Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

teh cooking thread


  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#31 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

    Just do it!

  • Members
  • 774 posts

Posted 26 July 2009 - 14:50

Πιτσα με φρουτα! Τώρα το είδα!:awww: Θα την φτιάξω συντομα!(κυριακη γαρ, no κουβερτουρα, κλειστα supermarket)

Ενα απλο πραγματακι που εφτιαξα χθες και ήταν αρκετά νόστιμο ήταν η μπρουσκέτα. Ήταν απιστευτα εύκολο και γρήγορο, και μπορει να το φτιάξει κάποιος ως ορεκτικό. Μπορει να είναι και συνοδευτικό σε κρασοποσία αν δεν κανω λαθος(δεν πολυπινω, αρα συγχωρέστε με αν κανω λαθος...)

Posted Image

Υλικά

  • 1 μπακέτα(τη μεγαλη, οχι την ατομικη) ή ό,τι ψωμι σας βρίσκεται
  • 1 μετρια ντοματα
  • λιγες λιαστές ντομάτες(7-8 θυμαμαι εβαλα, αλλα μαγειρικη ειναι, βαζεις οσες θες αναλογα με τα γουστα)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • αφθόνα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού (η συνταγη ελεγε 1/4 κούπα)
  • 1-2 κούπες τριμμένο τυρι(ελεγε μοτσαρελλα αλλα μονο κασερι ειχα)
  • 1/4 κουπα ελαιόλαδο(πολυ μου φανηκε, εβαλα το μισό)
  • 2 κουταλιες της σουπας μπαλσαμικο(παλι πολυ μου φανηκε)
  • αλατι
  • πιπερι

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180, στο γκριλ.
  • Κοβουμε την ντομάτα και τις λιαστές σε κυβάκια. Ανακατεύουμε ολα τα υλικα εκτος απο το τυρι και το ψωμι, και αφήνουμε το μίγμα για 10' στην άκρη.
  • Κοβουμε το ψωμι σε φετες (οχι υπερβολικά λεπτες, ειδικα αν ειναι μπαγκετα) και το βαζουμε σε ενα ταψί.
  • Το ψηνουμε στο φουρνο για 2-3 λεπτα και το βγάζουμε.
  • Μοιράζουμε το μίγμα πάνω στις ζεστές φέτες και απο πάνω βαζουμε το τριμμένο τυρί.
  • Το ψήνουμε για αλλα 5 λεπτα και είναι πανέτοιμο!


Συμβουλή
Το να χρησιμοποιήσετε φρέσκο βασιλικό νομίζω είναι το σημαντικότερο σημείο. Εκτος βεβαια και αν δεν έχετε...(πρεπει να παρω και καμια γλαστρουλα οταν παω στην πατρα, είναι απιστευτο μυρωδικο, ειδικά για σαλτσες). Επισης οταν πλενετε τα φυλλαρακια μην το παρακανετε γιατι θα χασουν το άρωμά τους. Επισης μην τα πετσοκόψετε, μια χαρα ειναι και ολοκληρα, ειδικα αν ειναι μικρα...(εκανα το λαθος) Τελος, κάτι που τώρα τελευταία αρχισα να βαζω στο μυαλουδακι μου υστερα απο πολλες βλακειες. Η ντοματα, οπου και να βρισκεται, μαγειρευμενη ειδικα, θελει ελαχιστο αλάτι. Εγω εχω το ελαττωμα να το παρακανω παντα. Ειδικά αν δεν έχει πολλα υγρα μαζι, γίνεται δηλητηριο με μεγαλες ποσοτητες αλατιου. Α, και να μην ξεχασω. Δεν εβαλα ακριβεις ποσοτητες υλικων, διοτι δεν προκειται για ζαχαροπλαστικη. Ο καθενας μπορει να προσθετει ή να αφαιρει ό,τι θελει, ευτυχώς η μαγειρική συγχωρεί πολύ εύκολα.^^




Και κάτι άσχετο. Εχει ακούσει κανείς τπτ για molecular gastronomy? Κατεβασα ενα βιβλιο και διαβασα κατι λιγα, αλλα δεν εχω πεσει ακομη σε κάτι συγκλονιστικά καινουριο. Οποια πληροφορία εχετε είναι ευπροσδεκτη!

Edited by samurai_pizza_dora, 26 July 2009 - 14:59.


#32 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 28 July 2009 - 09:41

Να που θυμήθηκα και μια συνταγή για κολατσιό με αυγό:

Υλικά για ένα άτομο (αυξάνετε ανάλογα για περισσότερους):

  • Ένα αυγό φρέσκο.
  • Μια φέτα ψωμί. Τη ψίχα, παρά την κόρα. Αλλά είναι θέμα γούστου. Εάν το ψωμί έχει μαλακή κόρα, τότε οκ.
  • Δύο κουταλιές της σούπας χυμός ντομάτας ή κέτσαπ. Καλύτερα το πρώτο.
  • Φέτα κι αν δεν έχετε, αλλατάκι, ή ό,τι άλλο τυρί έχετε.
  • Μια σταλιά ελαιόλαδο, κάπου μία κουταλιά του γλυκού.
  • μία-δύο - το πολύ - φέτες μπέικον, κομμένες σε πολύ μικρά κομμάτια.
Ετοιμασία:

Είναι πραγματικά πολύ εύκολο. Βράζετε το αυγό για ένα λεπτό αφού δείτε το νερό να παίρνει βράση. Μόνο τόσο για να σας βγει μελάτο και όχι σφιχτό. Στο μεταξυ, τσιγαρίζετε λίγο το μπέικον χωρίς καθόλου λάδι, ίσα-ίσα να βγάλει το λίπος του.

Με το που θα γίνει το αυγό, το βγάζετε και το αφήνετε στον πάγκο να κρυώσει. Το καθαρίζετε καλά ολόκληρο και το βάζετε σε ένα μικρό, βαθύ πιατάκι. Εγώ το βάζω σε πιατάκια που βάζουν τη κρέμα βανίλια. Με το που θα τσιγαριστεί το κομμένο μπέικον, βάλτε το κι αυτό στο πιατάκι, χωρίς να πέσει καθόλου λίπος μέσα. Αυτό πετάξτε το.

Κόβετε τη φέτα ψωμί σε μικρά κομμάτα με τα χέρια και το βάζετε στο πιατάκι. Ακολουθούν τα υπόλοιπα υλικά, λάδι, ντομάτα. Τώρα, πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού και κομματιάστε το αυγό, να χυθεί έξω ο κρόκος και το ασπράδι να δίνει κι αυτό κομματάκια. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.

Μετά από κάποια δευτερόλεπτα, θα δείτε το μίγμα να γίνεται ομοιογενές και πορτοκαλί. Είναι έτοιμο. Απολαύστε το με το κουταλάκι. Στην όψη θα φαίνεται λίγο μπλιαχ, αλλά στη γεύση θα είναι υπέροχο. :Blissfull:

Edited by Tea-chan, 28 July 2009 - 09:52.

Posted Image


#33 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

    Just do it!

  • Members
  • 774 posts

Posted 23 August 2009 - 15:59

Λοιπόν, να και μια δημιουργία δικής μου έμπευσης. Τελευταια εχω ενα κολλημα με την σαντυγι... Ναι, καλα ακουσατε, την τρωω σκετη μεσα στην τρελα μου. Επισης δεν πολυσυμπαθω τους καφεδες, αλλα ειναι αναγκαιο κακο, ειδικα οταν πλησιαζει η εξεταστικη. Αρα σκεφτηκα να συνδυασω αυτα τα 2.


Υλικά


  • 1 πακετο κρέμα γάλακτος full λιπαρα(οι light δεν κανουν για σαντυγι)
  • 45 grams ζαχαρη αχνη( ή χοντρικά αναλογία 1 ζαχαρη/5 κρέμα, μην βαλετε παραπανω γιατι ηδη ειναι αρκετα γλυκο)
  • 3-4 κουταλακια (σκόνη, οχι ετοιμο) καφε εσπρεσσο(εξαρταται απο το ποσο πικρη την θελετε, δοκιμαστε και προσθετετε αν ειναι)


Xτυπάμε για 2-3 λεπτα με μιξερ χειρος την κρεμα γάλακτος και τη ζαχαρη σε συνθηκες απολυτου παγου! Δλδ βαλτε το μπολ και τα μεταλλικα εξαρτηματα του μιξερ στην καταψυξη για 3 λεπτα πριν το χτυπημα, ετσι ωστε να παγωσουν. Οσο χτυπατε καλο ειναι να ακουμπατε το μπολ σε μια κρυα επιφάνεια (γενικα προτεινουν λουτρο παγου, αλλα εγω βαζω απλως μια παγοκυστη απο κάτω)
Προσεξτε μην την παραχτυπησετε και κοψει! Κατα το τελος να σταματατε και να ελέγχετε καθε λιγο για να πετυχετε την ιδανικη πυκνοτητα(δλδ να ειναι αρκετα αφρατη, οχι υγρη αλλα ουτε και κομμένη απο το πολυ χτυπημα)
Προσθετετε τον εσπρεσσο και ανακατευετε.

Ετοιμη! Σερβίρεται κρυα! Μπορείτε να προσθέσετε και λιγο σιροπι καραμελα, εγω που εβαλα το βρήκα τέλειο! (ναι αυτο ηταν... υπερβολικα απλο... αμα βαριεστε μην βαλετε καν το μπολ στην καταψυξη απο πριν, αρκει μια παγοκυστη απο κατω καθως χτυπατε)

Ευχομαι να με κρατησει ξαγρυπνη πια αυτη η κρεμα, γιατι μεχρι τωρα τπτ δεν εχει δουλεψει...:wet2:

#34 Kain

Kain

    Glitch in the Universe...

  • Members
  • 166 posts

Posted 23 August 2009 - 17:27

Ως απόφοιτος σχολής μαγειρικής, θα ήθελα να πουλήσω λίγο μούρη, όχι δίνοντάς σας απλές συνταγές, αλλά ολόκληρα μενού. :tensai:
Καθώς το κείμενο θα είναι μεγάλο, δεν θα χρησιμοποιήσω τη συνηθισμένη μου γραμματοσειρά, αλλά μια φυσιολογική. :emptyonexg1:

Σημείωση: Τα υλικά είναι γραμμένα σε εστιατορικές μερίδες. Για σπιτικές μερίδες (λιγότερο φαγητό) απλώς διαιρέστε τα ομοιόμορφα.

Λεξικό όρων:
Spoiler:


Ξεκινάμε: :hahaha:

Μενού: "Πράσινη Θάλασσα"

Περιγραφή: Συνδυασμός ψαριών και λαχανικών, με επιδόρπιο φρούτων.

Ως ποτό προτείνεται το Λευκό Κρασί.

Ορεκτικό: Σπανάκι α λα Κρεμ
1ο πιάτο: Μπιφτέκια Σολομού με Μους Αβοκάντο
2ο πιάτο: Ψάρι με κρούστα αρωματικών βοτάνων
Επιδόρπιο: Σορμπέ Φράουλας

Spoiler:



Μενού "Εφιάλτης της Κότας"

Περιγραφή: Συνταγές που περιλαμβάνουν κοτόπουλο.

Ως ποτό προτείνεται το Λευκό Κρασί.

Ορεκτικό: Μικρή μερίδα Μακαρόνια με Σάλτσα Καρμπονάρα
1ο πιάτο: Κοτόπουλο Βιλερουά
2ο πιάτο: Κοτόπουλο Κατσατόρε
Επιδόρπιο: Μους Λευκής Σοκολάτας

Spoiler:


Αυτά προς το παρόν. Εννοείται πώς κάθε πιάτο μπορείτε να το φτιάξετε ξεχωριστά ή μόνο του, και γενικά πως μπορείτε να πειραματιστείτε στις παραπάνω συνταγές όπως θέλετε εσείς.
Να σημειώσω μόνο πως δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω όλες τις παραπάνω συνταγές, οπότε δεν έχω εμπειρία σε όλες για να απαντήσω τυχόν απορίες.

Επίσης να σημειώσω πως τα παραπάνω μενού αγνοούν έναν πολύ βασικό κανόνα της σύνθεσης μενού, την απαγόρευση επανάληψης υλικών. :puke: Ποτέ δεν συμπαθούσα τους κανόνες της σύνθεσης μενού! :yellowcard:

Έπεται συνέχεια... :kill4u:

ALL HAIL THE MIGHTY GLOW CLOUD! WTNVbannericon_zpsef8e5448.png


"Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!"
Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει: Μικρό μου πόνυ, μικρό μου πόνυ...
Jimfit vision! :if:


#35 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 908 posts

Posted 23 August 2009 - 18:00

πάρτε μια συνταγή και από εμένα:

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
για μια 10ρια μετριες πιπεριές και κατα προτίμηση κόκκινες
(κάνουν και οι κιτρινες,λαχανι και πράσινες αλλα προσωπικά βάζω κόκκινες ή κίτρινες ανάλογα τι θα βρώ γιατι γλυκίζουν στη γεύση) [παρατήρηση, ναι γίνεται και με πιπεριες φλωρίνης!]
-για τη γέμιση:
1 κουπα ρυζι basmati
2 μετριες ντομάτες που κάνουμε πολύ πολύ ψιλά κομματακια!
2 μετρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαιδανό ψιλοκομμένο
1 σακουλάκι ξανθές σταφίδες(δεν θυμάμαι πόσα γραμμάρια είναι, τεσπα βάζετε όσο νομίζετε!)
1 σακουλάκι κουκουνάρι
1 κουταλια της σούπας μέλι
πιπέρι- αλάτι
λάδι

--ανοίγουμε τις πιπεριες και τις γεμίζουμε με την παραπάνω γέμιση- που απλά... τα σουτάρουμε(αντιστοιχο με το σωτάρουμε αλλα εδώ σημαίνει αναμιγνύουμε!:laugh:)
σε ένα λεκανάκι και τα ανακατεύουμε καλά!
--προσθέτουμε κομμένες πατάτες στο μεγεθος που μας βολεύει για να καλύψουμε τα κενά ανάμεσα στις πιπεριές και τις αλατοπιπερώνουμε
--βάζουμε μπόλικο λάδι(όσο τραβάει η ψυχή μας δηλαδή οχι όμως τόσο που να μην το φάμε ειναι κριμα να πεταχτεί!)
--προσθέτουμε ενα ποτήρι νερο
--αν μας περισσεψει γέμιση την κρατάμε και την προσθέτουμε στο τέλος αφου δούμε οτι έγινε το φαγητό με λίγο νερό, σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά!


ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για... 1,5 ώρα αλλα όχι ακριβώς καλύτερα να το δείτε δοκιμάζοντας τις πατατες και τη γέμιση!
αν δεν βάλετε πατάτες θα γίνει πιο γρήγορα!

Itadakimaaaaasu!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#36 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 24 August 2009 - 12:59

Μπαααα; Εγώ τις πιπεριές γεμιστές τις κάνω με μυζήθρα , φέτα και άνηθο, δεν το είχα σκεφτεί αυτό! Ωραίος ! θα το δοκιμάσω.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#37 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 908 posts

Posted 12 September 2009 - 00:38

τελικα τις δοκίμασες? για πες μου τη γνώμη σου

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#38 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 908 posts

Posted 11 December 2010 - 18:43

λοιπον σημερα εχω ορεξη για να φτιαξω ψωμι,
και ειπα να ξαναφτιαξω τη συνταγη απο το ανιμε Yakitate Japan :D

Youtube Video


βεβαια εφοσον εγω δεν εχω τη συσκευη για το ρυζι
θα την κανω με λιγο διαφορετικο τροπο.
1. θα χρησιμοποιησω οχι την ξηρη μαγια αλλα την "φρεσκια μαγια" που υπαρχει στα σουπερμαρκετ
και κανει για ενα κιλο ψωμι!
2. θα τριπλασιασω τις ποσοτητες για να κανω 1 κιλο ψωμι
3. αφου ζυμωσω και αφησω να φουσκωσει το ζυμαρι 2 φορες,
θα το βαλω στο φουρνο για μια ωρα περιπου αλλα στα 35' θα το γυρισω αναποδα
και θα το αφησω να ψηθει πιο ομοιομορφα!
σε τρεις ωριτσες θα εχω φρεσκο νοστιμο ψωμι χαρις στον azuma kazuma-kun:laugh:

στο ενδιαμεσο θα δω και τα τελευταια επισοδεια της σειρας επιτελους.

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#39 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 908 posts

Posted 30 January 2011 - 17:03

σημερα μετα απο πολυ καιρο εφτιαξα μηλοπιτα.
η συνταγη ειναι πολυ ευκολη και μπορουν να την κανουν ολοι!
αυτη την μηλοπιτα την εμαθα απο την μητερα ενος φιλου απο τον Ποντο
-εσυ Λιζα-σαν ξερεις την συνταγη? ειναι δηλαδη οντως Ποντιακη?

τεσπα παμε να φτιαξουμε
Μηλοπιτα
για τη γεμιση θελουμε
  • 6 μηλα μετριου μεγεθους(εγω βαζω και 8 )
  • 1 1/2 ποτηρι ζαχαρη(συνηθως 1 γιατι δεν αρεσει σε ολους πολυ γλυκεια)
  • 2 κουταλιες της σουπας κανελλα
για τη ζυμη θελουμε
  • 1 κιλο αλευρι (προτιμω σκληρο)
  • 3 αυγα
  • 2 ποτηρια ζαχαρη (ομοιως με παραπανω 1 1/4)
  • 1 ποτηρι λαδι

απλα ανακατευουμε τη γεμιση,
ανακατευουμε την ζυμη-δεν γινεται ζυμαρι αλλα σαν παχια σκονη(πως να το πω αλλιως)-
δεν χρειαζεται και κανενα φοβερο ζυμωμα απλα να ανακατευτει καλα(γινονται και μικροι
η μεγαλυτεροι σβωλοι που δεν μας ενοχλει)
αφου προθερμανουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους,
λαδωνουμε ενα ρηχο ταψακι και στρωνουμε 2/3 της ζυμης, στη μεση τη γεμιση και απο πανω
την υπολοιπη ζυμη.
ψηνουμε για 45 λεπτα-1 ωρα περιπου
αφου την βγαλουμε την σκεπαζουμε αν θελουμε να γινει μαλακη!

προτεινεται να φαγωθει κρυα γιατι πιστευω ειναι πιο νοστιμη
και ζεστη με παγωτο απο πανω:D

itadakimaaasu!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#40 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,128 posts

Posted 30 January 2011 - 19:28

Κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα και πένες

Η συνταγή είναι αρκετά εύκολη και είναι αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού XD

Υλικά (για περίπου 2 μερίδες)

500 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος
λίγο λάδι
σκόρδο
κρεμμύδι
χυμός ντομάτας (εγώ βάζω pummaro)
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 στικ κανέλας
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
πένες

Τις ποσότητες ρυθμίστε τις εσύ ανάλογα με το πόσο θέλετε να φάτε :P

Προετοιμασία

Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρετε σε λίγο λάδι το κρεμύδι ψιλοκομμένο (εγώ βάζω μισό κρεμμύδι πχ και το άλλο μισό στη σάλτσα), μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και αυτή και μετά ρίχνετε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Χαμηλώνεται τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοψήνεται ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.

Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι. Σωτάρετε σε λίγο λάδι πάλι σκόρδο και κρεμμύδι και ρίχνετε μέσα το χυμό ντομάτας. Ανακατεύετε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Σιγά σιγά ρίξτε μια κουταλιά της σούπας περίπου ζάχαρη (για να μην είναι ξινή η σάλτσα), το στικ της κανέλας, αλάτι, πιπέρι και τέλος το κόκκινο κρασί. Ανακατεύετε μέχρι να πάρει μια βράση η σάλτσα και μετά τη ρίχνετε όπως είναι στο τηγάνι και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέσα στη σάλτσα.

Βράζετε τις πένες για περίπου 12 λεπτά, τις σουρώνετε, τις βρέχετε με κρυο νερό για να μην κολλάνε και τις ξανασουρώνετε. Μόλις γίνει το κοτόπουλο τις ρίχνετε μέσα, ανακατεύετε και μετά ~μαμ~

xbJ3b2w.jpeg


#41 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 30 January 2011 - 19:52

Eχω να κάνω ένα σχολιο-προειδοποίηση! Προσοχή στις αμερικάνικες συνταγές. Αυτοι οι άνθρωποι εκτός απο χαζοί έχουν και διεστραμμένη αίσθηση της γεύσης. Ξερω οτι δεν είμαι και κανένα σαίνι στη μαγειρική, αλλα τουλ τις αναλογίες που λέει μέσα τις τηρώ σαν ευαγγελιο(με ηλεκτρονικη ζυγαριά πάντα). Ολες οι συνταγες που εχω δοκιμάσει(διαλεγω παντα την πιο δημοφιλη απο τα sites) εχουν είτε υπερβολική ζάχαρη που σου καίει το λαιμο απο ένα σημειο και μετα) είτε είναι απιστευτα βαριες χωρίς λόγο και αιτία(μου θυμίζουν λιγο fastfoodadiko). Είναι είτε τόσο πικάντικες είτε τόσο γλυκές, που η ουσιαστική γεύση του φαγητού χάνεται. Και το λέει αυτο μια φανατική της ζάχαρης που παραπονιέται ότι τα πάντα είναι αγλυκα.

Πχ σήμερα εφτιαξα μια σοκολατενια πουτιγκα η οποια μου κατεστρεψε το λαιμο απο τη ζάχαρη(ενω οταν τη φτιαχνει η μητερα μου σχεδον πάντα προσθέτω extra ζάχαρη). Μια άλλη μηλοπιτα που εφτιαξα ήταν επισης ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ γλυκια, ενω στα σχόλια οι μισοί έλεγαν awesome(καποιοι ειπαν οτι ηταν υπερβολικα γλυκεια, παω στοιχημα δεν ήταν αμερικανοι).

Δεν το καταλαβαινω, δεν εχουν αίσθηση της γεύσης ή κάτι τέτοιο? :S


Δεν είναι αυτό, είναι ότι τα υλικά στην Αμερική έχουν διαφορετική "συμπύκνωση" αν θες, αρα μην συγκρίνεις την ζαχαρή τους με την ζαχαρή μας ή και το αλευρι κτλ. Δεν θυμάμαι είναι κάτι διαφορετικό, θα ρωτήσω τη θεία μου που μένει εκει και θα σου πω, μας το έλεγε το καλοκαίρι.

#42 Azathoth

Azathoth

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,136 posts

Posted 30 January 2011 - 20:09

Δεν είναι αυτό, είναι ότι τα υλικά στην Αμερική έχουν διαφορετική "συμπύκνωση" αν θες, αρα μην συγκρίνεις την ζαχαρή τους με την ζαχαρή μας ή και το αλευρι κτλ. Δεν θυμάμαι είναι κάτι διαφορετικό, θα ρωτήσω τη θεία μου που μένει εκει και θα σου πω, μας το έλεγε το καλοκαίρι.


oh welcome back to TEH forumz :D

εγώ έχω να ποστάρω μια συνταγή που μου έμαθε ένας φίλος μου που είναι chef σε ένα restaurant στο λονδίνο. πρώτη φορα που έφαγα λίπος και δεν αηδίασα.

συστατικά:
• 1.5kg pork belly
sea salt and freshly ground black pepper
• 2 red onions, halved
• 2 carrots, peeled and halved lengthways
• 2 sticks of celery, chopped in half
• 1 bulb of garlic, skin on, broken into cloves
• a small bunch of fresh thyme, leaves picked
• 600ml water or stock

Preheat your oven to full whack, it needs to be at least 220°C/425°F/gas 7.
Place your pork on a clean work surface, skin-side upwards. Get yourself a small sharp knife
and make scores about a centimetre apart through the skin into the fat, but not so deep that
you cut into the meat. Rub salt right into all the scores you’ve just made, pulling the skin apart a little if you have to. Brush any excess salt off the surface of the skin and turn it over. Season the underside of the meat with a little more salt and a little black pepper. Place your pork, skin side-up, in a roasting tray big enough to hold the pork and the vegetables, and place in the hot oven.

Roast for about half an hour until the skin of the pork has started to puff up and you can see
it turning into crackling. Turn the heat down to 180°C/350°F/gas 4 and roast for another hour.
Take out of the oven and baste with the fat in the bottom of the tray. Carefully lift the pork up and transfer to a chopping board. Add all the veg, garlic and thyme to the tray and stir them into the fat. Place the pork on top of everything and pop the tray back in the oven. Roast for another hour. By this time the meat should be meltingly soft and tender. Carefully move the meat to a serving dish, cover with tin foil and leave to rest while
you make your gravy.

Spoon away any fat in the tray, then add the water or stock and place the tray on the hob.
Bring to the boil and simmer for a few minutes, stirring constantly with a wooden spoon to
scrape up all those lovely sticky tasty bits on the bottom of the tray. When you’ve got a nice, dark gravy, pour it through a sieve into a bowl or gravy boat, using your spoon to really push all the goodness of the veg through the sieve. Add a little more salt and pepper if it needs it. Serve the pork with the crackling, gravy, some creamy mashed potato, nice fresh greens and a dollop of English mustard.

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.


#43 Azathoth

Azathoth

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,136 posts

Posted 10 February 2011 - 19:08

so, προχθές που λέτε μετά το μάθημα οδήγησης αποφάσισα να μαγειρέψω chili con carne :Ο

υλικά:
Spoiler:


αρχικά πείρα ένα κρεμμύδι και το έκοψα σε πολύ μικρά κομματάκια (εγώ συγκεκριμένα το έβαλα σε αυτό το μηχάνημα που το κάνει θρύψαλα :P) έβαλα λοιπόν λίγο λάδι στο τηγάνι και το αφίσα να ζεσταθεί και μόλις ζεστάθηκε έβαλα το κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο τις οποιες πολτοποίησα χάρη στο ειδικό μαραθετι
Spoiler:

μιας και μαγείρευα chili και επιπλέον είμαι φανατικός τον spicy foods πείρα και 4 αποξηραμένα peperoncini τα οποια έβαλα στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο (και αυτά σε μικρά μικρά κομματάκια)
Spoiler:

στη συνεχεια λοιπόν περίμενα να ψηθούνε κάπως αυτά και έβαλα τον κύμα. εκεί είναι που θέλει κάμποση δουλειά μιας και πρέπει να ανακατεύεται για μπόλικη ώρα μιας και πρέπει να μην μείνουνε μεγάλα κομμάτια. όταν ο κιμάς ψιλοψιθικε και είχε διαλυθεί τελείως έβαλα και το αλεύρι και ανακάτεψα μέχρι να πάει παντού.
Spoiler:

έπειτα η δουλειά είναι πανεύκολη. απλά βάζω την πολτοποιημένη ντομάτα (εγώ χρησιμοποιώ αυτά τα κύκνος or smth) και μπόλικο jack daniels και ανακατεύω πάλι. χαμηλώνω την φωτιά στο 2 περίπου και ανακατεύω κάθε τόσο. σύγχρονος περνώ τα λουκάνικα και τα κόβω σε μικρές ροδέλες και τα βράζω.
Spoiler:

μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζω και τα βάζw στο τηγάνι μαζί με τον κύμα. ανακατεύω καλά και βάζο 15 τόνους από οτιδήποτε spicy έχω στην κουζίνα. tabasco, τριμμένο chili (το ξέσκισα), paprika και φυσικά άπειρο πιπέρι.
τα αφήνω κάνα τέταρτο να ψηθούνε και ανακατεύω κάθε τόσο και έχω έτοιμο το chili!
κανονικά θα έπρεπε μαζί με το κρεμμύδι να έχω βάλει και κομματάκια καρότου και μαζί με τα λουκάνικα να βάλω και φασόλια.

and voilà!
Posted Image
φαΐ για 3 μέρες

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.


#44 Shevliaskovic

Shevliaskovic

    Smoke two joints.

  • Members
  • 204 posts

Posted 10 February 2011 - 20:02

Youtube Video


σε όλα τα βίντεό τους παίρνουν bacon και το κάνουν deep fried και στα πάντα βάζουν αλκοόλ.
πολύ φάση έχει,δείτε τα κάποια στιγμή.
θα ήθελα να φάω κάτι τέτοιο μια μέρα.(αλλα να επιζήσω :himitsu:)

I can't stop from just smiling
When that damn sun is shining on