Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Γνώμες για αγορές hardware

• Please log in to reply
554 replies to this topic

#526 luffy1908

luffy1908

Starting...

• Members
  • 285 posts

Posted 19 July 2016 - 20:52

Παιδάκια θέλω να φτιάξω ένα pc το οποιο θα παίζει παιχνιδάκια με μετρια γραφικά και σταθερά fps και γενικά να κάνει το σερφαρισμα στο ιντερνετι απολαυστικο χωρις πολλα πολλα σκαλώματα. Θελω μια νορμαλ επίδοση.
Όποτε αυτά που θέλω είναι μια μητρική, cpu και μια μέτρια κάρτα γραφικών.
Μέχρι στιγμής έχω βάλει αυτά στο μάτι.
Motherboard
CPU
GPU

Πιο πολύ θα ήθελα συμβουλή σε κάρτα γραφικών. Κάτι γύρω στα 70 ευρώ ;)

Δεν είμαι ειδικός αλλά θα σου πρότεινα να πας σε 6 πύρηνο επεξεργαστή. Δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή.

#527 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,785 posts

Posted 19 July 2016 - 21:24

Στα παιχνίδια δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα. Για όλα τα υπόλοιπα και διπύρηνος φτάνει.
rsrGbGx.gif

#528 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 20 July 2016 - 11:18

Hazuki οι λόγοι να προτιμήσω τη motherboard που ανέφερες;
Οι διαφορές που είδα είναι στις θέσεις RAM, και σε chipset.
Πείσε με !

ezgif.com-resize.gif

#529 luffy1908

luffy1908

Starting...

• Members
  • 285 posts

Posted 20 July 2016 - 11:56

Hazuki οι λόγοι να προτιμήσω τη motherboard που ανέφερες;
Οι διαφορές που είδα είναι στις θέσεις RAM, και σε chipset.
Πείσε με !

Η μητρική που έχεις διαλέξει δεν έχει έξοδο usb3.Θα θες να περάσεις κάτι σε εξωτερικό σκληρό και θα κάνεις 100 ώρες. Εκτός αυτού 2 θέσεις για RAM είναι λίγες.Πες ότι έχεις 2x4Gb Ram και στο μέλλον θες να τις κάνεις 12Gb Ram προσθέτεις άλλη μία 4ρα δεν ξαναγοράζεις από την αρχή.

Edited by luffy1908, 20 July 2016 - 11:58.

#530 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 20 July 2016 - 12:01

Στα παιχνίδια δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα. Για όλα τα υπόλοιπα και διπύρηνος φτάνει.

Κάποια παιχνίδια και emulατοrs οφελούνται και απο τετραπύρηνο με σχεδον διπλάσιες ταχύτητες και.

#531 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,785 posts

Posted 20 July 2016 - 19:21

Έχει περισσότερα slots για μνήμη οπότε μπορείς να πάρεις τώρα μικρότερα dimmακια που είναι φτηνά και αργότερα όταν έχεις λεφτά η αναβάθμιση θα σου στοιχίσει λιγότερα. Επίσης μπορείς να φτάσεις παραπάνω σε συνολική μνήμη.

Το σημαντικότερο είναι ότι έχει sata3 και όχι sata2 όπως αυτή που έχεις βάλει. Θα δεις διαφορά στο πόσο γρήγορα bootαρει το μηχάνημα ειδικά αν αργότερα βάλεις ssd.

Επίσης matx και όχι mini itx με παραπάνω slots για κάρτες σε περίπτωση που θες να βάλεις κάποιο περιφερειακό αργότερα. Σε αυτή που έβαλες εσύ το ένα slot το έπιανε η κάρτα γραφικών και τέλος.

Bonus το usb3 που είπε ο luffy, πριν το δοκιμάσω θα σου έλεγα ότι δεν το χρειάζεσαι αλλά ακόμα κι αν τα stickακια που έχεις είναι usb2 πιάνουν το maximum τους. Αν αγοράσεις usb3 απλά θα πετάξεις τα παλιά σου, τεράστια διαφορά.

Edited by Hazuki, 20 July 2016 - 19:22.

rsrGbGx.gif

#532 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 21 July 2016 - 00:37

Η μητρική που έχεις διαλέξει δεν έχει έξοδο usb3.Θα θες να περάσεις κάτι σε εξωτερικό σκληρό και θα κάνεις 100 ώρες. Εκτός αυτού 2 θέσεις για RAM είναι λίγες.Πες ότι έχεις 2x4Gb Ram και στο μέλλον θες να τις κάνεις 12Gb Ram προσθέτεις άλλη μία 4ρα δεν ξαναγοράζεις από την αρχή.

Βασικά τώρα που το ξανακοιτώ, έχεις δίκιο. Έχω ήδη μία κάρτα γραφικών pci express 2.0 αν αγορασω και άλλη που είναι pci 3, μπορούν να λειτουργήσουν αρμονικά και με παραπάνω απόδοση; Όχι ότι με κόφτει και πάρα πολύ αλλά και μία έξτρα δεν θα με χάλαγε για παραπάνω επίδοση.
Πάντως με βάση τα φράγκα συμφέρει αυτή που ανέφερες, τώρα παρατήρησα τις διαφορές, θα είμαι jet.
PS: Να είναι καλά οι τουρίστες με τα tips. :P

Edited by LethalMike, 21 July 2016 - 00:38.

ezgif.com-resize.gif

#533 luffy1908

luffy1908

Starting...

• Members
  • 285 posts

Posted 23 July 2016 - 08:52

Για τις κάρτες που λες δεν έχω ιδέα.Γενικά ποτέ δεν ψάχτηκα για hardware όταν ήθελα να πάρω pc πάντα ρώταγα φίλους μου.

#534 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 26 July 2016 - 13:56

https://www.amazon.com/SanDisk-Ultra-2-5-Inch-Height-SDSSDHII-120G-G25/dp/B00M8ABCZM στα ~65 ευρώ

https://www.amazon.com/Samsung-850-EVO-2-5-Inch-MZ-75E120B/dp/B00OAJ5N6I στα ~80 ευρώ με 250άρα cache

Αξίζει η διαφορά στην τιμή; Οι ταχύτητες του Sandisk πιάνουν τις αναγραφόμενες στα 550/500 στο Crystal Disk, αλλά τα αποτελέσματα εδώ λένε άλλα:

http://ssd.userbenchmark.com/SanDisk-Ultra-II-120GB/Rating/3486

http://ssd.userbenchmark.com/Samsung-850-Evo-120GB/Rating/3484

Spoiler:

HnH5aB0.jpg

#535 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,785 posts

Posted 28 July 2016 - 08:45

Πάρε τον Samsung στο read η διαφορά είναι μεγάλη.
rsrGbGx.gif

#536 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 28 July 2016 - 13:34

Αυτόν πήρα τελικά, αυτή στη στιγμή πληκτρολογώ από υπολογιστή-ρουκέτα! :bike: :smart: :warning:

HnH5aB0.jpg

#537 pasxaleas

pasxaleas

Smell the bunny

• Members
  • 861 posts

Posted 28 July 2016 - 15:04

Μόλις προχτες μου ήρθε και έμενα ο samsung ιδιο  μοντελό αλλά ο 250αρης πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα.

09pntFA.png?1

#538 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 July 2016 - 17:42

εγώ δεν παίρνω SSD γιατί αν γίνει reset, κόλλημα ή πέσει το ρεύμα, είναι λιγότερο ασφαλείς από τους παραδοσιακούς. Χώρια που για ταχύτητα υπάρχει το Ubuntu

#539 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,785 posts

Posted 30 July 2016 - 08:06

Δεν συγκρίνεται, ότι και να κάνεις μέχρι να "ξυπνήσει" ο κανονικός δίσκος και να γυρίσουν τα plates με τον ssd ήδη έχεις αρχίσει να φορτώνεις το λειτουργικό. Συμφωνώ είναι λίγο επίφοβο γι αυτό ssd για να έχεις το os και κανονικό για τα δεδομένα σου.

rsrGbGx.gif

#540 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 01 August 2016 - 12:52

Σε γενικές γραμμές, αυτό που έχω δει από τον εαυτό μου είναι πως το να αγοράσεις έναν SSD αποτελεί ίσως την πιο δραματική αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις στο σύστημά σου, όσον αφορά τουλάχιστον την αποτελεσματικότητα σε πραγματικά σενάρια χρήσης.

Ειλικρινά, αξίζει τον κόπο/λεφτά για τον δίσκο λειτουργικού συστήματος. :riiight:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.