Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 3 Ψήφοι

Gintama - γενική συζήτηση

• Please log in to reply
427 replies to this topic

#106 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Μάρτιος 2009 - 04:31

And the winner is...
Spoiler: Rumbel Birthday present

Edit
Καλά σε πόσο καιρό θα βγει τελικά το 104.:bahhh:Τι τους πείραξε το karaoke, το βλέπαμε και έτσι...

Αλήθεια ξέρετε ότι μετά το 133 το βγάζουν οι horrible subs; Το πέτυχα τυχαία στο animebreaker (το οποίο παρεμπιπτόντως is up και πάλι).

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 02 Μάρτιος 2009 - 18:44

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#107 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Μάρτιος 2009 - 20:43

Αισίως στο 30 σήμερα.

Η σειρά απλώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.-

Μέχρι και τα πιο σοβαρά eps φεύγουν νερό,ειδικά μετά το 20 περίπου,αν και εχω μια μικρή προτίμηση στα επεισόδια με Shinsengumi (Kondo and Okita ftw).

#108 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Μάρτιος 2009 - 06:32

Δεν είμαι σίγουρη αν έπρεπε να το βάλω εδώ, αλλά ιδού το νέο logo της Rumbel για τις Gintama releases.:wooi2:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 07 Μάρτιος 2009 - 06:39

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#109 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2.136 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Απρίλιος 2009 - 00:44

Youtube Video

New OP/EDs

LfNX0dh.png

#110 kakashi sensei

kakashi sensei

pitsilistis

• Members
  • 746 Δημοσιεύσεις:
  • Locationplateia eleytherias

Καταχωρήθηκε 04 Απρίλιος 2009 - 10:42

να υποθεσω πως ειναι τα op/ed της 4ης season?:if:
το σχεδιο της εισαγωγης ειναι απλα θεϊκο.
μακαρι να ηταν ετσι τα επισοδεια.
επειδη την ειδα πολυ χαβαλεδιαρικη την εισαγωγη μαλλον δε θα δουμε πολυ main story ετσι?

#111 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Απρίλιος 2009 - 11:50

Εξαιρετικό το ED το OP απο την άλλη αδιάφορο

#112 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2.136 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Απρίλιος 2009 - 12:24

επειδη την ειδα πολυ χαβαλεδιαρικη την εισαγωγη μαλλον δε θα δουμε πολυ main story ετσι?

Μετά το Yoshiwara δεν έχει προλάβει να υπάρξει επόμενο σοβαρό arc στο manga έκτος αν κάνουν κάτι original που ελπίζω πως όχι, το μόνο σίγουρο είναι, κρίνοντας και απο το OP είναι οτι θα δούμε το όχι και τόσο σοβαρό Otaku Wars arc :hahaha:

LfNX0dh.png

#113 Vash Zoro

Vash Zoro

20th century Boy

• Members
  • 603 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Απρίλιος 2009 - 16:17

Δεν ήθελα να γράψω τίποτα μέχρι να το τελειώσω(να φτάσω τους Rumbel δηλαδή).

Λοιπόν, μιλάμε για το υπέρτατο Shonen. Η σειρά είναι kick ass σε άσχημο βαθμό. Τα διαλύει όλα, τα ισοπεδώνει. Οι χαρακτήρες είναι ένας κι ένας. Μπορώ να γράφω ύμνους αλλά με προλάβατε εσείς, τα χετε γράψει.

Must see είναι η σειρά.

Το speed of flow το καλύτερο κομμάτι που έχει ακουστεί ως τώρα στη σειρά.

Oi Shinsengumi είναι απλά τιτανοτεράστιοι.

Gintoki και Hijikata τέρατα.

#114 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 22 Απρίλιος 2009 - 02:59

PK EDIT - Τα posts 114-122 μεταφέρθηκαν από το thread "Currently Watching Anime"

Ας είναι καλά το ΚΤΕΛ που βρήκα χρόνο να δω επιτέλους το The Irresponsible Captain Taylor! Λοιπόν παιδιά, είναι ένα απίστευτο anime, που σατιρίζει όλες τις space opera που υπάρχουν, ενώ καταφέρνει και περνάει και τα μηνύματά του! Φοβερός χαβαλές, ακόμα ποιο απίστευτο σενάριο, άριστο animation και καλή μουσική. Είναι μια σειρά που μπορούν να εκτιμήσουν πολύ περισσότερο βέβαια, όσοι έχουν πάει στρατό!
Αυτή η σειρά είναι η anime έκδοση της "Λούφα και Παραλλαγή"! Η σειρά μπήκε στο τοπ μου!

συμφωνω και εγω. Αυτη η σειρα ειναι κλασσικη και ακομα πιο underrated απο τη Gintama (την οποια σιγα μην τη δω, αν ειναι να χαραμησω 24 ωρες θεασης. Αυτη η πορωση σε κανει να βλεπεις και τις μετριοτερες σειρες ως αριστουργηματα)

Ασφαλως θα εννοεις την πρωτη ταινια της Λουφας γιατι αν ελεγες τη δευτερη τοτε δε θα εβλεπε πολυς κοσμος τη σειρα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Phantom Duck: 26 Απρίλιος 2009 - 20:39
Post Edited

#115 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2009 - 17:23

Αυτη η σειρα ειναι κλασσικη και ακομα πιο underrated απο τη Gintama (την οποια σιγα μην τη δω, αν ειναι να χαραμησω 24 ωρες θεασης. Αυτη η πορωση σε κανει να βλεπεις και τις μετριοτερες σειρες ως αριστουργηματα)

Από πότε κρίνεται αν κάτι είναι αριστούργημα, σύμφωνα με το πόσο σε πορώνει;:nosey: Το Gintama δεν είναι το καλύτερο anime που έχω δει, αλλά στο είδος του απ' όσα έχω δει είναι το καλύτερο. Η πόρωση που αναφέρεις, δεν με κάνει να το βλέπω σαν αριστούργημα ως δουλειά αλλά αυτό που προσφέρει σαν σύνολο είναι απερίγραπτο. Εγώ πιστεύω ότι χάνεις που δεν το βλέπεις, αλλά είναι καθαρά δικό σου θέμα πως θα επενδύσεις τον χρόνο σου. :canthelp:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Phantom Duck: 26 Απρίλιος 2009 - 20:38
Post Edited

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#116 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2009 - 18:34

Από πότε κρίνεται αν κάτι είναι αριστούργημα, σύμφωνα με το πόσο σε πορώνει;:nosey: Το Gintama δεν είναι το καλύτερο anime που έχω δει, αλλά στο είδος του απ' όσα έχω δει είναι το καλύτερο. Η πόρωση που αναφέρεις, δεν με κάνει να το βλέπω σαν αριστούργημα ως δουλειά αλλά αυτό που προσφέρει σαν σύνολο είναι απερίγραπτο. Εγώ πιστεύω ότι χάνεις που δεν το βλέπεις, αλλά είναι καθαρά δικό σου θέμα πως θα επενδύσεις τον χρόνο σου. :canthelp:

Εχει και παραεχει. Αν εισαι εφηβος ή νεος εισαι ακουραστος για τετοια. Εδω σειρες πριν 3 χρονια μονο λογω πορωσης της εβλεπα και τωρα ουτε θα τις ξανακοιτουσα.
Για να δεις 80+ επεισοδια μονο αν εισαι πορωμενος θα το κανεις. Αλλιως αν δεις 2-3 επεισοδια ειναι σα να μη βλεπεις τιποτa. Εγω μονο 3 σειρες ανω των 100 επεισοδιων καταφερα να δω: Legend of Galactic Heroes, Touch και Candy. Δε γινεται, για να σου αρεσουν τα anime πρεπει να πορωθεις και να βλεπεις σειρες ανω των 100 επεισοδιων. Αυτο δεν μπορω να το κανω με τιποτα.:cry5:

Οποτε καλυτερα να συμπληρωθει πως αυτες οι σειρες ειναι για μαραθωνιους ή για αυτους που εχουν ξεκινησει να ακολουθουν τη σειρα εδω και καιρο και προλαβαινουν να βλεπουν επεισοδια. Σιγα τωρα μην δω One Piece απο την αρχη και να φτασω στο 400ο επεισοδιο:oo:

Μια αλλη σημαντικη αλλαγη ειναι πως με την αυξηση της ταχυτητας του Ιντερνετ κατεβαζουμε τα anime τοσο γρηγορα και απλα όπως τα MP3 πριν χρονια, με συνεπεια οτι ειναι πιο καινουργιο σημαινει πως ειναι της μοδας και καλυτερο. οτι ειναι παλιο παραμελειται και πετιεται στην ακρη. Ομως ενα επεισοδιο animation κοστιζει αφανταστα πιο πολυ σε χρημα και χρονο. Για αυτο και αυτη η προσεγγιση δεν με εκφραζει.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Phantom Duck: 26 Απρίλιος 2009 - 20:33
Post Edited

#117 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2009 - 19:00

Εχει και παραεχει. Αν εισαι εφηβος ή νεος εισαι ακουραστος για τετοια. Εδω σειρες πριν 3 χρονια μονο λογω πορωσης της εβλεπα και τωρα ουτε θα τις ξανακοιτουσα.
Για να δεις 80+ επεισοδια μονο αν εισαι πορωμενος θα το κανεις. Αλλιως αν δεις 2-3 επεισοδια ειναι σα να μη βλεπεις τιποτa. Εγω μονο 3 σειρες ανω των 100 επεισοδιων καταφερα να δω: Legend of Galactic Heroes, Touch και Candy. Δε γινεται, για να σου αρεσουν τα anime πρεπει να πορωθεις και να βλεπεις σειρες ανω των 100 επεισοδιων. Αυτο δεν μπορω να το κανω με τιποτα.:cry5:

Οποτε καλυτερα να συμπληρωθει πως αυτες οι σειρες ειναι για μαραθωνιους ή για αυτους που εχουν ξεκινησει να ακολουθουν τη σειρα εδω και καιρο και προλαβαινουν να βλεπουν επεισοδια. Σιγα τωρα μην δω One Piece απο την αρχη και να φτασω στο 400ο επεισοδιο:oo:

Εκεί βρίσκεται η παρανόηση. :bahhh:Δεν συγκρίνεται το Gintama με άλλες σειρές δεινόσαυρους, για τον απλούστατο λόγο ότι τα επεισόδια είναι αυτοτελή. Για την ακρίβεια υπάρχουν κάποιες ιστορίες που διαρκούν 2 επεισόδια και κάποια ελάχιστα "arc" τα οποία διαρκούν γύρω στα 5-6 επεισόδια. Αν και υπάρχει και κάποια βαθύτερη ιστορία, δεν επικεντρώνει η σειρά εκεί. Είναι σαν να μου συγκρίνεις τον Benny Hill με τα φιλαράκια. Τελείως διαφορετική λογική. Το Gintama ενδείκνυται ειδικά σ' αυτούς που δεν έχουν χρόνο, πρώτον λόγω των αυτοτελών επεισοδίων και δεύτερον λόγω της ψυχο-πνευματικής αποκατάστασης:congrats: που προσφέρει μετά την κούραση της ημέρας.
Το One piece που ανέφερες, μου αρέσει και το παρακολουθώ, αλλά είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Είναι κλασικό shounen. Το βλέπω κυρίως όπως είπες γιατί θέλω να δω τι θα γίνει παρακάτω και δεν θα το πρότεινα σε κάποιον αν δεν ήξερα ότι του αρέσει κάτι τέτοιο. Το Gintama ξεφεύγει εντελώς, δεν ακολουθεί καμία συνταγή και το προτείνω σε όλους.

Σημείωση. Όταν λέω ότι πρέπει να δει κανείς μέχρι το 60 για να το κρίνει, δεν εννοώ ότι έχουν συνέχεια τα επεισόδια και πρέπει να τα δει για να καταλάβει τι γίνεται. Απλά ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα και μέχρι εκεί καλύπτονται πιστεύω τα περισσότερα είδη που περιέχονται στην σειρά.

Over&Out:tensai:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 23 Απρίλιος 2009 - 19:15

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#118 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2009 - 20:02

Το θέμα είναι πως μόνο shounen δεν είναι το Gintama, αυτό έχουν παρανοήσει κάποιοι.

Parody/Σάτιρα είναι το gintama και μάλιστα απ'τη στιγμή που είναι και με αυτοτελές ύφος το θεωρώ μεγάλη χαζομάρα να το συγκρίνει κανείς με οποιοδήποτε απ'τα υπόλοιπα endless shounen, που σε αναγκάζουν να τα βλέπεις λόγω σεναρίου, τα οποία ούτως ή άλλως δεν θα άντεχα ποτέ να δω για κανέναν λόγο προσωπικά.

Και μόνο για τον λόγο ότι είναι απρόβλεπτο και οι χαρακτήρες τόσο random που θυμίζουν samurai champloo σε πολλές φάσεις, παίρνει εκτίμηση μόνο και μόνο από' κει για μένα.

Ένα επεισόδιο ανά 2-3 μέρες βλέπω και το ευχαριστιέμαι κι ας είναι κατά κάποιο τρόπο brainless fun. Άλλωστε αν θες να δεις κάτι εξεζητημένο και με τροφή για σκέψη, τόσοι άλλοι τίτλοι υπάρχουν. Αν θες απλά να χαμογελάσεις, να γελάσεις και να διασκεδάσεις όμως, είναι ότι πρέπει μετά από μια κουραστική μέρα διαβάσματος ή δουλειάς. Δεν ξέρω αλλά νομίζω πως μπαίνει σε τοπ1 για σειρά να βλέπει κανείς σε διάρκεια στρατιωτικής θητείας.
(παίζει να το κάνω drop για να το δω στρατό λολ)

Άποψή μου πάντα, αλλά μην είμαστε και ακραίοι χωρίς να έχουμε δει κάτι.
Όλα έχουν τα καλά τους και τα κακά τους, και πάντα παίζει ρόλο σε τι διάθεση είσαι για να δεις κάτι.
Απλά και γω λόγω ηλικίας δεν μπορώ με τπτ να δω pure brainless action όπως είναι πολλά shounen. Αλλά για brainless comedy/parody δεν θα έλεγα όχι.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 23 Απρίλιος 2009 - 20:19

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#119 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2009 - 00:36

Περι Gintama......

Μου φαινεται οτι απο εδω και περα οποτε βλεπουμε σειρες, πρεπει να κραταμε και σημειωσεις.

Πχ απο την ταδε σειρα 100 επεισοδιων, δες το #5, 14, 67 κλπ μιας και μπορει να εχει κατι ιδιαιτερο. Η' δες το ταδε λεπτο απο αυτο το επεισοδιο μιας και μπορει να εχει ωραιο animation. Αν ειναι ετσι βλεπω και One Piece, βλεπω και GIntama βλεπω και Digimon. Ετσι ξερα δες την ταδε και την ταδε σειρα, ακουγεται λιγο βαρυ.

Το κακο με μενα ειναι πως ειμαι αλλεργικος στο fast forward. Οτι βλεπω το βλεπω μονοκοπανιας. Οποτε και 3-4 επεισοδια να ειναι μετρια παραταω τη σειρα.

Αλλα τωρα τι να ψαξεις. Αυτα ειναι για ειδικους. Cartoon ειπαμε να δουμε, οχι να κανουμε αναλυση

#120 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2009 - 01:28

Και συνεχίζεις να μου λες ότι το Gintama είναι μέτριο και να το συγκρίνεις με το One piece και γενικά άσχετα πράγματα. (digimon;:uhh:)
Η ένσταση μου δεν είναι στο αν θα το δεις (δικό σου θέμα), είναι στο ότι κατηγορείς μια σειρά που δεν την έχεις δει εξάλλου, ως μέτρια και ότι δεν αξίζει να την δει κανείς εκτός αν είναι έφηβος ή βαριέται την ζωή του. Το Gintama είναι σάτιρα. Μπορείς να πεις ότι το Benny Hill ή οι Monty python έιναι μόνο για εφήβους; Ή μήπως όλα τα αστεία που γινόταν εκεί ήταν πετυχημένα; Δηλαδή δεν άξιζε να τα δει κανείς επειδή το χιούμορ κάποιου επεισοδίου δεν ήταν του γούστου του; Κάποιο άλλο θα ήταν.

Αυτό με τις σημειώσεις από που προέκυψε;:nosey: Δεν σου είπα κάτι τέτοιο.

Τελοσπάντων, επειδή πολύ το κουράσαμε και δεν νομίζω ότι είναι το κατάλληλο μέρος εδώ για μια τέτοια συζήτηση, προσωπικά πιστεύω ότι το Gintama πρέπει να το δουν όλοι(Δεν το λέω για σένα. Εσύ να μην το δεις.:wis: Για όλους τους άλλους που διαβάζουν το thread το λέω.).
Και μην ανησυχείς, δεν έχω πάθει κανένα παροξυσμό από την "πόρωση" μου με την σειρά. Θέλω να πιστεύω ότι έχω συναίσθηση στο αν κάτι μ' αρέσει λόγω προσωπικής πόρωσης ή γιατί είναι καλό.:yawn2:

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα