Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Dennou Coil

• Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 Pindrops

Pindrops

tiny silver hammers

• Members
  • 41 posts

Posted 15 September 2008 - 22:44

Μόλις τέλειωσα μια από τις συζητημένες σειρές της προηγούμενης χρονιάς, και μιας και είχε μπει στο poll για το ανιμε που θα έμπαινε στο download section είπα να ξεκινήσω την κουβέντα.

Αρχικά, η σειρά πρέπει να πούμε ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αξίζει. Από πολλές απόψεις. Πολύ καλό σχέδιο και σκηνοθεσία καλόφτιαγμένο ανιμε και η έκδοση Ureshii που κατέβασα εγώ είναι άψογη σε εικόνα και ήχο.
Τώρα σε ότι αφορά την πλοκή μερικά σημεία. Η σειρά ξεκινά πολύ καλά, to το πρώτο επεισόδιο πολύ πορωτικό. Και συνεχίζει και ωραία βαζοντάς στο μοοντ των παιδικών περιπετειών. Παρόλα αυτά θα είμαι αυστηρός και θα πω ότι κατά την ταπεινή μου γνώμη, στην πορεία έπεσε έξω από τις προσδοκίες μου.
Spoiler:

Όλα αυτά με έκαναν σε διάφορες περιπτώσεις να νιώθω ότι απευθύνοταν σε..άλλες ηλικίες. Τι να πω.
Άρκετα με το δικό μου σπαμ.:stubborn:
Posted Image
How do you like my swimming?:chigau:

#2 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 13 December 2008 - 23:23

Για κοιτάχτε και αυτό :

Denn� Coil Wins Award from Japanese Sci-Fi Writers (Updated) - Anime News Network

PS : Απορώ πως έχει τόσο λίγα comments, μα καλά κανείς δε το έχει δει? ...

Edited by Radagast, 13 December 2008 - 23:54.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#3 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 13 December 2008 - 23:42

Τόσο καλή σειρά, να μη πάρει και ένα βραβείο; Δέκα να πάρει.
Το πανάθλιο Elfen Lied τόσα πήρε, τα άξιζε σάμπως;

#4 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 14 December 2008 - 00:22

Είναι στα υπόψην μου η συγκεκριμένη σειρά μιάς και έχω ακούσει τα καλύτερα και απο το σκίτσο που έχω τσεκάρει μάλλον πρέπει να ισχύουν οι καλές κριτικές. άντε να δούμε τι θα βγεί...

Edited by red pyramid, 14 December 2008 - 00:30.

Posted Image

#5 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 15 December 2008 - 17:50

Προτείνεται αβάδιστα. Damn, νόμιζα πως κάπου είχαμε thread για αυτό...

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#6 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1,763 posts

Posted 15 December 2008 - 17:57

καταπληκτικη σειρα... κανει καποιες κοιλιτσες επαναληψης στη μεση αλλα το τελος με ειχε συνεχεια σε εγρηγορση... θυμαμαι το τελευταιο επεισοδιο το εβλεπα ενω ετοιμαζα το σακο για τις καλοκαιρινες διακοπες...(φυσικα εβαζα οτι ναναι μεσα...)

ομορφοι χαρακτηρες, πανεξυπνο και ''τρομαχτικο'' σεναριο, τελειο animation και εφε...

10,5' / 10....

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#7 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 15 December 2008 - 20:06

Αυτή η "παιδική" σειρά, είναι η καλύτερη πρόταση που μπορούμε να κάνουμε σε όσους θεωρούνε κάτι game-based ανιμέ όπως Πόκεμον και Ντίτζιμον ως ποιοτικά. Τρίχες είναι μπροστά σε αυτό.

#8 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 16 December 2008 - 15:08

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο από αυτά που έθιξε αυτή η σειρά είναι το πόσο "τρομακτική" μπορεί να γίνει μια παιδική ευχή, που στο κάτω-κάτω μπορεί να είναι και αθώα... Η εναλλαγή πραγματικού κόσμου και cyberspace ήταν πανέξυπνη. Τα επισόδεια σε κάποια φάση έγιναν μικρές αυτοτελείς ιστορίες, αλλά ήταν σημαντικές, πιστεύω, μιας και ο όλος μηχανισμός του cyberspace γινόταν πιο κατανοητός.

Από το επισόδειο 17 και μετά, η ιστορία όχι μόνο δέθηκε, αλλά και εκτινάχτηκε στην κορυφή για μένα. Είχα κατεβάσει μόνο μέχρι το 19 και μετά έτρεχα να βρω το επόμενο, το επόμενο, το επόμενο...

:riiight:

Posted Image

#9 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 24 December 2008 - 02:50

Αν δεν εβλεπα τη σειρα Serial Experiments Lain, θα με εντυπωσιαζε στην πλοκη. Αντ'αυτου απλα τη βρηκα πρωτοτυπη και ατμοσφαιρικη, σαν το μικρο αδελφακι της Lain. Συν το οτι φαινεται δεν θελαν να κανουν το σεναριο και τους χαρακτηρες πολυπλοκους μιας και απευθυνοταν και στα μικρα Ιαπωνεζοπουλα. καλλιο να δουν αυτην παντως παρα τα Ντιτζιμον. Και αν λανβεις υποψη και τα αλματα της τεχνολογιας σε σχεση με 10 χρονια πριν, ισως να ειναι πιο αντιπροσωπευτικη αυτη η σειρα .

βεβαια τιθεται θεμα κατα ποσον ενα παιδι μπορει να κατανοησει μια σειρα που ειναι κατι μεταξυ τους ενος ακρου (Lain) και του αλλου (Digimon) στην πλοκη, αλλα ειναι απο τις σειρες που θετουν αρκετα ερωτηματα στο θεατη, αν και δεν μπαινει στον κοπο να τα απαντησει ολα.

Μπορω να πω το δευτερο μισο (επεισοδια 15-26) μου αρεσε περισσοτερο, πριν ο ρυθμος ειναι αρκετα αργος.

Μπρος στο βορβορο τετοιες σειρες αναδεικνυονται και οχι αδικα.

#10 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 03 March 2009 - 16:59

πολυ ωραιο ανιμε !
ωραια τα μωρα , αλλα το παρακανανε...
Spoiler:

Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#11 Satou no Kumo

Satou no Kumo

hiatus :(

• Members
  • 213 posts

Posted 04 March 2009 - 21:46

Πολύ καλό σχέδιο και σκηνοθεσία καλόφτιαγμένο ανιμε και η έκδοση Ureshii που κατέβασα εγώ είναι άψογη σε εικόνα και ήχο.

ακριβως..

Όλα αυτά με έκαναν σε διάφορες περιπτώσεις να νιώθω ότι απευθύνοταν σε..άλλες ηλικίες.

ακριβως..

...και για αυτο το λογο δεν την τελειωσα ποτε:sigh2:
βεβαια και αλλες σειρες θεωρουνται αρκετα παιδικες,αλλα ειναι μια χαρα εθιστικες:congrats:
για να πω την αληθεια,δεν μπορω να εξηγησω γιατι δεν την ειδα ολη.απλως στο συγκεκριμενο βαριομουν να μαθω ολη την ορολογια και τους κανονες και κουραστηκα να παρακολουθω
seishun jidai wa watashi no subete desu

#12 Puranetesu

Puranetesu

馬鹿

• Members
  • 517 posts

Posted 08 March 2009 - 18:20

Το είδα και εγώ αυτές τις μέρες. Ωραίο ήταν και τα θέματα που έπιανε ήταν πολύ ενδιαφέροντα και σοβαρά για παιδική και μη, σειρά.

(Επίσης νομίζω ότι υπήρχε thread και πιο παλιά...)

#13 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 08 March 2009 - 20:41

Copy-pasta από το Currently watching thread:

Το Dennou Coil δείχνει ενδιαφέρον, αν και θυμίζει λίγο το Spirited Away του Miyazaki... Ίδωμεν.

Προχωράω το Dennou Coil, και έχει πραγματικά ενδιαφέρον το πώς συνδυάζει το cyberpunk με το paranormal! Αν και έχει σχετικά αργό ρυθμό, δεν με κουράζει καθόλου..

Dennou Coil (21/26)
Αν και περίμενα όσο πλησιάζω προς το τέλος να επιταχύνει λίγο ο ρυθμός, το σενάριο είναι απλά τέλειο! Τα τελευταία 2-3 επεισόδια ήταν άκρως ανατριχιαστικά και μεταμορφώνουν το anime σε ψυχολογικό thriller! Για να δούμε...
:terror2:

Μόλις είδα και τα τελευταία δύο επεισόδια του Dennou Coil. :wooi2:
Μέχρι το πρότελευταιο επεισόδιο βαθμολογούσα τη σειρά με 7,5. Το φινάλε όμως δίνει ένα άξιο 8,5 στη σειρά! :)
Πραγματικά, έρχεται το ending και "δένει" όλο το anime με μαεστρία που θυμίζει Miyazaki! :nanana:
Ένα αριστούργημα για όλους, το οποίο πρέπει να φυλάξετε και για τα παιδιά σας! :if:

:nod:
Posted Image
Posted Image

#14 sunday

sunday

Anime Elite

• Members
  • 1,087 posts

Posted 14 March 2009 - 09:36

Ψιλοχαζοχαρούμενο στην αρχή, ενδιαφέρον στη συνέχεια και η κατάληξη...
Spoiler:

Posted Image

#15 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 17 July 2009 - 17:17

Selfquote.

Finished Dennou Coil 26/26 :
Για να μην πω πάρα πολλά, θα πω απλά πως μου προσέφερε όλα όσα μου έλειψαν απ'το ghost hound. Όπου το ghost hound αποτύχαινε (κενά στο σενάριο, έλλειψη ανάπτυξης χαρακτήρων, απότομο τέλος, ανεπαρκής δράση-βαρετά επεισόδια) το dennou coil πετύχαινε. In any case mustsee για sci-fi/mystery fans και όχι μόνο. :nod2:
Μπορεί να είχε παιδάκια (που με χάλασε λίγο μαζί με λίγες χαρουμενιές) αλλά το concept και το σενάριο ήταν απ'τα πιο προχωρημένα που έχω δει στο είδος, και βλεπόταν "νερό" λόγω μυστηρίου και καλού pace. 8.5/10 :wooi2:

Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω πως στην αρχή ήταν αρκετά χαρούμενο και τα μικρά "παιδάκια" με απωθούσαν, αλλά ευτυχώς το σενάριο, το pace κι η σκηνοθεσία ήταν τόσο υψηλού επιπέδου, ώστε να με κρατήσουν από μόνα τους για να δω την υπόλοιπη σειρά πολύ ευχάριστα και χωρίς ιδιαίτερη βαρεμάρα.

Το τέλος πολύ καλο επίσης, όσο cheesy κι αν ήταν, ήταν πραγματικά πολύ ατμοσφαιρικό και δρούσε σαν κάθαρση για τους χαρακτήρες, και πλησιάζε σε θρίλερ σε πολλά σημεία, ενώ η παρομοίαση με Miyazaki δεν είναι και τόσο άστοχη.

Μια χαρά σειρά, το μόνο αρνητικό μάλλον πως ήταν μόνο με παιδάκια, ενήλικες yok τίποτα.
Oh well , we can't have everything can we?

PS : Το είδα από Ureshii και έπασχε σε πολλούς τομείς το encode τους τελικά, no idea why, αλλά πολύ artifacts και blocking. (46ρα full hd, οπότε όλα φαινόντουσαν)

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler: