Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

teh cooking thread

• Please log in to reply
43 replies to this topic

#16 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 posts

Posted 06 October 2008 - 23:48

Χμμ ίσως να είμαι από τους λίγους άρρενες του φόρουμ που μαγειρεύουν (ή τουλάχιστον προσπαθούν..)!
Αποφάσισα φέτος να ασχοληθώ λίγο πιο σοβαρά με το άθλημα, γιατί τα delivery και τα σουβλάκια με πάχυναν αρκετά και η χοληστερίνη μου ίσως να είναι πάνω από το κανονικό..
Η συνταγή που ξέρω πιο καλά να κάνω, είναι μια παλιά της γιαγιάς μου: ντομάτες με αυγά.
Δεν είναι καθόλου δύσκολη. Βράζεις τις ντομάτες σαν να έκανες πολτό (btw, καλό είναι να βάλετε ζουμερές ντομάτες επειδή έχουν πολύ χυμό) και προσθέτεις ότι άλλο χορταρικό θες. Βάζεις πολύ λίγο ή καθόλου νερό (ανάλογα με το πόσο χυμό έχουν οι ντομάτες), λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Τα αφήνουμε να βράσουν για κάνα 10λεπτό, αλλά όλο αυτό το διάστημα ανακατεύουμε με μια κουτάλα να μην μας κολήσει (πολύ συμαντικό! έχω ξεχαστεί αρκετές φορές επειδή έπαιζα tetris στο ds μέχρι να βράσει, και μετά έτρεχα σαν τον τρελό..).
Σαν δούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμο το φαγητό ρίχνουμε και τα αυγά (1-2 το πολύ) και αφήμουμε να βράσει για λίγο ακόμα (όχι δεν συνεχίζω το tetris!).
Btw, έχετε κάποιο site με συνταγές για αρχάριους, να μην αγκαρεύω συνέχεια την μητέρα μου? Είναι ακριβά τα υπεραστικά τηλέφωνα dammit!
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#17 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 08 October 2008 - 12:17

βρε <Matu-san τα αυγά ανεβάζουν τη χοληστερίνη.. με το μαλακό...

σνταγές για αρχάριους ε? μμμ.. έχω βρει πάντως ένα βιβλίο για ελληνική κουζίνα στο Public απο Αυστραλέζικες εκδόσεις.... μου αρέσει γιατί γράφει πολύ απλά τις συνταγές και είναι κατανοητό και ευκολο....

#18 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 08 October 2008 - 13:02

Μπουγάτσα με κρέμα για αυτούς που θέλουν να την έχουν έτοιμη σε μισάωρο:
(Ή και λιγότερο)

Η μπουγάτσα με κρέμα είναι δύσκολη κανονικά επειδή η κρέμα θέλει πολλά υλικά και προετοιμασία. Αλλά να μια συνταγή γρήγορη, εύκολη και αρκετά φτηνή:

Υλικά:
1/2 κιλό φύλλα για γλυκό (θα τα ζητήσετε έτσι στο ζαχαροπλαστείο)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Λίγο λιωμένο βούτυρο (και αν δεν έχετε, λίγο ελαιόλαδο)

Προετοιμασία:

Βουτηρώνετε ένα μικρό ταψάκι, πάτος και τοιχώματα καλά-καλά. Βάλτε το στην άκρη.

Προθερμαίνετε τπ φούρνο στους 180.

Πιάστε τα φύλλα και... τσαλακώστε τα! Προσοχή όμως, όχι όπως την εργασία που δεν άρεσε στον καθηγητή και σας έσπασε τα νεύρα, αλλά έτσι ώστε να γίνει στυλ διπλωμένης βεντάλιας. Να είναι δηλαδή στενόμακρα τα φύλλα μετά το τσαλάκωμα. Τα βάζετε το ένα κολλητά με το άλλο στο ταψί, μλεχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Βουτηρώστε τα αρκετά από επάνω με ένα πινέλο και βάλτε τα στο φούρνο όταν αυτός πιάσει θερμοκρασία. Το βουτήρωμα γίνεται α) για να μη κολλήσει η πίτα στο ταψί και β) για να μη καούν τα φύλλα στο ψήσιμο.

ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ! :chigau:

ΔΕ θα πάτε πουθενά, ΔΕ θα απομακρυνθείτε από την κουζίνα! Αυτός είναι κανόνας και θα τον τηρήσετε, αλλιώς θα σας καούν! Θα είναι έτοιμα όταν τα δείτε να χρυσαφίζουνε λιγάκι. Δε θα είναι εντελώς ψημένα, αλλά δε θα είναι ούτε ωμά. Άλλωστε θα έχετε δουλειά. Ανοίξτε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα και χύστε το περιεχόμενο σε ένα μπωλάκι/τάπερ, ό,τι έχετε. Γεμίστε το άδειο κουτί στα 2/3 του νερό και ρίξτε το κι αυτό στο μπωλ. Ανακατέψτε. Αυτό το κάνετε για να γίνει το γάλα κρέμα και όχι καραμέλα.

Ως τότε τα φύλλα θα έχουν χρυσώσει. Βγάλτε τα (ΧΩΡΙΣ να κλείσετε το φούρνο) και περιχύστε το αραιωμένο γάλα παντού. Να καλυφθεί κάθε επιφάνεια. Έπειτα, ξανά στο φούρνο, με τη θερμοκρασία στους 160.

ΞΑΝΑ ΘΑ ΤΗ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!:chigau:

Σε κανένα τέταρτο με 20 λεπτά, τη βγάζετε. Είναι έτοιμη! Συνδιάστε τη με σοκολατούχο γάλα ή χυμό για πρωινό, κολατσιό, ή ό,τι άλλο θέλετε.

Καλή όρεξη!:Blissfull:

Edited by Tea-chan, 18 February 2009 - 09:50.

Posted Image

#19 Lilia20

Lilia20

Want a cookie? ^^

• Members
  • 48 posts

Posted 26 October 2008 - 13:42

Λατρευω το cooking~~~!!!!!!!!!!! x33:wooi2:
Mαγειρευω απο thai/chinese/japanese μεχρι οτιδιποτε γλυκο! lol
(Προσπαθω να αποφευγω τα ελληνικα φαγητο διοτι τα χω βαρεθει ολα..! Οκ, σχεδον ολα xD)
Aπλα προσπαθω να δημιουργω δικα μου ^^
Λοιπον εγω θα μοιραστω μαζι σας μια απλη συνταγη για γλυκα που απο δω την εψαχνα, απο κει την εψαχνα κι εντελει ετυχε να τη βρω χτες...xpp

Frosting/ icing για γλυκά
Υλικα:
1/3 φλιτζ. λιωμενο βουτυρο
4 1/2 φλιτζ. ζαχαρη αχνη
1/4 φλιτζ. γαλα
1 1/2 κουταλιες του γλυκου vanilla extract (αν σας βρισκεται)

Απλα τα χτυπας ολα μαζι σε ενα καλο mixer μεχρι να γινει αφρατο, και το μυστικο ειναι οτι οσο ζαχαρη αχνη προσθετεις τοσο πιο πηχτο γινεται ;33
Προσθεστε λιγο χρωμα (food colouring απο Vefa's house, μονο κει εχω βρει >..<)

Η τουρτα μου φετος ητανε μωβ~~~~!!!! χαχαχαχα:kakaka:
Σημερα θα φτιαξω cupcakes yoshaaaa~~!!! x3
Και να ενα site οπου οι συνταγες ειναι δοκιμασμενες με τα καλυτερα σχολια των fans της μαγειρικης All recipes – complete resource for recipes and cooking tips που προτεινεται και παραπανω ^^ Itadakimasu~~
:joyful:Yoshaaaa!! ;333

#20 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 October 2008 - 13:54

μπορει να περασε το καλοκαιρι, αλλα επιδη παντα υπαρχει ορεξη για παγωτο ειπα να ποσταρω μια πολυ ευκολη συνταγη για παγωτο στρατσατελα (για 1 ατομο)

Υλικα:
50γρ. σοκολατα (αμα βαλετε lacta ακομα καλυτερα)
1 κουταλια σουπας ζαχαρη
σκονη βανιλιας
1 κροκο αυγου
100γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτελεση:

Αφηνεις τη σοκολατα 1 ωρα εξω απο το ψυγειο για να μαλακωσει (οχι ομως να λιωσει)
Βαλε τη ζαχαρη, τη βανιλια και τον κροκο σε ενα μπολ κ τα χτυπα με ενα πιρουνι μεχρι να γινουν μια λεια κρεμα
Σ' ενα αλλο μπολ χτυπαμε την κρεμα γαλακτος μεχρι να γινει σαντιγυ
Τριβουμε τη σοκολατα στον τριφτη και τη βαζουμε, μαζι με τη σαντιγυ, στην κρεμα και ανακατευουμε καλα
Βαζουμε το μπολ στην καταψυξη και μεριμενουμε 3-4 ωρες να παγωσει
Καθε 20 λεπτα βγαζουμε το μπολ και το ανακατευουμε με δυναμη για να μην κρυσταλλωσει, και μετα το ξαναβαζουμε στην καταψυξη

yum yum παγωτοοοο!

Posted Image

#21 momO

momO

somber

• Members
  • 285 posts

Posted 31 October 2008 - 14:33

εύκολη συνταγή για choco-junkies
υλικά
200 γρ.σοκολάτας γάλακτος
2-3 κούπες τριμένης καρύδας
ζαχαρούχο γάλα

εκτέλεση
λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και παραλληλα ανακατεύετε την καρύδα με το γάλα ώστε να κολλήσει και να πλάθεται εύκολα.
στη συνέχεια πλάθετε τη γέμιση σε ότι σχήμα θέλετε και πασαλείβετε με τη σοκολάτα.
τα αφήνετε να κρυώσουν για καμιά ωρίτσα και έτοιμοι :gotit:
Posted Image

#22 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 16 February 2009 - 23:17

Κοτόπουλο με κάρυ

Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλο ( ή 2 φιλέτα, ανάλογα)
1 κρέμα γάλακτος
1 κονσέρβα μανιτάρια
2 μέτριες πράσινες πιπεριές ( και λίγη καυτερή αν το προτιμάτε σε πικάντικο )
1 μεγάλο κρεμμύδι ( όσο η μπουνιά σας περίπου )
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
100 γρ κίτρινο τυρί ( κάτι που να λιώνει εύκολα )
αλάτι/πιπέρι/κάρυ
ξύδι ή άσπρο κρασί
λίγο σκόρδο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το λάδι και όταν ζεσταθεί το κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι. Μολις αρχίσει να τσιγαρίζεται, ρίξτε και το κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές. Ρίχνετε και το ελάχιστο σκόρδο, ψιλοκομμένο. ανακατέβετε, ώστε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
Μόλις γίνει αυτό, σβήστε με το χύδι ή το άσπρο κρασι, ώστε τα κρεμμύδια να πάρουν μια γλυκια γεύση. Ρίξτε τα μανιτάρια και τις ψιλοκομμένες πιπεριές, και μόλις δείτε ότι τελειώνουν τα υγρά, προσθέστε νερό, για να μην αρπάξει. Αφήστε το να βράσει, ρίχνοντας το κάρυ ( εγώ βάζω μισό κουταλάκι του γλυκού, αλλά ο καθένας είναι ελεύθερος να βάλει όσο θέλει ).
Οταν δείτε ότι τελειώνει το νερό, προσθέστε τη μουστάρδα, ανακατέψτε, και ρίξτε και την κρέμα γάλακτος. Ανακτέψτε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το τυρί. Ανακατέψτε και πάλι, ώστε να λιώσει καλά και σερβίρετε.
Καλό είναι να το φάτε σχετικά ζεστό.

Καλή σας όρεξη, και καλές εξετάσεις αίματος!

Edited by Melkor, 16 February 2009 - 23:23.

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#23 dennisuke

dennisuke

Fall nRoll & Scroll nCall

• Members
  • 55 posts

Posted 25 February 2009 - 11:29

Ωραίο thread!
Posted Image

Ειδικά αυτό το κοτόπουλο με curry ήταν απογειωτικό :)
Για την ώρα δεν έχω να δώσω κάποια γνωστή σε εμένα συνταγή αρκετά καλή ή τουλάχιστον παράξενη. :fromabove:

Είχα όμως ένα αρχείο με όλες τις συνταγές up-to-date (κάπου 273) από την εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη "Μπουκιά και συγχώριο" και αισθανόμουν άσχημα που δεν το είχα ακόμη ανεβάσει. MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service
Ίσως φανεί χρήσιμο σε μερικούς :bye:

Spoiler:

Posted Image

#24 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 25 February 2009 - 14:40

H �ουτάλα Της Γιαγιας

το Blog του ξάδερφού μου με συνταγές κου κου κου

#25 sailock

sailock

One pound of flesh ...

• Members
  • 48 posts

Posted 25 February 2009 - 22:08

καμια-ενας γνωριζει καμια συνταγη για μπριαμ, γιουβαρλακια σμυρνεϊκα και συναφει παραδοσιακα πιατα. Το εχουμε ριξει στην ιταλικη(pasta-pizza-risoti)και χρειαζομαστε αλαγη

#26 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 25 February 2009 - 22:59

το μπριάμ είναι το πιο εύκολο φαγητό του κόσμου

κόβεις σε ροδέλες λεπτές κολοκυθάκι, πατάτες και ότι λαχανικό ποθεί η καρδιά σου
βάλε τον φούρνο να ζεσταίνετε στους 200
βάλε το ταψί μέσα ρίξε σκορδάκι, λάδι, αλάτι ρίγανη και κρεμμύδι (εγώ βάζω πολύ κρεμμύδι)
βάλε την φωτιά στους 220, ρίξε λίγο νερό όσο να γεμίσει τα ταψί ίσα ίσα να καλύπτει το φαγητό.

η κολλητή μου πάλι τα τηγανίζει πριν τα βάλει στο φούρνο...μη το κάνεις θα βγουν βαριά
ανάλογα με τον φούρνο θα είναι έτοιμα σε 40-50 λεπτά.

#27 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

Casval Rem Deikun

• Members
  • 598 posts

Posted 07 March 2009 - 15:21

Λοιπόν μια προσφορά από εμένα. Ίσως σας φανεί παρανοικό η too much αλλά σας εγγυώμαι ότι αν το πετύχετε (είναι λίγο δύσκολο) θα έχετε την καλύτερη μπριζόλα της ζωής σας:

Kamikaze Cookery - The Perfect Steak

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear

#28 Nanamiii

Nanamiii

no?

• Members
  • 6 posts

Posted 12 April 2009 - 15:05

Εχω κι εγω μιααα!
Ειναι η πιο ευκολη σαλατα που υπαρχει, στανταρ!

Σαλατα με σπανακι και φραουλες

Απλως κοβουμε τα φυλλα απ'το σπανακι(η να παρετε απο εκεινα που ειναι ηδη μικρα), κοβουμε και τις φραουλες, και μετα προσθετουμε λιγο λαδι, ξυδι βαλσαμικο(ασπρο αν εχετε), λιγη ζαχαρη, σουσαμι και παπρικα λεει η συνταγη αλλα ποτε δε βαζω.

Tadaa!

Posted Image
Blame my parents.Yes?Yes.

#29 fotakou

fotakou

Love Cook!

• Members
  • 64 posts

Posted 13 April 2009 - 12:47

βρε <Matu-san τα αυγά ανεβάζουν τη χοληστερίνη.. με το μαλακό...

Αυτά ειναι μύθοι που ξεκίνησαν τα Kellogs όταν προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να κάνουν τον κόσμο να αντικαταστήσει το πρωινό τους με τα "σκευάσματά" τους.Πριν 25 χρόνια πράγματι ανακάλυψαν ότι ανεβάζουν την χοληστερίνη,αλλά αρκετά χρόνια μετά βρήκαμε πως υπάρχει καλή και κακή χοληστερίνη.Πληροφοριακά τα αυγά ανεβάζουν και τα δυο,αλλά κυρίως την καλή.Από τότε,ένα τέταρτο του αιώνα πριν,όλοι ψάχνουμε για χαμηλά λιπαρά,φοβόμαστε υπερ-φαγητά(αυγά,ξηρούς καρπούς,,αβοκάντο,την περιστασιακή μπριζόλα)και έχουμε βάλει στην διατροφή μας χιλιο επεξεργασμένα προιόντα,γαλακτοκομικά 1 και 0%,μαργαρίνες κλπ...Και μόνο τα τελευταία 1-2 χρόνια έχει αρχίσει και ξυπνά ο κόσμος και σκέφτεται πως ΛΙΓΑ λιπαρά στην διατροφή είναι καλά.Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα,αλλά τέσπα...

Στο θέμα μας!

ΠΙΤΣΑ ΦΡΟΥΤΩΝ
Για την ζύμη

• 150 γραμμάρια βρώμη αλεσμένη στο blender
  • 50 γραμμάρια αλεύρι ολικής
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Χυμός από 2 μέτρια πορτοκάλια

• Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για την επικάλυψη

• 100 γραμμάρια κουβερτούρα(εγώ έβαλα 72%),τριμμένη
  • Κανέλλα και κακάο
  • Φρούτα(εγώ έβαλα φράουλες και μπανάνες)

Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη σεμια λεκάνη και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.Μην σας ενοχλεί που αυτό το κατασκεύασμα σας κολλά στα χέρια,θα περάσει:hahaha:
Στρώνουμε μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και μεταφέρουμε πάνω την ζύμη.Αλευρώνουμε ελαφρώς τα χέρια και αρχίζουμε να πιέζουμε την ζύμη ώστε να ανοίξει και να φτάσει σε διάμετρο τα 28 εκατοστά.Προφανώς πρέπει να έχει στρογγυλό σχήμα,αλλά έχω ψηθεί την επόμενη φορά που θα την φτιάξω να της δώσω κάνα τριγωνικό :tensai:Προθερμαίνουμε φούρνο στους 170
Κόβουμε τα φρούτα με μικρές ροδέλες και τα στρώνουμε πάνω στην ζύμη.Φροντίστε να πιάσει όλη την επιφάνεια,μην μείνει σημείο χωρίς επικάλυψη!
Ψηνετε την πίτσα για 30-40 λεπτά(αυτό είναι οδηγία,οπότε απλά πρέπει να την κοιτάτε ανά 5 λεπτά από ένα σημείο και μετά μέχρι η ζύμη να αποκτήσει αίσθηση κρούστας)
Την βγάζετε από το ψυγείο και βάζετε από πάνω την κουβερτούρα,το κακάο και την κανέλα που πρέπει να έχετε ανακατέψει από πριν.Περιμένετε να λιώσει και απολαμβάνετε

Παρατηρήσεις
Μιας και η πλειοψηφία των ατόμων έχει μια κάποια αλλεργία στην γλουτένη,αποφάσισα να βάλω βρώμη.Μπορείτε κάλλιστα να βάλετε μόνο αλεύρι
Για να δώσετε πιο αφράτη υφή στην ζύμη μπορείτε να πειραματιστείτε με περισσότερο baking powder
Στην επικάλυψη,δεν θα ήταν άσχημη και λίγη καρύδα τριμμένη!

#30 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 20 April 2009 - 19:52

Εγώ από την άλλη το μόνο που ξέρω να φτιάχνω είναι αυγά και ρύζι. Μάλλον έχω μείνει πολύ πίσω, :terror2:

Αν έχει κάποιος καμιά εύκολη συνταγή για παστίτσιο παρακαλώ να με βοηθήσετε γιατί ψάχνω εδώ και καιρό και τη συνταγή της θείας μου δεν την πετυχαίνω ούτε σε 20 χρόνια. :nod:

15fkk04.jpg