Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Με ποιο κριτηριο κατατασσετε τα anime;


  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#1 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 10 September 2008 - 03:04

Λοιπον ολοι μας εχουμε καπιο ανιμε η καπια ανιμε τα οποια εχουμε στη πρωτη 8εση της λιστας των πρωτημισεων μας.Με πια κριτηρια τα συγκεκριμενα ανιμε κατεκτησαν αυτη τη 8εση?Τι σας αρεσε τοσο πολυ που τους δωσατε τον τιτλο τα αγαπημενα μου ανιμε?
Τα romance στοιχεια,οι αλεπαληλες μαχες,η ατμοσφαιρα τους,η υπο8εση,τα αστεια τους,οι χαρακτηρες(αν ναι τι ειδους χαρακτηρες ειναι αυτη που σας τραβηξαν?Αδιστακτοι οπωσ light-grifith,ψυχικα και σωματικα δυνατοι οπως ichigo-luffy,με σκληρο παρελ8ον οπως shinji-zero,η απλα οι χαλαροι τυποι με το τσιγαρο στο στομα που δερνουν?)?

qzMHWHd.png


#2 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 10 September 2008 - 03:22

-Το σχέδιο που πάντοτε μα πάντοτε μετράει. κατά τη δικιά μου γνώμη όμως δεν έχει τόσο σημασία το σχέδιο να μην έχει ούτε ελάχιστα λάθη και να φαίνεται ρεαλιστικότατο, αλλά να ταιριάζει με το story και το feeling της σειράς. Σωρό οι σειρές που μπορώ να σκεφτώ που αν και είχανε μέτριο σχέδιο απο άποψη τεχνικής, δε πιστεύω όμως ότι θα τους ταίριαζε κάτι άλλο, π.χ. Kare Kano, Sailor Moon, Devilman, κτλ.

-Το feeling που έχει μια σειρά. Απο μικρό παιδί υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στυλ που με τραβούσαν πολύ περισσότερο απο άλλα και πάντοτε ψάχνω σειρές όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτά που με εξήταραν απο μικρό παιδί. Το περίεργο είναι όταν σειρές που φαίνονται άσχετες σου βγάζουν πολλά κοινά στοιχεία.

-Δυνατό σενάριο. Πάντοτε μετράει και πάντοτε είναι ένα ισχυρό υπέρ.

-Το πιο βασικό απο όλα: το πόσο το διασκέδασα. Ναι, υπάρχει και η ψυχαγωγία, αλλά απο τη πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να βλέπω anime το έκανα επειδή με ευχαριστούσε. Τα παραπάνω δεν θα είχαν καμία αξία αν δεν είχαν το στοιχείο της πόρωσης, το καθένα με το δικό του τρόπο, αυτό που σε κάνει να βλέπεις μία καταθλιπτική σειρά και παρόλα αυτά να μπορείς να πείς ότι το ευχαριστήθηκες βλέποντας το. Αν αυτό εδώ χαθεί, τότε τα υπόλοιπα αδιάφορα θα μου είναι.
Posted Image

#3 gexion

gexion

    πάμε για σουβλάκια?

  • Members
  • 207 posts

Posted 10 September 2008 - 08:14

Πάνω-κάτω με κάλυψε ο red pyramid.Συμφωνώ πως συνειδητά ή ασυνείδητα χρησιμοποιώ ως πρότυπο τις anime σειρές που έβλεπα όταν ήμουν μικρό παιδί.
Επηρεασμένη από Sailormoon,το συναίσθημα είναι must ,κάνει το anime πολύ real και πιο προσιτό in my opinion.Kαι με λίγο Ιnuyasha από δίπλα να σιγοντάρει ,δαίμονες,μάχες,μαγεία και περιπέτεια με εξιτάρουν εξίσου..τουλάχιστον έτσι γινόταν μέχρι τώρα....
τον τελευταίο καιρό,με τραβάνε πιο πολύ real-life animes/mangas όπου ο πρωταγονιστής είναι ένας απλός άνθρωπος σαν κι εμάς,άλλά με την ισχυσογνωμοσύνη και την δύναμη της προσωπικότητας του περνά διάφορα,άσχημα και ωραία.Με ενδιαφέρει κυρίως το πώς αντιμετωπίζει τα προβλήματα,και πώς βρίσκει την εσωτερική δύναμη να στηριxτεί στα πόδια του και να λάμψει με τους friends,by his side.Σημαντικό κριτήριο λοιπόν,τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας,που τα αναζητούμε και μέσα στις σειρές.Ίσως βοηθάει να έχεις μια α' βαθμού αυτογνωσία,aswell:nod:
nice thread,man^_^
Posted Image

Everyone has an A C E hidden,it's Hope

#4 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 10 September 2008 - 08:50

30% πλοκή (συνεχόμενο σενάριο χωρίς φίλλερ ή τρελό χιούμορ)
20% καλοδουλεμένο, περίπλοκο σενάριο
20% πολυεπίπεδοι ή με ύφος χαρακτήρες
10% πρωτοτυπία ή γούστο, να είναι ξεχωριστή ή πρωτότυπη και όχι μια από τα ίδια
10% αν τελειώνει σωστά. Γιατί σειρά που να έχει ικανοποιητικό τέλος ή τέλος γενικότερα ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ.
5% καλά γραφικά (εκεί θα κολλήσω; Πφ ! )
5% ωραία μουσική (καλή για να την ακούω σαν soundtrack αλλά όχι για να κολλήσω να βλέπω μια σειρά μόνο για αυτήν

Ακούγεται περίπλοκο αλλά έτσι την έφτιαξα την κατάταξη στην λίστα των ανιμέ που είδα (θα την βρείτε στην υπογραφή μου)

#5 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 10 September 2008 - 08:56

Ξέχασες το fanservice:knock-knock:

Posted Image


#6 hyuga

hyuga

    hey hey ningen sucker

  • Members
  • 307 posts

Posted 10 September 2008 - 09:42

Το σχέδιο και φυσικά η πλοκή μετράνε για μένα..Μα πιο πολύ μπορώ να πω πως βάση δίνω στο σχέδιο και μετά έπονται τα υπόλοιπα...

#7 Shikamaru

Shikamaru

    So Troublesome

  • Members
  • 912 posts

Posted 10 September 2008 - 09:59

40%γραφικα(δε μου πολυαρεσουν προπολεμικα anime)
30%ιστορια(πρωτοτοτυπια,η εξελιξη της)
20%χαρακτηρες(με βαθος και κατα ποσο αληθινοι θα μπορουσαν να ειναι)
5%μουσικη
5%fansub


λιγο πολυ με αυτο τον τροπο κατατασω τα anime που εχω
Posted Image
Posted Image

#8 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 10 September 2008 - 10:14

Να πω και εγω με τη σειρα μου.Εμενα αυτο που με τραβαει περισσοτερο οι βα8ιοι χαρακτηρες,και κυριος αυτοι με δυσκολο παρελ8ον.Για αυτο το λογο εχω το nge πρωτο στη λιστα και αλλα ανιμε σε υψηλες 8εσεις.Για παραδειγμα το gundam seed destiny μου αρεσε πολυ
Spoiler:

επισης μεγαλο ρολο πεζει το plot του ανιμε,και λιγο μικροτερο οι μαχες,και 8ελω μεσα και στοιχεια romance

αν τα εδινα με ποσοστα 8α ηταν
χαρακτηρες 35%
υπο8εση 25%
μαχες 20%
romance 20%

qzMHWHd.png


#9 Dark_Venus

Dark_Venus

    Error 404

  • Members
  • 161 posts

Posted 10 September 2008 - 11:49

Αυτο που με τραβάει πάνω απ όλα είνα η υπόθεση....στη συνέχεια οι χαρακτηρες και ο σχεδιασμός τους και τελος η μουσικη...α ενα επιπλεον κριτηριο ειναι...ερμ...η εκταση τους...αμα ειναι τεραστια βαριέμαι λίγο να τα δώ.........:emptyonexg1::blush2:

#10 Hikari-sama

Hikari-sama

    Mukyu !!

  • Members
  • 177 posts

Posted 10 September 2008 - 12:37

Λοιπόν, πρώτη για 'μένα είναι σαφώς η υπόθεση. Μετά ακολουθούν character development και animation.Λιγότερο σημαντικός παράγοντας είναι η μουσική.
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#11 tsintori

tsintori

    Dmc rocks

  • Members
  • 514 posts

Posted 10 September 2008 - 12:56

Υπόθεση,χαρακτήρες(σχεδιασμός και ανάπτυξη),μουσική,αnimation......
Posted Image

#12 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 10 September 2008 - 13:05

Το σενάριο: Ακόμα κι αν δεν είναι εντελώς πρωτότυπο, να παρουσιάζει τουλάχιστον τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο.

Οι χαρακτήρες: Ούτε απόλυτα καλοί, ούτε απόλυτα καλοί, κάπου στη γκρίζα περιοχή, και με βάθος. Να υπάρχει όμως και κάποια ποικιλία στο cast. Με τραβάνε ιδιαίτερα tsundere personalities.

Το σχέδιο: Δε με πειράζει να είναι παλιό στιλ ή περίεργο, φτάνει να μην έχει πολλά έντονα χρώματα, να μην υπάρχουν χτυπητά λάθη και το στιλ να ξεχωρίζει κάπως.

Η μουσική: Τουλάχιστον 2-3 καλά κομμάτια στο soundtrack και να μην ακούγεται

Το πόσο ευχάριστα βλέπεται. Αν το βλέπω και περνάω ωραία, δε χρειάζονται πολλά άλλα. Αν υπάρχει αυτό συγχωρώ πολλά άλλα λάθη.

15fkk04.jpg


#13 Nightwalker

Nightwalker

    Anime Amateur

  • Members
  • 109 posts

Posted 10 September 2008 - 16:08

50% Σενάριο
30% Σκηνοθεσία / Ατμόσφαιρα
10% Χαρακτήρες
10% Μουσική

Με λίγα λόγια το anime να με κάνει να νιώθω με κάθε τρόπο πως είμαι μέσα στον κόσμο του, να θελώ να μάθω στο τέλος κάθε επισοδίου τι θα γίνει παρακάτω, και τέλος, να νοιάζομαι για τους χαρακτήρες (πχ. να με ενδιαφέρει το τι θα πάθει ο καθένας).

#14 kakashi sensei

kakashi sensei

    pitsilistis

  • Members
  • 746 posts
  • Locationplateia eleytherias

Posted 10 September 2008 - 18:21

δε το εχω πολυψαξει αλλα στο one piece κολλησα με την ιστορια της robin (robin-chwaaan:lovulovu:) και στο gintama με το παρελθον (επαναστατης) και το παρον (good for nothing old man) του gintoki.

PS:στο top10 μου τα 2 πρωτα ειναι one piece-gintama.

#15 Dr.ApE

Dr.ApE

    SufferGenius

  • Members
  • 119 posts

Posted 10 September 2008 - 23:21

:arrow:50% πλοκή (μου αρέσουν γενικά anime με περίπλοκη πλοκή και με απλό σενάριο φυσικά...επίσης να έχει ένα τέλος που να "ταιριάζει"..)
:arrow:30% χαρακτήρες( δεν ξέρω γιατί αλλά μου αρέσουν οι παράξενοι χαρακτήρες που να μπορεις να τους ψυχαναλύσεις..Να έχουν χουμορ!!!)
:arrow:20% ωραία μουσική + γραφικά (γιατί πιστεύω ότι είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες για ένα anime. Γιατί χωρίς την κατάλληλη μουσική και χωρις τα κατάλληλα γραφικά δεν πιστεύω ότι το άνιμε γίνεται ρεαλιστικό)....:wis: