Selfquote.
Finished Dennou Coil 26/26 :
Για να μην πω πάρα πολλά, θα πω απλά πως μου προσέφερε όλα όσα μου έλειψαν απ'το ghost hound. Όπου το ghost hound αποτύχαινε (κενά στο σενάριο, έλλειψη ανάπτυξης χαρακτήρων, απότομο τέλος, ανεπαρκής δράση-βαρετά επεισόδια) το dennou coil πετύχαινε. In any case mustsee για sci-fi/mystery fans και όχι μόνο. 
Μπορεί να είχε παιδάκια (που με χάλασε λίγο μαζί με λίγες χαρουμενιές) αλλά το concept και το σενάριο ήταν απ'τα πιο προχωρημένα που έχω δει στο είδος, και βλεπόταν "νερό" λόγω μυστηρίου και καλού pace. 8.5/10 
Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω πως στην αρχή ήταν αρκετά χαρούμενο και τα μικρά "παιδάκια" με απωθούσαν, αλλά ευτυχώς το σενάριο, το pace κι η σκηνοθεσία ήταν τόσο υψηλού επιπέδου, ώστε να με κρατήσουν από μόνα τους για να δω την υπόλοιπη σειρά πολύ ευχάριστα και χωρίς ιδιαίτερη βαρεμάρα.
Το τέλος πολύ καλο επίσης, όσο cheesy κι αν ήταν, ήταν πραγματικά πολύ ατμοσφαιρικό και δρούσε σαν κάθαρση για τους χαρακτήρες, και πλησιάζε σε θρίλερ σε πολλά σημεία, ενώ η παρομοίαση με Miyazaki δεν είναι και τόσο άστοχη.
Μια χαρά σειρά, το μόνο αρνητικό μάλλον πως ήταν μόνο με παιδάκια, ενήλικες yok τίποτα.
Oh well , we can't have everything can we?
PS : Το είδα από Ureshii και έπασχε σε πολλούς τομείς το encode τους τελικά, no idea why, αλλά πολύ artifacts και blocking. (46ρα full hd, οπότε όλα φαινόντουσαν)