελειώσει και ο δεύτερος κύκλος ώστε να το δω όλο μαζί.

Σε γενικές γραμμές απ' ό,τι διαβάζω στο internet, πρόκειται για αρκετά αξιόλογη σειρά. Απ' ό,τι φαίνεται υπάρχουν επιρροές από το Gundam Wing όχι όμως φοβερές αντιγραφές στο σενάριο. Βέβαια δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για αυτό, τη στιγμή που δεν το έχω δει. Επίσης δεν μπορώ να γράψω κάτι για το 00, επειδή σε όλα τα υπόλοιπα Gundam δεν αναφέρθηκα στην πλοκή τους, αλλά στα "παρασκήνια". Όταν περάσει κάνα 6μηνο (τουλάχιστον) από το τέλος της σειράς, τα ξαναλέμε.

E5VV38U.jpg