Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Γνώμες για αγορές hardware


  • Please log in to reply
554 replies to this topic

#541 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 01 August 2016 - 19:23

Δεν συγκρίνεται, ότι και να κάνεις μέχρι να "ξυπνήσει" ο κανονικός δίσκος και να γυρίσουν τα plates με τον ssd ήδη έχεις αρχίσει να φορτώνεις το λειτουργικό. Συμφωνώ είναι λίγο επίφοβο γι αυτό ssd για να έχεις το os και κανονικό για τα δεδομένα σου.

 

Σε γενικές γραμμές, αυτό που έχω δει από τον εαυτό μου είναι πως το να αγοράσεις έναν SSD αποτελεί ίσως την πιο δραματική αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις στο σύστημά σου, όσον αφορά τουλάχιστον την αποτελεσματικότητα σε πραγματικά σενάρια χρήσης.

 

Ειλικρινά, αξίζει τον κόπο/λεφτά για τον δίσκο λειτουργικού συστήματος. :riiight:

 

 

 

Welcome home!

 

Nαι, απλά άλλος ένας λόγος είναι πως τα έχω όλα ήδη σε έναν παλιό δίσκο 6+ ετών (WD Black). Windows10, αλλά είχα μέσα και Windows XP και Ubuntu.

Δυστηχώς με την αναβάθμιση του mobo τα XP αχρηστεύτηκαν. Δεν bootαρουν καν. Φάγαν τα ψωμιά τους αλλά για παιχνίδια DirectX 9 τα προτιμούσα, όπως και για παλιότερα παιχνιδια γενικά.

 

Είχα και τα 7 και τα αναβάθμισα σε 10. Ισως έκανα λάθος αλλά τσάμπα θα πήγαινε η αναβάθμιση της καρτας γραφικών (DirectX12).

Mε SSD πρέπει να κάνω cloning του λειτουργικού από τον παλιό στον καινούργιο. Που να το χωρίζω σε partitions και να βάζω 10& Ubuntu



#542 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 02 August 2016 - 18:42

εγώ δεν παίρνω SSD γιατί αν γίνει reset, κόλλημα ή πέσει το ρεύμα, είναι λιγότερο ασφαλείς από τους παραδοσιακούς. Χώρια που για ταχύτητα υπάρχει το Ubuntu

HE  IS MINE

 

Αλλά λόγο ότι μιλάμε για linux βάζεις /var, /home και /swap σε hdd και τα υπόλοιπα SSD. Και για performance boost στο home οτι αρχίζει με . το βάζεις SSD με χρήση symlinks και έχεις έναν υπολογιστή που εν καλύτερος από του φίλτατου:

 

Αυτόν πήρα τελικά, αυτή στη στιγμή πληκτρολογώ από υπολογιστή-ρουκέτα! :bike: :smart: :warning:

 

fire-flames-14.jpg

:angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr: :angelr:


Edited by pc_magas, 02 August 2016 - 18:44.


#543 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 06 February 2019 - 20:26

Από εποχή Soundblaster 16 είχα να πάρω κάρτα ήχου εταιρίας και όχι τα φτηνά onboard της Realtek + VIA. Eίχα κάτι Logitech Z2300 από του Νώε τον καιρό. Ακόμα λειτουργούν και έχουν ίσως το πιο δυνατό μπάσο για την τιμή και την κατηγορία τους (200 βατ). Είπα να κάνω το επόμενο βήμα για αυτά και πήρα μια εξωτερική Soundblaster G5. H μητρική δυστηχώς δεν έχει τη μικρή υποδοχή για κάρτες ήχου, αλλιώς θα έπαιρνα καμια Audigy. Αν είχα πιο ποιοτηκά ηχεία και ακουστικά, εννοείται θα πήγαινα για κάρτες της M-AUDIO.

 

Ακόμα και έτσι όμως η διαφορά αναλογικού ήχου στα ηχεία και στα ακουστικά είναι τεράστια μέχρι και σε αυτό το μοντέλο. Νιώθεις πως ακούς επιτέλους κανονικό και ομαλό ήχο σε ταινίες, μουσική και παιχνίδια σε σχέση με αυτό που άκουγα μέχρι τώρα. Για αυτό ξεφορτωθήτε τα Onboard oσο μπορείτε. Είναι απάτη. Ακόμα και οι παλιές επώνυμες κάρτες ήχου του 90 καλύτερη ποιότητα είχαν



#544 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 27 March 2019 - 19:04

Υπάρχει καμία καλή πρόταση για κάνα ποντίκι; Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο υπ' όψιν μου, δεν με καίει για gaming κλπ. Αυτό που θέλω είναι να είναι εργονομικό όσο γίνεται, επειδή το Logitech του 10ευρου που έχω τα τελευταία 10 χρόνια, αποδείχτηκε σκυλί, αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν είναι και ό,τι πιο βολικό υπάρχει. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω μηχανικό πληκτρολόγιο (cherry mx brown switches) και δεν ξανακοίταξα πίσω, πλέον δεν μπορώ να πιάσω πληκτρολόγιο μεμβράνης. Αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο άλμα στον τομέα των μυών, επειδή δεν έχω εντρυφήσει.


E5VV38U.jpg


#545 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 27 March 2019 - 19:55

Για πες και σε μας ποιο πληκτρολόγιο έχεις να ξέρουμε τι ψωνίζουμε. Από ποντίκια δεν ξέρω!


rsrGbGx.gif

#546 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 28 March 2019 - 00:55

Κοίτα τώρα τι έγινε. Ένας φίλος επειδή δεν άντεχε να με βλέπει να γράφω κατεβατά σε αυτό εδώ (όχι ότι είναι άσχημο, απλά το είχα λιώσει ύστερα από τόσα χρόνια), μου δάνεισε ένα δικό του μηχανικό. Το χρησιμοποίησα κομπλέ, ένιωσα διαφορά, πολύ πιο εύχρηστο κλπ κλπ. Ωραία ως εδώ. Όταν ήρθε η ώρα να του το επιστρέψω, έβγαλα από το συρτάρι το προηγούμενο.

 

Oh the horror :OMG3:! Λες και διάβαζα manga του Junji Ito. Η πίεση που έπρεπε να βάλω, η αφή, έγραφα πιο αργά, γενικά όλη η αίσθηση ήταν απαίσια. Δεν υπήρχε γυρισμός πλέον. Έκατσα και έψαξα το θέμα να δω τι παίζει, και είδα πως είναι ολόκληρη βιομηχανία από πίσω. Υπάρχουν οι κόκκινοι, καφέ, μπλε, πράσινοι, clear, silent και ένα σωρό άλλοι διακόπτες. Άλλοι πιο αθόρυβοι, άλλοι πιο άμεσοι, άλλοι πιο πρακτικοί κλπ. Και με το που μάθεις περίπου τι παίζει, βλέπεις πως υπάρχουν και διαφορετικές εταιρίες, που βγάζουν διαφορετικούς διακόπτες. Οι κλασικοί είναι οι Cherry MX, όμως πλέον υπάρχουν οι Kailh (που χρησιμοποιεί η Razer) οι Outemu και κάμποσοι ακόμα.  Κάποια είναι gimmicks απλά για να πουλήσουν, όμως σε κάποια άλλα βλέπεις πως υπάρχουν διαφορές. Π.χ. τα καφέ και κόκκινα Cherry δεν νομίζω να έχουν καμιά τρελή διαφορά, όμως αν πας σε μπλε και δη άλλης εταιρίας, θα νιώσεις πως είναι πιο «σκληροί» και πιο θορυβώδεις. Είναι λίγο ζόρι να το εξηγήσω τώρα, το θέμα τραβάει ολόκληρο thread. Μπορείς να δεις εδώ σύντομα μερικές συνοπτικές κατατοπιστικές εικόνες που εξηγούν τον γενικό τρόπο λειτουργίας.

 

Επειδή δεν μπορείς να βγάλεις άκρη αν δεν τα πιάσεις στα χέρια σου, έκανα βόλτες σε μαγαζιά τύπου Public και έγραφα δοκιμαστικά για να δω την αίσθηση. Έτεινα κυρίως σε καφέ διακόπτες οποιασδήποτε εταιρίας, κυρίως επειδή ήθελα να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο «κλάκα κλάκα» και λιγότερο σε μπλε / πράσινους, καθαρά λόγω ήχου μιας και είναι πολύ πιο θορυβώδεις. Εν τέλει, ύστερα από πολύ ψάξιμο, είδα πως με βόλευε αρκετά το Corsair Strafe (brown Cherry switches) το οποίο έπαιζε στα 110€. Σε μία κίνηση απύθμενης κ*λοφαρδίας, έπεσα στην περίπτωση που το Πλαίσιο έσμπρωχνε το RGB μοντέλο στα 120€, το οποίο και τσίμπησα αυθημερόν. Στην αρχή έλεγα να πάρω κάτι τελείως basic χωρίς φωτάκια και αηδίες, όμως όταν η διαφορά ήταν τόσο μικρή τελικά ενέδωσα. Και να σου πω την αλήθεια δεν το μετανιώνω, δύο χρόνια τώρα είναι σαν καινούργιο. Γράφω κατεβατά άνετα, πιο γρήγορα και χωρίς να με πονάνε τα χέρια. Και με τα RGB φωτάκια, αλλάζω κάθε τόσο προφίλ για να νομίζω πως είναι καινούργιο :slash: . Γενικά είναι από τις πολύ πολύ καλές αγορές που έχω κάνει, όμως πρέπει να το ψάξεις πρώτα το πράγμα, επειδή είναι πολύ εύκολο να πάρεις κάτι που να μην σου κάνει, μιας και οι επιλογές είναι πάρα πολλές.

 

Π.χ. για τη δουλειά πήρα αυτό εδώ (με μπλε outemu διακόπτες) σε μία προσφορά του eshop στα 20€. Δεν είναι άσχημο, όμως δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Μερικές φορές κολλάει το anti-ghosting, το πλήκτρο F παίζει να τα έχει παίξει (μερικές φορές δεν πατιέται, μερικές φορές στο πετάει τρεις φορές) και γενικά υπάρχουν ψιλοθεματάκια, με πολύ λιγότερες ώρες χρήσης απ' ό,τι το Corsair. Δεν ξέρω βέβαια αν παίζει ρόλο που το χρησιμοποιώ σε Ubuntu. Δεν την μετανιώνω την αγορά, αλλά αν είχα τη δυνατότητα να το αλλάξω με ένα αντίστοιχο με διαφορετικούς διακόπτες, θα το έκανα, καθαρά και μόνο για να δω διαφορές στην άνεση. Ενώ το Strafe θα το αλλάξω μόνο αν και όποτε χαλασει. Και με μισή καρδιά :terror2:


E5VV38U.jpg


#547 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 03 April 2019 - 10:59

Ha θυμήθηκα να διαβάσω τι είχες γράψει, πάμε καλά, θυμάμαι!

 

Σχετικά με το θέμα, ρε πολλά τα λεφτά, τίποτα ποιο οικονομικό και καλό έχεις να προτείνεις, χωρίς κλακ κλακ αν και η αλήθεια είναι σε μερικά που δοκίμασα ήταν κάπως ευχάριστο.

Άσχετο αλλά στην δουλειά έχω ένα lenovo της σειράς αλλά με παρόμοιο πάχος σε πλήκτρα, κάθε πάτημα είναι λες και πατάς κανονικό διακόπτη αλλά είναι το μόνο που μπορώ να γράψω (σχεδόν) τυφλό σύστημα.


rsrGbGx.gif

#548 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 03 April 2019 - 16:08

Η πλακα ειναι πως τωρα αν και εχω μηχανικο πληκτρολογιο και ποντικι (razer blackwidow x chroma + deathadder) τα χρησιμοποιω ελαχιστα για παιχνιδια. Το πληκτρολογιο σκετη ηχορυπανση, αν και εχει τη φαση του. Πλεον το αντικατεστησε το fightpad με 6 κουμπια και το fightstick, που βγαζει ακομα περισσοτερο θορυβο.
Αυτα τα πληκτρολογια επρεπε να χαν βγει δεκαετια 90, αλλα τοτε οι η/υ ηταν ακομα στην παλαιολιθικη εποχη σε θεμα χειρισμου.

#549 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 03 April 2019 - 18:11

Προσωπικά το cheapo Microsoft Basic Keyboard είναι Just fine!!!!!

Γενικά στα πληκτρολόγια προτιμώ αυτά της Microsoft.



#550 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 03 April 2019 - 19:46

Σχετικά με αγορά ποντικιών, ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεσαι για gaming, δες πώς το πιάνεις κι επιλέγεις ανάλογα.

Spoiler:

 

Έπειτα κάτι που δεν παρατήρησα στους οδηγούς, ήταν συμβουλές για τη θέση των πλαΐνών πλήκτρων. με claw grip για παράδειγμα δεν βολεύει αν τα πλαΐνά πλήκτρα είναι πίσω-μπρος. Με βολεύει περισσότερο αν είναι πάνω-κάτω αλλά δεν βρήκα κάτι.

Γενικά μου αρέσει η steelseries ως εταιρεία στα ποντίκια, είναι ξεκούραστα ακόμα κι έπειτα από ώρες χρήσης.

 

Να ρωτήσω και με τη σειρά μου αν όσοι πήρατε φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, είδατε ευκολίες ακόμα κι αν γράφετε χωρίς να κοιτάτε τα πλήκτρα.


Edited by 1451, 03 April 2019 - 20:18.


#551 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 03 April 2019 - 23:29

 
Να ρωτήσω και με τη σειρά μου αν όσοι πήρατε φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, είδατε ευκολίες ακόμα κι αν γράφετε χωρίς να κοιτάτε τα πλήκτρα.


Για να μην κοιταω τα πληκτρα πρεπει να ξεχωριζω το πλαισιο του πληκτρολογιου εντος του οπτικου πεδιου εστω. Το φωτιζομενο βοηθα αρκετα σε αυτο και ειναι απαραιτητο σε βραδινο φωτισμο

#552 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 03 April 2019 - 23:48


[...] Να ρωτήσω και με τη σειρά μου αν όσοι πήρατε φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, είδατε ευκολίες ακόμα κι αν γράφετε χωρίς να κοιτάτε τα πλήκτρα.

 

Ευχαριστώ για τον πόντικα, θα το τσεκάρω. Τώρα όσον αφορά τα φωτάκια, στην αρχή τα σνόμπαρα. Με το που πήρα το πληκτρολόγιο κάθισα και έπαιξα λιγάκι, όμως στο τέλος κατέληξα σε 2-3 προφίλ του ίδιου τύπου. Γνωρίζω τυφλό σύστημα πολλά χρόνια τώρα, και σπανίως κοιτάω το πληκτρολόγιο, όμως μια φορά πρόσφατα που έτυχε να έχω κλειστά τα φωτάκια, έπιασα τον εαυτό μου να ενοχλείται. Όχι τίποτα το υπερβολικό, όμως παρατήρησα πως τελικά ένα καλά φωτιζόμενο πληκτρολόγιο χωρίς φανφάρες και αηδίες, μπορεί να σε βοηθήσει πολύ στην αίσθηση του χώρου. Μπορείς να δεις πώς το έχω σετάρει για να καταλάβεις.

 

O2wdUJO.jpg

 

hVSyEaV.jpg


E5VV38U.jpg


#553 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 04 April 2019 - 08:33

Βασικά για πληκτρολόγια, από τότε που πήρα αυτό ειλικρινά δεν μπορώ να ξαναπάω σε μεμβράνη. Τα μηχανικά πληκτρολόγια δεν είναι πανάκεια (για παράδειγμα η ηχορύπανση από τους διακόπτες, ή το βάρος για κάποιον που πρέπει να το παίρνει βόλτα συχνά), αλλά η διαφορά στην ποιότητα πληκτρολόγησης σε συχνή χρήση είναι μεγάλη imo.

 

Ένα ακόμα μείον ο χρόνος που χρειάζεται για καθάρισμα της προκοπής. Παλιά δούλευα τα basic keyboards του δεκάευρου από MS και Logitech, οπότε όταν η κατάσταση έφτανε στο απροχώρητο απλά πέταγα το πληκτρολόγιο χωρίς τύψεις και αγόραζα άλλο. Τώρα, για καθάρισμα μια φορά το χρόνο θέλει καταδρομική επίθεση με μπατονέτες, αιθυλική αλκοόλη, ταμπλέτες για καθάρισμα οδοντοστοιχιών κλπ. :bahhh:

 

Για ποντίκι, να ρίξει ο πλατύρυχγος μια ματιά σε αυτά που γράφει ο 1451 και μετά να διαλέξει κάτι που να ταιριάζει στο πέδιλο του. Προσωπικά, όλη την ζωή μου είχα πρόβλημα με το θέμα, καθώς είμαι ζερβοκούταλος και τα περισσότερα ποντίκια της προκοπής είναι σχεδιασμένα για το χέρι. Οπότε πήγαινα αναγκαστικά σε ambidextrous σχέδια, που ειλικρινά δεν ήταν ότι το καλύτερο.

Τα τελευταία χρόνια όμως μερικές εταιρίες ανακάλυψαν ότι υπάρχουμε και εμείς, οπότε μπορείς πλέον να βρεις σχετικά εύκολα left handed μοντέλα. :awww:


Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#554 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 04 April 2019 - 10:18

Αφού σε αυτά τα μηχανικά δεν αφαιρούνται εύκολα τα keys; Χτες είπα να καθαρίσω το πληκτρολόγιο που έχω σπίτι και κανά δυο βραχίονες βγήκαν από την θέση τους και έτρεχα να τους ξαναβάλω στην θέση τους.


rsrGbGx.gif

#555 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 04 April 2019 - 10:59

Ναι τα πλήκτρα βγαίνουν εύκολα. Γενικά, για καθάρισμα σε μηχανικό, ξεκινάμε από εδώ.

https://www.reddit.com/r/MechanicalKeyboards/wiki/keyboardmaintenanceguides#toc_0


Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.